Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γνωμη μου ειναι να μην κυνηγησεις τα "ευκολα" μεταπτυχιακα.καταρχας ευκολα δεν υπαρχουν,υπαρχουν μονο δυσκολα σε ορισμενους βαθμους δυσκολιας το καθενα.

ομως,στις μερες μας δεν επιβιωνει πιο ευκολα αυτος που εχει σπουδασει κατι με μικρο βαθμο δυσκολιας,καθως αυτο το αντικειμενο το εχουν σπουδασει παρα πολλοι,με αποτελεσμα να δυσκολευτεις ακομη περισσοτερο στην αγορα εργασιας.

οποτε,θα σου προτινα να ψαξεις καποιο απο τα δυσκολα μεταπτυχιακα!δεν πειραζει ρε συ,σκεψου πως ειναι δυο ακομα χρονια απο την ζωη σου οπου θα εχεις πολυ ζορι και διαβασμα,ομως αποκτας πολυ περισσοτερες ελπιδες για το μελλον.

πριν κανεις οτιδηποτε,βαλτα ολα κατω και δες τι θα ωφελησει εσενα περισσοτερο..

Δημοσ.

γνωμη μου ειναι να μην κυνηγησεις τα "ευκολα" μεταπτυχιακα.καταρχας ευκολα δεν υπαρχουν,υπαρχουν μονο δυσκολα σε ορισμενους βαθμους δυσκολιας το καθενα.

ομως,στις μερες μας δεν επιβιωνει πιο ευκολα αυτος που εχει σπουδασει κατι με μικρο βαθμο δυσκολιας,καθως αυτο το αντικειμενο το εχουν σπουδασει παρα πολλοι,με αποτελεσμα να δυσκολευτεις ακομη περισσοτερο στην αγορα εργασιας.

οποτε,θα σου προτινα να ψαξεις καποιο απο τα δυσκολα μεταπτυχιακα!δεν πειραζει ρε συ,σκεψου πως ειναι δυο ακομα χρονια απο την ζωη σου οπου θα εχεις πολυ ζορι και διαβασμα,ομως αποκτας πολυ περισσοτερες ελπιδες για το μελλον.

πριν κανεις οτιδηποτε,βαλτα ολα κατω και δες τι θα ωφελησει εσενα περισσοτερο..

Αυτό το σκεπτικό, που φαντάζει σωστό, προσωπικά το θεωρώ εντελώς λάθος. Όπως και την πρόθεση του TS να κάνω μεταπτυχιακό χωρίς να έχει δουλέψει την θεωρώ λάθος.

Υποτίθεται ότι τελειώνεις μία σχολή και πιάνεις κάπου δουλειά ή προσπαθείς να πιάσεις δουλειά. Εκεί, βλέπεις τι εξειδικεύσεις "παίζουν" και αναλόγως αποφασίζεις το μεταπτυχιακό σου.

Οπότε, δεν υπάρχουν εύκολα, δύσκολα ή "κακά" μεταπτυχιακά... υπάρχουν αυτά που σε ενδιαφέρουν και αυτά που δεν σε ενδιαφέρουν, επειδή τα χρειάζεσαι για την δουλειά σου και όχι για να σπουδάσεις παραπάνω.

Δημοσ.

Αυτό το σκεπτικό, που φαντάζει σωστό, προσωπικά το θεωρώ εντελώς λάθος. Όπως και την πρόθεση του TS να κάνω μεταπτυχιακό χωρίς να έχει δουλέψει την θεωρώ λάθος.

Υποτίθεται ότι τελειώνεις μία σχολή και πιάνεις κάπου δουλειά ή προσπαθείς να πιάσεις δουλειά. Εκεί, βλέπεις τι εξειδικεύσεις "παίζουν" και αναλόγως αποφασίζεις το μεταπτυχιακό σου.

Οπότε, δεν υπάρχουν εύκολα, δύσκολα ή "κακά" μεταπτυχιακά... υπάρχουν αυτά που σε ενδιαφέρουν και αυτά που δεν σε ενδιαφέρουν, επειδή τα χρειάζεσαι για την δουλειά σου και όχι για να σπουδάσεις παραπάνω.

Πως εισαι ομως σιγουρος για την δουλεια σου?ετσι οπως εχουν διαμορφωθει τα πραγματα,αν δεν εχεις δικη σου επιχειρηση η δεν εισαι ελευθερος επαγγελματιας,αλλαζεις δουλεια τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σου..

Αρα με αυτο το σκεπτικο χρειαζονται 2++ μεταπτυχιακα.δεν ειναι ομως ουτε πρακτικο ουτε σωστο,θεωρω εγω...

android.png

Δημοσ.

Πως εισαι ομως σιγουρος για την δουλεια σου?ετσι οπως εχουν διαμορφωθει τα πραγματα,αν δεν εχεις δικη σου επιχειρηση η δεν εισαι ελευθερος επαγγελματιας,αλλαζεις δουλεια τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σου..

Αρα με αυτο το σκεπτικο χρειαζονται 2++ μεταπτυχιακα.δεν ειναι ομως ουτε πρακτικο ουτε σωστο,θεωρω εγω...

android.png

σωστος. αν σπουδαζουμε με βαση τι σκεφτομαστε να κανουμε επαγγελματικα.... σιγουρη ανεργια.

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 ειδών μεταπτυχιακά φίλε topic starter, αυτά που τα κάνεις για να πάρεις το χαρτι και να λες οτι εχεις μεταπτυχιακό και αυτά που τα κάνεις για να εξειδικευτείς... Εγω σου προτείνω το 2ο, απο την εμπειρία μου (εχω ήδη άλλο ένα master και συνεχίζω)...

Δημοσ.

android.png

Σίγουρα δεν είσαι σίγουρος.

Όμως, χωρίς το σκεπτικό που προτείνω, και βάσει αυτού που προτείνεις εσύ, κάνεις μία εξειδίκευση - μεταπτυχιακό, δηλαδή μία επένδυση χρόνου και χρήματος, χωρίς καν να έχεις βολιδοσκοπήσει την κατάσταση.

Επίσης, δεν σημαίνει πως μόλις πιάσεις δουλειά την επόμενη μέρα θα πας να δεις τι μεταπτυχιακά παίζουν. Θα κάτσεις ένα χρόνο, θα δεις εάν είναι υποσχόμενη η δουλειά, εάν σου αρέσει (βασικότερο) κτλ, και τότε θα πάρεις την απόφαση εάν θέλεις ή όχι να εξειδικευτείς πάνω σε αυτό το θέμα.

Άρα, συνοψίζοντας, εμμένω στο ότι η απόκτηση μεταπτυχιακού - εξειδίκευσης χωρίς να υπάρχει πρακτική ανάγκη αλλά απλά και μόνο για την απόκτηση ενός ακόμα ΤΥΠΙΚΟΥ προσόντος είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος αλλά και εν γένει λάθος αντιμετώπιση των μεταπτυχιακών τίτλων.

Υ.Γ. Επίσης, να αποσαφηνίσω πως άλλο οι σπουδές, που σαφώς δεν είναι δόκιμο κανείς να το σκέφτεται βάσει της επαγγελματικής αποκατάστασης, και άλλο η εξειδίκευση, που για να την θέλει κανείς σημαίνει πως υπάρχει λόγος να εξειδικεύσει τις γνώσεις του από τις σπουδές του. Απορώ γιατί συγχέονται. Εσκεμμένα ή ακούσια;

Δημοσ.

Πολυ πιθανο να σου βαλουν καποια μαθηματα ως προαπαιτουμενα για να παρακολουθησεις το μεταπτυχιακο.

Για το συκγεκριμενο που λες σιγουρα θα σου βαλουν αντοχη υλικων, παραμορφωση στερεου σωματος 1 και 2 (νομιζω ειναι μηχανικες ΙΙ ΙΙΙ και ΙV).

Γενικα τα μεταπτυχιακα στο ΕΜΠ δεν ειναι δυσκολα.Καμια σχεση με τα προπτυχιακα.

Να απαντησω σε καποιον που εγραψε πιο πριν οτι ειναι μυθος οσα ισχυουν για την σχολη.

Εχω περασει απο φυσικο αθηνας και πολυτεχνειο βολου και τελικα τελειωσα στο ΕΜΠ και προπτυχιακα και μεταπτυχιακα.

Σε σχεση με το φυσικο αθηνας τα μαθηματα ειναι πολυ πιο ευκολα και κυριως στο πολυτεχνειο ασχολεισαι με εφαρμοσμενη επιστημη.Για εμενα τουλαχιστων οι μηχανολογοι στο ΕΜΠ ηταν πολυ πιο ευκολη σχολη απο το φυσικο αθηνας

Σε σχεση με την αντιστοιχη πολυτεχνικη σχολη στο Βολο καλυτερα να μην μιλησω.Το επιπεδο σπουδων στο Βολο τεινει στο μηδεν

Δημοσ.

Κανείς δεν απάντησε στο ουσιώδες, με ποιον τρόπο δηλαδή μπαίνεις στη σχολή. Με εισαγωγικές εξετάσεις, συνέντευξη; Κάποιος που ξέρει ας απαντήσει σε αυτό.

χημεια ξερεις; μαθηματικα; ενωω να ΞΕΡΕΙΣ

Για να μπει ίσως να μην χρειάζεται πολλά μαθηματικά, ούτε να είσαι εξπέρ σε αυτά για να την βγάλεις την σχολή

Δημοσ.

Μαθε ποτε βγαινει η προκυρηξη για το μετατπυχιακο.Παρε στην γραμματεια να μαθεις η δες την περσινη προκυρηξη

Κανεις αιτιση οπου χρειαζεται 2 συστατικες (εγω ποτε δεν πηγα συστατικες και εχω μπει 3 φορες σε μετατπυχιακα προγραμματα αλλα καλου κακου στειλε)

Αυτο που μετρανε ειναι βαθμος,σχολη, οποιες εργασιες/διπλωματικες εχεις κανει και νομιζω στο συγκεκριμενο μεταπτυχιακο γινεται και συνεντευξη.

Τα παλαιοτερα ετη διναν παρατασεις στις προκυρηξεις γιατι δεν συμπληρωναν ατομα φετος ομως στο μεταπτυχιακο που μπηκα απορριψαν 1 στους 2

Δημοσ.

Kαλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Αφού σας ευχαριστήσω για τη μέχρι ΄τωρα βοήθεια θέλω να σας πω ότι προσωπικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα εύκολο μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ που όμως θα με πάρουν χωρίς προαπαιτήσεις μαθημάτων (γιατί οκ βαθμός πτυχίου, βαθμός διπλωματική εννοείτε ότι θα τα κοιτάξουν ούτως ή άλλως) ... Εξειδίκευση δεν με αφορά να πω την αλήθεια... Γνωρίζει κανείς κάποιο;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...