acid18 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 εγω μόνο που σκέφτομαι οτι ειναι απειρο το σύμπαν τρομάζω μπρρρρ και να μην είναι απειρο πάλι τρομάζω και ανατριχιάζω δλδ αν υπήρχε τρόπος να φτάσεις στην άκρη του σύμπαντος μετά εκει έξω τι θα υπηρχε? το απολυτο κενο? Πως φτιάχτηκε όλο αυτό και ποιος το έφτιαξε και γιατί φτιάχτηκε;Κανείς δε ξέρει.. Πως μπορούμε να ξέρουμε αν όλο το σύμπαν που βλέπουμε υπάρχει, δεν είναι σαν να κοιτάμε στο παρελθόν εφόσον μέχρι να έρθει το φως περνάνε κάποια χρόνια
SpirtouLisS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 εγω μόνο που σκέφτομαι οτι ειναι απειρο το σύμπαν τρομάζω μπρρρρ και να μην είναι απειρο πάλι τρομάζω και ανατριχιάζω δλδ αν υπήρχε τρόπος να φτάσεις στην άκρη του σύμπαντος μετά εκει έξω τι θα υπηρχε? το απολυτο κενο? Πως φτιάχτηκε όλο αυτό και ποιος το έφτιαξε και γιατί φτιάχτηκε;Κανείς δε ξέρει.. το συμπαν δεν ειναι απειρο. ειναι πεπερασμενο. ολοι μας ανατριχιαζουμε στην ιδεα γιατι το μυαλο μας ή καλυτερα η φυσικη αντιληψη των πραγματων περιοριζεται απο καποια ορια (αραγε γιατι). οπως ακριβως δεν μπορουμε να αντιληφθουμε την αποστασεις στη θαλασσα οταν ειμαστε στο ιδιο επιπεδο με αυτη και το ματι ή η αντιληψη μας μας ξεγελαει δινοντας μας λαθος εντυπωση. αυτο που δυσκολα μπορει να αντιληφθει ο ανθρωπινος νους ειναι τα ορια. η εννοια του απειρου θα ηταν απλα μια εξηγηση που θα μας εκανε να εφυσηχασουμε απεναντι σε κατι που εκ φυσεως δε θα μπορουσαμε ποτε να κατανοησουμε γιατι ειναι απειρο. ομως το να θεωρησουμε οτι εχει ορια ειναι ακομα πιο τρομακτικο γιατι δεν ξερουμε τι υπαρχει μετα. σου μεταφερω την απαντηση οπως μου την εδωσε καποτε ενας καθηγητης μου. δεν υπαρχει τιποτα μετα για να περιγραψω και να καταλαβεις και να κατανοησεις. η υλη ειναι εδω. το κενο ειναι εδω. η ψυχη ειναι εδω. το τιποτα δεν υπαρχει πουθενα.
slygeo87 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 7,000,000,000 κόκκοι αστερόσκονης προσπαθούν να καταλάβουν τι; ΕΕ;
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Ένα video που δείχνω σε μικρά παιδιά σχετικά με το σύμπαν... Κάνει και για μεγάλα παιδιά. http://www.youtube.com/watch?v=17jymDn0W6U
-nick- Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 το συμπαν δεν ειναι απειρο. ειναι πεπερασμενο. Σωπα ρε αλανι, τοση σιγουρια?
SpirtouLisS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Σωπα ρε αλανι, τοση σιγουρια? μαλλον οτι εκανες quote διαβασες κιολας ε? οποτε ναι λοιπον αν σε πειραξε η σιγουρια μου τι να πω θα το ξεπερασεις. κανεις δεν ειναι σιγουρος για τιποτα για τετοια θεματα. απλα καθενας εχει μια αντιληψη που τον βολευει ή την πιστευει. εξηγω στην απαντηση μου πριν γιατι με βολευει αυτη η απαντηση. γιατι δε θελω να εφησυχαζει το μυαλο μου. ποτε δε με καλυψε η εννοια απειρο. δε τη δεχτηκα. συγνωμη αν το εκανα να φανει σαν κατι που ισχυει σαν ενα αξιωμα δηλαδη
-nick- Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Σημερα μαθαμε οτι το συμπαν ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ πεπερασμενο. Ολο το ποστ σου το διαβασα αλλα ενα επιχειρημα γιατι το συμπαν να ειναι πεπερασμενο και οχι απεραντο δεν ειδα. EDIT# Ωραια τωρα το λες αλλιως. Αλλο οτι δεν σου ταιριαζει η εξηγηση του οτι ειναι απειρο και αλλο να δηλωνεις "Το συμπαν ΕΙΝΑΙ " αυτο.
SpirtouLisS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Σημερα μαθαμε οτι το συμπαν ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ πεπερασμενο. Ολο το ποστ σου το διαβασα αλλα ενα επιχειρημα γιατι το συμπαν να ειναι πεπερασμενο και οχι απεραντο δεν ειδα. EDIT# Ωραια τωρα το λες αλλιως. Αλλο οτι δεν σου ταιριαζει η εξηγηση του οτι ειναι απειρο και αλλο να δηλωνεις "Το συμπαν ΕΙΝΑΙ " αυτο. αλιμονο να μπορουσα να εξηγησω-αποδειξω το γιατι το πιστευω. δε θα ειμουν ανθρωπος ετσι δεν ειναι? τα κοσμογονικα κοσμοθεωρητικα θεματα δυστυχως πρεπει να τα πιστευεις δογματικα. τελος παντων ακρη δε θα βγαλουμε ποτε νομιζω ληξαν το θεμα.
-nick- Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Οκ λυθηκε η παρεξηγηση - δεν θα λεγα δογματικα απλα αναγκαστικα δουλευεις βασει διασθησης περισσοτερο
Lucifer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Κάτι τέτοια λέγανε και στον αηνστάην και πέταξε το τσιτάτο.
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Υπάρχουν ήδη θεωρίες για το σύμπαν. Για τα όριά του εδώ: http://www.physics4u.gr/articles/2003/hypersphere3.html Για το σχήμα του εδώ: http://www.physics4u.gr/faq/what_shape_universe.html
marios_geo Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Σημερα μαθαμε οτι το συμπαν ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ πεπερασμενο. Ολο το ποστ σου το διαβασα αλλα ενα επιχειρημα γιατι το συμπαν να ειναι πεπερασμενο και οχι απεραντο δεν ειδα. EDIT# Ωραια τωρα το λες αλλιως. Αλλο οτι δεν σου ταιριαζει η εξηγηση του οτι ειναι απειρο και αλλο να δηλωνεις "Το συμπαν ΕΙΝΑΙ " αυτο. Δεν θέλω να στη χαλάσω, αλλά οι διαστάσεις (93 δις έτη φωτός διάμετρος) και η ηλικία του ( 13.75 ± 0.13 δις έτη) συμπάντος είναι προσδιορίσημες ποσότητες. Τα νούμερα μπορεί να αλλάζουν λιγάκι ανάλογα με καινούριες ανακαλύψεις, αλλά είναι βέβαιο ότι έχουν όρια. Υ.Γ. Αυτά αφορούν το "παρατηρήσημο" σύμπαν. Αν θες παραπάνω λεπτομέρεις ψάξου.
Stavrakas13 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Ολες οι απαντησεις εδω: http://www.youtube.com/watch?v=iyeWOXf0ADs
thanocaster Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Οι υπόλοιπες εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=VOk2T6Uweao
Sellers Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Σημερα μαθαμε οτι το συμπαν ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ πεπερασμενο. Ειρωνικά το λες? Ισχύει πάντως. Μπορεί τα όρια του να αλλάζουν διαρκώς, αλλά για μια καθορισμένη χρονική στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένα όρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα