Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Είμαι φοιτητής σε μια σχολή θετικών επιστημών του πανεπιστημίου επαρχίας την οποία ευελπιστώ να τελειώσω σε 1-2 εξεταστικές ακόμα (έχω λίγα μαθήματα ακόμα) αλλά θα ήθελα να συνεχίσω κάνοντας ένα μεταπτυχιακό αργότερα... Εκεί όμως που θα ήθελα να συνεχίσω για μεταπτυχιακά είναι το μετσόβειο και πιο συγκεκριμμένο στη σχολή του τμήματος των χημικών μηχανικών και αυτό γιατί είχα όνειρο να μπω σε αυτή τη σχολή αλλά δεν το κατάφερα στις πανελλαδικές.

Αυτό που θέλω επομένως να ρωτήσω είναι κατά πόσο είναι εύκολο ένας πτυχιούχος ΑΕΙ να κάνει μεταπτυχιακό στο Μετσόβιο και τι κριτήρια απαιτούνται για την επιλογή όσον αφορά πτυχιούχους από άλλα πανεπιστήμια ΑΕΙ...

Είναι επομένως εύκολη η επιλογή ή είναι αρκετοί οι υποψήφιοι για περιορισμένες θέσεις;

Επίσης ο βαθμός δυσκολίας να υποθέσω ότι είναι πολύ υψηλός...θα μπορέσει κάποιος που δεν έχει ( και πολύ) ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο να τα βγάλει πέρα;

Δημοσ.

Χημεία ναι Μαθηματικά όχι τόσο... Και όταν λες να ξέρεις είναι σχετικό τι εννοείς και πόσο εννοείς....

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Είμαι φοιτητής σε μια σχολή θετικών επιστημών του πανεπιστημίου επαρχίας την οποία ευελπιστώ να τελειώσω σε 1-2 εξεταστικές ακόμα (έχω λίγα μαθήματα ακόμα) αλλά θα ήθελα να συνεχίσω κάνοντας ένα μεταπτυχιακό αργότερα... Εκεί όμως που θα ήθελα να συνεχίσω για μεταπτυχιακά είναι το μετσόβειο και πιο συγκεκριμμένο στη σχολή του τμήματος των χημικών μηχανικών και αυτό γιατί είχα όνειρο να μπω σε αυτή τη σχολή αλλά δεν το κατάφερα στις πανελλαδικές.

Αυτό που θέλω επομένως να ρωτήσω είναι κατά πόσο είναι εύκολο ένας πτυχιούχος ΑΕΙ να κάνει μεταπτυχιακό στο Μετσόβιο και τι κριτήρια απαιτούνται για την επιλογή όσον αφορά πτυχιούχους από άλλα πανεπιστήμια ΑΕΙ...

Είναι επομένως εύκολη η επιλογή ή είναι αρκετοί οι υποψήφιοι για περιορισμένες θέσεις;

Επίσης ο βαθμός δυσκολίας να υποθέσω ότι είναι πολύ υψηλός...θα μπορέσει κάποιος που δεν έχει ( και πολύ) ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο να τα βγάλει πέρα;

Η δυσκολία του ΕΜΠ είναι ένα μύθος, όπως και του ΕΚΠΑ.

Πιο δύσκολα είναι τα περιφερειακά ΑΕΙ (εν γένει, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις), κυρίως λόγω του κόμπλεξ που, αδίκως, κουβαλάνε σε σχέση με τα κεντρικά ιδρύματα. Έτσι, έχουν γίνει πιο δύσκολα από τα κεντρικά στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι είναι ισάξια, ενώ είναι ισάξια.

Πιο εύκολα βγάζεις βαθμό στο ΕΜΠ και στο ΕΚΠΑ παρά στην Πάτρα (π.χ. και δεν είναι το μόνο περιφερειακό που είναι σε αυτό το μοτίβο).

Μην ψαρώνετε από όσα διαφημίζουν τα λόμπυ και όσα λένε διάφοροι τυχάρπαστοι (π.χ., "Ξέρεις ΚΑΛΑ μαθηματικά;" ).

Ειδικά εάν πληρώνεις για το μεταπτυχιακό σου, δύσκολα να μην το τελειώσεις (όπως και δύσκολα να πάρεις 8.5+).

Δημοσ.

Καλησπέρα!

καλος βαθμός πτυχίου, πλουσιο βιογραφικο και μια καλη εμφάνιση στη συνένετυξη και είσαι μέσα... :-D

σαφος και ειμαι τυχαρπαστη, μονο τυχαρπαστη μπορει να ειμαι αφου ειμαι χημικος μηχανικος.

no offence, αλλα οι περισσότεροι χημικοι μηχανικοι που ξέρω ειναι απαραδεκτοι τόσο σε χημεία όσο και σε μαθηματικά... Ειτε το πιστεύετε είτε όχι... Και αναφέρομαι σε Χημ. μηχ. ΕΜΠ...

Δημοσ.

Χημεία ναι Μαθηματικά όχι τόσο... Και όταν λες να ξέρεις είναι σχετικό τι εννοείς και πόσο εννοείς....

διαφορικες εξισωσεις πρεπει να τις εχεις ανετα. στατικη, πιθανοτητες, γραφικες επιλυσεις, αριθμητικη αναλυση, matlab, θεωριες συμμετριων κυριως για την χημεια, την απλη αλγεβρα θελει να την ξεσκονισεις καλα.

καλος βαθμός πτυχίου, πλουσιο βιογραφικο και μια καλη εμφάνιση στη συνένετυξη και είσαι μέσα... :-D

no offence, αλλα οι περισσότεροι χημικοι μηχανικοι που ξέρω ειναι απαραδεκτοι τόσο σε χημεία όσο και σε μαθηματικά... Ειτε το πιστεύετε είτε όχι... Και αναφέρομαι σε Χημ. μηχ. ΕΜΠ...

δεν ειμαι του EMΠ. η χημεια οντως ειναι ενα οξυμορο κεφαλαιο. δεν χρειαζεται να ξερει την τρελη χημεια ο χημικος μηχανικος αλλα να μην ειναι σκραπας εντελως οταν του λες κανε μια αναλυση της πλακας. πολυ χανουν την ισορροπια. περι μαθηματικων το θεωρω ασυγχωρητο, γτ οι περισσοτεροι νομιζουν οτι χημεια=μεθοδος των τριων στην καλυτερη περιπτωση. εμ δεν ειναι ετσι.

Δημοσ.

Το εάν και πόσο (εάν υπάρχει ποσοτική εκτίμηση της "τυχαρπαστότητας") είναι κάποιος τυχάρπαστος, ουδεμία σχέση έχει με τα πτυχία του.

Και μόνο το γεγονός ότι κάποιος επικαλείται τα πτυχία του, ήτοι επαγγελματικές - επιστημονικές γνώσεις, για να δηλώσει την "σοβαρότητά" του μπορεί κάλλιστα να κάνει τους αναγνώστες να καταλάβουν ότι πλέον δεν γίνεται λόγος για σοβαρότητα αλλά για σοβαροφάνεια.

Δημοσ.

δεν ειμαι του EMΠ. η χημεια οντως ειναι ενα οξυμορο κεφαλαιο. δεν χρειαζεται να ξερει την τρελη χημεια ο χημικος μηχανικος αλλα να μην ειναι σκραπας εντελως οταν του λες κανε μια αναλυση της πλακας. πολυ χανουν την ισορροπια. περι μαθηματικων το θεωρω ασυγχωρητο, γτ οι περισσοτεροι νομιζουν οτι χημεια=μεθοδος των τριων στην καλυτερη περιπτωση. εμ δεν ειναι ετσι.

Μιλαμε για τρελά γελια... Ούτε οξειδοαναγωγές καλα καλα... Τα μαθηματικά ειναι τομέας σχετικός, προσωπικά νομίζω (αν και μάλλον μονο νομίζω) οτι ο καθένας μπορει να λύσει μια διαφορική, να κανει μια στατιστική επεξεργασία σε 10 τιμές απο ενα πειραμα κοκ...

Δημοσ.

Πες μας ποιο μεταπτυχιακό σε ενδιαφέρει. Αν είναι ιδιαίτερα τεχνικό το περιεχόμενό του τότε είναι σαφώς μείον να μην έχεις σέση με χημεία. Σε άλλα πάλιδε παίζει κανένα ρόλο.

Διαφοροποίηση ανάλογα με το αρχικό ΑΕΙ δεν υπάρχει. Μπορεί να παίζει ρόλο το τμήμα, πχ ένας χημικός μηχανικός από ΑΠΘ να είναι ευκολότερο να γίνει δεκτός από ένα πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ.

Δημοσ.

Το εάν και πόσο (εάν υπάρχει ποσοτική εκτίμηση της "τυχαρπαστότητας") είναι κάποιος τυχάρπαστος, ουδεμία σχέση έχει με τα πτυχία του.

Και μόνο το γεγονός ότι κάποιος επικαλείται τα πτυχία του, ήτοι επαγγελματικές - επιστημονικές γνώσεις, για να δηλώσει την "σοβαρότητά" του μπορεί κάλλιστα να κάνει τους αναγνώστες να καταλάβουν ότι πλέον δεν γίνεται λόγος για σοβαρότητα αλλά για σοβαροφάνεια.

εχεις κανα θεμα μαζι μου κι ολο ψαχνεις να μου την πεις σημερα; σε ξερω κι απο χ8ες μηπως και δεν το εχω παρει χαμπαρι;

Μιλαμε για τρελά γελια... Ούτε οξειδοαναγωγές καλα καλα... Τα μαθηματικά ειναι τομέας σχετικός, προσωπικά νομίζω (αν και μάλλον μονο νομίζω) οτι ο καθένας μπορει να λύσει μια διαφορική, να κανει μια στατιστική επεξεργασία σε 10 τιμές απο ενα πειραμα κοκ...

μναι αυτο ειναι καταντια μπορω να πω.

οταν λεω στατιστικη δεν ενωω τα δεκα αποτελεσματα της αναλυσης. η στατιστικη χρειαζεται για τα μοντελα της υδροδυναμικης στους αντιδραστηρες μεσα. πως απαντα καθε αντιδραστηρας με βαση το σημα εισοδου, μοντελισμος συστηματος με βαση πειραματικα δεδομενα και υπολογισμος παραμετρων.

οι διαφορικες που χρειαζονται δεν μονο πρωτου η δευτερουν βαθμου αλλα και διαφορικες μερικων παραγωγων. χρειαζονται για την χημικη κινητικη και την μεταφορα θερμοτητας οι οποιες συνδεονται αμεσα με την λειτουργια ενος αντιδραστηρα.

Δημοσ.

εχεις κανα θεμα μαζι μου κι ολο ψαχνεις να μου την πεις σημερα; σε ξερω κι απο χ8ες μηπως και δεν το εχω παρει χαμπαρι;

Μου κάνει εντύπωση που μου κάνεις quote...

Anyway... ασχολήθηκα μαζί σου ξανά σήμερα; Χμ..

Μπορεί. Συνήθως δεν θυμάμαι ότι δεν θεωρώ άξιο λόγου... πόσο μάλλον εάν ξανασχολήθηκα μαζί σου σήμερα (από ό,τι βλέπω σε αυτό το topic μάλλον έχω και δίκιο).

Από εκεί και πέρα, δεν είναι ανάγκη κάποιος να ξέρει κάποιος και "από εχθές" για να κρίνει τα όσα γράφει σε ένα forum. Σε περίπτωση που δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, εδώ είναι forum και ό,τι γράφει κανείς κρίνεται δημόσια.

Δημοσ.

Φίλε μου να ξερεις καταρχην οτι στο ΕΜΠ τα μεταπτυχιακα προγραμματα σπουδών δεν πληρώνονται. Τα δίδακτρα τα καλύπτει το ίδρυμα, και γι αυτό τον λόγο υπάρχουν και φοιτητές που έχουν χάσει το μεταπτυχιακό τους από βλαμμένους καθηγητές.

Δευτερον δες ποσους εισακτέους ανα έτος έχει το προγραμμα που σε ενδιαφέρει. Γενικότερα είναι αρκετά δύσκολο να σε πάρουνε σε μεταπτυχιακό του ΕΜΠ αν δεν είσαι ήδη μηχανικός. Αυτό βεβαια δεν χρειάζεται να σε αποθαρρύνει, απλά κάνε την αίτησή σου και από κει και πέρα βλέπεις πως θα πάει στην συνέντευξη...

Πρέπει γενικότερα να έχεις καλό βαθμό πτυχίου, και αν δεν έχεις καλό βαθμό να είσαι σε καλή σειρά αποφοίτησης (αυτό είναι που μετράει γενικά και όχι ο βαθμός σαν αριθμός αλλά η θέση, γιατί αν έχεις 7,1 και είσαι 2ος αποφοιτήσας της χρονίας σου, είσαι ουσιαστικά άριστος), να έχεις διπλωματική (πτυχιακή) σχετική με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού ( ψαρώνουν στην συνεντευξη), πολύ καλές συστατικές από καθηγητές που γενικά είναι γνωστοί στον χώρο, εργασιακή εμπειρία είναι γενικά καλή, και να έχεις μια καλή παρουσία στην συνέντευξη, χωρίς να κομπλάρεις και να κωλώσεις να τους δείξεις ότι σε ενδιαφέρει το αντικείμενο.

Πες μας και ποιο μεταπτυχιακό σκέφτεσαι για να μην μιλάμε αόριστα...

Δημοσ.

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα βοήθεια και το χρόνο σας.

Για εξωτερικό δυστυχώς λόγω οικονομικών συγκυριών κατά κύριο λόγο και έλειψης πτυχίου proficiency κατά δεύτερο το ξεχνάμε...

Το μεταπτυχιακό που θα ήθελα να κάνω είναι "επιστήμη και τεχνολογία των υλικών" στο τμήμα χημικών μηχανικών του ΕΜΠ.

Παρόλα αυτά πέρα από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσω, βλέπω ότι και τα μαθήματα είναι αρκετά (καμιά 15αρια) αλλά και επίσης υπάρχουν κ εργαστήρια... Γενικά ποια μεταπτυχιακά θεωρούνται εύκολα στο μετσόβιο στους χημικούς μηχανικούς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...