We LOVE Vaggeis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Λοιπόν παιδιά ακούστε...έχω ένα εταιρικό laptop και ο (@$%@!) διαχειριστής τα έχει ΌΛΑ ΜΑ ΌΛΑ ΚΛΕΙΔΩΜΈΝΑ και δεν μπορώ να δουλέψω με τίποτα. Ας πούμε για παράδειγμα ότι δεν μπορώ να περάσω φωτογραφίες από την κάμερα (φωτογραφίες της δουλειάς πάντα) δεν μπορώ να εγκαταστήσω το AUTOCAD LT που χρειάζομαι για να σχεδιάζω και τίποτα τέτοιο. Άμα συνδέσω ένα εξωτερικό σκληρό και πάνω σε αυτό εγκαταστήσω τα WINDOWS και ουσιαστικά να έχω 2 λειτουργικά στο ίδιο pc αυτό θα είναι βιώσιμο θα δω φως στο τούνελ ή μπα. Μετά άμα απλά βγάλω τον σκληρό από την usb (ή ότι είναι ) θα εμφανίζετε στην οθόνη (όταν κάνει boot) ότι υπάρχουν 2α windows και ας μην υπάρχει ο σκληρός επάνω. Α...αυτονόητο ότι δεν πάω να κάνω βιομηχανική κατασκοπία ή κάτι τέτοιο και ότι δεν δεχετε να ξεκλειδώσει τις usb. Α...επίσης το bios είναι ξεκλείδωτο.
isay Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 ...έχω ένα εταιρικό laptop και ο (@$%@!) διαχειριστής τα έχει ΌΛΑ ΜΑ ΌΛΑ ΚΛΕΙΔΩΜΈΝΑ και δεν μπορώ να δουλέψω με τίποτα... Ο άπειρος διαχειριστής που τα αφήνει όλα χύμα αντιμετωπίζει άπειρα προβλήματα ιων, προβληματικού software και σοβαρά προβλήματα γενικότερης ασφάλειας του εταιρικού δικτύου.ΛΑΘΟΣ! Ο έμπειρος διαχειριστής ξέρει πως να είναι αυστηρός αλλά και συζητήσιμος για τις πραγματικές ανάγκες των υπαλλήλων βρίσκοντας την χρυσή τομή ανάμεσα στην ευχρηστία και ασφάλεια. Δυστυχώς τον έμπειρο τον λένε (@$%@!) ... Ας πούμε για παράδειγμα ότι δεν μπορώ να περάσω φωτογραφίες από την κάμερα (φωτογραφίες της δουλειάς πάντα) δεν μπορώ να εγκαταστήσω το AUTOCAD LT που χρειάζομαι για να σχεδιάζω και τίποτα τέτοιο. Συζήτησε μαζί του τα προβλήματα που έχεις και ζήτα λύσεις. Στην ανάγκη αν θες να περάσεις κάποια παιχνιδάκια για να περνάς την ώρα σου, πες του να το κάνει αυτός. ...Άμα συνδέσω ένα εξωτερικό σκληρό και πάνω σε αυτό εγκαταστήσω τα WINDOWS και ουσιαστικά να έχω 2 λειτουργικά στο ίδιο pc αυτό θα είναι βιώσιμο θα δω φως στο τούνελ ή μπα. Μετά άμα απλά βγάλω τον σκληρό από την usb (ή ότι είναι ) θα εμφανίζετε στην οθόνη (όταν κάνει boot) ότι υπάρχουν 2α windows και ας μην υπάρχει ο σκληρός επάνω. Α...αυτονόητο ότι δεν πάω να κάνω βιομηχανική κατασκοπία ή κάτι τέτοιο και ότι δεν δεχετε να ξεκλειδώσει τις usb. Από όσο μου εχουν πει, τα windows 8 μπορούν να εγκατασταθούν σε εξωτερικό δισκο, αλλά χρειάζεσαι usb3 για να εχεις ανεκτή ταχύτητα. Δεν ξέρω που μπαίνει το mbr (ώστε να γινεις τσακωτός) και τα 8 ειναι ακόμα σε pre-beta μορφή. Λύση στο πρόβλημα σου θα ήταν μια εγκατασταση κάποιας διανομής linux σε ένα εξωτερικό δίσκο/usb stick ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΩΣΤΕ ΤΟ GRUB ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ USB STICK και οχι στον εσωτερικό δίσκο. Έτσι θα εχεις ενα ξεκλείδωτο λειτουργικό αλλά χωρίς παιχνίδια, ιους κλπ ζωύφια. Autocad LT για linux δεν υπάρχει αλλά υπάρχουν εναλλακτικά δωρεαν που για ώρα ανάγκης θα σε εξυπηρετήσουν. Αλήθεια γιατί δεν επιτρέπει εγκατάσταση του autocad lt; Αφου σας ειναι απαραίτητο, πρέπει να εχουν αρκετές άδειες χρήσης. ...επίσης το bios είναι ξεκλείδωτο. Μέγα λάθος εκ μέρους του
MpOuZ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Επειδή έχεις εταιρικό Laptop όλοι συμπεραίνουμε ότι το χρειάζεσαι για τη δουλειά σου, όπως επίσης και για χρήση εκτός γραφείου. Σαν πρώτη επιλογή θα πρότεινα να επικοινωνήσεις με τον Διαχειριστή και να του περιγράψεις το πρόβλημά σου. Δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μην σου αλλάξει το Local Account Type σε Administrator ή γιατί να μην σου εγκαταστήσει, έστω, όλα όσα χρειάζεσαι. Από κει και πέρα πολλά μπορείς να κάνεις, αλλά για την περίπτωσή σου δεν τα θεωρώ σωστά, όπως: 1. Boot from USB HD και το ορίζεις σαν First Boot Device, αν το υποστηρίζει το φορητό. Θα το δεις μέσα από το BIOS. Όταν αποσυνδέεις τον δίσκο και εκκινείς κανονικά δεν θα φαίνεται κάτι 2. Να αντικαθιστάς το δίσκο όταν πηγαίνεις π.χ. σπίτι 3. Να αλλάξεις μόνος σου το Local Account Type
isay Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 ... 2. Να αντικαθιστάς το δίσκο όταν πηγαίνεις π.χ. σπίτι ... Πολύ καλή ιδέα indeed!
We LOVE Vaggeis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Ωραια αντι να αντικαθιστώ τον δίσκο δεν μπορώ να βάλω τα Windows 7 ή Χp σε εναν εξωτερικο και να επιλεγω πιο λειτουργικο να bootαρει...?
TheELF Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Αν το laptop έχει e-sata τότε μπορείς αφού τον βλέπει σαν κανονικό δίσκο,αν έχει ξεκλείδωτο bios όπως λες και έχει επιλογή για να αλλάξεις boot device σε άλλον δίσκο,μέσα από usb δεν γίνεται(έχει τόσα προβλήματα τέλος πάντων που σαν να μην γίνεται).
We LOVE Vaggeis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Εχει e-sata...ναι και εγω εκεί μάλλον καταλήγω...αυτό που είπες για δικαιώματα admin πως γίνετε...στείλε μου σε p.m. σε παρακαλώ
antonl Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξέρω τι policy έχετε στην εταιρία και τι software έχει το laptop αλλά έχε υπόψη ότι υπάρχουν και προγράμματα ρουφιάνοι. Πχ όποτε συνδέομαι στο εταιρικό δίκτυο αποστέλλονται ένα κάρο πληροφορίες για το laptop, αν και ποια προγράμματα εγκαταστάθηκαν, αν συνδέθηκαν εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης, αν άλλαξε κάτι στα security settings etc. Δεν το λέω θεωρητικά, έχουν πέσει όντως τηλέφωνα του στυλ «γιατί συνδέσατε έναν δίσκο 500GB;», «για το τάδε πρόγραμμα που εγκαταστάθηκε υπάρχει Licence;» κλπ Όλα αυτά βέβαια αν ο διαχειριστής έχει όρεξη. Δεν τα λέω για να σε αποτρέψω γιατί κι εγώ έχω ζοριστεί με τέτοια «χαζά» restrictions, απλά να το χεις υπόψη. Κι απ την άλλη το δικό σου μπορεί να μη έχει κανενός είδους monitoring software, οπότε χαλαρά...
ice25 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 είχα και εγώ ζητήματα ο it μας είναι στο εξωτερικό...τον πήρα τηλ του εξήγησα τι δουλείες κάνω(τεχνικός γαρ που τρέχει σε όλη την χώρα) με το λαπτοπ και τη χρειάζομαι και μου έδωσε το οκ να το στήσω όπως θέλω οι υπόλοιποι ούτε walpaper μπορούν να αλλάξουν χε,χε
We LOVE Vaggeis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Λοιπον παιδια αγόρασα τον σκληρό έχει esata πως μπορώ να εγκαταστήσω τα widnows xp στο laptop...;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα