Προς το περιεχόμενο

linux απορια?

Kotsos87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα θελω να βαλω τα linux στο λαπτοπ μου και αν γινεται και με dual boot να εχω και linux kai windows( γινετε?), poia εκδοση των linux παιζει και games και ειναι η καλυτερη γενικα???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα games για windows είναι games για windows, κάποια μπορεί να παίζουνε μέσω wine αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός τους

υπάρχουν και κάποια games για linux

καλύτερη διανομή δεν υπάρχει, η κάθε μια καλύπτει διαφορετικές ανάγκες

άμα δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ και δεν θες να διαβάσεις βάλε κάποια απλή πχ ubuntu, mint κάτι τέτοιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Dual Boot σημαίνει ότι έχεις και Windows και κάποια διανομή Linux στο pc σου.

Αξίζει αν είσαι gamer και δεν μπορείς χωρίς αυτό (Windows) , αλλά και αν θες ένα σύστημα

άμεσα αποκρίσιμο και φιλικό προς το pc σου (μέσω Linux, εννοείται).

Προτείνω το Mint ως πιο φιλικό προς το χρήστη που προέρχεται από Windows. Όσο για το ποιο desktop θα ήθελες, δες και αποφάσισε.

Είναι κυρίως θέμα αισθητικής και προσωπικού γούστου.

Αν θες κάτι άλλο προς διευκρίνιση, ρωτάς.

Επεξ/σία από sdim

Κώτσο το λειτουργικό σύστημα linux (ειναι ΤΟ και οχι ΤΑ linux) είναι ενα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα με υπερ και κατά. Αν πούμε οτι τα γνωστά σου windows ειναι ενα μαχαίρι, τότε το Linux ειναι ένα ψαλίδι. Παρόμοια χρήση (κόβουν) αλλά διαφορετικό τρόπο και αποτέλεσμα.

1.  
  2. Διάβασε αυτό που σου πρότεινε ο warlock, είναι αναγκαίο
  3. Κατέβασε κάποια Live έκδοση του mint δηλαδή ένα iso που το καις σε ένα δισκάκι και ξεκινά ολοκληρο λειτουργικό σύστημα απο εκεί. Μπορείς να το δοκιμάσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση, αλλά δεν μπορείς να σώσεις τίποτα. Στο επομενο reboot θα ειναι όπως την πρώτη φορα.
  4. Απο αυτή τη δοκιμή θα καταλάβεις αν θέλεις και για ποιους λόγους το Linux.
  5. Αν το χρειάζεσαι μπορεις να κάνεις εγκατασταση σε ενα άδειο κομμάτι δίσκου (άδειο κομμάτι, ΟΧΙ άδειο φάκελο των windows) και μπορείς να εχεις dual boot.
  6. Διανομές υπάρχουν εκατοντάδες αλλά αν κάνεις τωρα τα πρώτα σου βήματα, σκάλισε το mint και τα άλλα θα τα βρεις στο δρόμο

θα ηθελα να κανω dual boot kai na εχω τα windows και τα linux/ή mac os

αυτό είναι το καλύτερο φίλε μου και πανεύκολο με ψάξιμο μισή-1ώρας ανάλογα τις μέχρι τώρα γνώσεις σου.

windows -> GAMES, linux-> όλα τα άλλα. Αν παίζεις μόνο games και facebook, μη βάλεις linux.

*εκτός και αν παίζεις μόνο WOW.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Συμφωνώ εάν παίζεις παιχνίδια μην βάλεις linux. Εάν θέλεις να μάθεις έχεις υπομονή για τον χρόνο που χρειάζεται για να μάθεις ένα καινούριο λειτουργικό και αρκετή υπομονή πιστεύω οτι πρέπει να ξεκινήσεις με linux mint 12 να κατευάσεις την έκδοση dvd.

Για μένα αν θέλεις μπορείς να πας και κατευθείαν σε kde που είναι και ποιο γνώριμο περιβάλλον αν προέρχεσε από windows δλδ να πας σε kubuntu. Για τα games θα αφήσεις ένα partition με εγκατεστημένα τα windows να το έχεις μόνο για παιχνίδια και εγώ το ίδιο κάνω.

Την σοβαρή δουλειά μπορείς άνετα να την κάνεις μέσω linux χωρίς να χρειαστεί να ξαναπατήσεις ποτέ στα winblows/

to dual boot αξιζει?

για μενα αξιζει μονο για εκπαιδευτικους σκοπους. Το να εχω 2 λειτουργικα να κανω κατι στο ενα και κατι στο αλλο οχι. Αν παιζεις μια στο τοσο ενα game αντε να το δεχτω να εχεις ενα μικρο partition με XP με 1-2 παιχνιδακια να παιζεις οταν μαζευεστε με φιλους, αν εισαι συστηματικος gamer τοτε μεινε με τα windows

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...