panos2000gr Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Sandybridge 2? Επίσημα δεν υπάρχει αυτός ο όρος από την Intel, αλλά για να υπάρχει διαχωρισμός σε σχέση με τους νεότερους sandy bridge. Ο 2670QM του L502x για παράδειγμα έχει αντικαταστήσει τον 2630QM. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 ah είπα κι εγώ, sorry αλλά "πανικοβάλομαι" τελευταία με αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου στο forum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hexenlord Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 τελικα παρατησα τον acer που γλυκοκοιταζα και τον τσιμπησα τον dell. το μοντελο μου εχει καποια διαφορετικα πραγματακια που μαλλον ειναι λογω localisation. Η 15αρα οθονη δεν ειναι full HD αλλα 720p, φοραει την GT540M 2GB, ειναι Touch screen (συν τα κλασικο keyboαrd,pad φυσικα ετσι..), και ειχε 8GB μνημη. Εβγαλα πολυ πραγμα αχρηστο απο μεσα αλλα τα windows 7 φορτωνουν σε 45δευτερα παλι. Εννοειται πως εχω επεμβει στις εργασιες και στο startup (msconfig).Ειναι λογικο??Δεν εχω ξαναδουλεψει με τα 7, ημουν vista και πισω. Το μηχανακι το πηρα 2800QR περιπου στα 590Εουρο. Εδωσα ομως και στην ανταλλαγη το παλιo μου acer 5930g (κλαπς..αντιο). Δεν μπορω να πω πως απο ταχυτητα ειμαι σουπερ ευχαριστημενος (ισως γιατι στα xp το Αcer πετουσε κυριολεκτικα) αλλα δεν εχω δοκιμασει ακομη παιχνιδι για να δω τι θα δω. Φανταζομαι πως θα σκισει. Εκει που ειδα σημαντικη διαφορα ηταν στα install/uninstall διαφορων προγραμματων. ταχυτατο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
futureamour Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Παιδιά σκέφτομαι να πάρω λαπτοπ και είμαι μεταξύ 2-3 Καταρχάς σκέφτομαι να δωσω γύρω στα 1000 ευρώ και να έχω ένα μηχάνημα που να αντέξει 4-5 χρόνια και να μην έχει ιδιαίτερα προβλήματα(όσο γίνεται).Είμαι μεταξύ του αυτού του dell που παρουσιάζεται εδώ και φαίνεται πολύ καλό: http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=13411 (μοναδικό πρόβλημα που έχω με αυτό είναι οτι δεν έχει numpad και το χρησιμοποιώ αρκετά για διάφορα προγράμματα) για 2η επιλογή σκέφτομαι της hp το http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=12991 gia to oποίο έχω ακούσει καλά λογια. 3η επιλογή λογικά θα είναι κάποιο της toshiba,αν και δεν τα έχω ψάξει αρκετά τα μοντέλα εκεί και δεν ξέρω ποιο θα είναι το αντίστοιχο με τα πάνω. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή μου,πείτε μου τη γνώμη σας.Το λαπτοπ το θέλω για χρήση αρκετά βαριών προγραμμάτων μηχανικού κυρίως και δευτερευόντως για να μπορώ να ευχαριστηθώ καμιά ταινία και μουσική.Γιά παιχνίδια αν και δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα,αν αποφασίσω να παίξω κανένα,το πολύ κανα pro η κανα nba2k. Ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adonp Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Και εγώ είμαι μεταξύ αυτών των 2. Dell xps 15 L502x ή Hewlett Packard Pavilion dv6-6b19ev. Μέχρι στιγμής από όσο έχω ψάξει έχω καταλήξει στα εξής: Απο θέμα value for money καλύτερο είναι το HP, αφού σχεδόν στην ίδια τιμή πέρνεις καλύτερων επιδόσεων κάρτα γραφικών με 2πλάσια μνήμη, μεγαλύτερη μνήμη RAM, Blue-Ray Recorder καθώς και 2πλάσιας χωρητικότητας δίσκο (αλλα 5400 rpm). Απο την άλλη το DELL υπερέχει με τεράστια διαφορά στην οθόνη. Η έκδοση με το FHD (1920x1080) και μόνον αυτή, μέσα από πολλά forums και reviews όλοι λένε καταπληκτικά λόγια. Τα χρώματα είναι πολύ ζωντάνα και η ευκρίνεια φοβερή, ο λόγος αντίθεσης υψηλός καθως επίσης και οι γωνίες θέασης όταν γίνονται μεγάλες, η ευκρίνεια και τα χρώματα διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό. Ο λογος είναι επειδή βασίζεται στο B+RG LED. Aπό τι έψαξα, είναι της DELL ονομασία αυτή και σκοπό έχει να πλησιάσει τα χαρακτηριστικά των RGB LED, δε ξέρω ακριβώς αν βασίζεται στην ίδια τεχνολογία των RGB LED, πάντως πλησιάζει τα νούμερα των RGB LED οθονών. (95% color gamut με B+RG LED ενώ 120% με RGB LED) Το dell επίσης μπορεί να πάρει και 9-cell μπαταρία έχοντας έτσι μεγαλύτερη αυτονομία. Επίσης ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό που μου άρεσε είναι τα ηχεία JBL. Εκτός από 2 δρόμων ηχεία, έχει απο κάτω και subwoofer. Οπότε υπάρχει το εξής δίλλημα: να δώσω βάρος στην οθόνη? ή να δώσω βάρος στα χαρακτηριστικά? Προς το παρόν τείνω στην οθόνη. Πιστεύω οτι η οθόνη πέζει σημαντικό ρόλο, αφού είναι κάτι που δε κάνεις εύκολα αναβάθμιση, και εκτός αυτού είναι κάτι το οποίο αφορά και τα μάτια (συνεπώς και την υγεία). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 τον άλλο μήνα λογικά θα βγουν τα Ivy-Bridge laptops τα οποία θα έχουν και νέες κάρτες γραφικών (είτε onboard, είτε ΑΤΙ, είτε Nvidia) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Οπότε υπάρχει το εξής δίλλημα: να δώσω βάρος στην οθόνη? ή να δώσω βάρος στα χαρακτηριστικά? Με την ανάλυση σου έδωσες και απάντηση στα ερωτήματα σου. Θα πας με κλειστά μάτια και χωρίς κανένα ενδοιασμό στο DELL. Μνήμη και δίσκο αλλάζεις με πολύ λίγα χρήματα (υ.γ: υπόψη ότι του L502x είναι στις 7200rpm), οθόνη και ενσωματωμένα ηχεία όμως με τίποτα. Και στους δύο τελευταίους τομείς η διαφορά είναι χαοτική μεταξύ των δύο υπολογιστών. Όσο για το bluray μάλλον αδιάφορο με αφήνει στην εποχή μας. Τέλος η εγγύηση της DELL, δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη της HP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2012 Αν σε νοιαζει η οσο το δυνατον καλυτερη οθονη, δες και αυτο(εχει IPS οθονη αντι για tn panel που εχουν ολα τα λαπτοπ): http://www.skroutz.gr/s/440046/Sony-Vaio-VPC-SE2F1E-i5-2450M-4GB-640GB.html Υστερει βεβαια στον επεξεργαστη που ειναι διπυρηνος. Εδω review του: http://www.anandtech.com/show/5722/sony-vaio-se-an-ips-laptop-for-under-a-grand Εχει γωνιες θεασης που δεν θα βρεις σε αλλο λαπτοπ: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adonp Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Αν σε νοιαζει η οσο το δυνατον καλυτερη οθονη, δες και αυτο(εχει IPS οθονη αντι για tn panel που εχουν ολα τα λαπτοπ): ... Ευχαριστώ για τις φώτο που επισύναψες. Δεν είχα εντοπίσει Sony με τόσο καλές οθόνες, ως τώρα είχα εντοπίσει εκτός απο τα dell, ένα μοντέλο της samsung, κάτι πανάκριβα HP (πάνω απο 1700 ευρώ). Κοιτάζοντας λίγο και τις κριτικές (από notebookcheck.com) για το laptop που ανέφερες (Sony Vaio VPC-SE2F1E) παραθέτω απο κάτω κάποια στοιχεία μεταξύ του DELL XPS 15 L502X και του Sony Vaio VPC-SE2F1E. DELL XPS 15 L502X: Maximum: 284 cd/m² | Average: 262.2 cd/m² | Brightness Distribution: 87 % | Black: 0.41 cd/m² | Contrast: 646:1 | Type: Glossy Display Score: 86% Πηγή: http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-XPS-15-Notebook-i5-2410M-GT-540M.51186.0.html Sony Vaio VPC-SE2F1E Maximum: 265 cd/m² | Average: 253.3 cd/m² | Brightness Distribution: 92 % | Black: 0.38 cd/m² | Contrast: 697:1 | Type: antiglare Display Score: 94% Πηγή: http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Vaio-VPC-SE1Z9E-B-Notebook.65741.0.html Οπώς φένεται το VAIO υπερέχει από το DELL στις μετρήσεις,αν και διαφέρουν λίγο.Ο λόγος που πέρνει παραπάνω στο "Display Score" το VAIO ίσως είναι επειδή έχει Anti-Glare (ή "matte")" (δεν φαίνονται οι αντανακλάσεις στην οθόνη από άλλες πηγές φωτός) ενώ το DELL είναι Glossy (φαίνονται οι αντανακλάσεις ). Να υποθέσω ότι το DELL βασίζετε και αυτό σε IPS? Δεν κατάφερα να βρώ αυτή τη πληροφορία Μού κανε εντύπωση που υπάρχει άρθρο που περιγράφει περισσότρα κακά παρά καλά για τις IPS οθόνες: http://www.laptopreviews.com/disadvantages-of-ips-screens-for-laptops-2012-02 όπου αναφέρεται για αργούς χρόνους απόκρισης, μικρότερο refresh rate, μεγαλύτερη κατανάλωση, όχι σταθερή ποιότητα, λιγότερο accuracy κ.α. μάλιστα στο τέλος καταλήγει ότι οι TN-panel είναι καλύτερες. Από την άλλη πάλι αρθρό που περιγράφει μόνο θετικά http://www.laptopreviews.com/laptop-guide-advantages-of-ips-display-laptops-and-where-to-find-them-2011-12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Οχι, το dell δεν εχει ips οθονη. Και ναι, οι ips οθονες ειναι καλυτερες απο αυτες με tn panel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ckbond Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Πληκτρολόγιο : ...Κάτι που θα πρέπει να προσθέσουμε εδώ είναι η έλλειψη φωτισμού στο πληκτρολόγιο που αφορά όχι μόνο την ελληνική έκδοση αλλά και όλων των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών (πλην Αγγλίας νομίζω). Ένα βήμα πίσω θα έλεγα από την DELL καθώς το προηγούμενο XPS 16 είχε backlit keyboard σε όλες τις εκδόσεις του. Όποιος επιθυμεί φωτιζόμενο πληκτρολόγιο θα πρέπει να διαθέσει 30-40 ευρώ για παραγγελία ενός με US/UK Layout από το εξωτερικό. Επειδή είμαι στην διαδικασία αγοράς ενός laptop και μάλιστα το Dell είναι ένα από τα δύο που σκέφτομαι να πάρω μήπως θα σου ήταν εύκολο να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για την αλλαγή του πληκτρολογίου με άλλο που να έχει backlight φωτισμό...??? (αν είναι σίγουρο 100% ότι μπορεί να γίνει και από που μπορώ να το αγοράσω) Σ' ευχαριστώ πολύ Edit Μόλις είδα ότι είναι το πρώτο μου post αυτό... οπότε καλή μου αρχή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Επειδή είμαι στην διαδικασία αγοράς ενός laptop και μάλιστα το Dell είναι ένα από τα δύο που σκέφτομαι να πάρω μήπως θα σου ήταν εύκολο να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για την αλλαγή του πληκτρολογίου με άλλο που να έχει backlight φωτισμό...??? (αν είναι σίγουρο 100% ότι μπορεί να γίνει και από που μπορώ να το αγοράσω) Το κακό της υπόθεσης είναι ότι δεν θα βρεις φωτιζόμενο ελληνοαγγλικό πληκτρολόγιο για το L502x. Οι επιλογές σου περιορίζονται επομένως σε us και uk layout και αγορά από Ebay. Η τοποθέτηση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη αν πιάνουν έστω και λίγο τα χέρια σου. Για κάποιον χρήστη όμως που δεν έχει αλλάξει ούτε σκληρό σε laptop σίγουρα δεν θα το συνιστούσα. Με λίγο ψάξιμο στο google θα βρεις αρκετούς αναλυτικούς οδηγούς εγκατάστασης. Edit Μόλις είδα ότι είναι το πρώτο μου post αυτό... οπότε καλή μου αρχή... Να τα χιλιάσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ckbond Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση... Δεν με ενδιαφέρουν να εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες... Ψάχνοντας στο ebay όντως βρήκα, τα χέρια μου πιάνουν αλλά το θέμα μου είναι ότι άμα το ανοίξω εγώ μην χαθεί η εγγύηση... Όταν με το καλό πάρω το Laptop θα δω τι θα κάνω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση... Δεν με ενδιαφέρουν να εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες... Ψάχνοντας στο ebay όντως βρήκα, τα χέρια μου πιάνουν αλλά το θέμα μου είναι ότι άμα το ανοίξω εγώ μην χαθεί η εγγύηση... Συνήθως κάνουν τα στραβά μάτια αν δουν κάτι. Για να είσαι όμως 100% σίγουρος κράτα και το παλιό πληκτρολόγιο και το επανατοποθετείς σε περίπτωση κάποιας βλάβης. Πάντως να σου πουν οτιδήποτε επειδή απλά άνοιξες το case δεν υπάρχει περίπτωση...τουλάχιστον στην DELL. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stepar10 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Πρωτο μου ποστ. Καταρχάς φίλε Πανος να σε ευχαριστήσω για την συνοψή σου. Θέλω να αγοράσω ένα λαπτοπ , να διαθέσω 900 ευρω και απο όσο έχω ψάξει η dell είναι μακραν η πιο αξιόπιστη. Κατάλαβα οτι το συγκεκριμένο λαπτοπ ταιριάζει πολύ στις απαιτήσεις μου και εχω να σου ρωτήσω 2 πραγματάκια. Θέλω να χρησιμοποιήσω το λαπτοπ κυριως για ηχογραφήσεις με CUBASE η PRO TOOLS με εξωτερική κάρτα ήχου. 1.Πιστευεις οτι ο συγκεκριμένος υπολογιστής σηκώνει ανετα κάτι τέτοιο? Απο άποψη επεξεργαστη, ΡΑΜ, και κυριως σκληρου δίσκου? 2.Δεν υπα΄ρχει περίπτωση να βρούμε ελληνικό υποφωτιζόμενο πληκτρολόγιο? 3. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2... α. http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=12126 στα 850 ευρω β. http://www.msystems.gr/index.php?product=13411 στα 900 ευρω. Προφανώς το β είναι καλύτερο γιατι έχει καλύτερη οθονη και πιο μεγάλη Ραμ. Αλλά υστερεί στην κάρτα γραφικών. Οπότε ρωτάω. Τι αξίζει να παρω? γιατι θέλω να παίζω και κανένα παιχνιδάκι που και που. Pro,Fifa,Manager κτλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα