haHa Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Μετά από 20 ημέρες χρήσης του 4330s, καμμένη μητρική κι έλλειψη του προμηθευτή, είμαι σε αναμονή του 5330m, με υποδεέστερα επιμέρους χαρακτηριστικά (i3 αντί i5, shared VGA, μπαταρία 4cell) αλλά overall ένα αξιοπρεπές φορητό μηχάνημα. Εντυπώσεις μετά την παραλαβή και το σετάρισμα. Ασχετα απο τα specs, το 5330 το θεωρω καλυτερο απο το 4330: εχει ιδια αναλυση οθονης(αρα δεν χανεις σε παραγωγικοτητα) παρολο που ειναι μικροτερη οθονη, ειναι αισθητα ελαφρυτερο και πιο μαζεμενο, εχει φωτιζομενο πληκτρολογιο κλπ. Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο που ειναι ακριβοτερο. Μπραβο στην hp που σου δινει ακριβοτερο μοντελο!
kotetsi Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Ασχετα απο τα specs, το 5330 το θεωρω καλυτερο απο το 4330: εχει ιδια αναλυση οθονης(αρα δεν χανεις σε παραγωγικοτητα) παρολο που ειναι μικροτερη οθονη, ειναι αισθητα ελαφρυτερο και πιο μαζεμενο, εχει φωτιζομενο πληκτρολογιο κλπ. Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο που ειναι ακριβοτερο. Μπραβο στην hp που σου δινει ακριβοτερο μοντελο! Εχμμμ... δεν είναι η HP που μου δίνει το μοντέλο, μόνος μου το επέλεξα! Το στόρι έχει ως εξής: αγόρασα το 4330s από την msystems (HP preferred partner), εμφάνισε πρόβλημα, το πήγα πίσω για DOA, πήρα πιστωτικό 726 ευρώ, ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με την msystems για παραλαβή νέων 4330s, ο προμηθευτής αργούσε κι έτσι παρήγγειλα το 5330m με 737 ευρώ (ως εκ τούτου είχα μία ελάχιστη επιβάρυνση 11 ευρώ). Πριν κλείσω την παρένθεση αυτή, οφείλω να ευχαριστήσω δημοσίως την msystems και τον κ. Κουμπάρο προσωπικά, για τον επαγγελματισμό τους και την εξαιρετική αντιμετώπιση που είχα. Αν μη τι άλλο, τέτοιες συμπεριφορές κερδίζουν τον πελάτη! Κατά τα λοιπά, το 5330m δείχνει ακόμη πιο στιβαρό από το 4330s. Το -φωτιζόμενο- πληκτρολόγιο είναι πολύ ήσυχο όταν γράφεις, και τα πλήκτρα είναι όσο μεγάλα πρέπει για να μην κάνεις λάθη. Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι τα touchpad buttons είναι σαν από λάστιχο, ακριβώς όπως και στο 8710w, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ακούγονται καθόλου στο πάτημά τους. Το bloatware περιορίζεται στα «απολύτως απαραίτητα» (Norton Internet Security, Office 2010, PDF Complete), τα οποία απεγκαθίστανται σε δυο λεπτά. Στα θετικά συγκαταλέγονται και τα συνοδευτικά DVDs για επαναφορά λειτουργικού (το 4330s δεν είχε). Πρέπει όμως να γκρινιάξω για την έλλειψη μιας τέταρτης θύρας USB, ενώ μου κακοφαίνεται (βέβαια στην πράξη μάλλον δεν έχει μεγάλη σημασία) η απουσία DVD drive. Κρίμα που δεν εφοδιάζεται με μια μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία θα προσέφερε αξιοπρεπείς χρόνους λειτουργίας μακρυά από το μετασχηματιστή του. Στα μείον βάζω και την ένταση των ενδεικτικών leds των τριών πλήκτρων που βρίσκονται πάνω αριστερά από το πληκτρολόγιο (Wireless, Internet, Mute), που είναι μεγάλη και το μάτι πέφτει συνέχεια εκεί. Το σετάρισμα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, οπότε δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη για τις δυνατότητες του φορητού. Θέλω να πιστεύω ότι η απουσία μιας καλής αυτόνομης κάρτας γραφικών δε θα με προβληματίσει, αφού στην τελική δεν είναι πως χρειάζομαι τον υπολογιστή για απαιτητικά renderings. Σίγουρα όμως τον θέλω για Photoshop, Illustrator, δισδιάστατο κι ελαφρύ τρισδιάστατο στο Rhino και άλλα ψιλολόγια, οπότε ακόμα και με τον i3 (αλλά και με 8GB RAM) πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθει επιτυχώς, ενώ η κατασκευή του θα αντέξει τις συνεχείς μετακινήσεις σε μια τσάντα αλλά και τη γενικότερη χρήση «εντός, εκτός και επί τα αυτά».
EGRANEROE Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Παιδιά καλημέρα και εγώ το probook που πήρε αρχικά ο φίλος kotetsi ήθελα να πάρω.. Αλλά λόγω έλλειψης ρευστού (πλέον ταβάνι τα 500 ευρώ) λέω να χτυπήσω τελικά αυτό: http://www.e-laptops.gr/product.php?prd=1904 θέλει κανείς να μου πει τι πιστεύει;; η να αντιπροτείνει κάτι άλλο;
EGRANEROE Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Τελικά θα παραγγείλω την Δευτέρα αυτό εδώ: http://www.msystems.gr/index.php?category=1136&product=13673 το έχει πάρει κανείς να μου πει την γνωμη του;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα