Προς το περιεχόμενο

DELL XPS 15" L502x REVIEW

panos2000gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω την εντύπωση ότι το L502x είναι ξεκάθαρα πιο ολοκληρωμένη και συμφέρουσα επιλογη.

Η διαφορά στον επεξεργασατή είναι πολύ μεγάλη (4 cores vs 2 cores), αλλά και η οθόνη του 15Ζ (παρόλου που είναι επίσης FHD) υστερεί έναντι του L502x στην ποιότητα απόδοσης των χρωμάτων.

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι το έψαξα αρκετά, αν και δεν εχω πολλές γνωσεις, φαίνεται ότι ως σύνολο το xps 15 υπερέχει του xps 15z.

Μόνο στην μπαταρία με κολλάει. 3.5 ώρες αυτονομία με σερφάρισμα δεν είναι και πολύ.

Επειδή το μηχάνημα θα ταξιδεύει μαζί μου και η λειτουργία του ως φορητός είναι επιθυμητή κυρίως για παρακολούθηση ταινιών και επεξεργασία κειμένων και excel, νομίζεις ότι θα αντέξει η μπαταρία για 3+κατι ώρες ή θα πέσει στην 1-2 ώρες?

Και ένα δεύτερο που αφορά την εγγύηση. Η επέκταση για +1έτος (συνολικά 3 έτη) έχει 112Ε και για +2έτη (συν.4έτη) έχει 210Ε. Δεν είχα ποτέ dell και δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι, κάνεις ή δεν κανεις επέκταση (προσωπική άποψη σου εννοείται).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόνο στην μπαταρία με κολλάει. 3.5 ώρες αυτονομία με σερφάρισμα δεν είναι και πολύ.

Υπάρχει και η μπαταρία 9cell που διπλασιάζει σχεδόν τον χρόνο αυτονομίας και είναι πολύ οικονομική η αγορά της από το εξωτερικό.

Και ένα δεύτερο που αφορά την εγγύηση. Η επέκταση για +1έτος (συνολικά 3 έτη) έχει 112Ε και για +2έτη (συν.4έτη) έχει 210Ε. Δεν είχα ποτέ dell και δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι, κάνεις ή δεν κανεις επέκταση (προσωπική άποψη σου εννοείται).

Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο στο θέμα εγγύηση. Τα 2 χρόνια είναι υπεραρκετα καθως ούτως η αλλως η αξία του λαπτοπ απαξιώνεται στον 3ο χρόνο (μπορεί να λέω και πολύ). Δυστυχώς η τεχνολογία τρέχει με ξέφρενους ρυθμούς.

Το touchpad ειναι multitouch?

Ναι. Φυσικά η απόδοση-απόκριση του δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα με αυτή του trackpad των Macbook Pro, αλλά είναι μια συμπαθητική προσπάθεια.

Ναι. Φυσικά η απόδοση-απόκριση του δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα με αυτή του trackpad των Macbook Pro, αλλά είναι μια συμπαθητική προσπάθεια.

Φταιει το λογισμικο κ οχι το trackpad.Εγω το καταλαβα οταν περασα τα windows8! :-D

προς τον τοπικ σταρτερ, τι γνωμη εχεις για αυτον εδω?

http://www.shop13.gr/acer-aspire-5755g-2634g50mnks-lxrpx02003-p-95853.html

για την διαφορα τιμης (120Εουρω) θα πηγαινες πιο τον acer??

γρηγορα γρηγορα βλεπω οτι οι μνημες τρεχουν σε διαφορετικη ταχυτητα, η οθονη κατα πασα πιθανοτητα ειναι χειροτερη στον acer και η μνημη της Gpu ειναι 1 gb (αν και αυτο δεν πρεπει να εχει μεγαλες διαφορες).

Για πειτε,θα παρω λαπτοπ μεσα στην επομενη βδομαδα και ζαχαρωνω τον acer καθως ειμαι με παρομοιο εδω και 4 χρονια και δεν ειχα παραπονο (5930g αγορασνεβο απο αγγλια).

Τελικά το τσίμπησα το μηχανάκι και εγώ.

Εντυπώσεις μέχρι τώρα :

- Η καλύτερη οθόνη laptop που έχω δεί, φωτεινή, υπέροχα χρώματα, καλές γωνίες θέασης (ίσως τα γράμματα σε κάποιους να φανούν μικρά βεβαίως αλλά για μένα είναι οκ)

- Πολύ καλά ηχεία, (για laptop μιλάμε πάντα)

- Δεν κάνει καθόλου φασαρία πράγμα που προκαλεί έκπληξη για τόσο δυνατό μηχάνημα (και μετά απο τόσα θέματα που υπάρχουν για τα θορυβώδη dell)

Αυτά εν συντομία. Παιχνίδια δεν δοκίμασα ακόμα.

Θερμοκρασίες σε prime95 με το turbo boost ανοικτό ~ 85 και 75 με κλειστό.

@panos2000gr

Από θερμοκρασίες στο gaming πόσο σου ανεβάζει?

Με ποιο πρόγραμμα τις μετράς?

Για να είμαι ειλικρινής μόνο το FIFA 12 και το 3DMARK06 έτρεξα και δεν ξεπερασε τους 80 βαθμους. Σε γενικές γραμμές δεν θα σε προβλήματισει το θέμα των θερμοκρασιων.

προς τον τοπικ σταρτερ, τι γνωμη εχεις για αυτον εδω?

http://www.shop13.gr/acer-aspire-5755g-2634g50mnks-lxrpx02003-p-95853.html

για την διαφορα τιμης (120Εουρω) θα πηγαινες πιο τον acer??

Ο-Χ-Ι. Όσο το συγκεκριμένο DELL είναι κάτω από τα 1000 ευρώ μην κοιτάς τίποτα άλλο. Είναι συντριπτικά καλύτερο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά από τo ACER.

Για πειτε,θα παρω λαπτοπ μεσα στην επομενη βδομαδα και ζαχαρωνω τον acer καθως ειμαι με παρομοιο εδω και 4 χρονια και δεν ειχα παραπονο (5930g αγορασνεβο απο αγγλια).

Έπεσες στην περίπτωση γιατί όντως το 5930G ήταν ίσως το καλύτερο ACER που έχει κυκλοφορήσει ever. Πολύ καλό σασί, ηχεία, τεχνικά χαρακτηριστικά και οθόνη. Μην περιμένεις κάτι αντίστοιχο από το μοντέλο που κοιτάς.

Τελικά το τσίμπησα το μηχανάκι και εγώ.

Εντυπώσεις μέχρι τώρα :

Καλορίζικο...έκανες πολύ καλή επιλογή!!

- Η καλύτερη οθόνη laptop που έχω δεί, φωτεινή, υπέροχα χρώματα, καλές γωνίες θέασης (ίσως τα γράμματα σε κάποιους να φανούν μικρά βεβαίως αλλά για μένα είναι οκ)

Αυξάνεις τα dpi αν θέλεις και εισαι οκ

- Πολύ καλά ηχεία, (για laptop μιλάμε πάντα)

Απλά δεν υπάρχουν καλύτερα

) Δεν κάνει καθόλου φασαρία πράγμα που προκαλεί έκπληξη για τόσο δυνατό μηχάνημα (και μετά απο τόσα θέματα που υπάρχουν για τα θορυβώδη dell)

Θερμοκρασίες σε prime95 με το turbo boost ανοικτό ~ 85 και 75 με κλειστό.

Αν απενεργοποιήσεις το turbo boost που συνήθως δεν χρειάζεται ο θόρυβος και οι θερμοκρασίες μειώνονται ακόμη περισσότερο.

Για θερμοκρασιες της gpu,τρεξτε ενα furmark και ειστε κομπλε!

Οι θερμοκρασιες του cpu ειναι πολυ καλες,αλλα αν οι θερμοκρασιες της καρτας ειναι κοντα στους 80βαθμους σε παιχνιδι οπως το fifa12,ειναι λιγο ανησυχητικες!

Οι θερμοκρασιες του cpu ειναι πολυ καλες,αλλα αν οι θερμοκρασιες της καρτας ειναι κοντα στους 80βαθμους σε παιχνιδι οπως το fifa12,ειναι λιγο ανησυχητικες!

Αναφέρομαι στις θερμοκρασίες CPU και όχι GPU.

Αναφέρομαι στις θερμοκρασίες CPU και όχι GPU.

Και οι θερμοκρασιες της cpu γι'αυτο το παιχνιδι ειναι πολυ ψηλες!Δεν εχει i7 πρωτης γεννιας,αλλα SB!

Η gpu λογικα θα πρεπει να εχει πολυ χαμηλοτερες,απο αυτες του cpu!

Καλο θα ηταν να τρεξεις και ενα furmark για να δουμε κ τις θερμοκρασιες της gpu,αν και η 525,ξερουμε,οτι εχει πολυ καλες θερμοκρασιες!

Και οι θερμοκρασιες της cpu γι'αυτο το παιχνιδι ειναι πολυ ψηλες!Δεν εχει i7 πρωτης γεννιας,αλλα SB!

Για την ακρίβεια δεν είναι απλά SB, αλλά Sandy Bridge 2. Επειδή έχω τεστάρει το συγκεκριμένο παιχνίδι σε πάρα πολλά laptop θεωρώ τις θερμοκρασίες του είναι απολύτως λογικές. Να διευκρινίσω και πάλι ότι αναφέρθηκα στην μέγιστη τιμή θερμοκρασίας η οποία μπορεί να ήταν ακόμη και για λίγα δευτερόλεπτα και όχι στον μέσο όρο.

Τέλος πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το αν έχουμε ενεργοποιημένο ή όχι το turbo boost.

Η gpu λογικα θα πρεπει να εχει πολυ χαμηλοτερες,απο αυτες του cpu!

Καλο θα ηταν να τρεξεις και ενα furmark για να δουμε κ τις θερμοκρασιες της gpu,αν και η 525,ξερουμε,οτι εχει πολυ καλες θερμοκρασιες!

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις θερμοκρασίες της GPU.

Δυστυχώς δεν μπορώ να τρέξω περαιτέρω τεστ γιατί το Laptop το έχω πουλήσει και πήγα στο MACBOOK PRO 15" 2011 της υπογραφής μου. Πάντως εξακολουθώ να το θεωρώ μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις που υπάρχουν σε Windows Laptop.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...