Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

να κανω μια ερωτηση,

απο μια καμερα sony handycam minidv, περασα το αρχειο βιντεο στον υπολογιστη σε μορφη .avi.

ομως για να το γραψω σε dvd και να το βλεπω σε τηλεοραση, θελει προγραμμα μετατροπης σε .vob.

οσο κι αν εψαξα στο google, βρηκα μονο εκδοσεις trial προγραμματων, που ναι μεν εκανα τη δουλεια μου, αλλα εμφανιζεται υδατόγραμμα στο κεντρο της εικονας βιντεο που ελαβα μετα την μετατροπή.

κανεις να εχει να προτεινει καποιο αλλο προγραμμα για αυτη την δουλεια ?

Δημοσ.

Ευχαριστω για απαντησεις, το ειχα βρει και απο το google αυτο που μου λετε, ομως οταν παω για install μου εμφανιζει συνεχεια το μηνυμα :

Please connect to the internet and click OK. το κανω μερικες φορες, αλλα συνεχίζει...

Δημοσ.

Τα κάνει όλα και συμφέρει :P ,ναι γρήγορο είναι,τώρα αν είναι ποιο η λιγότερο γρήγορο από το convertx ... δεν τα μέτρησα να δω.

Μόνο που έχω την υποψία ότι μόνο κάνει την μετατροπή,δεν είμαι σίγουρος αν το γράφει και σε δισκάκι.

Δημοσ.

Τα κάνει όλα και συμφέρει :P ,ναι γρήγορο είναι,τώρα αν είναι ποιο η λιγότερο γρήγορο από το convertx ... δεν τα μέτρησα να δω.

Μόνο που έχω την υποψία ότι μόνο κάνει την μετατροπή,δεν είμαι σίγουρος αν το γράφει και σε δισκάκι.

Το freemake με βολεψε, να'σαι καλα για την προταση. Μεχρι στιγμης εχω μετατρεψει το .avi σε .wmv και τωρα επελεξα σε dvd και κανει και εγγραφη κατευθειαν απ'οτι βλεπω, ναι.

Ποιος τυπος αρχειου-μετατροπης νομιζετε δινει την καλυτερη αναλυση για θεαση σε τηλεοραση ?

Δημοσ.

Το freemake με βολεψε, να'σαι καλα για την προταση. Μεχρι στιγμης εχω μετατρεψει το .avi σε .wmv και τωρα επελεξα σε dvd και κανει και εγγραφη κατευθειαν απ'οτι βλεπω, ναι.

Μετέτρεψες το avi σε wmv για να το κάνεις dvd???

Γιατί το έκανες αυτό; Κατευθείαν σε dvd κάνε την μετατροπή.

Ποιος τυπος αρχειου-μετατροπης νομιζετε δινει την καλυτερη αναλυση για θεαση σε τηλεοραση ?

Τα bdrip φυσικά. Δίνουν καλύτερη εικόνα μετά την μετατροπή σε dvd από τα dvdrip.

Το καλύτερο βέβαια είναι να πάρεις ένα media player που να παίζει απ' ευθείας από usb stick/usb disk τα mkv. Εκεί θα πάθεις πλάκα από την εικόνα ενός bdrip 1080p (ακόμα και από τα κατώτερα 720p).

Το wdtv live (http://www.skroutz.gr/s/278562/Western-Digital-WD-TV-Live-WDBAAP0000NBK.html) ήταν πολύ καλό (στα 80€ που κόστιζε πριν το καλοκαίρι) αλλά τώρα το πήγαν στα 110€ και πάνω. Μια καλή λύση είναι το Crystal audio media matchbox από 67€ και πάνω (http://www.skroutz.gr/s/351515/Crystal-Audio-MediaMatchBox.html)

Δημοσ.

Μετέτρεψες το avi σε wmv για να το κάνεις dvd???

Γιατί το έκανες αυτό; Κατευθείαν σε dvd κάνε την μετατροπή.

Τα bdrip φυσικά. Δίνουν καλύτερη εικόνα μετά την μετατροπή σε dvd από τα dvdrip.

Το καλύτερο βέβαια είναι να πάρεις ένα media player που να παίζει απ' ευθείας από usb stick/usb disk τα mkv. Εκεί θα πάθεις πλάκα από την εικόνα ενός bdrip 1080p (ακόμα και από τα κατώτερα 720p).

Το wdtv live (http://www.skroutz.gr/s/278562/Western-Digital-WD-TV-Live-WDBAAP0000NBK.html) ήταν πολύ καλό (στα 80€ που κόστιζε πριν το καλοκαίρι) αλλά τώρα το πήγαν στα 110€ και πάνω. Μια καλή λύση είναι το Crystal audio media matchbox από 67€ και πάνω (http://www.skroutz.gr/s/351515/Crystal-Audio-MediaMatchBox.html)

ΚΑτατοπιστικός και παλι. Ναι δεν ηξερα οτι κατευθειαν μετατροπη σε dvd βολευει και εκανα δοκιμαστικα μετατροπή πρώτα σε wmv.

Τωρα απο bdrip και κατω δεν "επιασα " και πολλά. Μετατροπή σε bdrip δεν ειδα να υποστηριζει το προγραμμα, αλλά εκανα οκ την δουλεια μου με convert to dvd.

ΥΓ.Πολύ βολικα τα dvd-rw τελικά.

Δημοσ.

Μετατροπή σε bdrip δεν ειδα να υποστηριζει το προγραμμα, αλλά εκανα οκ την δουλεια μου με convert to dvd.

Ανάποδα το πήρες,από BDrip αν κάνεις μετατροπή σε dvd θα έχει καλλίτερα αποτελέσματα αφού είναι καλλίτερο και το αρχικό υλικό.

Από εκεί και πέρα tv με tv δεν είναι ίδιες και πάντα το καλύτερο είναι να είναι οι ταινίες στην πραγματική ανάλυση/αναλογία της tv για τα καλύτερα αποτελέσματα,το Mkv(με h.264/avchd) δίνει την καλύτερη αναλογία χώρου/ποιότητας σε όποια ανάλυση τελικά αποφασίσεις να την κάνεις.

Δημοσ.

Ανάποδα το πήρες,από BDrip αν κάνεις μετατροπή σε dvd θα έχει καλλίτερα αποτελέσματα αφού είναι καλλίτερο και το αρχικό υλικό.

Από εκεί και πέρα tv με tv δεν είναι ίδιες και πάντα το καλύτερο είναι να είναι οι ταινίες στην πραγματική ανάλυση/αναλογία της tv για τα καλύτερα αποτελέσματα,το Mkv(με h.264/avchd) δίνει την καλύτερη αναλογία χώρου/ποιότητας σε όποια ανάλυση τελικά αποφασίσεις να την κάνεις.

To αρχειο bdrip πως το λαμβανω απο την κασετα minidv ? Εγω χρησιμοποιησα το λογισμικο που ειχε σε cd μεσα η καρτα που εβαλα στο desktop για συνδεση της καμερας με καλωδιο firewire επανω του.

Δημοσ.

Δεν το λαμβάνεις,εσύ απλά τραβάς με την ποιο καλή ποιότητα που υποστηρίζει το όποιο πρόγραμμα έχεις και τέλος,μετά τα κάνεις dvd όπως είπαμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΚΑτατοπιστικός και παλι. Ναι δεν ηξερα οτι κατευθειαν μετατροπη σε dvd βολευει και εκανα δοκιμαστικα μετατροπή πρώτα σε wmv.

Απλά έχασες χρόνο και μείωσες επιπλέον την ποιότητα της εικόνας κάνοντας δύο μετατροπές. Όσο ζεις μαθαίνεις!

Τωρα απο bdrip και κατω δεν "επιασα " και πολλά. Μετατροπή σε bdrip δεν ειδα να υποστηριζει το προγραμμα, αλλά εκανα οκ την δουλεια μου με convert to dvd.

Ρώτησες "Ποιος τυπος αρχειου-μετατροπης νομιζετε δινει την καλυτερη αναλυση για θεαση σε τηλεοραση ?". Επειδή όμως η ανάλυση του dvd-video που χρησιμοποιούν τα προγράμματα μετατροπής είναι η ίδια (720Χ576), δεν μπορεί να απαντηθεί κυριολεκτικά η ερώτηση.

Τα bdrip, που είναι αρχεία που έχουν γίνει rip από blueray, έχουν μεγαλύτερη ανάλυση (720p/1080p) από τα απλά dvdrip (480p/540p) και καλύτερη εικόνα, οπότε όταν γίνει η μετατροπή τους σε dvd-video η εικόνα θα είναι άψογη και δύσκολα θα την ξεχωρίσει κάποιος από ένα dvd από το video club. Τα απλά dvdrip των 700ΜΒ ή των 1400ΜΒ όταν γίνουν πάλι dvd-video έχουν ορατές απώλειες στην εικόνα και μπορεί και στον ήχο.

ΥΓ.Πολύ βολικα τα dvd-rw τελικά.

Ακόμα καλύτερο είναι ένα media player όπως το crystal media matchbox. Ούτε μετατροπές ούτε τίποτα. Παίζεις τα βίντεο από στικάκι.

------------------------------------------------------------------

Αν τραβάς από κασέτα minidv μέσω firewire τότε ο τύπος του αρχείου είναι στανταρ, 720Χ576 / PAL / DV-AVI και είναι το καλύτερο που μπορείς να πάρεις μετά το ασυμπίεστο βίντεο, το οποίο όμως θα σου έβγαινε μερικές εκατοντάδες GB για λίγα λεπτά αντί για 12 GB ανά ώρα που βγαίνει το dv-avi.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...