Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδιά αν μπορείτε να μου προσφέρετε μια μικρή βοήθεια στο να σεταρο routing ανάμεσα στα δυο μικρά δίκτυα

δίκτυο 1 με ένα ρουτερ της linksys εχει τα εξής στοιχεία

ip : 10.0.1.xxx

mask: 255.255.255.0

gateway: 10.0.1.34

έχει καμία 80 pc και έχει δικό της dhcp pool + το router κατευθείαν συνδέετε στο ιντερνετ

δίκτυο 2

ip: 192.168.1.xxx

έχει καμιά 30 υπολογιστές και αυτό και έχει δικο του dhcp pool δεν έχει πρόσβαση στο ιντερνετ κλπ συνδέονται σε ένα asus router

θέλω να κάνω ένα rout ανάμεσα σε αυτά τα δυο routers και δεν ξέρω τι ρύθμισες χρειάζομαι στο static route του asus να κάνω

έχω τιμές να συμπληρώσω στο static route όπως network addres masκ gateway και priority αν δεν κάνω λάθος........

Δημοσ.

Το asus ειναι κανονικο router η και αυτο ενα απλο σπιτικο dsl router? Εχει 2 τουλαχιστον ethernet interfaces? Δεν εννοω πορτες ethernet σαν αυτες που εχουν τα σπιτικα. Αυτα ειναι ολα σε ενα interface, δηλαδη ενα ενσωματωμενο switch

Δημοσ.

Το asus ειναι κανονικο router η και αυτο ενα απλο σπιτικο dsl router? Εχει 2 τουλαχιστον ethernet interfaces? Δεν εννοω πορτες ethernet σαν αυτες που εχουν τα σπιτικα. Αυτα ειναι ολα σε ενα interface, δηλαδη ενα ενσωματωμενο switch

... εκτος απο τα cisco που εχουν vlan interface και το switch ειναι managed!
Δημοσ.

http://www.asus.com/Networks/Wireless_Routers/WL520gC/

Δημοσ.

Οποτε στο δευτερο δικτυο το asus ουσιαστικα το χρησιμοποιεις ως dhcp server μονο και εχεις βαλει ενα μεγαλο switch πανω για να ενωσεις τα 30 pc

Απ'οτι λενε οι προδιαγραφες, ενα ethernet εχει (οπως ειπαμε, τα 4 ports ειναι απλα switch).

Δεν ξερω αν μπορει να γινει κατι αν καταφερεις και βαλεις 2 ip addresses στο ενα ethernet interface. Αυτο ειναι δυνατο σε υπολογιστες και κανονικους routers αλλα για το συγκεκριμενο δεν νομιζω να σου παρεχει τη δυνατοτητα.

Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να ενωσεις τα 2 δικτυα με καποιο τροπο. Ειτε να τα συγχωνευσεις σε ενα μονο δικτυο ειτε να βαλεις εναν υπολογιστη με 2 καρτες δικτυου που ανηκει και στα 2 δικτυα ταυτοχρονα να κανει το routing μεταξυ των 2 δικτυων. Εφοσον το asus εχει και ασυρματο, ισως αυτο να σε βολεψει χωρις να τραβας πολλα καλωδια. Αν εχουν και τα 2 ακομα πιο ευκολο. 2 καρτες wifi μια για τον καθε router

Δημοσ.

Για σας παιδιά αν μπορείτε να μου προσφέρετε μια μικρή βοήθεια στο να σεταρο routing ανάμεσα στα δυο μικρά δίκτυα

δίκτυο 1 με ένα ρουτερ της linksys εχει τα εξής στοιχεία

ip : 10.0.1.xxx

gateway: 10.0.1.34

έχει καμία 80 pc και έχει δικό της dhcp pool + το router κατευθείαν συνδέετε στο ιντερνετ

δίκτυο 2

ip: 192.168.1.xxx

έχει καμιά 30 υπολογιστές και αυτό και έχει δικο του dhcp pool δεν έχει πρόσβαση στο ιντερνετ κλπ συνδέονται σε ένα asus router

θέλω να κάνω ένα rout ανάμεσα σε αυτά τα δυο routers και δεν ξέρω τι ρύθμισες χρειάζομαι στο static route του asus να κάνω

έχω τιμές να συμπληρώσω στο static route όπως network addres masκ gateway και priority αν δεν κάνω λάθος........

με αυτες τις ip's οχι.

Πρεπει να εισαι στο ιδιο υποδικτυο για να κανεις routing και εσυ δεν εισαι

Δημοσ.

Οποτε στο δευτερο δικτυο το asus ουσιαστικα το χρησιμοποιεις ως dhcp server μονο και εχεις βαλει ενα μεγαλο switch πανω για να ενωσεις τα 30 pc

Απ'οτι λενε οι προδιαγραφες, ενα ethernet εχει (οπως ειπαμε, τα 4 ports ειναι απλα switch).

Δεν ξερω αν μπορει να γινει κατι αν καταφερεις και βαλεις 2 ip addresses στο ενα ethernet interface. Αυτο ειναι δυνατο σε υπολογιστες και κανονικους routers αλλα για το συγκεκριμενο δεν νομιζω να σου παρεχει τη δυνατοτητα.

Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να ενωσεις τα 2 δικτυα με καποιο τροπο. Ειτε να τα συγχωνευσεις σε ενα μονο δικτυο ειτε να βαλεις εναν υπολογιστη με 2 καρτες δικτυου που ανηκει και στα 2 δικτυα ταυτοχρονα να κανει το routing μεταξυ των 2 δικτυων. Εφοσον το asus εχει και ασυρματο, ισως αυτο να σε βολεψει χωρις να τραβας πολλα καλωδια. Αν εχουν και τα 2 ακομα πιο ευκολο. 2 καρτες wifi μια για τον καθε router

να ενώσω δυο δίκτυα δεν παίζει αναγκαστικά πρέπει να έχουν διαφορετική κλάση ip...

αυτό με τον υπολογιστή το σκέφτηκα και έλεγα να το αποφύγω (το έχω έτυμο βασικά έκανα και δοκιμή και δούλεψε) απλός έλεγα αν γινόταν ποιο απλή λύση ...... άμα δεν γίνετε δεν πειράζει

ένας υπολογιστής θα κάνει το ρόλο του router και dhcp server και το asus θα το βάλω σε καμία γωνία να κάνει το ασύρματο για κινητά κλπ

όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ και καλά Χριστούγεννα :D

Δημοσ.

Αντί να βάλεις ολόκληρο Η/Υ ανάμεσα στα δύο δίκτυα, βάλε ένα Mikrotik 750 (37,80€).

γιο χο χο, Καλά Χριστούγεννα.

Ξέρει κανείς από πότε άρχισε ο Αγιος Βαλίλης να λέει "γιο χο χο";

Δημοσ.

Αντί να βάλεις ολόκληρο Η/Υ ανάμεσα στα δύο δίκτυα, βάλε ένα Mikrotik 750 (37,80€).

το σχέδιο είναι να μην δώσουμε μια :P πάντως pc στην εταιρία υπάρχουν μπόλικα όλον τον ειδών από ποιο μικρο μέχρι το ποιο τέρας :P

γιο χο χο, Καλά Χριστούγεννα.

χο χο χο merry christmas :P

Ξέρει κανείς από πότε άρχισε ο Αγιος Βαλίλης να λέει "γιο χο χο";

από τότε που κρύωσε :P

Δημοσ.

Τοτε αμα εχεις περισσιο pc και δε βαριεσε να παιδευτεις, βαλε ενα λινουξ προξυ με pfsense, ή αλλο λειτουργικο που μπορει να κανει τη δουλεια σου

Δημοσ.

Φεύγοντας από ένα άλλο thread θυμήθηκα ότι εδώ δεν έχω αναφέρει ότι αντί για το Mikrotik μπορείς να αγοράσεις το RouterOS (εχμ, το OS του Mikrotik) και να το εγκαταστήσεις σε ένα από τα PC που σου περισσεύουν.

Έτσι θα έχεις και το μουτσουνό-PCο να βουίζει στα αυτιά σου και linux based λειτουργικό και θα κάνει ΜΟΝΟ αυτό που θέλεις (routing).

Εχμ, και τώρα που άρχισα να θυμάμαι..., έχουν δύο live demo demo1 demo2 για να δείς τι παίζει (username: admin , password: κενό/τίποτα ) και φυσικά μπορείς να κατεβάσεις και το RouterOS για PC/x86 και να το δοκιμάσεις από πρώτο χέρι (αλλά για πολύ-πολύ λίγο χρόνο:) )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...