Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα. Ειπα να ασχοληθω λιγο και με το OC της καρτας μου,η οποιο ειναι μια Sapphire 5870 ref με στοκ ρολογια 850/1200 στα 1.1V. κατεβασα το trixx διοτι μονο απο εκει μου επιτρεπει να πειραξω το ρευμα. Χωρις να ξερω ποιο τεστ πρεπει να κανω στο furmark,πατησα 1920χ1080,με dynamic backround kai burn in,και τελος την επιλογη Βenchmark user setting. Αυτο που δεν ξερω ειναι στο ποσα μπορω να κερδισω καποια fps ή να δω εστω μια διαφορα καπου.. Δοκιμασα στην τυχη 900/1270 στα 1.2V και με ολοκληρωσε το τεστ χωρις artifacts στα 40fps με 72C max temp..αλλα το ανεμηστιρακι στο 50% απο 21 που ηταν και ο θορυβως δεν παλευεται >.< καμια προταση? :)

Αν ειναι ευκολο να μεταφερθει στο Overclocking Section γιατι μπερδευτηκα :/

Δημοσ.

Το θέλεις για καθημερινή χρήση η τώρα για να παίξεις λίγο μαζί της ;

Κατέβασε και κάνα 3d mark και τρέξε για να δεις εάν έχεις κερδίσει κάτι

Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα. Ειπα να ασχοληθω λιγο και με το OC της καρτας μου,η οποιο ειναι μια Sapphire 5870 ref με στοκ ρολογια 850/1200 στα 1.1V. κατεβασα το trixx διοτι μονο απο εκει μου επιτρεπει να πειραξω το ρευμα. Χωρις να ξερω ποιο τεστ πρεπει να κανω στο furmark,πατησα 1920χ1080,με dynamic backround kai burn in,και τελος την επιλογη Βenchmark user setting. Αυτο που δεν ξερω ειναι στο ποσα μπορω να κερδισω καποια fps ή να δω εστω μια διαφορα καπου.. Δοκιμασα στην τυχη 900/1270 στα 1.2V και με ολοκληρωσε το τεστ χωρις artifacts στα 40fps με 72C max temp..αλλα το ανεμηστιρακι στο 50% απο 21 που ηταν και ο θορυβως δεν παλευεται >.< καμια προταση? :)

Αν ειναι ευκολο να μεταφερθει στο Overclocking Section γιατι μπερδευτηκα :/

δεν χρειαζεται να δωσεις 1.2 ρευμα για τα 900.Δοκιμασε για αρχη να ανεβασεις τον πυρηνα χωρις να δωσεις παραπανω ταση και δες μεχρι ποσο παει . Αν δεις artifacts ανεβασε ελαφρος το ρευμα . Νομιζω οτι πρεπει με 1.2 να πηγαινει για πλακα 950 core .. οταν εισαι σταθερος με τον πυρηνα ανεβασε και την συχνοτητα της μνημης.Αυτα σε γενικες γραμμες:rolleyes:

Δημοσ.

Για καθημερινη χρηση το θελω αλλα και να δω ποια ειναι τα ορια της καρτας μου και τι μπορω να κερδισω απο αυτο.το τεστ με το furmark σωστα το κανω? εβαλα το 3Dmark11 και 4119 που ειχα (amd955,4gb Ram,Ati 5870,12.1drivers) πηγα στα 4189 μονο με 900/1200 1.1V.. για να δουμε λοιπον για πολυ παραπανω τι κερδιζουμε..

Για μισο,γτ κρασαρει η καρτα και το furmark οταν κανω το τεστ??? στο 50% του τεστ με θερμοκρασιες ουτε 60C μου βγαζει μηνυμα κατω δεξια your driver has been stopped and recovered correctly,κατι τετοιο :/ any idea?

Δημοσ.

Μου το έχει κάνει και μένα 3-4 φορές τελευταία στο desktop (μαύρισε η οθόνη για 1 δεύτερο και επανήλθε από μόνη της), μη μασάς. Προφανώς κάποια λαλακία άσχετη με το benchmarking θα είναι...

Δημοσ.

Ναι οκ,με τα αλλα τεστ τωρα που κανω δεν μου το εχει ξανακανει. Αποριες..

1.καπου διαβασα οτι για να δεις αρτιφακτς στον core πρεπει να εχεις ενεργοποιεισει τα ΑΑ αλλιως τα αρτιφακτς που μπορει να σου βγαλει θα ειναι του memory. Ισχυει??

2.γενικα ας μου πει καποιος πως πρεπει να κανω το τεστ στο furmark! :P

3. τωρα ειμαι 940/1250 με 1.224V ρευμα και με 45% οι στροφες στον ανεμηστηρα πηγε μαξ 72C στο τεστ.Καλα παω? στο3DMark11 απο 4415 που ειχα πηγα 4630,αξιοσεβαστη διαφορα και score??

Δημοσ.

Από τα λίγα που ξέρω ασχολούμενος με 2 58ΧΧ 2 χρόνια, μια χαρά σε βρίσκω και από σκορ και από θερμοκρασίες (ειδικά εφόσον είσαι μόνο στο 45% του φαν).

Τώρα, αν το κάνεις απλά για το σκορ για το Mark, πάσο. Προσωπικά, θα με ενδιέφεραι να δω διαφορές σε κάποιο/κάποια παιχνίδια με κανένα fraps να σου πω την αλήθεια. :rolleyes: Είναι αυτό που λέμε "άλλο το δυναμόμετρο, άλλο ο δρόμος"...

Δημοσ.

Μα στο τελος αυτο προσπαθω να πετυχω αν ειναι εφικτο.. στο skyrim που δοκιμαζω ,μεχρι στιγμης εχω κερδισει και 1-2 fps :-( ... Ενα 5 fps αμα κερδιζα απο ολο αυτο θα ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος! Κατσε να φτιαξω στα ορια την καρτα μου και τοτε θα πω ασφαλη συμπερασματα ;)

Δημοσ.

Δεν κλοκάρονται καθόλου εύκολα οι κάρτες γραφικών. Είναι τόσο δύσκολο που μπορούμε να πούμε ότι δεν γίνεται.

Αν κάποιος βέβαια έχει την όρεξη να κάτσει να ψάξει τόσο με άλλους που έχουν την ίδια κάρτα, όσο και μόνος του με πολλά παιχνίδια και πολλές λούπες 3dMark για να κερδίσει 50Mhz, ας το κάνει.

Τις κάρτες γραφικών δεν μας αφήνουν οι κατασκευαστές να τις κλοκάρουμε. Δεν είναι όπως στα CPU, όπου μας έχουν αφήσει μεγάλο εύρος μαζί με τις μητρικές ώστε να κλοκάρουμε και να χαιρόμαστε.

Οι εκδόσεις που έρχονται με πολύ καλό σύστημα ψύξης, συνήθως είναι κλοκαρισμένες από τον κατασκευαστή.

Οι Reference εκδόσεις είναι στο όριο θερμοκρασιών, τάσεων, θορύβου, κλπ.

Προσοχή επίσης στο Furmark. Καμία σχέση δεν έχει με GPU Stressing. Πρόκειται για ένα άθλιο πρόγραμμα που παίζει με τα VRMs και ζεσταίνει την κάρτα γραφικών. Είναι πολύ πιθανόν να περνάτε το Furmark και το 3Dmark και στο παιχνίδι να τρώτε πόρτα. Μπορεί και το αντίστροφο (πιο σπάνιο).

Οι GPUs, διαφέρουν από τα CPU.

Είναι πολύπλοκες τόσο αυτές, όσο και το Overclocking.

Δημοσ.

Μα στο τελος αυτο προσπαθω να πετυχω αν ειναι εφικτο.. στο skyrim που δοκιμαζω ,μεχρι στιγμης εχω κερδισει και 1-2 fps :-( ... Ενα 5 fps αμα κερδιζα απο ολο αυτο θα ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος! Κατσε να φτιαξω στα ορια την καρτα μου και τοτε θα πω ασφαλη συμπερασματα ;)

Χμμμ... Και πίστεψέ με, δεν είναι το μόνο παιχνίδι στο οποίο τα κέρδη είναι πενιχρά παρά το τσίτωμα της κάρτας.

Κλασικό συμπέρασμα: ότι είναι playable/unplayable πριν το κλοκάρισμα, συνεχίζει να είναι playable/unplayable και μετά από αυτό. Άρα, άσε την καρτούλα σου ήσυχη και αρκέσου στην εγγενή της δύναμη.

Δημοσ.

Κλασικό συμπέρασμα: ότι είναι playable/unplayable πριν το κλοκάρισμα, συνεχίζει να είναι playable/unplayable και μετά από αυτό. Άρα, άσε την καρτούλα σου ήσυχη και αρκέσου στην εγγενή της δύναμη.

Έτσι ακριβώς.

Δημοσ.

O ColdFusion σου εδωσε πολυ χρησιμες συμβουλες αλλα τις προσπερασες.Ξεκινας με τον πυρηνα και μετα πιανεις μνημες.Κανε και ενα ψαξιμο στο google να δεις μεχρι που παιζουν περιπου οι 5870 με στοκ ρευμα και δοκιμασε.Εγω πιστευω οτι μεχρι 950/1300 με 1.2 για καθε μερα ειναι μια χαρα,και απο αποψη θερμοκρασιων-θορυβου,και επιδοσεων.Τις μνημες μην τις πιεζεις πολυ.Δεν κανουν και τοση διαφορα.Ο πυρηνας ειναι που μετραει και δινει frames.

Οσο για artifacts απο μνημες ή πυρηνα και τετοια,εγω θα σου πω οτι εχω μια 5850 στα 920/1200 απο 725/1000.Οταν την τεσταριζα artifacts δεν ειδα ποτε.Απο ασταθη μνημη ετρωγα κρασαρισμα-BSOD.Επισεις μην την λιωνεις στο furmark.Δοκιμασε το μετροπρογραμμα κανα τεταρτο το πολυ και μετα μονο στα παιχνιδια.Οπως πολυ σωστα ειπωθηκε μπορει να βγαζεις μια ωρα furmark και στο game να τρως ακυρο στο λεπτο.Για το τι θα κερδισεις και αν αξιζει ειναι δικο σου θεμα.Εγω πχ εχω δει μεχρι και + 12 frames αλλα σε ελαφρυ σχετικα game.Σε αλλο πιο βαρυ ειδα περιπου +5.Βεβαια το ποσοστο oc που εκανα εγω στην 5850 ειναι αρκετο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τι εχετε να πινετε για τις 5850 που με OC φτανανε επιδοσεις 5870??? :-(

Ότι η κάρτα μετά τις "περιποιήσεις" συνεχίζει να παίζει ή να μην παίζει αυτά που έπαιζε ή δεν έπαιζε και πριν το κλοκάρισμα...

Αναφέρει ο Loucifer χαρακτηριστικά νούμερα που ισχύουν σε τέτοιες περιπτώσεις: +12 σε σχετικά ελαφρύ παιχνίδι (αν έπιανε 80 καρέ η κάρτα, με τα 92 πλέον κάνει αρκιβώς τα ίδια σε ένα Dirt2 πχ), ενώ από την άλλη είδε +5 σε βαρύ παιχνίδι. Να πω ήταν ένα Warhead που από 19-20 πήγε στα σχεδόν playable 24-25 καρέ, πάει στα κομμάτια το τσίτωμα. Αλλά αξίζει να ζορίζεις την κάρτα? Αξίζει το ρίσκο? Αξίζει την κατανάλωση? Αξίζει το θόρυβο?

Επιπλέον, όλοι γνωρίζουμε όταν το ανέβασμα των ρολογιών ή το ισοφάρισμα ενός μεγαλύτερου μοντέλου ποτέ δεν μετατρέπει μία 5850 σε 5870 100%. Ακόμη και ίδιες επιδόσεις να έχουν, η πρώτη θα δουλεύει τσίτα και η δεύτερη ρελαντί... :rolleyes:

Για να πω την αλήθεια, η 5850 που είχα ήταν η πιο καλή κάρτα γραφικών που πέρασε ποτέ από τα χέρια μου, στην κυριολεξία κάρτα-σταθμός και σημείο αναφοράς θα έλεγα: δυνατή (και τότε και τώρα ακόμη), αξιόπιστη και ΗΣΥΧΗ με τον στοκ-cooler (δεν την άκουσα ΠΟΤΕ να ξεπερνά το 21%). Άσε την καρτούλα σου ως έχει και κάνε OC μόνο για το σπορ!

Επεξ/σία από Navu
Δημοσ.

Παιδες...αλλη φορα θα σας ακουω με την πρωτη χωρις να το παραπερα το θεμα.... πανω που ειχα λιωσει στα 3Dmark και furmark την εφτασα 950/1280 με 1.25,επαιζε τελεια!!! ωσπου μπαινω στα games... και ετσι στα καλα καθουμενα..εμφανιζονται artifacts και κανει επανεκινηση ο driver.. το κατεβαζω στα 930/1250...ξανα artifacts και rr ο driver... μετα απο και περα ημουνα στα safe πλαισια και δεν θα υπηρχε καμια διαφορα...και ειπα και ποτε να μην γινει στην τελικη που στο κατω κατω δεν αξιζει κιολας...απλα απογοητευση γενικα το OC σε gpu. Απλα ειχε μπει το μικροβιο ξερετε..

(απορια: 2x5870 ή 2χ6870 ???? ποιο cf πιστευετε οτι αξιζει περισσοτερο?? με λιγη ερευνα βλεπω σε καποια παιχνιδια οι 6870 να αποδιδουν ακριβως τα διπλασια fps!!!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...