Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτα πως εχει. Παλιοτερο bios δεν υπαρχει διοτι η HP δεν το εχει στο site της και δεν καταφερα να το βρω απο κανεναν αλλο! Σκεφτηκα ομως να κοιταξω τα βηματα που κανει το bios Update οταν μπουταρει απο το cd. Παει και τρεχει το εξης: AFU MAU5.07 /p /b /c. Χμμμ. Οταν τελειωσει το update σε αφηνει σε command prompt για να κανεις shutdown χειροκινητα. Εδωσα λοιπον και εγω afu/? και ειδα οτι προκειμενου να γινει Update η Nvram θελει εναν ακομα διακοπτη /n. Το ετρεξα λοιπον ως εξης: AFU MAU5.07 /p /b /n /c. Guess what? Δουλευει! Κατα την διαρκεια του bios update εγραψε ενα πεδιο ακομα που ελεγε updating NVRAM. Αμεσως μετα restart και το μηχανημα ανοιξε! Παω να βαλω τον νεο επεξεργαστη πανω να δω τι ψαρια πιασαμε!!!!

κανονικα υποτιθεται οτι σε ενα bios αμα θελει Update η Nvram την κανει νομιζω μονο του χωρις να βαλεις εσυ καποια παραμετρο.για βαλε την νεα cpu.λογικα θα παιξει αμα εφυγε το error εκτος αν σου βγαλει το ιδιο οποτε δοκιμασε παλι να κανεις firmware update με τον ιδιο τροπο.και σε ολα τα bios σου βγαζει αυτοματα επιλογη για shutdown.αυτοι το θελουν και manually.τωρα τα /p/b/c τι ειναι πρεπει να το δεις απο το afu /?

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ok, το afu (AmiBios) κανει τα εξης: /p (Program Boot Block /b (κατι παρομοιο) /c (skip non critical blocks) και εβαλα την εντολη /n που σημαινει program nvram! Απ οτι καταλαβα δεν ειναι απαραιτητο κατα την αναβαθμιση του bios να αναβαθμιζεται και η NVRAM. Ολα αυτα τα βλεπει κανεις μονο απο το command line δινωντας afu/? ή κατεβαζοντας το manual απο την ΑΜΙ οπως εκανα εγω μολις τωρα. Ο νεος επεξεργαστης δουλευει κανονικα πλεον. Εχει καει το μυαλο μου απο την σκεψη αυτες τις μερες. Δεν μπορω να πιστεψω οτι αυτο ηθελε. Πως μπορουσε δηλαδη καποιος να το σκεφτει?

Δημοσ.

και το /c αχρηστο ειναι.δεν υπαρχει λογος να κανει skip blocks .ισως να εννοει τα blocks που δεν εχουν καποια αλλαγη η δεν χρειαζονται reprogramming.γιατι και οταν κανεις bios update σε κανονικο Mobo καποια blocks τα αφηνει ανεπαφα.ισως το bios update απο τa windows να ειχαν αυτοματα αυτην την παραμετρο.αλλη μια βλακεια της hp.αφου δεν το σκεφτηκαν καν οι τεχνικοι της Hp και λενε οτι πρωτη φορα το ακουνε ενω τα φορουμ κραζει καταλαβαινεις οτι απλα αξιζεις συγχαρητηρια .ειναι να τους παρεις τηλ να τους το πεις.ελεος απλα ελεος.

και αμα δεν χρειαζοταν να αναβαθμιστει η nvram δεν θα πετουσε το error .αρα σημαινει οτι δεν το εχουν προβλεψει.τωρα να δουμε με τη νεα cpu θα λυθουν τα θεματα σου η πηγαν αδικα τοσα λεφτα?

Δημοσ.

Εκανα τις δοκιμες και πλεον παιζει ολα τα video κανονικα. Εχω την εντυπωση οτι ελυσα ολα τα προβληματα μου τελικα. Απλα μου βγηκε η παναγια. Θα τους παρω τηλεφωνο αυριο να τους πω την λυση μηπως και σωθει κανενας αλλος. Το καλο ειναι οτι σωσαμε το pc γιατι θα ηταν πολυ κριμα για μια τετοια βλακεια να πηγαινε τζαμπα. Θα μου ελεγαν παρε νεο mobo. Σιγα μην εχανε κανεις τον χρονο του για να το φτιαξει. Ευχαριστω για την βοηθεια και την συνομιλια.

Δημοσ.

Εκανα τις δοκιμες και πλεον παιζει ολα τα video κανονικα. Εχω την εντυπωση οτι ελυσα ολα τα προβληματα μου τελικα. Απλα μου βγηκε η παναγια. Θα τους παρω τηλεφωνο αυριο να τους πω την λυση μηπως και σωθει κανενας αλλος. Το καλο ειναι οτι σωσαμε το pc γιατι θα ηταν πολυ κριμα για μια τετοια βλακεια να πηγαινε τζαμπα. Θα μου ελεγαν παρε νεο mobo. Σιγα μην εχανε κανεις τον χρονο του για να το φτιαξει. Ευχαριστω για την βοηθεια και την συνομιλια.

στελτους email καλυτερα παρα να αναλωθεις σε τηλεφωνο.το email θα μεινει κιολας.αμα ηταν να παρεις νεα Mobo αστα να πανε.αλλα δεν ειχε νοημα να εχει χαλασει ετσι και το παραξενο ειναι γιατι δεν επαιξε σωστα οταν εβαλες την παλια cpu.ας πουμε οτι η καινουρια ηθελε κατι παραπανω αλλα η παλια...ενας ssd λειπει μονο σε αυτο το Pc .τελος καλα ολα καλα.και μπραβο για την υπομονη σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...