Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειμαι σχεδον ετοιμος να αγορασω αυτο το λαπτοπ το μονο που με προβλημιτιζει ειναι η οθονη του καθως εχει αναλυση 1366x768 και δεν το βρισκω πουθενα σε ελλαδα με fhd και την 540.σημερα βρηκα αυτο που εχει fhd οθονη αλλα εχει την 525 και οχι την 540.τωρα ειμαι σε διλημα ποιο να διαλεξω, αυτο που με ενδιαφερει στην οθονη ειναι η φοτηνοτητα κυριως και τα χρώματα ανολυση 1920x1080 δυσκολα θα χρησιμοποιησω καθως τωρα στην 20αρα οθονη μου εχω αναλυση 1680χ1050 και μου ειναι μια χαρα.Η 525 εχει μεγαλη διαφορα απο την 540 εσεις στη θεση μου τι θα κανατε;

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ειμαι σχεδον ετοιμος να αγορασω αυτο το λαπτοπ το μονο που με προβλημιτιζει ειναι η οθονη του καθως εχει αναλυση 1366x768 και δεν το βρισκω πουθενα σε ελλαδα με fhd και την 540.σημερα βρηκα αυτο που εχει fhd οθονη αλλα εχει την 525 και οχι την 540.τωρα ειμαι σε διλημα ποιο να διαλεξω, αυτο που με ενδιαφερει στην οθονη ειναι η φοτηνοτητα κυριως και τα χρώματα ανολυση 1920x1080 δυσκολα θα χρησιμοποιησω καθως τωρα στην 20αρα οθονη μου εχω αναλυση 1680χ1050 και μου ειναι μια χαρα.Η 525 εχει μεγαλη διαφορα απο την 540 εσεις στη θεση μου τι θα κανατε;

Εδώ έχω γράψει ένα review για το συγκεκριμένο μηχάνημα που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο:

http://www.insomnia.gr/topic/430950-dell-xps-15-l502x-review/

Όσο για την GT525m και την GT540m στην ουσία πρόκειται για τις ίδιες κάρτες, διαφορετικά χρονισμένες. Μπορείς με πολύ άνεση και ασφάλεια να κλοκάρεις την GΤ525, ώστε να την κάνεις μια Gt540M.

Μην κάνεις το λάθος και πάρεις το μοντέλο με την 1366χ768. Η FHD που τοποθετεί η DELL στο L502x είναι ότι καλύτερο μπορείς να συναντήσεις σε laptop κάτω των 2.000 ευρώ.

Δημοσ.

Εδώ έχω γράψει ένα review για το συγκεκριμένο μηχάνημα που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο:

http://www.insomnia.gr/topic/430950-dell-xps-15-l502x-review/

Όσο για την GT525m και την GT540m στην ουσία πρόκειται για τις ίδιες κάρτες, διαφορετικά χρονισμένες. Μπορείς με πολύ άνεση και ασφάλεια να κλοκάρεις την GΤ525, ώστε να την κάνεις μια Gt540M.

Μην κάνεις το λάθος και πάρεις το μοντέλο με την 1366χ768. Η FHD που τοποθετεί η DELL στο L502x είναι ότι καλύτερο μπορείς να συναντήσεις σε laptop κάτω των 2.000 ευρώ.

φιλε ου με κατατόπισες πληρως μια ερωτηση μονο , το να αλλαξω μονος μου το πληκτρολογιο με φωτιζόμενο ειναι ευκολο ; θα υπαρξει υέμα με την εγγυηση μπορω να το παω στην dell να μου το αλλαξουν;

και κατι ακομα overclock με ποιο προγραμμα προτέινεις ;

θα παραγγειλω το ιδιο ακριβως μοντελο με σενα και λογικα απο το ιδιο μαγαζι.

το μόνο που με χαλασε ΄ηταν το πληκτρολογιο πυ δεν ειναι φωτιζόμενο αν μπορεσω να το αλλαξω μόνος μου καλα θαναι

Δημοσ.

φιλε ου με κατατόπισες πληρως μια ερωτηση μονο , το να αλλαξω μονος μου το πληκτρολογιο με φωτιζόμενο ειναι ευκολο ;

Το εύκολο και το δύσκολο είναι πολύ σχετικό. Δε γνωρίζω τι εμπειρία έχεις από υπολογιστές, οπότε δεν ξέρω τι να σου απαντήσω.

Εδώ θα βρεις online το service manual του L502x:

support.dell.com/support/edocs/systems/xpsL502X/en/sm/hdd.htm

θα υπαρξει υέμα με την εγγυηση μπορω να το παω στην dell να μου το αλλαξουν;

Γενικά η Dell είναι ευέλικτη σε τέτοια ζητήματα και κάνει τα "στραβά" μάτια αρκετές φορές. Για να στο τοποθετήσουν όμως, χωρίς πληρωμή το βλέπω κομματάκι δύσκολο καθώς δεν έχει να κάνει με την εγγύηση του υπολογιστή.

Δημοσ.

Αν το μοντελο σου υποστηριζει φωτιζομενο πληκτρολογιο τοτε μπορεις να το βαλεις γιατι λογικα θα υπαρχει και υποδοχη στη μητρικη για το καλωδιο που θα περνει ρευμα το led.

Η dell οντως μερικες φορες κανει και τα στραβα ματια σε θεματα εγγυησης αλλα και να το βαλεις μονος δε θα τη χασεις φτανει να μην χαλασειες κατι. Δες πρωτα ενα βιντεο στο youtube για το πως να το ανοιξεις.

Δημοσ.

Αν το μοντελο σου υποστηριζει φωτιζομενο πληκτρολογιο τοτε μπορεις να το βαλεις γιατι λογικα θα υπαρχει και υποδοχη στη μητρικη για το καλωδιο που θα περνει ρευμα το led.

Υποδοχή στην μητρική υπάρχει 100%. Και η εγκατάσταση δεν είναι δύσκολη. Φυσικά ξεχάστε ελληνικούς χαρακτήρες στο πληκτρολόγιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο...μην παραγγείλετε το φωτιζόμενο από το παλαιότερο L501x. Το κάσωμα μπορεί να είναι ίδιο εξωτερικά αλλά το πληκτρολόγιο του δεν κουμπώνει σωστά στο L502x.

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από εμένα.

Εγώ βρίσκομαι στο δίλημμα να αγοράσω το συγκεκριμένο ή το 15z αυτό.

To 15z διαθέτει 8GB RAM έναντι 6GB RAM που έχει το L502x, επίσης έχει καλύτερη μπαταρία, ενώ ο επεξεργαστής είναι χειρότερος από αυτόν του L502x.

O δίσκος,η κάρτα γραφικών είναι ακριβώς τα ίδια και η οθόνη φαίνεται να είναι η ίδια.

Εσείς τι μου προτείνετε να πάρω, δεδομένου ότι μόνο στον επεξεργαστή το L502x φαίνεται να υπερτερεί. Η διαφορά των χρημάτων δεν με ενδιαφέρει.

Επίσης με ενδιαφέρει η αυτονομία αρκετά.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

To 15z διαθέτει 8GB RAM έναντι 6GB RAM που έχει το L502x, επίσης έχει καλύτερη μπαταρία, ενώ ο επεξεργαστής είναι χειρότερος από αυτόν του L502x.

O δίσκος,η κάρτα γραφικών είναι ακριβώς τα ίδια και η οθόνη φαίνεται να είναι η ίδια.

Απλά ξέχασε το 15Z...δεν πιάνει μια μπροστά στο l502x.

Η οθόνη φυσικά και δεν είναι ίδια. Τo L502x έχει B+RG LED, το 15Ζ οχι. Μπορεί να είναι και οι δύο 1920χ1080 αλλά η ποιότητα είναι σαφώς υπερ του L502x.

Επίσης θερμική συμπεριφορά του L502x είναι πολύ καλύτερη από του 15z που ψιλοψήνεται λόγω του μικρότερου σασί που χρησιμοποιεί.

Για τον επεξεργαστή δε το συζητάω. Συγκρίνουμε τον i7-2670 με τον i5-2410???

H μπαταρία του 15Z είνα όντως καλύτερη απλά να έχεις υπόψη σου ότι δεν αλλάζει από τον χρήστη. Είναι ενσωματωμένη στο μηχάνημα. Στο L502x μπορείς να παραγείλεις και μια δεύτερη 9cell battery από ebay με την αυτονομία να φτάνει στα ύψη σε αυτή την περίπτωση.

Τέλος και στα ηχεία υπάρχει χαοτική διαφορά. Τα ηχεία του L502x είναι εκτός κάθε συναγωνισμού.

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από εμένα.

Εγώ βρίσκομαι στο δίλημμα να αγοράσω το συγκεκριμένο ή το 15z αυτό.

Εσείς τι μου προτείνετε να πάρω, δεδομένου ότι μόνο στον επεξεργαστή το L502x φαίνεται να υπερτερεί. Η διαφορά των χρημάτων δεν με ενδιαφέρει.

Επίσης με ενδιαφέρει η αυτονομία αρκετά.

Ευχαριστώ πολύ!

και κατι αλλο μπαταρια στο 15ζ δεν μπορεις να αλλαξεις ειναι ενσωματωμενη . Με 85 ευρω παιρνεις 9cell για το xpsl502 και εισαι οκ

το μονο θετικο του ειναι το μεγεθος και οτι εχει φωτιζόμενο πληκτρολογιο.

η ραμ ειναι μιδαμινη διαφορα με 25 ευρω εχεις 8 γιγα

Δημοσ.

Απλά ξέχασε το 15Z...δεν πιάνει μια μπροστά στο l502x.

Η οθόνη φυσικά και δεν είναι ίδια. Τo L502x έχει B+RG LED, το 15Ζ οχι. Μπορεί να είναι και οι δύο 1920χ1080 αλλά η ποιότητα είναι σαφώς υπερ του L502x.

Επίσης θερμική συμπεριφορά του L502x είναι πολύ καλύτερη από του 15z που ψιλοψήνεται λόγω του μικρότερου σασί που χρησιμοποιεί.

Για τον επεξεργαστή δε το συζητάω. Συγκρίνουμε τον i7-2670 με τον i5-2410???

Τέλος και στα ηχεία υπάρχει χαοτική διαφορά. Τα ηχεία του L502x είναι εκτός κάθε συναγωνισμού.

Δηλαδή το γεγονός της μεγαλύτερης αυτονομίας,της καλύτερης φορητότητας και της επιπλέον RAM θεωρείς ότι δεν είναι σημαντικές παράμετροι για να επιλέξω το 15z;

Επιπλέον, το Msystems.gr γνωρίζεις αν είναι αξιόπιστο site ;

η ραμ ειναι μιδαμινη διαφορα με 25 ευρω εχεις 8 γιγα

Το 25 ευρώ σε ποιό site ακριβώς; :P

Δημοσ.

Δηλαδή το γεγονός της μεγαλύτερης αυτονομίας,της καλύτερης φορητότητας και της επιπλέον RAM θεωρείς ότι δεν είναι σημαντικές παράμετροι για να επιλέξω το 15z;

Το κόστος της ram είναι αστείο. Όχι ότι Θα δεις κάποια διαφορά από τα 6GB στα 8GB. Οι λόγοι που κάνουμε την αναβάθμιση αυτή είναι περισσότερο ψυχολογικοί παρά ουσιαστικοί.

Για τα υπόλοιπα, θεωρώ πολύ σημαντικότερες τις παραμέτρους που αναφέρω παραπάνω.

Επιπλέον, το Msystems.gr γνωρίζεις αν είναι αξιόπιστο site ;

Από τα πλέον αξιόπιστα. Με κλειστά μάτια από μένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...