Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η φωτο σου ειναι πολυ μικρη.βλεπω 20 mbit αλλα δεν βλεπω τα υπολοιπα.ενταξει αν εισαι διπλα στο οτε αυτο ειναι αλλο θεμα .και εγω στο themall εχω δει με forthnet 23997 me 7,5 margin>και λογικο ειναι αφου το dslam ειναι στο υπογειο κατι.αν εισαι διπλα στον οτε δεν ειναι παραλογο.οτι εταιρεια και να εχεις εκει τοσο θα παιξεις.ειδικα με forthnet Και 6αρι margin ακομα περισσοτερο.

Δημοσ.

Και παλι με attenuation 22 db δεν "κλειδωνεις" ευκολα στα 22,000 kbits...

Παλαιοτερα συνδρομητης Forthnet με πολλα προβληματα...

Παντως η Λαρισα εχει ενα θεμα με τους "εναλλακτικούς" παρολο που μιλαμε για περιοχη κεντρο-κεντρο...

Δημοσ.

Και παλι με attenuation 22 db δεν "κλειδωνεις" ευκολα στα 22,000 kbits...

Παλαιοτερα συνδρομητης Forthnet με πολλα προβληματα...

Παντως η Λαρισα εχει ενα θεμα με τους "εναλλακτικούς" παρολο που μιλαμε για περιοχη κεντρο-κεντρο...

ο ιδιος χαλκος που εχεις στον οτε ο ιδιος ο χαλκος θα δωθει και στον εναλλακτικο.επισης τα μηχανηματα του οτε ειναι στον ιδιο χωρο απλα σε αλλη αιθουσα απο του οτε.οποτε δυσκολο απο οτε σε αλλη εταιρεια να δεις διαφορα.ο μονος λογος που μπορεις να δεις διαφορα ειναι να ειναι τσακισμενα ολα τα καλωδια απο την αιθουσα παροχου μεχρι τον γενικο κατανεμητη του οτε που το θεωρω απιθανο μια που ειναι αρκετα καλωδια και οχι ενα με 500 η 1000 ζευγη.οποτε δεν παιζει να εχουν ολοι οι εναλακτικοι προβλημα.

εκτος αν ο οτε σου αλλαξε κεντρικο μετα την Forthnet Η απερχομενο.για τα υπολοιπα Look at my sign>η εκτος αν ο παροχος παιζει με καμπινα που στην λαρισα στο κεντρο το θεωρω κομματακι δυσκολο

Δημοσ.

Διαβαζοντας τα διαφορα νηματα με προβληματα απο αλλους παροχους (λαμβανοντας υποψη αυτα που εγραψες αλλα και αυτα που αναφερονται στην υπογραφη σου) μου δινεται η εντυπωση οτι αν η καλωδιωση ειναι "σωστη" τοτε ολα τα υπολοιπα προβληματα ειναι θεμα "bandwidth".. :unsure:

Δημοσ.

Διαβαζοντας τα διαφορα νηματα με προβληματα απο αλλους παροχους (λαμβανοντας υποψη αυτα που εγραψες αλλα και αυτα που αναφερονται στην υπογραφη σου) μου δινεται η εντυπωση οτι αν η καλωδιωση ειναι "σωστη" τοτε ολα τα υπολοιπα προβληματα ειναι θεμα "bandwidth".. :unsure:

αλλο θεμα bandwidth αλλο θεμα συγχρονισμου.αν συγχρονιζεις 22 Mbit με τον ενα παροχο θα συγχρονιζεις και 22 πανω κατω και με τον αλλον.αναλογα το target margin που δινει.το ποσο θα κατεβαζεις ναι εχει να κανει με το available bandwidth.αν ο παροχος εκει δεν εχει δωσει το προβλεπομενο bandwidth εκει ναι μεν θα βλεπεις συγχρονισμο στα 22 ναι μεν δεν θα εχεις αποσυνδεσεις αλλα θα εχεις χαμηλη ταχυτητα.αλλο προβλημα το ενα αλλο το αλλο.μην μπερδευουμε το ποσο συγχρονιζουμε με το ποσο κατεβαζουμε.

Δημοσ.

Για να τα ξεκαθαρισω λιγο στο μυαλο μου...

Οι αποσυνδεσεις και ο συντονισμος αφορουν αποκλειστικα στην ποιοτητα του χαλκου που φτανει στο σπιτι μας (σε φυσιολογικες καιρικες συνθηκες με σωστη καλωδιωση) και τιποτα αλλο;

Δημοσ.

Για να τα ξεκαθαρισω λιγο στο μυαλο μου...

Οι αποσυνδεσεις και ο συντονισμος αφορουν αποκλειστικα στην ποιοτητα του χαλκου που φτανει στο σπιτι μας (σε φυσιολογικες καιρικες συνθηκες) και τιποτα αλλο;

κατα κυριο λογο σε μια υγειης εγκατασταση ναι.

πραγματα βεβαια που θα αλλαξουν επισης τον συγχρονισμο απο παροχο σε παροχο αλλα σε μικρο ποσοστο ειναι.

δεν ειναι οτι θα αλλαξουν πολυ τον συγχρονισμο .συνηθως ειναι της ταξης +- 1 mbit.

α.σε τι dslam πεφτεις.δηλαδη τι εταιρειας ειναι.υπαρχει alcatel,siemens,intracom και παει λεγοντας.

β.τι profile εχει ο παροχος.οι περισσοτερες εταιρειες για θεματα σταθεροτητας σε βαζουν σε 9 profile.εξαιρεση η forthnet που σε βαζει σε 6 αρι οποτε κερδιζεις κανα Megabit σε ταχυτητα.

γ.τι ρουτερ εχεις και τι chipset φοραει.διαφορετικο ρουτερ διαφορετικη τιμη συγχρονισμου.

δ. να εχεις μια σωστη καλωδιωση στο σπιτι.

αν πχ δοκιμασεις το ιδιο ρουτερ σε ολες τις εταιρειες σε μια σωστη καλωδιωση το μονο που θα αλλαξει την ταχυτητα απο παροχο σε παροχο ειναι το profile που σου βαζει και μετα το πως θα παιξει το ρουτερ με το dslam που πεφτεις.

κατα τα αλλα οι αποσυνδεσεις οταν δεν εχει βεβαια προβλημα το ρουτερ η να εχει προβλημα η καρτα στο αστικο κεντρο οφειλονται ειτε σε κακη καλωδιωση στο σπιτι η σε προβληματικο χαλκο απεξω.

ελπιζω να τα καλυψα ολα.επισης μια μικρη επισης αλλαγη απο παροχο σε παροχο ειναι και το transmit power.αλλα ολα αυτα ειναι λιγο λεπτομερειες και δεν αλλαζουν τραγικα τις τιμες.

Δημοσ.

αν ειναι και κατι αλλο να εξηγησω με μεγαλη μου χαρα.χρονια πολλα και σε σενα.

πχ στο themall που ειπα πιο πριν στην αθηνα επειδη το dslam ειναι στο υπογειο και ο πελατης χωριζεται απο το dslam με ενα καλωδιο ουτε 200 μετρα επαιζε 23997 που ηταν το max.attenuation 5-6 ποσο ειχε και margin ουτε καν 6 αλλα 7,5.

Δημοσ.

Πάλι έχει τα προβλήματά του μετά τις 5 το απόγευμα , απλά σήμερα μπορώ να σερφάρω.

poulinos πως εξηγείς τα προβλήματα που δημιουργούνται απογεύματα?

Δημοσ.

εφοσον οπως λες δεν αλλαζει η ταχυτητα συγχρονισμου και το εχετε και αλλα ατομα με την ιδια εταιρεια ειναι απλα πιτα dslam οποτε δεν μπορειτεε να κανετε κατι μεχρι να γινει αναβαθμιση.

απλα πιταρετε την ωρα που μπαινουν ολοι στο νετ.το πρωι πχ υπαρχει μικροτερη κινηση ειδικα τα weekends που ειναι κλειστες και οι εταιρειες.η το πολυ πρωι 6-7-8-9 η ωρα ειναι η μικροτερη κινηση.

Δημοσ.

Και εγώ εκεί καταλήγω.Τα απογεύματα που γυρνάνε όλοι από τις δουλειές πιτάρει το σύστημα.Αλλά και ο πάροχος που αφήνει τους χρήστες για ώρες με μερικά bytes bandwidth μάλον δεν έχει κανένα μέλον στην αγορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...