Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω μόνο που σκέφτομαι οτι ειναι απειρο το σύμπαν τρομάζω μπρρρρ και να μην είναι απειρο πάλι τρομάζω και ανατριχιάζω δλδ αν υπήρχε τρόπος να φτάσεις στην άκρη του σύμπαντος μετά εκει έξω τι θα υπηρχε? το απολυτο κενο?

Πως φτιάχτηκε όλο αυτό και ποιος το έφτιαξε και γιατί φτιάχτηκε;Κανείς δε ξέρει..

Πως μπορούμε να ξέρουμε αν όλο το σύμπαν που βλέπουμε υπάρχει, δεν είναι σαν να κοιτάμε στο παρελθόν εφόσον μέχρι να έρθει το φως περνάνε κάποια χρόνια

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω μόνο που σκέφτομαι οτι ειναι απειρο το σύμπαν τρομάζω μπρρρρ και να μην είναι απειρο πάλι τρομάζω και ανατριχιάζω δλδ αν υπήρχε τρόπος να φτάσεις στην άκρη του σύμπαντος μετά εκει έξω τι θα υπηρχε? το απολυτο κενο?

Πως φτιάχτηκε όλο αυτό και ποιος το έφτιαξε και γιατί φτιάχτηκε;Κανείς δε ξέρει..

το συμπαν δεν ειναι απειρο. ειναι πεπερασμενο. ολοι μας ανατριχιαζουμε στην ιδεα γιατι το μυαλο μας ή καλυτερα η φυσικη αντιληψη των πραγματων περιοριζεται απο καποια ορια (αραγε γιατι). οπως ακριβως δεν μπορουμε να αντιληφθουμε την αποστασεις στη θαλασσα οταν ειμαστε στο ιδιο επιπεδο με αυτη και το ματι ή η αντιληψη μας μας ξεγελαει δινοντας μας λαθος εντυπωση.

αυτο που δυσκολα μπορει να αντιληφθει ο ανθρωπινος νους ειναι τα ορια. η εννοια του απειρου θα ηταν απλα μια εξηγηση που θα μας εκανε να εφυσηχασουμε απεναντι σε κατι που εκ φυσεως δε θα μπορουσαμε ποτε να κατανοησουμε γιατι ειναι απειρο. ομως το να θεωρησουμε οτι εχει ορια ειναι ακομα πιο τρομακτικο γιατι δεν ξερουμε τι υπαρχει μετα. σου μεταφερω την απαντηση οπως μου την εδωσε καποτε ενας καθηγητης μου. δεν υπαρχει τιποτα μετα για να περιγραψω και να καταλαβεις και να κατανοησεις. η υλη ειναι εδω. το κενο ειναι εδω. η ψυχη ειναι εδω. το τιποτα δεν υπαρχει πουθενα.

Δημοσ.

Σωπα ρε αλανι, τοση σιγουρια?

μαλλον οτι εκανες quote διαβασες κιολας ε? οποτε ναι λοιπον αν σε πειραξε η σιγουρια μου τι να πω θα το ξεπερασεις.

κανεις δεν ειναι σιγουρος για τιποτα για τετοια θεματα. απλα καθενας εχει μια αντιληψη που τον βολευει ή την πιστευει. εξηγω στην απαντηση μου πριν γιατι με βολευει αυτη η απαντηση. γιατι δε θελω να εφησυχαζει το μυαλο μου. ποτε δε με καλυψε η εννοια απειρο. δε τη δεχτηκα.

συγνωμη αν το εκανα να φανει σαν κατι που ισχυει σαν ενα αξιωμα δηλαδη

Δημοσ.

Σημερα μαθαμε οτι το συμπαν ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ πεπερασμενο.

Ολο το ποστ σου το διαβασα αλλα ενα επιχειρημα γιατι το συμπαν να ειναι πεπερασμενο και οχι απεραντο δεν ειδα.

EDIT# Ωραια τωρα το λες αλλιως. Αλλο οτι δεν σου ταιριαζει η εξηγηση του οτι ειναι απειρο και αλλο να δηλωνεις "Το συμπαν ΕΙΝΑΙ " αυτο.

Δημοσ.

Ολο το ποστ σου το διαβασα αλλα ενα επιχειρημα γιατι το συμπαν να ειναι πεπερασμενο και οχι απεραντο δεν ειδα.

EDIT# Ωραια τωρα το λες αλλιως. Αλλο οτι δεν σου ταιριαζει η εξηγηση του οτι ειναι απειρο και αλλο να δηλωνεις "Το συμπαν ΕΙΝΑΙ " αυτο.

αλιμονο να μπορουσα να εξηγησω-αποδειξω το γιατι το πιστευω. δε θα ειμουν ανθρωπος ετσι δεν ειναι?

τα κοσμογονικα κοσμοθεωρητικα θεματα δυστυχως πρεπει να τα πιστευεις δογματικα.

τελος παντων ακρη δε θα βγαλουμε ποτε νομιζω ληξαν το θεμα.

Δημοσ.

Δεν θέλω να στη χαλάσω, αλλά οι διαστάσεις (93 δις έτη φωτός διάμετρος) και η ηλικία του ( 13.75 ± 0.13 δις έτη) συμπάντος είναι προσδιορίσημες ποσότητες.

Τα νούμερα μπορεί να αλλάζουν λιγάκι ανάλογα με καινούριες ανακαλύψεις, αλλά είναι βέβαιο ότι έχουν όρια.

Υ.Γ.

Αυτά αφορούν το "παρατηρήσημο" σύμπαν. Αν θες παραπάνω λεπτομέρεις ψάξου.

Δημοσ.

Ειρωνικά το λες? Ισχύει πάντως. Μπορεί τα όρια του να αλλάζουν διαρκώς, αλλά για μια καθορισμένη χρονική στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένα όρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...