Heatspreader Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Μίλησες για την ποιότητα του hp της κοπέλας σου,και αναφερες ότι το macbook,θα έπρεπε να ήτα 3000 ευρό ,ξεχνώντας ότι η hp έχει και τα elitebook που δεν κοστίζουν 3000 και κοντραρουν σε όλα τα επίπεδα τα macbook! Τι είναι ακριβό και τι φθηνό τελικά; Όταν ένα Laptop κοστίζει όχι 800, αλλά 500Ευρώ και κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα, είναι πλαστικό, ζεματάει, κλπ, είναι ακριβό. Έχω δει και Sony Vaio που είναι εξαιρετικής ποιότητας αθόρυβο σε σημείο που νόμιζα ότι έχει χαλάσει ο ανεμηστηράκι, αλλά το κόστος του ξεπερνάει τα 1000Ευρώ. Μπορείς να μου στείλεις Link από τα Laptop που λες; Με μία γρήγορη αναζήτηση στο Google δεν είδα κάτι που να μου άρεσε. Δεν βρήκα κάτι σε Unibody. Επίσης έγραψες για την ποιότητα των Μακ,σαν να είναι τα μοναδικά ποιοτικά μηχανήματα στην αγορά,κάτι που δεν ισχυει! Το ότι έχουν απίστευτη ποιότητα, το παίρνεις δεδομένο. Το να μην το παραδέχεσαι είναι σαν να μην παραδέχεσαι τον νόμο της βαρύτητας. Μπορεί να μην σου αρέσουν βέβαια, είναι άλλο αυτό. Φυσικά και υπάρχουν και άλλα ποιοτικά, αυτό μας έλειπε. Γιατι να έχω OSX από τη στιγμή που έχω 2 λογισμικα που με υπερκαλυπτουν? Καταλαβα τι θες να πεις κ δε διαφωνω μαζί σου,αλλά με ενόχλησε ότι παρουσιασε καποια πράγματα,όπως η ποιότητα,σαν προνόμια μονο της apple,πράγμα που δεν υφίσταται!Είναι ποιοτικά μηχανήματα,αλλά δεν είναι τα μοναδικά σε ποιότητα στην αγορά κ πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε! Εσύ το παίρνεις έτσι γιατί μάλλον νομίζεις ότι πρόκειται για πόλεμο και στρατόπεδα. Ξέρεις τη γνώμη μου για το OSX; Με βλέπεις να έχω πουλήσει το PC μου; Μπορεί να μην θέλεις OSX, μπορώ όμως να θέλω εγώ; Και να σου ξεκαθαρισω,ότι είμαι από τους τύπους που προτιμώ να παρει κάποιος(όχι όμως εγώ ) ένα Μακ κ να μείνει ευχαριστημένος,χωρι να εχει κανένα πρόβλημα,παρά να πάρει ένα φτηνό,με αμφιβόλου ποιότητα λάπτοπ και να τρέχει κάθε τρις κ λιγάκι στα σέρβις! Από τη στιγμή που δεν τα προτιμάς τα Apple, γιατί γράφεις συχνά σε Topics που αφορούν Apple προϊόντα; Δεν στο λέω με κακία. Με απορία σε ρωτάω. Ειλικρινά. Για παράδειγμα εμένα δεν μου αρέσουν τα Alienware. Ούτε καν διαβάζω Topics. Το Android λίγο με ενδιαφέρει και ρίχνω μία ματιά. Σπάνια γράφω. Δεν θα ήταν παράξενο να γράφω συνεχώς σε Android Topic και να λέω πόσο καλύτερο είναι το iOS;
ektor7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Γιατι τις περισσότερες φορές γράφω για να βοηθήσω,αν μπορώ και άλλες για ψυχαγωγικους λόγους! Το qosmio το πήρα 1900$ και είναι από πλαστικό,αλλά όχι μόνο δε ζεματαει,αλλα έχει απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες σε πολύ απαιτητικα κ ζόρικα παιχνίδια!Όσο για το πόσο αθορυβο είναι,αν δεν έπαιζα παιχνίδια,θα νόμιζα ότι δεν έχει fans!
Heatspreader Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Αυτό έχεις; Γιατι τις περισσότερες φορές γράφω για να βοηθήσω,αν μπορώ και άλλες για ψυχαγωγικους λόγους! Αισθάνεσαι ότι μπορείς;
ektor7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 ΥΓ.Με είδες να γράφω στο topic των apple και να προτείνω windows? Υ.Γ.Με έχεις δει να αποτρεπω κάποιο να πάει σε OSX ,έστω και δε τα γουστάρω εγώ(αν και έχω θέμα με την apple&φανμποις κρακτες τις κ όχι με το λογισμικό ή τα προϊόντα της)! Αυτό έχεις; Αισθάνεσαι ότι μπορείς; Δε θα το σχολιάσω,γιατί δε κατάλαβα. τι θες να πεις! Το qosmio x505 !Είναι στη υπογραφή μου!
digekas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δεν αδικώ κανέναν γιατί απλά δεν σας άφησαν να γνωρίσετε την ποιότητα.. Ποιότητα δεν είναι το ελαφρύ γυαλιστερό με ωραίο σχεδιασμό .. Αυτό μπορεί να είναι και χάντρα.. Οι υπολογιστές είναι πρωτίστως για να υπολογίζουν.. όλα τ'αλλα έπονται.. +1 Αυτό μου θύμισε την παλιά crt της γιαγιάς μου με τα σεμεδάκια και τα μπιμπελό της. Εκεί είναι το clue της ιστορίας, βλέπεις η γιαγιά αυτό ήθελε αυτό της άρεσε, δεν θα άνοιγε συζήτηση για το τεχνολογικό κομμάτι του θέματος και δεν θα έκανε σύγκριση με νέες τηλεοράσεις, το πολύ πολύ να έλεγε ότι στις νέες δεν στέκονται τα μπιμπελό και τα σεμεδάκια αλλά αυτή δεν θα ήταν συζήτηση σε τεχνολογική βάση.
Heatspreader Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 ΥΓ.Με είδες να γράφω στο topic των apple και να προτείνω windows? Υ.Γ.Με έχεις δει να αποτρεπω κάποιο να πάει σε OSX ,έστω και δε τα γουστάρω εγώ(αν και έχω θέμα με την apple&φανμποις κρακτες τις κ όχι με το λογισμικό ή τα προϊόντα της)! Δε θα το σχολιάσω,γιατί δε κατάλαβα. τι θες να πεις! Το qosmio x505 !Είναι στη υπογραφή μου! Το παρακάτω; http://notebookgame.en.hisupplier.com/product-395113-Toshiba-Laptops.html Σε ρωτάω αν έχεις την τεχνογνωσία για να βοηθήσεις. Αφού δεν τα γουστάρεις γιατί τα παρακολουθείς; Για ψυχολογικούς λόγους;
ektor7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Ναι,αυτό! Βοηθάω σε θέματα που αφορούν κύριος το hardware!Υπάρχει κάποιο προβλημα?Σε ενοχλεί να απαντάω όταν ρωτάνε αν η hd 6750m του iMac κάνει για gaming ή όχι? Επίσης ενημερώνομαι,για να ξέρω κ τι γίνεται στην αντίπερα όχθη,γιατί ακούω πολλά κουλλα, τώρα τελευταίος!
digekas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Έκτορα δεν είναι να τα παίρνεις τοις μετρητοίς, αυτό έλεγα στον MoviemakerGr. Το συντριπτικό ποσοστό τους δεν έχουν τεχνικές γνώσεις, για αυτό και αποφεύγουν την αναφορά στο τεχνικό/τεχνολογικό κομμάτι της υπόθεσης, πόσο μάλλον τις συγκρίσεις. Τέλος πάντων, offtopic βγήκε η συζήτηση πάλι. Για την μείωση του μεριδίου της αγοράς του iphone στην Ευρώπη και το τι θα ήθελαν να έχει το νέο iphone για να αυξήσει το μερίδιο της αγοράς του θα μας πουν;
ektor7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Απλά δεν είναι ωραίο να σε κατηγορούν,για κάτι που δε κανεις! Τέλος το off topic και από μένα!
Heatspreader Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Ναι,αυτό! Βοηθάω σε θέματα που αφορούν κύριος το hardware!Υπάρχει κάποιο προβλημα?Σε ενοχλεί να απαντάω όταν ρωτάνε αν η hd 6750m του iMac κάνει για gaming ή όχι? Επίσης ενημερώνομαι,για να ξέρω κ τι γίνεται στην αντίπερα όχθη,γιατί ακούω πολλά κουλλα, τώρα τελευταίος! Δεν με ενοχλεί κάτι. Γιατί έχεις την τάση να νομίζεις ότι σε κατηγορώ και ότι πιστεύω ότι τα Mac είναι και τίποτα άλλο; Όπως και να έχει δεν βλέπω να συνεννοούμαστε. Τουλάχιστον προσπάθησα, αλλά όσο και αν προσπάθησα μάλλον πήγε χαμένο.
ektor7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Τέλος πάντων,μπορεί να το παρεξηγησα. Ελπίζω,να σου έλυσα τουλάχιστον την απορία,γιατί γράφω κ στο συγκεκριμένο θρετ!
haHa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Τι είναι ακριβό και τι φθηνό τελικά; Όταν ένα Laptop κοστίζει όχι 800, αλλά 500Ευρώ και κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα, είναι πλαστικό, ζεματάει, κλπ, είναι ακριβό. [offtopic] Παντως αυτο εδω το λαπτοπ(HP ProBook 4530s) κανει γυρω στα 500-600€ , ειναι απο αλουμινιο, και ειναι πιο κρυο και πιο αθορυβο απο το macbook pro 13" που κανει και σαν ηλεκτρικη σκουπα σε load (ενα skype και ενας browser με μερικα tabs ανοιχτα αρκουν). Σημειωτεον οτι το macbook pro 13" κοστιζει τα διπλασια απο το παραπανω λαπτοπ. Συμφωνα με την λογικη σου, θα επρεπε το hp να κοστιζει παραπανω και το macbook ακομα και 500€ να κοστιζε θα ηταν ακριβο, μιας και κανει σαν ηλεκτρικη σκουπα σε load και ζεματαει. (ας προσπαθησει καποιος να κανει skype με το macbook στα ποδια του και να εχει και ανοιχτο καποιον browser με tabs ανοιχτα!!) Για του λογου το αληθες ,εδω θερμοκρασιες και θορυβος για το hp: και εδω εδω θερμοκρασιες και θορυβος για το macbook (εχει και το αβανταζ οτι την μερα των μετρησεων ηταν 3.5C βαθμους πιο χαμηλα το "room temperature", οποτε αν δεν υπηρχε κ αυτο θα ειχε ακομα υψηλοτερες θερμοκρασιες και θορυβο): Και εδω ενδεικτικα μερικα τεστ που περνανε μερικα hp(για να εχουμε υποψην μας τι εστι ποιοτητα): 1) test αντοχής(αντεχει πανω του βαρος 215 kg, ενω ειναι ανοιχτο): http://www.youtube.com/watch?v=H5cKuO8ojAU 2) test γδαρσίματος με μεταλλικό σύρμα http://www.youtube.com/watch?v=b_jRGruge4o 3)test με υγρο στο πληκτρολογιο http://www.youtube.com/watch?v=rfIkeZYElWc [/offtopic]
ipal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 [offtopic] Παντως αυτο εδω το λαπτοπ(HP ProBook 4530s) κανει γυρω στα 500-600€ , ειναι απο αλουμινιο, και ειναι πιο κρυο και πιο αθορυβο απο το macbook pro 13" που κανει και σαν ηλεκτρικη σκουπα σε load (ενα skype και ενας browser με μερικα tabs ανοιχτα αρκουν). Σημειωτεον οτι το macbook pro 13" κοστιζει τα διπλασια απο το παραπανω λαπτοπ. Συμφωνα με την λογικη σου, θα επρεπε το hp να κοστιζει παραπανω και το macbook ακομα και 500€ να κοστιζε θα ηταν ακριβο, μιας και κανει σαν ηλεκτρικη σκουπα σε load και ζεματαει. (ας προσπαθησει καποιος να κανει skype με το macbook στα ποδια του και να εχει και ανοιχτο καποιον browser με tabs ανοιχτα!!) Για του λογου το αληθες ,εδω θερμοκρασιες και θορυβος για το hp: πλαστικο ειναι, με καπακια -cover- αλουμινιoυ. αλλα ειναι αρκετα ποιοτικη σειρα. φιλε οτι και να γραψουμε αυτος που θελει να παρει mbp συνηθως δεν ενδιαφερεται για τα test. θελει να τρεξει καποιοες εφαρμογες, το mac του τις τρεχει. και δεν τον νοιαζει αν υπαρχει pc πιο φτηνο & ποσο... παντως για να πουμε και του στραβου το δικιο, και το asus μου χτυπαει 45° σε idle με i5. επισης στο review το ΗΡ φοραει i3 και δεν εχει gpu.
haHa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 πλαστικο ειναι, με καπακια -cover- αλουμινιoυ. αλλα ειναι αρκετα ποιοτικη σειρα. Πλαστικο ειναι απο κατω , που αυτο εχει καποια πλεονεκτηματα, πχ δεν ειναι τοσο ζεστο στην αφη και μπορεις να το ακουμπας στα ποδια σου οταν κανεις skype σε αντιθεση με το macbook 13". Βεβαια δεν αφηνει την ιδια αισθηση πολυτελειας. Το υπολοιπο ειναι απο κραμα μαγνησιου σε σχημα honeycomb(για αντοχη) με καλυμματα αλουμινιου απο πανω. .... επισης στο review το ΗΡ φοραει i3 και δεν εχει gpu. Οπως ακριβως δεν εχει gpu και το macbook 13" . O i3 με τον i5 εχουν ιδιο TDP (35 Watt) και δεν εχουν ουσιαστικα διαφορα σε εκλυομενη θερμοτητα σε full load. Μαλιστα σε απλες εργασιες ειναι πιθανο ο i5 να ειναι πιο κρυος, γιατι ζοριζεται λιγοτερο μιας και ειναι πιο γρηγορος.
ektor7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δε παίζει και τόσο ρόλο,αν είσαι στους 45 σε idle,αλλά όταν τρέχεις βαριές εφαρμογές να μην κτυπά 90αρια!Και επίσης η θερμότητα να βγαίνει προς τα έξω και όχι να μην μπορεις να αγγίζεις το πληκτρολόγιο από την θερμότητα! Και να ξεχωρίσουμε,ότι οι sandy bridge είναι αρκετά πιο ψυχροί από τους i πρώτης γενιάς! Θερμικά i5&i3 δεν έχουν καμία διάφορα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα