Προς το περιεχόμενο

Samsung galaxy S και αναβάθμιση

Fu Manchu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη

Μόλις απέκτησα και γω ενα samsung galaxy s. Μιας και είμαι νέος στα android θέλω να μου δώσει κάποιος ένα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ οδηγό για να κάνω update σε έκδοση gingerbread.

Γενικά που μπορώ να ψάξω για εφαρμογές (καμια καλή εφαρμογή για gps κυρίως) και ότι άλλο καλό εχει να προτείνει ευχαρίστως. Επίσης ψάχνω case και screen protector για να βάλω οπότε καμια ιδέα και για αυτά θα έιναι χρήσιμη...

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο πιό αξιόπιστος, δοκιμασμένος, ελληνικός και λεπτομερής οδηγός που θα βρεις είναι εδώ, μαζί με ΠΟΛΥ πράμα ακόμη για το SGS.

Βάλε κατευθείαν τη 2.3.6, χάνεις μεν την εγγύηση αλλά αν χρειαστεί σέρβις μπορείς να επαναφέριες το αρχικό firmware και όλα καλά.

Καλό διάβασμα, και καλό φλασάρισμα :mrgreen:

Αυτή η 2.3.3 που είναι και επίσημη είναι καλή; Μπαίνει και αυτή με τον οδηγό που μου έδωσες;

Root κάνω αφού κάνω πρώτα upadate;

Λέω να την βάλω ώστε αν τυχόν στραβωσει κάτι, να μην χάσω την εγγύηση.

• Moderators

To root θα το κανεις μετα το update, αφου χανεται μετα απο καθε αλλαγη rom.

Aν θελησεις να επανφερεις την εγγυηση σου απλως περνας μια επισημη rom και εισαι ενταξει ;)

Και τι γινεται αν το προβλημα ειναι τετοιο που να μη μπορεις να περασεις την επισημη (πχ χαλασμενο USB); Αξιζει τετοιο ρισκο;

To usb δεν χαλάει από μόνο του. Αρα:

- ή είναι χαλασμένο από την αρχή, οπότε το πας για DOA πριν καν το σκαλίσεις,

- ή το χάλασες εσύ, οπότε δεν το καλύπτει η εγγύηση έτσι κι αλλιώς.

Συνολικά, ναι, για μένα αξίζει η αναβάθμιση. Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα και την στοργή που δείχνουμε προς κάτι καινούριο, οπότε η λύση είναι στη μέση: κάθεσαι λίγο καιρό με την εργοστασιακή ρομ για να εξοικειωθείς με το κινητό, και μετά φλασάρεις με πλήρη γνώση.

Παρεμπιπτόντως, για να μπει η επίσημη ελληνική 2.3.3 δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη χακεριά: εγκαθιστάς στο PC το Samsung Kies, που είναι η επίσημη εφαρμογή της Samsung για τα κινητά της, και μόλις το συνδέσεις βρίσκει μόνο του την αναβάθμιση και την κάνει επίσημα και "νόμιμα". Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Απλά η ελληνική 2.3.3 δεν είναι πιά ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί, και μάλιστα έχει αναφερθεί επανειλημμένως και σημαντικό battery drain, καθώς και κάποια άλλα bugs πυ διορθώθηκαν σε μεταγενέστερες ρομ.

• Moderators

+1 στον arxaggelo. Κατσε λιγο με την stock για να καταλαβεις τι σου αρεσει και τι οχι και μετα ετοιμασου να γινεις αλλος ενας flashaholic :lol:

arxaggele εσυ μου ειχες ξεφυγει μονο να το ξερεις :D

Οκ θα τσεκάρω λίγο την εργοστασιακή και θα δω αναλόγως...

Πάντως η εγγύση χάνεται μόνο όταν βάλω ανεπίσημη rom και επανέρχεται βάζοντας ξανα μια επίσημη;

arxaggele εσυ μου ειχες ξεφυγει μονο να το ξερεις :D

χαχαχα αφού ξέρεις τ΄θ τύπος είμαι, ήμουν με την JG1 μέχρι τα περασμένα Χριστούγεννα :mrgreen: Πάντως αυτές τις μέρες λέω να βάλω 2.3.6 + semaphore να δω what the fuss is all about. Ελπίζω να μην είμαι τόσο γκαντέμης ώστε να σκάσει καμία 2.3.7 ή καμία σταθερή 4.0 την άλλη μέρα :shock:

Πάντως η εγγύση χάνεται μόνο όταν βάλω ανεπίσημη rom και επανέρχεται βάζοντας ξανα μια επίσημη;

Όσον αφορά τις rom, σίγουρα ισχύει το παραπάνω. Αλλά αν κάνεις root, ακόμη και με επίσημη να είσαι, πάλι εκτός εγγύησης βγαίνεις.

• Moderators

Η απόψη σας για το Lag fix? Να προχωρήσω σε μια τέτοια αλλαγή;

Οχι. Το lagfix λειτουργει μονο στη 2.1. Μετα απο αυτο δεν χρειαζεται.

Τελεια... Αρα μένει μόνο να την κάνω root αφού έχω την 2.3.3...

Απλα θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμα...

Αν πατήσω το συνδυασμό των τριών πλήκτρων για να τσεκάρω αν μπαίνει σε download mode,παθαίνει ζημιά η συσκευη αν δεν κάνω κάτι... Πρέπει να βγάλω την μπαταρία για να ξαναανοίξει το κινητό όπως διάβασα κάπου;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...