Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το πολυτελείας μου θυμίζει αυτούς που πάνε στο κολονάκι πίνουν ένα καφέ και αφήνουν μπουρμπουάρ κανα 100αρικο επειδή τα χουν και θέλουν να τα δείξουν.Αυτό είναι επιχείρημα για αυτούς που τα έχουν σκάσει και απλά θέλουν να δικαιολογηθούν

Δηλαδή αρνείσαι την ύπαρξη των brands πολυτελείας;

Δε λέω ότι είναι σωστό να χρεωνόμαστε ένα καπέλο από +10% έως +10000% της αξίας ενός προϊόντος μόνο και μόνο για το όνομά του, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα σε πάρα πολλές μάρκες. Ακόμα και στις πιο "value for money" από αυτές.

Έτσι το Galaxy S II θα μπορούσε να έχει 50€ παρακάτω, το iPhone 150€ παρακάτω και η Lexus που πήρε ο γείτονάς μου 20.000€ παρακάτω. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, πληρώνουμε τα ακριβά brands.

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δε λέω ότι είναι σωστό να χρεωνόμαστε ένα καπέλο από +10% έως +10000% της αξίας ενός προϊόντος μόνο και μόνο για το όνομά του, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα σε πάρα πολλές μάρκες. Ακόμα και στις πιο "value for money" από αυτές.

Έτσι το Galaxy S II θα μπορούσε να έχει 50€ παρακάτω, το iPhone 150€ παρακάτω και η Lexus που πήρε ο γείτονάς μου 20.000€ παρακάτω. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, πληρώνουμε τα ακριβά brands.

και μονο που στην Αγγλια κανει νομιζω 550€ και στην Αμερικη ακομα πιο κατω δειχνει οτι μας εχουν παρει χαμπαρι οι εταιριες και μας δουλευουν κανονικα...

τα "ειδη πολυτελειας" εχουν παντου την ιδια τιμη.

Δημοσ.

και μονο που στην Αγγλια κανει νομιζω 550€ και στην Αμερικη ακομα πιο κατω δειχνει οτι μας εχουν παρει χαμπαρι οι εταιριες και μας δουλευουν κανονικα...

τα "ειδη πολυτελειας" εχουν παντου την ιδια τιμη.

H απάντηση του ipal με καλύπτει απόλυτα.Γιατί στην Αμερική είναι πολύ πιο φθηνά τα πάντα απο εδώ?Η Ελλάδα είναι πιο ακριβή στα πάντα και οι μισθοί είναι στον πάτο.Καλά Χριστούγεννα...

Δημοσ.

1) και μονο που στην Αγγλια κανει νομιζω 550€ και στην Αμερικη ακομα πιο κατω δειχνει οτι μας εχουν παρει χαμπαρι οι εταιριες και μας δουλευουν κανονικα...

2) τα "ειδη πολυτελειας" εχουν παντου την ιδια τιμη.

1) Οι τιμές αλλάζουν. Δε ξέρω αν το θυμάσαι (ή αν το ξέρεις γενικά) αλλά το iPhone 3GS που είχε 560€ στην Ελλάδα, δεν είχε τέτοια τιμή πουθενά αλλού εντός ΕΕ.

2) Νομίζεις. Σε κάθε χώρα υπάρχει διαφορετικό καθεστώς (δασμοί τελωνείου, λοιποί φόροι, ιδιομορφίες αγοράς) από το οποίο διαμορφώνεται η τιμή ενός προϊόντος. Μπες για παράδειγμα σε κάποιο site αντιπροσωπείας πολυτελών αυτοκινήτων άλλης χώρας, να δεις πως οι τιμές μπορούν να διαφέρουν κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Δημοσ.

Δηλαδή με λιγα λόγια Haldol μας λες οτι ειναι normal οι τιμες και αδίκως οι πωλήσεις της apple ειναι πεσμένες στην ευρώπη. Όλα δικαιολογούνται με το οτι η apple είναι είδος πολυτελείας και όλοι αυτοί που αγοράζουν τα προιόντα της είναι γιάπηδες και κροίσοι

Δημοσ.

Ειδος πολυτελειας το iphone ? Ναι λογω της τιμης του ισως να δικαιολογειται ο χαρακτηρισμος.

Γιατι κατα τ'αλλα ειναι assembled in China (χα!). Σε αντιθεση ας πουμε μετα samsung που δεν ισχυριζονται οτι ειναι ειδη πολυτελειας αλλα τουλαχιστον δεν κατασκευαζονται Κινα.

Ως προς την ποιοτητα υλικων σε συγκριση με τον ανταγωνισμο, οντως φαινονται καλυτερα. Κατα τ'αλλα υπαρχουν τα βιντεο με τα "crash test" iphone vs sgs και μαντεψτε ποιο γινεται κομματακια απτα 2.

Eιδος πολυτελειας το 4s που βγηκε με ξεπερασμενο και "πολυφορεμενο/ξαναφορεμενο" design την ωρα που ο ανταγωνισμος βγαζει απο απιστευτες καγκουριες μεχρι απιστευτα κομψα και πιασαρικα design για καθε γουστο?

Τελος απορω πως γινεται να λεμε πολυτελειας ενα gadget με οθονη 3.5'' οταν ο ανταγωνισμος σου προσφερει οθοναρες των 4 και 4.3''.

Το μονο πολυτελες που εχει πανω του ειναι το λογοτυπο θα ελεγα. Mην καταπινετε ως ειδος πολυτελειας οτι ειναι παραλογα overpriced. To iphone καποτε ηταν, γιατι ηταν και απτα ελαχιστα smartphone. Hταν η περιοδος που ο πλουσιος φιλος μας το ειχε αγορασει και μας εδειχνε τις εφαρμογες του, τα sensors τους και μεναμε μ@λ@κες. Τοτε ναι το iphone ηταν ειδος πολυτελειας, γιατι πρωτοπορουσε, σου εδινε απιστευτες δυνατοτητες που κανεις αλλος δεν μπορουσε. Τοτε εδινες 800 ευρω αλλα ειχες κατι που δεν ειχε αλλος, ναι ειχες κατι το πολυτελες και "μοναδικο".

Τωρα που τα smartphone κατακλυζουν την αγορα, βρισκεις οτι hardware θες, οτι design θες, οτι υλικα θες, οτι δυνατοτητες θες και οτι λειτουργικο θες. Η μονη εταιρεια που παραμενει κλειδωμενη μεσα στα στερεοτυπα μιας δεκαετιας πισω και επαναπαυμενη στο brand name της και τις αδικαιολογητες τιμες ειναι η apple.

Δημοσ.

Δηλαδή με λιγα λόγια Haldol μας λες οτι ειναι normal οι τιμες

Έχω μια υποψία ότι δε διαβάζεις καν τι γράφω και απλά πετάς διάφορα. Είμαι λάθος; ^_^

Ως προς την ποιοτητα υλικων σε συγκριση με τον ανταγωνισμο, οντως φαινονται καλυτερα. Κατα τ'αλλα υπαρχουν τα βιντεο με τα "crash test" iphone vs sgs και μαντεψτε ποιο γινεται κομματακια απτα 2.

Τελος απορω πως γινεται να λεμε πολυτελειας ενα gadget με οθονη 3.5'' οταν ο ανταγωνισμος σου προσφερει οθοναρες των 4 και 4.3''.

Το μονο πολυτελες που εχει πανω του ειναι το λογοτυπο θα ελεγα.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι εννοούμε brand πολυτελείας.

Δεν έχει να κάνει με την αντοχή. Ή νομίζεις ότι ένα μπλουζάκι Armani των 80€ θα σκιστεί δυσκολότερα από ότι ένα της λαϊκής των 5€;

Ούτε με τα «χαρακτηριστικά» έχει να κάνει (ασχέτως που εγώ προσωπικά δε θέλω μεγάλη οθόνη :P). Ή νομίζεις ότι το αυτοκίνητο πόλης της Aston Martin (που δε θυμάμαι πως λέγεται) κοστίζει σχεδόν 70.000€ για τον... παντοδύναμο κινητήρα 80 αλόγων που έχει;

Κοστίζει τόσο επειδή είναι Armani. Και το αμαξάκι κοστίζει τόσο επειδή είναι Aston Martin.

Βέβαια σαν τεχνολογικό forum δε ξέρουμε από ακριβά brands μιας και αγοράζουμε πάντα προϊόντα με καλό VFM. Όπως κάρτες γραφικών των 500€ που είναι +50% ισχυρότερες από αυτές με τα 150€.

:devil:

Δημοσ.

Τα armani και οι aston martin δεν κατασκευαζονται Κινα. Αναμεσα στα λεφτα που πληρωνεις για αυτες τις μαρκες, ειναι και τα εργατικα χερια τα οποια ειναι ακριβακαι φυσικα πολυ πιο ικανα/εμπειρα/προσεκτικα απο αυτα των Κινεζων.

Εμενα παντως αν μου βαλεις διπλα διπλα ενα iphone 4s και ενα sgs2 και με ρωτησεις ποιο απτα 2 "φατσαρει" για πιο πολυτελειας, μαλλον θα γελουσα με τις αστειες διαστασεις του iphone4s ειδικα αν ισχυριστει οτι ειναι και πολυτελειας.

Δημοσ.

Έχω μια υποψία ότι δε διαβάζεις καν τι γράφω και απλά πετάς διάφορα. Είμαι λάθος; ^_^

Ναι συγνώμη, νομισα οτι έλεγες οτι η apple ειναι "brand Πολυτελείας" και παρουσίαζες τις τραγικές τιμές τους ως άμεσο επακόλουθο αυτής της "πολυτέλειας"

Δεν θα διαβάσω ξανά τα προηγούμενα πόστ σου, ήταν ένα ψέμα.

By the way το κωλόχαρτο στην τουαλέτα μου γράφει πάνω "χαρτί πολυτελείας" και το πηρα σχετικά φτηνά. Τους έπιασα μ@λ@κες μάλλον ε;

Δημοσ.

και κατι ΗΤC WM5 γκρι πλαστικες παντοφλες πριν 5 χρονια εκαναν 600€. ηταν και αυτα luxury?

καινουργιο αυτο τωρα, η apple "luxury brand" επειδη ειναι πιο ακριβη απ τα Samsung π.χ. :P

οι μισοι που ξερω με iphone -και smartphone γενικα- οχι μονο δεν εχουν data, αλλα εχουν κοψει (ή τους εχουν κοψει) και τη συνδεση γενικα και ειναι με καρτα. τωρα αν ετσι συντηρουν την αυταπατη της χαμενης "πολυτελειας" και "πλουτου" τι να πω.

ειναι και αυτο μια παρηγορια.... :(

Δημοσ.

Τα armani και οι aston martin δεν κατασκευαζονται Κινα. Αναμεσα στα λεφτα που πληρωνεις για αυτες τις μαρκες, ειναι και τα εργατικα χερια τα οποια ειναι ακριβακαι φυσικα πολυ πιο ικανα/εμπειρα/προσεκτικα απο αυτα των Κινεζων.

Εμενα παντως αν μου βαλεις διπλα διπλα ενα iphone 4s και ενα sgs2 και με ρωτησεις ποιο απτα 2 "φατσαρει" για πιο πολυτελειας, μαλλον θα γελουσα με τις αστειες διαστασεις του iphone4s ειδικα αν ισχυριστει οτι ειναι και πολυτελειας.

Για το που φτιάχνονται τα Armani και οι Aston Martin μη παίρνεις και όρκο. Οι περισσότερες εταιρείες πλέον κάνουν outsourcing σε χώρες όπως η Κίνα, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για την ποιότητά τους. Το καινούριο μου laptop (DELL), το iPhone μου μαζί με άλλα δύο παλιότερα κινητά μου, δύο router (Netgear & LINKSYS) και το ποντίκι μου (Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000) γράφουν "Made In China". Μόνο ο Canon εκτυπωτής δίπλα μου γράφει "Made In Thailand".

Και please, μη χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα το μέγεθος για να δείξεις ποιότητα ή πολυτέλεια. Κάθε φορά που έρχονται στο μυαλό μου εικόνες από κινητά με οθονάρες 4,3" ή και παραπάνω... ασυναίσθητα σκέφτομαι τη λέξη «νταλίκα».

:cry:

By the way το κωλόχαρτο στην τουαλέτα μου γράφει πάνω "χαρτί πολυτελείας" και το πηρα σχετικά φτηνά. Τους έπιασα μ@λ@κες μάλλον ε;

Μάλλον αυτοί σε έπιασαν μ@λ@κα, εκτός κι αν πήρες κάποιο no-name. Ή προτιμάς ZEWA, Delica, κλπ; Γιατί κι αυτά καπέλο έχουν, με τη διαφορά ότι δε το καταλαβαίνεις καν, μιας και πρόκειται για κάτω από 1€ συνήθως.

;)

Δημοσ.

Απ'ότι βλέπω ξέρεις από καλό κωλόχαρτο...Δεν παραξενεύομαι όμως, Έχοντας imac και iphone είσαι "πολυτελείας" άνθρωπος και τα ξέρεις από αυτά... :mrgreen:

Δημοσ.

Εννοείται φίλτατε. Βέβαια εγώ δεν έχω ένα από τα πιο ακριβά PSUs που υπάρχουν (σειρά Liberty της Enermax) ούτε σετ κάρτα ήχου με ηχεία που κοστίζουν >200€, αλλά ότι μπορώ το έχω. Να νιώσω κι εγώ μια νότα πολυτέλειας βρε αδερφέ, έστω κι από το... κωλόχαρτο.

;)

Δημοσ.

εχει δικιο το παιδι που λεει οτι το iphone δεν ειναι καλο γιατι αμα το πεταξεις θα σπασει. γι αυτο κι εγω εχω ακομα αυτην την κινηταρα.

http://limdongcheol.files.wordpress.com/2011/02/dsc_4159.jpg

δεν σπαει με τιποτα. βρε στον τειχο το πεταω δεν σπαει βρε με το αυτοκινητο το παταω δεν σπαει. οσο για τις οθοναρες εχουμε ipad2 γι αυτο υπαρχουν εξαλου αν τρελενεστε για οθονες και μπορειτε να κανετε οτι και στο κινητο. ειδος πολυτελειας δεν ειναι το γυαλι στο κινητο; ειδος πολυτελεις δεν ειναι η λεπτομερεια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...