Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες και χρόνια πολλά!

Αγόρασα για τα Χριστούγεννα έναν SSD 60 GB Agility 3 Και σκέφτομαι πώς γίνεται να τον χρησιμοποιώ για να πηγαίνει πιο γρήγορα το σύστημα. Είδα ότι της Intel το SMART Response είναι σχετικά καλό, αλλά έχω χωρίσει ήδη τον hdd σκληρό σε 2 partitions, με το πρώτο partition να έχει 200Gb Και το άλλο να έχει όλα τα data στα 1,15Gb.

Για να βάλω όμως το SMART Response χρειάζεται να κάνω RAID τους δύο σκληρούς και εγώ διατίθεμαι να κάνω μόνο α partitions και όχι ολόκληρους τους σκληρούς. Εγώ θέλω να υπάρχει κάποιος τρόπος τα αρχεία που χρησιμοποιούνται περισσότερο να πηγαίνουν στον SSD και τα άλλα να μένουν στο partition του σκληρού.

Ξέρετε κάποιον τρόπο να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλές γιορτές

Δημοσ.

Ξέρετε κάποιον τρόπο να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Ο τρόπος βρίσκεται στον... τίτλο του θέματος σου.smile.gif

Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί σαν προσωρινή cache τον SSD και μεταφέρει εκεί κυρίως μόνο τα μικρά σε μέγεθος αρχεία, συστήματος και προγραμμάτων/εφαρμογών που χρησιμοποιούνται συχνότερα, αποφεύγοντας γενικά τα μεγάλα αρχεία τύπου avi, mkv, mp4,mp3 κλπ που θεωρεί ότι βρίσκονται εκεί για αποθήκευση και όχι για καθημερινή χρήση.

Βλέπει τον HDD ή το Raid Array σαν σύνολο και όχι σαν ξεχωριστά partitions και χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής/εκμάθησης για να κάνει caching σε αρχεία που χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διαφορά πριν και μετά είναι εμφανέστατη και αξίζει νομίζω τον κόπο.

Βασικά εκτός από το Z68 chipset χρειάζεται minimum ένας HDD, ο μικρός SSD φυσικά, η ρύθμιση του SATA στο BIOS σε RAID mode, και η εγκατάσταση των τελευταίων RST Drivers από την Intel.

Για περισσότερη βοήθεια δες τα παρακάτω links.

Intel Smart Response Technology user guide

Introduction to Intel® Smart Response Technology on GIGABYTE Z68 Motherboards

Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές grin.png

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, απλά ο τρόπος που προτείνεις έχει ως αποτέλεσμα να διαγράψω όλο τον σκληρό. Εγώ θέλω να ΜΗΝ διαγράψω το 2ο partition του σκληρού μου. Έτσι, όμως, δεν μπορώ να τον κάνω raid και επομένως να μην μπορώ να βάλω το SMART Response της Intel

Δημοσ.

Μα δεν χρειάζεται να τον κάνεις RAID που το διάβασες αυτό?

Αρκεί να βάλεις από το BIOS το SATA σε RAID mode τίποτε άλλο, και μετά μέσα από τα Windows, αφού εγκαταστήσεις το Intel RST πας στην καρτέλλα Accelerate και κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις.

( Αν το έχεις σε IDE, πριν το αλλάξεις σε AHCI/ RAID κάνε αυτό το FIX γιατί θα σου βγάλει BSOD )

Δεν χρειάζεται να κάνεις format στον HDD ή να ξαναπεράσεις τα Windows.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...