Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια,

Ειχα διαβασει αρκετα θεματα στο φορουμ και πηρα την πρωτοβουλια να γινω και εγω μελος :)

Λοιπον αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορουμε εναν ntfs hd (sata) να τον κανουμε format se fat 32 η κατι αλλο.

αν ναι πως?

ευχαριστω!

Δημοσ.

Καλώς όρισες λοιπόν,αν έχεις windows,που δεν το διευκρινίζεις,μπορείς κάνοντας δεξί κλικ πάνω στον δίσκο που θέλεις να κάνεις format να διαλέξεις διαμόρφωση...,στο παράθυρο που εμφανίζεται στο Σύστημα αρχείων μπορείς να διαλέξεις και το fat32.

Δημοσ.

...έλα όμως που δεν μπορεί (ναι, Windows έχει, προφανώς)! Κι εγώ έτοιμος τα ίδια να του πω ήμουν χθες, αλλά είπα για κάτσε να τσεκάρω λίγο τις επιλογές : και δεν ξέρω αν τυχόν "φταίει" κα'να ΧP Service Pack 3 που πλέον έχω εδώ και λίγο καιρό χωρίς να έχω κάνει κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις (είχα πάντα SP2, και θυμάμαι πάντα να είχα επιλογή και για FAT32, μεσ' απ' τα Windows), αλλά δίνει επιλογή μόνο για NTFS. Kάτι σα να θυμάμαι ότι πρέπει να παίζει κάποια ρύθμιση στα Windows σχετική με το να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα για φορμάτ ΚΑΙ σε FAT (βασικά, κάτι νομίζω πρέπει να ΑΠ-ενεργοποιηθεί, που ίσως να ενεργοποιήθηκε λόγω SP3), αλλά δεν τη θυμάμαι ακριβώς ποιά, πού, κτλ...

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει σημασία αν ο δίσκος είναι SATA ή IDE (όχι ότι το πίστευα πως μπορούσε να έχει, αλλά το...τσέκαρα κι αυτό. Όπως και δεν έχει σημασία αν ήδη υπάρχει file system στο δίσκο, και αν αυτό είναι NTFS ή FAT).

Dirty, για να σου...φύγει το ντέρτι, κατέβασε και κάνε το φορμάτ που θες με το δωρεάν HP USB Storage Format Tool (φορμάρει και μη USB δίσκους). Πρόσεξε μόνο να επιλέξεις τον σωστό δίσκο, μην έχουμε άλλα μετά.

Και μια ερώτηση : ΓΙΑΤΙ θες να τον φορμάρεις σε FAT, ή σε κάτι άλλο από NTFS, όπως χαρακτηριστικά είπες...; Είναι μήπως εξωτερικός και θες να τον χρησιμοποιήσεις σε κάποια συσκευή όπως Playstation, κτλ; Ή είναι άλλος ο λόγος;

Επίσης, ελπίζω να μην εννοούσες ευθύς εξ' αρχής, όχι φορμάτ, ΑΛΛΑ μετατροπή από NTFS σε FAT, διαδικασία που κάνει κανείς εάν ο δίσκος περιέχει αρχεία που δε θέλει να χαθούν, διότι είναι τελείως άλλο πράμμα. Διευκρίνησε αν τυχόν είναι αυτό που θες.

Έλφη, δεν ξέρω επίσης αν στα 7 τα οποία τα είχα βάλει μόνο για πολύ λίγο, υπάρχει η δυνατότητα για φορμάτ σε FAT, όπως και δεν ξέρω αν ο dirty έχει αυτά, ή έστω τπτ Vista...

Δημοσ.

Τα 7 μια χαρά σε αφήνουν να κάνεις format σε FAT32 (σκέτο fat μόνο σε δισκέτες)

οκ άκυρο μόλις είδα ότι αν είναι ήδη NTFS δεν σε αφήνει να κάνεις format σε fat32 ενώ το linux partition που είναι ext3 μια χαρά δέχεται να το κάνει fat32... anyway.

Δημοσ.

Γεια σας παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

ο Λογος που θελω να κανω τον δισκο fat32 ειναι επειδη θελω να του περασω linux.

δεν ειναι εξωτερικος αν ητανε δεν θα χρειαζοτανε καν να φτιαξω το τοπικ γτ πολυ απλα θα χρησιμοποιουσα το diskpart apo to cmd.

Τελος παντων καποιος μου ειπε οτι δεν γινετε να κανεις enan ntfs fat32 και μου φανηκε πολυ περιεργο οποτε ηθελα να το κοιταξω.και ναι χρησιμοποιω windows :)

οσο για το αν θελω φορματ εννοω φορματ και οχι μετατροπη.

Δημοσ.

Γεια σας παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

ο Λογος που θελω να κανω τον δισκο fat32 ειναι επειδη θελω να του περασω linux.

δεν ειναι εξωτερικος αν ητανε δεν θα χρειαζοτανε καν να φτιαξω το τοπικ γτ πολυ απλα θα χρησιμοποιουσα το diskpart apo to cmd.

Τελος παντων καποιος μου ειπε οτι δεν γινετε να κανεις enan ntfs fat32 και μου φανηκε πολυ περιεργο οποτε ηθελα να το κοιταξω.και ναι χρησιμοποιω windows :)

οσο για το αν θελω φορματ εννοω φορματ και οχι μετατροπη.

Αν είναι για πέρασμα Linux απλά κάνε delete το διαμέρισμα (δίσκο whatever) από την διαχείριση δίσκων και στην εγκατάσταση των linux διάλεξε να χρησιμοποιήσει τον άδειο χώρο.

Δημοσ.

Τheelf ειχα σκεφτει να κανω κατι τετοιο αλλα παλι δεν το εχω επιχειρησει επειδη καποιος μου ειχε πει οτι το linux ακομα και το αν το βαλεις σε ξεχωριστο διαμερισμα δισκο w/e μπορει να καταστρεψει ακομα και τα windows.

Δημοσ.

Τα linux σου βάζουν κάποιο bootloader που γράφεται πάνω από αυτό τον windows με αποτέλεσμα να μην φορτώνουν τα windows και να πρέπει να κάνεις μια διαδικασία για να τα δει(αν κάτι πάει στραβά) δεν έχει διαφορά αν είναι φορμαρισμένο ή κενός χώρος πάντως,αν όλα πάνε καλά στο Bootloader τον linux θα εμφανίζονται και τα windows.

Δημοσ.

εχω δυο δισκους στο pc μου

στον εναν εχω δυο διαμερισματα (λειτουργικο win 7 ) και (μνημη για αρχεια ,παιχνιδια κλπ κλπ)

και στον αλλον εχω δυο παλι διαμερισματα ενα που δεν το χρειαζομαι καθολου (εκει θελω αν βαλω το linux ) και ενα με καποια αρχεια . Πρωτου ομως κανω κατι τετοιο ειπα να κανω ενα θεμα εδω μιας και εχω ακουσει διαφορα gia dual boot win7 με ubuntu linux οπως καταστροφη των windows αν δεν κανεις κατι σωστα και λοιπα.Ισως να μην ειναι το σωστο section για τετοιο θεμα αλλα ειμαι newbie sto forum :P

Δημοσ.

Ρε παιδιά, γιατί το μπερδεύετε το ζήτημα;

Dirty, διάγραψε το/τα partition του περί ου ο λόγος από την σχετική Διαχείριση, κλείσε πισί, αποσύνδεσε γουιντοδίσκο, και ξεκίνα λινουξοεγκατάσταση - δε χρειάζεται να βρει fs για να εγκατασταθεί. Θα φτιάξει δικό της. Μετά το πέρας της, ξανασύνδεσε τον άλλο δίσκο.

Kι όποτε θες να μπαίνεις στο άλλο λειτουργικό (όποιο κι αν ειν' αυτό), άλλαζε το disk boot order απ' το BIOS.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, γιατί το μπερδεύετε το ζήτημα;

Dirty, διάγραψε το/τα partition του περί ου ο λόγος από την σχετική Διαχείριση, κλείσε πισί, αποσύνδεσε γουιντοδίσκο, και ξεκίνα λινουξοεγκατάσταση - δε χρειάζεται να βρει fs για να εγκατασταθεί. Θα φτιάξει δικό της. Μετά το πέρας της, ξανασύνδεσε τον άλλο δίσκο.

Kι όποτε θες να μπαίνεις στο άλλο λειτουργικό (όποιο κι αν ειν' αυτό), άλλαζε το disk boot order απ' το BIOS.

ενταξει παιδες ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...