VALLGOX Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπερα Δεν ξερω αν πρεπει να το βαλω εδω ή στις τηλεορασεις,αλλα μαλλον εδω μιας και παει για monitor. Ενδιαφερομαι για αγορα τηλεορασης η οποια θα συνδεθει μεσω dvi(ή ανταπτορα dvi-hdmi)σε pc,κυριως για pc gaming και μετα για γενικη χρηση ως pc monitor και για hd movies,video,photo κτλ ιντσες 32 buget το πολυ 300e αποσταση 2 μετρα το pc μου ειναι: hd6850,amd phenom ii x4 955t,ram 4gb ddr3 Οι αναλυσεις που θα παιζω τα games,θα ειναι γυρω στα 1280x720 με 1366χ768 για να μπορει να τα σηκωνει το pc μου και οχι σε full hd 1080p(1920χ1080) (frame guru here!) Η αποροια μου ειναι αν ειναι καλυτερα να παρω μια native resolution στα 1366x768 και να παιζω σε native resolution ή μια fullHD και να κατεβαζω αναλυση οταν θελω? Το ζητημα ειναι οτι απο την μεχρι τωρα εμπειρεια μου στις lcd(και σε οθονες και τηλεορασεις φιλων)εχω δει οτι η ποιοτητα μειωνεται παρα πολυ οταν κατεβαινεις απο το native resolution της οθονης σου.Υπαρχει μια εντονη θολουρα(blur) στην εικονα και ενοχλητικο scaling(τετραγωνακια).Σε αντιθεση με τα crt monitors που προσαρμοζονταν αριστα σε οτι αναλυση ηθελες πχ. Με λιγα λογια,καλυτερα να παιζεις με 1366χ768 σε μια native 1366χ768 ή να παιζεις 1366χ768 σε μια native 1920χ1080? και να εχεις την παραπανω αναλυση για οποτε σου χρειαστει? Τις 720p(1280x720)ταινιες,τις παιζουν κανονικα οι hd ready(1366x768)τηλεορασεις χωρις να αλλαζει η ποιοτητα εικονας?(μιας και καταιβενει η αναλυση απο το native resolution της τηλεορασης απο 1366χ768 σε 1280χ720) 720p tv βγαινουν? Φυσικα ρολο παιζουν και τα υπολοιπα χαρακτηριστηκα μιας tv. Εχω στο μυαλο μου αυτες http://www.skroutz.gr/s/343871/Sony-KDL-32BX320-32.html http://www.skroutz.gr/s/245397/Sharp...32SH7E-32.html http://www.skroutz.gr/s/331509/Samsung-LE32D550-32.html Επισης ειδα και μια plasma της panasonic σε αυτες τις ιντσες και τα λεφτα! τι λετε? http://www.skroutz.gr/s/386143/Panasonic-TX-L32C4E.html
VALLGOX Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Κανεις δεν γνωριζει να μου απαντησει?
telarin Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 TV με pc ίσον τρελό input lag, περιθώρια, θολούρα, "περίεργα" χρώματα και διάφορα άλλα κουλά. Πάρε καλύτερα καποιο 27ρι monitor ή tv-monitor, full hd είναι όλα πλέον, ή αν μπορείς να ανέβεις κάνα 150ρι και έχεις υπομονή ψάξε για μτχ dell 27ρι για 2560 ανάλυση ips panel κλπ. Έχω καλή 32αρα στο υπνοδωμάτιο αλλά μόνο για ταινίες-ματσ και κονσόλες. Στο pc κράτησα 1 samsung 23'', και ευτυχώς μου έκατσε φάση και τσίμπισα από φιλαράκι το dell 2711. Για τα υπόλοιπα, όλα τα lcd κάνουν scaling σε οποιαδήποτε ανάλυση πλην της native, αυτό δεν το γλυτώνεις. Απλά είναι λαθος να πας σε hd λύση όταν η αγορά στρέφεται στο full, οι επόμενες κονσόλες θα είναι full hd, στο νετ βρίσκεις 1080 rip, το blue ray είναι φυσικά full και αυτό, και όλες οι αξιοπρεπείς κάρτες για pc σηκώνουν στα περισσότερα games 1080p. Ακόμη και η 6850 σηκώνει 1080π με κάποιες υποχωρήσεις σε φίλτρα κλπ, και προτιμώ υψηλή ανάλυση χωρίς φίλτρα χωρίς scaling παρά χαμηλή με υψηλό frame rate και εικόνα χάλι λόγω scaling.
VALLGOX Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 TV με pc ίσον τρελό input lag, περιθώρια, θολούρα, "περίεργα" χρώματα και διάφορα άλλα κουλά. Ευχαριστω για την απαντηση. Γιατι σημβαινουν ολα αυτα? Δεν καταλαβαινω...(για τα games και τις ταινιες μιλαμε παντα) Δηλαδη ποια η διαφορα αν βαλεις ενα ps3 στην hdtv και παιξεις μια hd ταινια ή ενα hd game με το να βαλεις ενα pc και να κανεις το ιδιο.Το καλωδιο ή η κατρα γραφικων καταστρεφει την ποιοτητα? Η οθονη οτι της δεινεις παιζει,αλλο αν ειναι καλη ή οχι ή αν ειναι προβληματικη η πηγη. Πραγματικα δεν καταλαβαινω. Την συγκεκριμενη philips Link την εχει ενα φιλαρακι με συνδεμενη με pc και ολα καλα(στο native)απο κοντα.(εγω εχω παρελθον με τις philips και δεν ξαναπαιρνω) Υπαρχουν και αρκετα video με ευχαριστημενους χρηστες. Link
haris013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση. Γιατι σημβαινουν ολα αυτα? Δεν καταλαβαινω...(για τα games και τις ταινιες μιλαμε παντα) Δηλαδη ποια η διαφορα αν βαλεις ενα ps3 στην hdtv και παιξεις μια hd ταινια ή ενα hd game με το να βαλεις ενα pc και να κανεις το ιδιο.Το καλωδιο ή η κατρα γραφικων καταστρεφει την ποιοτητα? Η οθονη οτι της δεινεις παιζει,αλλο αν ειναι καλη ή οχι ή αν ειναι προβληματικη η πηγη. Πραγματικα δεν καταλαβαινω. Την συγκεκριμενη philips Link την εχει ενα φιλαρακι με συνδεμενη με pc και ολα καλα(στο native)απο κοντα.(εγω εχω παρελθον με τις philips και δεν ξαναπαιρνω) Υπαρχουν και αρκετα video με ευχαριστημενους χρηστες. Link κατα το πλειστον ευθυνεται το πανελ της οθονης για ολα τα παραπανω..δεν εχουν ολες οι τηλεωρασεις-μονιτορ το ιδιο πανελ
VALLGOX Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Καλα ναι αυττο το ξερω,για tn μιλαμε παντα παιδια.
aXer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξέρω αν κάνει για PC, αλλά πήρα προχτές την SAMSUNG D550 δώρο στους δικούς μου, και την βρήκα σε καλή τιμή (292€ στην Ηλεκτρονική, στο κατάστημα, όχι στο ιντερνετ, πιο κάτω κι από την χαμηλότερη τιμή στο Skroutz) και έχω εντυπωσιαστεί. Έχει 2 usb, παίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ (mkv 1080p DTS) και έχει ακόμα και θύρα LAN για να κάνει streaming από τους υπολογιστές δικτύου. ... Αλλά όπως προείπα, δεν ξέρω τι "παίζει" σε σχέση με το PC.
VALLGOX Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Για βαλε ενα λινκ να καταλαβω ποια λες γιατι δεν μου βγαζει τιποτα το μοντελο που εγραψες. Αν μπορεις βαλε μια και το pc να μας πεις εντυπωσεις... ;-p
aXer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Το link είναι το 3ο link από τα δικά σου που έχεις στο πρώτο post. Και όπως δήλωσα δις, ΔΕΝ ξέρω τι παίζει σε σχέση με PC και ούτε πρόκειται καθώς η τηλεόραση βρίσκεται πλέον στο σπίτι των δικών μου. Εγώ μόνο ως τηλεόραση μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλό Value for money.
haris013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 δεν ξερω αμα σε ενδιαφερουν οι 27αρες αλλα αυτη http://www.skroutz.gr/s/381694/Iiyama-ProLite-X2775HDS.html ειναι μια αρκετα ενδιαφερουσα οθονη με αρκετα καλο πανελ
VALLGOX Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Mπα οχι σε ευχαριστω.Για 32αρα παω και αποφασισα τελικα την sony bravia που εβαλα,για να παιζω σε native 1366χ768 παντα.Eιναι σημαντικο να παιζω σε native γιατι αν κατεβασω αναλυση(λογω του οτι η καρτα μου δε θα ποιανει 1920x1080 με αξιοπρεπη frames) σε μια full hd,η ποιοτητα ειναι για τα μπαζα μετα... Την ξερει κανεις την συγκεκριμενη tv? Εχω ακουσει πως οι bravia ειναι πολυ καλες γενικα... Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2011 από VALLGOX
ATiTool Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 φιλε συγνωμη κιολας αλλα εισαι με τα καλα σου? Αυτο που ζητας ειναι ενα gaming monitor 30αρι σαν το δικο μου,οποτε πας για 1000+ ευρω. Οτιδηποτε παρακατω απλα δεν ειναι gaming monitor.
VALLGOX Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Oπως γραφω και παραπανω: ''Την συγκεκριμενη philips Link την εχει ενα φιλαρακι συνδεμενη με pc και ολα καλα(στο native)απο κοντα.(εγω εχω παρελθον με τις philips και δεν ξαναπαιρνω)'' και την εχω δει και σε pc gaming,μια χαρα και δυο τρομαρες ηταν.Με την sony που λεω δε νομιζω να εχουν μεγαλη διαφορα,ευελπιστω η sony να ειναι και λιγο καλυτερη ως bravia που ειναι και να μου κρατησει κιολας.Oποτε μαλλον εγω ικανοποιουμε με λιγοτερα απο εσενα φαινετε απλα...ή ασχολουμε λιγοτερο με ψηφιακη διασκεδαση οποτε δεν με πολυνοιαζει. Φιλε συγνωμη κιολας,αλλα αν κρινω και απο το υπολοιπο pc σου εισαι μαλλον απο αυτους που εχουν hobby τα ηλεκτρονικα ξοδευοντας και εγω δεν ξερω ποσα λεφτα σε υπερεξοπλισμο για να παιζουν call of duty και να βλεπουν avatar(εκτος και αν το εχεις για επαγγελματικο σκοπο οποτε εκει αλλαζει το πραμα)και οταν βγαινει κατι καινουργιο τσουπ! πεταγοντε και το παιρνουν αμεσως για να μην χασουν την παραμικρη λεπτομερια στην εικονα και να κανουν πλουσιες τις εταιριες.Προφανως σου περισευουν και τα δινεις ή σου αρεσει τοσο που δουλευεις σκληρα για να τα παρεις.Εγω ουτε το ενα ουτε το αλλο ειμαι.Δεν ασχολουμε τοσο πολυ με games και movies,την δουλεια μου θελω να κανω,στον λιγο χρονο που ασχολουμε με αυτα.Επισης κοιταω περρισοτερο το περιεοχομενο του game ή της ταινιας και οχι τοσο τα γραφικα.Σε ευχαριστω παντως.
fabiawrc Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 φιλε συγνωμη κιολας αλλα εισαι με τα καλα σου? Αυτο που ζητας ειναι ενα gaming monitor 30αρι σαν το δικο μου,οποτε πας για 1000+ ευρω. Οτιδηποτε παρακατω απλα δεν ειναι gaming monitor. σε βρισκω υπερβολικο.ενας απλος χρηστης και μια 32"tv μια χαρα θα ευχαριστηθει τα παιχνιδια του πρωτα λογω μεγεθους και μετα λογω αποδοσης.σιγουρα δεν θα εχει την απεικονιση την δικια σου αλλα αλλο 350 για μια εισαγωγικη led tv και αλλο 1000e. μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα