Vasilis 07 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Έχω κάποια mkv τα οποία περιέργως δεν παίζουν στο media player. Ποιό software θα με συμβουλεύατε να χρησιμοποιήσω προκειμένου να τα μετατρέψω σε bdrip 480p ή avi ?
TheELF Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δες με το MediaInfo τι codec έχει το video αλλά και το audio stream του mkvιού και δες και τι υποστηρίζει ο player σου για αν σου πούμε τι να κάνεις για όσο το λιγότερο απώλεια και σε ποιότητα αλλά και σε χρόνο αφού ενδέχεται να μην χρειάζεται και recode. Έτσι χύμα όπως το θέτεις μπορείς να κάνεις με το free make video όποια μετατροπή θέλεις.
micos000 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Ποιον mp έχεις. Εγώ στο egret αντιμετωπίζω δύο θέματα με τις ταινίες. Το 1ο είναι όταν μια ταινία avi έχει ήχο mp3 vbr, οπότε μετατρέπω τον ήχο με το avidemux σε mp3 cbr (θέλει 10 λεπτά περίπου). Το 2ο, που αφορά τα mkv, είναι όταν έχουν header compression. Εδώ χρησιμοποιώ το mkvtoolnix (το mmg.exe). Φορτώνω το mkv και επιλέγο το 1ο stream (video). Από κάτω, πάω στην καρτέλα Extra Options και στο Compression επιλέγω None. Όπως είναι επιλέγω και τον ήχο και βάζω Compression=None. Επαναλαμβάνω για όλα τα streams που μπορεί να περιέχει. Σώζω το mkv (περίπου 2 λεπτά) και είναι έτοιμο. Υπάρχει και ένα 3ο θέμα που δεν το έχω εγώ αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε μερικά mp και είναι ο DTS ήχος. Δεν υποστηρίζουν όλα dts downmix. Οπότε πρέπει να γίνει μετατροπή σε AC3 ο ήχος και μπορείς να το κάνεις με το Popcorn Audio Converter (κανά 15λεπτο). Για να δεις ποιο είναι το πρόβλημα σου έλεγξε ένα mkv που παίζει και ένα που δεν παίζει με το MediaInfo. Για το compression θα το δεις στο Muxing Mode (ιδίως στον ήχο), θα λέει Header Stripping. Κανονικά δεν πρέπει να έχει Muxing Mode στον ήχο και στο video να λέει κάτι για Profile. Όπως βλέπεις δεν χρειάζεται να συμβιβαστείς στην εικόνα και να μπλέξεις με re-encoding. Δες πρώτα το 2ο θέμα (μάλλον αυτό θα φταίει). Εμφανίζεται συχνά τελευταία γιατί το mkvtoolnix από την έκδοση 4.1 και μετά εφαρμόζει αυτόματα header compression ενώ στις παλαιότερες εκδόσεις δεν το υποστήριζε.
TheELF Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Το 2ο, που αφορά τα mkv, είναι όταν έχουν header compression. Εδώ χρησιμοποιώ το mkvtoolnix (το mmg.exe). Φορτώνω το mkv και επιλέγο το 1ο stream (video). Από κάτω, πάω στην καρτέλα Extra Options και στο Compression επιλέγω None. Όπως είναι επιλέγω και τον ήχο και βάζω Compression=None. Επαναλαμβάνω για όλα τα streams που μπορεί να περιέχει. Σώζω το mkv (περίπου 2 λεπτά) και είναι έτοιμο. Αν πας στα Options στην πρώτη καρτέλα και τικάρεις το Disable header removal..... δεν χρειάζεται να κουράζεσαι, με το που φορτώνεις την ταινία πατάς muxing και φτιάχνει όλα τα streams.
Vasilis 07 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Το player είναι το iplay HD3 (δώρο του ΟΤΕ). Γνωρίζω ότι η ποιότητα θα είναι χειρότερη αλλά δεν με πειράζει.
micos000 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Βασίλη, δεν χρειάζεται να κάνεις μετατροπή σε avi. Πέρα από την ποιότητα, θα χρειαστεί και αρκετός χρόνος, μπορεί πάνω από 2 ώρες για την κάθε μετατροπή. Γιατί δεν βλέπεις πρώτα το mkvtoolnix και να αφαιρέσεις το header compression που σου λέμε και οι δύο. Δεν θα πάρει πάνω από 5 λεπτά. Ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξεις τον ήχο από dts σε ac3, δεν θα πάρει πάνω από 20 λεπτά. Αν όμως επιμένεις για την μετατροπή, δοκίμασε με το αγαπημένο του elf , το freemake video converter (http://www.freemake.com/free_video_converter/) EDIT: Άκυρο αυτό με την μετατροπή του dts ήχου, το iplay υποστηρίζει dts downmix (αν είναι αυτό (http://content.miccastore.com/micca-slim-hd)) οπότε το πρόβλημα σου επικεντρώνεται στο header compression.
Vasilis 07 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 micos000 Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πώς οι γνώσεις μου από επεξεργασία mkv είναι ελάχιστες. Ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα είναι μιας και υπάρχουν κάποιες ταινίες σε υψηλή ευκρίνεια (1080p) αλλά δεν παίζουν, να πάρω συμπιεσμένο αρχείο από αυτές τουλ. για να τις δώ από το να προσπαθήσω να τις ξαναβρώ. Δεν ήξερα βέββαια ότι η διαδιασία αυτή είναι χρονοβόρα. Φυσικά η άλλη μέθοδος που μου προτείνετε εσύ και ο TheELF αφού είναι ευκολότερη και πιό γρήγορη θα την ακολουθήσω. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει με την αφαίρεση του header compression θα είναι λογικά κατώτερης ποιότητας ? Παραθέτω εικόνα από mediainfo από ένα mkv και θα ήθελα αν είναι εύκολο από αυτά που βλέπετε να μου πείτε για ποιό λόγο να μην παίζει.
TheELF Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Αυτό που λέμε με το header compression πρέπει να κάνεις,δεν αλλάζει καθόλου η ποιότητα απλά αλλάζουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που περιέχει το mkv.
micos000 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Όπως βλέπω από το media info, όντως υπάρχει header stripping και στο βίντεο και στον ήχο. Όσον αφορά την ποιότητα, αυτό που λέει ο ELF. Δεν υπάρχει απώλεια στην εικόνα και στον ήχο. Νομίζω ότι η χρήση του βοηθάει στα anime. Σε απλά βίντεο δεν νομίζω να δεις καμία αλλαγή.
Vasilis 07 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Έφτιαξα σήμερα με το MKVToolnix 5.10.391 Portable ένα από τα προβληματικά mkv. Απλά στα options επιλέγω το "disableheader removal". Έκανε γύρω στα 3' και το αρχείο που προέκυψε έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με το αρχικό, που σημαίνει ότι η ποιότητα παραμένει ίδια. Το έβαλα και στο media player και παίζει κανονικά. TheELF και micos000 σας ευχαριστώ πολύ.
micos000 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Έφτιαξα σήμερα με το MKVToolnix 5.10.391 Portable ένα από τα προβληματικά mkv. [...] Μην μου πεις ότι το έψαξες στα warez το πρόγραμμα; Το mkvtoolnix είναι εντελώς δωρεάν και στην σελίδα του υπάρχει έκδοση και σε Installer και σε 7zip μορφή (http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.html#windows). Για να μην πω για την έκδοση... Η τελευταία είναι η 5.2.0 Που στο καλό την βρήκες την 5.10.391;;; Θα σου πρότεινα να σβήσεις αυτήν την π@π@ρι@ που βρήκες και να κατεβάσεις από την επίσημη σελίδα την σωστή έκδοση. TheELF και micos000 σας ευχαριστώ πολύ. Να 'σαι καλά και καλά Χριστούγεννα...
dub Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) .............. Υπάρχει και ένα 3ο θέμα που δεν το έχω εγώ αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε μερικά mp και είναι ο DTS ήχος. Δεν υποστηρίζουν όλα dts downmix. Οπότε πρέπει να γίνει μετατροπή σε AC3 ο ήχος και μπορείς να το κάνεις με το Popcorn Audio Converter (κανά 15λεπτο)..................... φίλε για βοήθησε με με το πρόγραμμα αυτο. α. φορτώνω απλά το .mkv εκεί που λέει:"Source file"? Το κάνω και μου αναβοσβήνει ένα μυνημα με κόκκινα γράμματα "Media info:MIssing file specification". β. στις ρυθμίσεις του ήχου τι στο καλό να βάλω? Τσεκάρω, εκεί δεξια, το "convert DTS tracks"?. Απο κάτω εχει ενα σκασμό επιλογες "convert to Dolby Digital"? "Downmix to stereo"?"Preserve DTS track"?"Cleanup DTS track before re-encode" κτλ κτλ. γ. καποιο κουμπι που να πατάς και να αρχιζει η δουλεια δεν βλέπω!!! OK τελικά το κατάφερα!!! Λεω τι έκανα μήπως και βοηθηθει κάποιος άλλος φίλος. Ειχα κατεβάσει το "stand by me" να το δει η κόρη μιας και εμένα ειναι από τις αγαπημένες μου ταινίες. Μιλάμε για .mkv γύρω στα 7GB!!!Oταν το έβαλα στο player μου και ήχο δεν ειχα και οι υπότιτλοι ήταν "Κινέζικα".Με το freemake που αποπειράθηκα να το μετατρέψω σε .avi αργούσε πααααααρα πολύ. (για το 10% έκανε πάνω απο μιά ωρα!!!) Mε το mkvmerge κατάφερα τους υπότιτλους , βγάζοντας τους Εγγλέζικους και βάζοντας τους Ελληνικούς. Εκανε γύρω στα 15 λεπτα. Μετά με το PopCorn Audio Converter μετέτρεψα τον ήχο από DTS σε Dolby Digital(AC3) Εκανε γύρω στη μια ώρα. ΟΜΩΣ παρατήρησα πως με το PopCorn επανακωδικοποιηση και του video? Εγώ νόμιζα πως απλά θα "εβγαζα" το audio stream σε ΑC3 και μετά θα το έβαζα στο mkvmerge και θα το "ένωνα" με το video stream. Δεν με πειράζει απλα αναρωτιέμαι αν γίνεται να βγάλεις απλα το audio stream. Η αν μπορούσα να αποφύγω την δουλειά που έκανα με το mkvmerge για τους υπότιτλους. Ομως στο PopCorn εχει ως εργαλείο για τους υπότιτλους το BDSup2Sub για το οποίο δεν μπορεσα πουθενά να δώ επιλογές, δηλαδή να διαλέξω γλώσσα, γραμματοσειρα κτλ κτλ. Η δουλειά μου πάντως έγινε. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2012 από dub
micos000 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δεν κάνει επανακωδικοποίηση του video το popcorn. Εξ άλλου είναι audio converter και όχι video converter. Αν είδες ότι το μέγεθος μειώθηκε είναι γιατί ο dts ήχος είναι πολύ μεγαλύτερος από τον ac3 (σε MB). Στις επιλογές της μετατροπής δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα. Τώρα για τους υπότιτλους. Ποιο mp έχεις; Δεν χρειάζεται να ενσωματώσεις τους υπότιτλους στο mkv, μπορείς να τους έχεις ξεχωριστούς σε αρχείο srt με το ίδιο όνομα (με το mkv) και στον ίδιο φάκελο. Το ότι τους δείχνει κινέζικους κάτι άλλο φταίει. Δοκίμασε να φορτώσεις τους υπότιτλους στο Σημειωματάριο και όπως είναι πάτα Αρχείο->Αποθήκευση ως και επέλεξε στην κωδικοποίηση το UTF8. Σώσε πάνω στο ίδιο το αρχείο και ξαναδοκίμασε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα