Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ηρεμηστε! Το άρθρο αναφέρεται σε κενό ασφαλείας του Android. Δεν χρειάζεται και εδώ να το κάνουμε vs, υπάρχουν άπειρα ανοιχτά...

B)

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτο θελω να πω και εγω οτι εχει καταντησει αηδια καθε φωρα να λεμε οτι να εμενα ειναι καλυτερο....

ολα τα ιδια ειναι απλα καποια πραγματα βγαινουν στη φωρα συνηθως απο καποιο λαθος και γινεται θεμα.

επαγγελματικα οπως προαναφερθηκε η πρωσοπικα που θελει καποιος να μην εχει θεμα δεν βαζει τιποτα στο κινητο...

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Δημοσ.

*Καλά λένε,σταματήστε την κόντρα.

Όλα τα OSes έχουν κενά ασφαλείας αλλά το κακό με το Android έχει παραγίνει,πραγματικά το έχουν ξεφτυλίσει,μοιάζει με τον Αετό Σκύδρας που επειδή απέκτησε οπαδούς νόμιζε ότι έγινε ομάδα και κατέβηκε να παίξει στα ίσα την Μπαρτσελόνα ξέρω γω,η μία σφαλιάρα διαδέχεται την άλλη.

Κάπως πρέπει να μαζευτεί η κατάσταση γιατί στην τελική χαμένοι είναι μόνο οι χρήστες.

*Εν τω μεταξύ νομίζω το Android είναι βασισμένο στο Linux,δεν χρειάζεται antivirus,firewall,antirootkit,ant1 και τέτοια,είναι δομημένο έτσι που δεν έχει κενά ασφαλείας (UNIX γαρ) και και επειδή είναι ανοιχτό βρίσκονται εύκολα ΑΝ σπανίως υπάρξει κάποιο,συνήθως είναι περίπου 470 τη μέρα,xo xo xo

Δημοσ.

Για μενα το προβλημα δεν ειναι τα εκαστοτε κενα ασφαλειας.Λογικο ειναι να υπαρχουν και θα υπαρχουν παντα και σε ολα τα λειτουργικα. Μπορει ομως να μου εξηγησει καποιος γιατι η Google με 500.000 apps στο market δεν εχει φτιαξει ενα firewall που ΔΕΝ θελει root?

Εχω την επιλογη να κατεβασω οτι π@π@ρια μπορω να σκεφτω στο market αλλα ενα προγραμμα το οποιο πραγματικα θα μου εδινε περισσοτερο ελεγχο στη συσκευη μου και θα με προστατευε πραγματικα, δεν μπορω να το εχω χωρις root.ΓΙΑΤΙ;;;;Λογικη εξηγηση εγω δεν μπορω να σκεφτω.

Η google λοιπον ειναι πρωτα και πανω απο ολα υπολογη για αυτο. Για το γεγονος οτι κατι τοσο απλο,δεν ΘΕΛΕΙ να το κανει...

ΥΓ Ξερω οτι στην επομενη εκδοση του android , αυτη η λειτουργια θα ειναι εγκατεστημενη στο λειτουργικο αλλα και παλι, αυτο δεν αναιρει την τεραστια ευθυνη της Google για την κατασταση που επικρατει.

Δημοσ.

Καλά τα λένε τα troll παιδιά, για αυτό και τα windows 8 για ARM δεν θα τρέχουν τα σημερινά προγράμματα, για τον φόβο των ιών για αυτό και άλλωστε και δεν υπάρχει πρόβλημα και στα wp7, oops, you have sms... :lol: :lol: :lol:

Έτσι είναι αυτά, βλέπετε νέα αγορά, μεγάλα ποσοστά κατέχει το android και όλο και μεγαλύτερα γίνονται οπότε τι θα γίνουν όλες αυτές οι εταιρίες που σήμερα βγάζουν antivirus/antispyware/κλπ;;; κλέφτες;;; Το μέλλον κοιτάνε, βλέπουν ότι αυτές οι συσκευές πουλάνε οπότε και ψάχνουν να δουν πως θα πουλήσουν, για αυτό τα έβαλα τα link για να δείτε πως οι σοβαροί ερευνητές κάνουν edit τα ποστ τους για να συμπληρώσουν αυτά που τους είπαν αλλά και το ποιοι νομίζουν ότι είναι ασφαλείς σε άλλες πλατφόρμες. :mrgreen:

• Super Moderators
Δημοσ.

Καταλαβαίνεις υποθέτω το που οδηγείς το αρχικό θέμα...

:mad: (μέχρι και το αγαπημένο μου καπέλο με έκανες να στερηθω!)

Δημοσ.

Καταλαβαίνεις υποθέτω το που οδηγείς το αρχικό θέμα...

:mad: (μέχρι και το αγαπημένο μου καπέλο με έκανες να στερηθω!)

Στο αυτονόητο φίλτατε, στο αυτονόητο. :-)

Δυο link έδωσα στο πρώτο ποστ και τα δυο από την ίδια εταιρία, πόσο μυαλό θέλει για να βγάλει κάποιος το συμπέρασμα προς τι η αναφορά σε κάτι που ήταν (όπως και ο ίδιος παραδέχεται) ήδη γνωστό (και σε μας ήδη πολυσυζητημένο); :-)

[offtopic]Τι εννοείς στερήθηκες το καπέλο σου;;; Είναι αυτό που λέμε σου βγάζω το καπέλο, ή το άλλο που λένε βγάλε τη σκούφια σου και βάρα μας;;; :-D

Σιδεροκέφαλος για το αξίωμα και πάντα άξιος. :-)[/offtopic]

• Super Moderators
Δημοσ.

Μάθαμε και κάτι καινούργιο σε αυτό το thread.

Στο προηγούμενο κενό ασφαλείας, έφταιγαν οι χρήστες, οι οποίοι δεν βάζουν custom rom στα κινητά τους - άκου να δεις, τα ζώα, σα δεν ντρέπονται!

Σε αυτό το κενό ασφαλείας, φταίνε οι εταιρείες "antivirus/antispyware/κλπ" γιατί αυτές προφανώς δημιούργησαν το κενό στο Android - βρε τους αλήτες!

Ένα είναι σίγουρο: για τα κενά στο λειτουργικό Android, ο μόνος που δεν φταίει είναι... το λειτουργικό Android.

Μάλιστα. :lol:

Δημοσ.

To προηγούμενο "κενό ασφάλειας" του λειτουργικού (και όχι βέβαια του bloatware των εταιριών :rolleyes:) είναι το ίδιο με αυτό, στην ίδια αρχή στηρίζονται για αυτό και τα έδωσα τα link στο πρώτο ποστ, πάτα τα μια και έχεις όρεξη διαρκώς να μαθείνεις νέα πράγματα. :lol:

Για τα υπόλοιπα, σου έχω απαντήσει εκεί και όχι μόνο, εξαρχής μία ερώτηση σου έκανα και ακόμα παραμένει αναπάντητη, ό,τι μας συμφέρουν βλέπεις... :whistle:

• Super Moderators
Δημοσ.

Το θέμα είναι πως υπάρχουν και χρήστες android, iOS και γενικότερα κινητών τηλεφώνων που δεν είναι σαν εμάς εδώ και δεν έχουν ιδέα τι εγκαθιστουν στη συσκευη τους, ούτε και για το τι είναι firewall και antivirus.

Και αυτοί είναι άμεσα εκτεθειμένοι σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Και μη μου πείτε "ας προσεχαν", κινητο τηλέφωνο αγόρασαν όχι ...τερματικο.

B)

Δημοσ.

*Εν τω μεταξύ νομίζω το Android είναι βασισμένο στο Linux,δεν χρειάζεται antivirus,firewall,antirootkit,ant1 και τέτοια,είναι δομημένο έτσι που δεν έχει κενά ασφαλείας (UNIX γαρ) και και επειδή είναι ανοιχτό βρίσκονται εύκολα ΑΝ σπανίως υπάρξει κάποιο,συνήθως είναι περίπου 470 τη μέρα,xo xo xo

Γνωρίζεις κακόβουλες εφαρμογές στο Linux που να παίρνουν δικαιώματα από άλλες προχειρογραμμένες εφαρμογές ή από άλλους χρήστες;

Αυτό εννοώ πώς η windows-οποίηση του android είναι καταστροφική για την φήμη του Linux. Φαντάζομαι η πρόθεση της google ήταν η ευκολία, αλλά δεν έμαθαν ότι αυτό είναι καταστροφικό για την ασφάλεια;

Γι' αυτό η είδηση στην πρώτη γραμμή προτείνει το διαχρονικό: προσέχετε τί εγκαθιστάτε και δεν θα έχετε πρόβλημα. Η είδηση επισημαίνει το αυτονόητο. Ότι εκτός από τις προχειρογραμμένες προεγκατεστημένες εφαρμογές, υπάρχουν ξέμπαρκες και στο market

Το firewall δεν έχει καμμία σχέση με το θέμα. Δεν βοηθάει την κακόβουλη δράση μίας εφαρμογής, παρά μόνο την επικονωνία με το διαδίκτυο.

Ελπίζω να μην αρχιλσουν εγκαταστάσεις antivirus. Η απόλυτη windows-οποίηση.

Σημείωση. Η είδηση δεν αναφέρεται σε κενό ασφαλείας του android. Δεν υπάρχει κενό ασφαλείας, αλλά προχειρογραμμένες εφαρμογές που παραχωρούν δικαιώματα. Αν θέλει η google απενεργοποεί την εγκατάσταση τρίτων εφαρμογών, αλλάζει την πολιτική στο IPC με μειονέκτημα "κλειστό" περιβάλλον, αλλά καλύτερη ασφάλεια.

Δημοσ.

Είμαι κάτοχος συσκευής με android os και το χρησιμοποιώ για την επικοινωνία μου αλλά και ως παιχνίδι, δηλ δεν έχω κάποια data αξίας να προστατεύσω. Αν το χρησιμοποιούσα επαγγελματικά ή έκανα αγορές και εξέθετα κάρτες κλπ. θα απευθυνόμουν ή apple η wp.

Τα κενά ασφαλείας στο android os είναι τεράστια και συνεχώς αποκαλύπτονται και άλλα.

Ήμαρτον πια με αυτή την καραμέλα με τις συσκευές της μηλο-εταιρίας που δεν τις πιάνουν ιοί, malware, rootikit, ιλάρα, ελονοσία και ηπατίτιδα...

Και το WP7 ακόμα δε βγήκε και εσύ αποφάσισες κιόλας οτι είναι ασφαλές.

Δημοσ.

Το Android είναι το δημοφιλέστερο Mobile OS με αδιάκοπες αυξητικές τάσεις, είναι επίσης το OS που έριξε το πολυαγαπημένο μερικών iOS στη 2η θέση με αποτέλεσμα να αποκτήσει πολλούς haters και είναι φυσικά αναμενόμενο να γίνεται στόχος είτε λόγο δημοσιότητας είτε λόγο μίσους. Τον τελευταίο καιρό βγαίνουν διάφορες ειδήσεις σχετικά με το Android που θα τολμούσα να πω ότι μοιάζουν με την 21/12/12 και κατά την άποψή μου δεν αξίζει να τσιμπάνε οι θερμόαιμοι οπαδοί του γιατί δίνουν ανούσια έκταση στο εκάστοτε θέμα.

Αυτό που έχω παρατηρήσει στο insomnia είναι ότι τα άτομα που προτιμάνε να βγάλουν την εκάστοτε είδηση με τα ελαττώματα του Android είναι συνήθως οι θερμοί οπαδοί του λογισμικού της Apple με αποτέλεσμα να γίνεται το συνηθισμένο αλλά ανούσιο πια flaming VS.

B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...