Obsidian Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Ρε Malibu, μη λέμε ό,τι θέλουμε. Εγώ πήγα από Pentium 4 σε Phenom II. Αυτό σημαίνει οτι οι AMD είναι γρηγορότεροι καθολικά; ΟΧΙ. Μην συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια. Εννοείται οτι ο 2500Κ βάζει τα γυαλιά σε πολλους AMD. Να συγκρίνουμε όμως επεξεργαστές ίδιας τιμής ε και να μην κολλάμε ετικέτες με ένα ξεκάρφωτο μοντέλο της μιας εταιρείας με ένα άλλης κατηογρίας ε;
Mallibu Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Ναι,αλλα όπως είπα και απο πάνω με βάση όσα έχουν δει τα μάτια μου θα πρότεινα ακόμα και τον ι3 2100 αντί οποιουδήποτε AMD για τις χρήσεις που το προορίζει ο φίλος. Σαν πλατφόρμα μου έχει φάνει πιο σταθερή,o SSD μου δουλευει πιο γρήγορα και απο τα benchmarks των τελευταίων παιχνιδιών που βλέπω συνήθως ο ι3 2100 είναι παραπάνω απο 960Τ κλπ..οπότε αν βάλουμε στο παιχνίδι θερμοκρασίες και κατανάλωση και μελοντικό upgrade προς Ivy bridge καταλαβαίνεις γιατί θα τον πρότεινα.
Obsidian Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Η πλατφόρμα σου έχει φανεί σταθερή.. Μάλιστα. Ας πάρουμε τα benchmarks: Ένα gpu-bound παιχνίδι που θέλει καλούς πυρήνες Δεν έχει νόημα ένας ακριβός επεξεργαστής. Ένα core-bound παιχνίδι: Μια χαρά την κάνεις τη δουλειά σου. Και ένα πρόσφατο: ^ Ο i3 είναι στα ίδια επίπεδα με τον i7. Αυτό τι σημαίνει; Ότι i3 = i7; Σημαίνει οτι σε κάποια παιχνίδια ΔΕΝ έχει σχέση ο επεξεργαστής αλλά η κάρτα γραφικών. Aυτή είναι η πλειονότητα. Σε αυτά που παίζει ρόλο ο επεξεργαστής μια χαρά θα είσαι και πάλι. Ο i3 ναι, είναι τίμιος επεξεργαστής, σίγουρα. Αν είχα χρήματα θα έπαιρνα τον 2600K, σίγουρα. Σ'αυτό που ζητάει ο topic starter ο 960Τ είναι ό,τι καλύτερο.
Dosas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 LOL από πού είναι αυτά τα benches, cherry picked έτσι ώστε να γίνονται single gpu bound, και χωρίς πηγές; Βάλε τα ίδια benches σε multi-gpu ή σε multi-player να γελάσουμε. Είναι επιεικώς αστεία. Είναι μήπως τα benches της ίδιας AMD για το bulldozer promotion ; ΥΓ. To skyrim δείχνει το τραγικό IPC των amd platforms ακόμα και έτσι.
Mallibu Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Yep,μου έχει φανεί πιο σταθερή και ο SSD δουλευει γρηγορότερα με τον Intel Controller(fact). Πάμε παρακάτω Το Dirt3 είναι γνωστό εδώ και καιρό για τα "ανώμαλα" results του γιάυτο και έχει πάψει να θεωρείται παιχνίδι για σύγκριση (ι5 750>ι7 2600? Τι ώρα?) Το επόμενο παιχνίδι (Deus Ex) που μου χαρακτηρίζεις ως Core bound έχει τον Phenom II x4 καλύτερο του Phenom II x6.... Το Skyrim δείχνει τον ι3 2100 καλύτερο του Phenom II x4. Συμφωνώ πως τα περισσότερα παιχνίδια είναι gpu-bound παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά mainstream (World of Warcraft,Starcraft 2,Shogun 2,Civilization V,Star wars,Skyrim,GTA IV,LA Noire) που επωφελούνται πολύ απο μία καλή CPU.
Obsidian Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Στον δικό μου πλανήτη το site ονόμαζεται Techspot (φαίνεται πεντακάθαρα και από τις διευθύνσεις των φωτό αλλά οκ), στον δικό σας δεν το έχετε ακουστα; Και αποφάσισε ΑΝ τελικά δεν σε βολεύουν αυτά που postαρα ή επιβεβαιώνουν βρε Dosas. Α, ξέρουμε και το confirmation bias; Πλέον όλα τα παιχνίδια είναι gpu-bound. Το αντίστροφο είναι πιο σπάνιο και τις περισσότερες αν είναι cpu-bound πάμε στην περίπτωση που είπα παραπανω (διάβαζε τα posts των άλλων, δεν βλάπτει). Αυτή ειναι η πραγματικότητα μιας και μιλάμε για gaming. Για επαγγελματικές βαριές εφαρμογες εννοείται θα προτείναμε SB. Αυτά που επέλεξα ήταν τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό. Αν ήθελα να σου δείξω το ρόλο της CPU τότε: Σε παιχνίδι που είχε παρουσιαστεί σε Intel επεξεργαστή ε και θεωρείται εξτρα απαιτητικό. Είναι όμως αυτό που λέμε ταβάνι. Malibu, φίλε μου δεν πάμε με τις εξαιρέσεις, πάμε με τον κανόνα. Τα παιχνίδια ειναι GPU-bound. Ναι, στο Skyrim τον i3 τον έδειξε καλύτερο (φοβερό cherry picking ε!). Και αρκετά επηρρεάζονται από την CPU. Κοιτάμε την πλειοψηφία όμως. Αν ήταν thread συζήτησης επεξεργαστών δεν θα ασχολιόμουν καν τόσο, αλλά είναι συμβουλετικό το thread και κάποιος μπορεί να πάρει σοβαρά αυτά που λες.
Vaggos02 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Γιατί εγώ είχα την εντύπωση πως ίσχυε το "πραγματικοί πυρήνες > εικονικοί"; Προφανώς και ο 2500Κ είναι αρκετά μπροστά από πολλούς AMD αλλά μη τρελαθούμε κιόλας... Το ότι ένας επεξεργαστής συγκεκριμένος μιας εταιρίας είναι καλύτερος απο έναν ακριβότερο του ανταγωνισμού δε σημαίνει αυτόματα ότι όλοι οι επεξεργαστές της πρώτης εταιρίας "μουν και δέρνουν" και οτι όλοι οι επεξεργαστές της δεύτερης δε κάνουν ούτε για σφήνες στις πόρτες.
Obsidian Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Κάποιοι μπερδεύουν το lag με τα frames per second.. Όσο για τους FX στα benches, συγκρίνοντας έναν FX-4100 με έναν 2500K σε μερικά είναι αρκετά πίσω σε άλλα είναι αρκετά ψηλά όσο και σε gaming. Toυς πίνακες του postάρω για τον topic starter περισσότερο γιατί όπως φάνηκε από τα τελευταία posts μπήκες για trolling, όχι για συνομιλία με επιχειρήματα. Πλέον αρμόζει απάντηση όχι από member αλλά από moderator.
parsifal Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Κύριοι (και κυρία), Θεμιτές οι διαφωνίες, αλλά προσωπικές επιθέσεις όπως γνωρίζετε δεν επιτρέπονται στο φόρουμ. Πήρε η μπάλα πολλά μηνύματα, κάποια εκ των οποίων δυστυχώς και αναπόφευκτα είχαν και λίγη χρήσιμη πληροφορία. Παρακαλώ πολύ να συνεχίσουμε χωρίς ειρωνίες, ταμπέλες και προσωπικές επιθέσεις. Ευχαριστώ.
Mallibu Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Μερικά χρήσιμα benchmark: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-2120-2100_5.html#sect0 http://www.anandtech.com/bench/Product/289?vs=88 http://www.hardware.fr/articles/842-22/amd-fx-8150-fx-6100-bulldozer-debarque-am3.html I rest my case
benign Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα Θέλω να φτιάξω ένα Gaming PC με 800 Euro πάνω-κάτω μόνο η κεντρική μονάδα. έχω κάνει μια μικρή έρευνα,θα τα προσθέσω αργότερα γιατί δεν προλαβαίνω τώρα. ευχαριστώ Edit: Ποσό που διαθέτουμε : 800 Euro πάνω-κάτω. Χρήση υπολογιστή : κυρίως για Gaming. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Photoshop. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: έχω μια samsung 22" και αργότερα σκέφτομαι για μια 24" Full HD. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? : Όχι. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? : από το πλαίσιο. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? : θα το στήσω εγώ το μηχάνημα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . : Όχι Για τις αναγκες σου,αγορασε το πιο φτηνο Z68 motherboard, οπως αυτο : http://www.plaisio.g...GA-Z68P-DS3.htm εναν 2500K , 8 gigs ram 1600αρες μια καλη ATI οπως αυτη: http://www.plaisio.g..._TYPE=HD%206870 που για την οθονη που εχεις τωρα ειναι μια χαρα,συν εναν φτηνο αλλα ταχυτατο ssd,οποιονδηποτε,αλλα εφοσον θελεις Πλαισιο ,μπορεις να παρεις αυτον: http://www.plaisio.g...bs-AGT3-25S.htm . Ενα τροφοδοτικο σοβαρο,αλλα δεν χρειαζεσαι κατι ακριβο : http://www.plaisio.g...U-600CXV2EU.htm σου φτανει και περισσευει. Το κουτι σου ειναι θεμα προσωπικο αλλα βαση τιμης/αξιας εφοσον εχεις καλο,αλλα οχι πολυ ψηλο budget θα μπορουσες να παρεις αυτο: http://www.plaisio.g...RC-450-KKN1.htm υπαρχουν και καλυτερα αλλα οχι αμεσα διαθεσιμα.Παντως στην τιμη του ,ειναι μια χαρα. Φυσικα δεν σε συμφερει να παρεις διπυρηνο οποιασδηποτε εταιριας ,για games που ειναι cpu centric οπως το Skyrim θελεις τετραπυρηνο,πεθαναν οι διπυρηνοι,τους πατησε το τραινο. Επισης εχε υποψη σου οτι οι διαφορες στα benchmarks δεν μεταφραζονται σε ουσια στην πραγματικη χρηση.Ο αδελφος μου π.χ. επαιξε το Mafia II με διπυρηνο amd παλιας γενιας τον 7750 Black Edition και την 4850 σε 22αρα οθονη και το game ετρεχε μια χαρα σε καλες ρυθμισεις και ο τυπος αρνειται πεισματικα να κανει αναβαθμιση προς το παρον.Αλλα οταν μιλαμε για αναβαθμιση και ειδικα για gamers δεν υπαρχει διπυρηνος,ουτε για πλακα.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Για τις αναγκες σου,αγορασε το πιο φτηνο Z68 motherboard, οπως αυτο : http://www.plaisio.g...GA-Z68P-DS3.htm Συμφωνώ με όλες τις προτάσεις σου φίλε μου, μόνο που θα πρότεινα να πάρει το mobo της υπογραφής μου. 10 ευρώ παραπάνω για usb 3 νομίζω τα αξίζει. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
benign Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Συμφωνώ με όλες τις προτάσεις σου φίλε μου, μόνο που θα πρότεινα να πάρει το mobo της υπογραφής μου. 10 ευρώ παραπάνω για usb 3 νομίζω τα αξίζει. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Βεβαιως,σωστη διαπιστωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα