tzouperman Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Επειδή έσβησα κατά λάθος το προηγούμενο μύνημα... το ξαναγράφω... Ευχαριστώ πολύ migf1 τώρα κατάλαβα γιατι την έγραψες με τέτοιο χρώμα!
V.I.Smirnov Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Win API καθαρά είναι, τίποτε άλλο. Το πρόγραμματάκι αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένο και θα μπορούσες εύκολα να το τροποποιήσεις στα μέτρα σου αλλά έχω χάσει το .rc όπως είπα. Δυστυχώς ! Καλή εναλλακτική είναι η Qt αλλά προϋποθέτει βασικές γνώσεις C++ (κληρονομικότητα, εικονικές συναρτήσεις, κλπ). Εκεί υπάρχουν και έτοιμα πρόσθετα widgets που απεικονίζουν γραφικές παραστάσεις (και 3d). Aλλά αν δεν ξέρεις τίποτε από Qt, μέχρι να φτάσεις εκεί θα χρειαστείς πολυυυυύ καιρό. (Ούτε και με το MFC θα έκανες λιγότερο, για δε άλλα όπως το GTK+ δεν ξέρω). Eξαρτάται και από το επίπεδό σου βέβαια αλλά ΑPI γραφικού περιβάλλοντος δεν μαθαίνεται σε μιαν εβδομάδα ή δύο. Αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το matlab (π.χ. να το βρεις σπασμένο), κοίτα να βολυτείς με το gnuplot (δεν γνωρίζω αν σε καλύπτει) ή κάτι παρόμοιο για να κάνεις γρήγορα την δουλειά σου. Μην μπλέξεις με το να μάθεις API από την αρχή εκτός αν έχεις πολύ χρόνο. Εξάλλου η γραφική φορεσιά είναι δευτερεύουσας σημασίας, οχι το καθεαυτό πρόβλημα... -
tzouperman Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Eίναι άτυχος ο φίλος. Διότι παλιά είχα φτιάξει κάτι σαν αυτό που θέλει και θα του έδινα αλλά τώρα ψάχνοντας βλέπω ότι λείπουν κάποια αρχεία (ποιός ξέρει τι έγιναν). Η εφαρμογή ήταν σε WIN API και την είχα γράψει περίπου στο δ' έτος όταν διάβαζα το βιβλίο του Petzold. Διάλεγες μεταξύ κάποιων κυματομορφών, επέλεγες διάστημα και κάποιες παραμέτρους και το πρόγραμμα απεικόνιζε την φάση ή το πλάτος (1D FFT). Είχε και animation της χρονικής εξέλιξης. Δες την εικόνα που παραθέτω. Κάπως έτσι το θέλεις φαντάζομαι. Το exe δουλεύει ακόμη τέλεια, τα πηγαία αρχεία υπάρχουν αλλά λείπει το .RC που αφορά τον ορισμό του IDE. Δεν ξέρω τι έγινε ή πού είναι, δυστυχώς.... - Ναι όντως καλά κατάλαβες!! Θυμάσαι αν σε δυσκόλεψε πολύ με την C++; Επίσης χρησιμοποίησες κάποιο plotting πρόγραμμα για τις κυματομορφές και αν ναι ποιο; Τέλος,θυμάσαι μήπως το όνομα του βιβλίου του Petzold (windows programming); Ευχαριστώ!! Το Matlab το έχω αλλά όπως έμαθα παραπάνω για να φτιάξω standalone .exe πρέπει να αγοράσω το Matlab Compiler (που νομίζω πάει ξεχωριστά από την κύρια εφαρμογή)! Αν κάνω λάθος βρίσε με! Όσο για τo WIN API έχω κοντά ένα εξάμηνο μέχρι να παραδώσω!! Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την πρόθεσή σου να μου δώσεις το πρόγραμμά σου!!
V.I.Smirnov Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Το βιβλίο, ναι ήταν το "Programminng Windows 98" του Petzold. Αλλά είναι ακατάλληλο πλέον. Κανείς δεν στήνει τώρα γραφικό περιβάλλον σε win API (εκτός αν είναι πολύ απλό), ούτε αξίζει να ασχοληθείς μ' αυτό σήμερα. Σε ένα εξάμηνο, μάλλον δύσκολο το βλέπω να προλάβεις. Το βιβλίο του Petzold διαβάζεται - αν και ενίοτε απαιτεί προσπάθεια - όμως η εξοικοίωση που χρειάζεται για να γράψει κάτι ο αναγνώστης από το μηδέν δεν αποκτάται εύκολα. Για να καταλάβεις, αν κάθε κεφάλαιο είναι έστω 30 σελίδες πρέπει να διαβάσεις τουλάχιστον τα 10 πρώτα (χειρισμός, πληκτρολογίου, ποντικιού, events, βασική σχεδίαση, dialog boxes κλπ) δηλ. αμέσως-αμέσως πάνω από 300 σελίδες. Και πρέπει να έχουν εμπεδωθεί αλλιώς δεν.... Αν θέλεις σώνει και καλά GUI θα πιάσεις Qt,GTK+, Τcl/Tk, gnuplot ή κάτι παρόμοιο που τουλάχιστον είναι καλή επένδυση χρόνου. Αν το κύριο πρόβλημα είναι λυμμένο και μένει μόνον η γραφική φορεσιά ίσως προλαβαίνεις να μάθεις ότι χρειάζεται (εξαρτάται και απο το επίπεδό σου). Όμως ο συντομότερος δρόμος είναι αυτό που ξέρεις. Αν θέλεις να τηρήσεις σίγουρα τα χρονικά πλαίσια γράψε το στο matlab, έστω και δίχως ανεξάρτητο exe. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Εναλλακτικές προτάσεις θα δώσουν άλλοι που ξέρουν τα εργαλεία πιο καλά, εγώ μιλώ κρίνοντας από μένα (εξάλλου εγώ προέρχομαι από κλάδο άσχετο προς την πληροφορική). Σε ότι αφορά τη δυσκολία, επί προσωπικού με είχε δυσκολέψει αρκετά διότι μάθαινα τότε αλλά δεν είχα καμιά πίεση χρόνου. Επιπλέον, το πρόγραμμα αυτό δεν έχει μόνον κάποιες προκαθορισμένες συναρτήσεις αλλά και ένα μικρό parser ώστε να μπορεί ο χρήστης να εισάγει και δικές του κατά την εκτέλεση. Έτσι το πρόγραμμα είναι πιο ευέλικτο αλλά και πιο πολύπλοκο.... -
migf1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ πάντως παιδιά, αν πρόκειται για κάτι απλό χωρίς πολλά φρου-φρου κι αρώματα, θα το έκανα με freeglut... με ένα popup μενουδάκι για αλλαγές παραμέτρων κι επικοινωνία με τον χρήστη, και that's all. Για το Octave που ρώτησες φίλε tzouperman, μπορείς και καλείς τις συναρτήσεις του μέσα από C/C++ κώδικα.
tzouperman Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Το βιβλίο, ναι ήταν το "Programminng Windows 98" του Petzold. Αλλά είναι ακατάλληλο πλέον. Κανείς δεν στήνει τώρα γραφικό περιβάλλον σε win API (εκτός αν είναι πολύ απλό), ούτε αξίζει να ασχοληθείς μ' αυτό σήμερα. Αν θέλεις σώνει και καλά GUI θα πιάσεις Qt, ή GTK+ ή κάτι παρόμοιο. Και για γρήγορο ξεμπέρδεμα matlab. Εξάλλου ο συντομότερος δρόμος είναι αυτό που ξέρεις. Σε ότι αφορά τη δυσκολία, επί προσωπικού με είχε δυσκολέψει αρκετά διότι μάθαινα τότε (εξάλλου εγώ προέρχομαι από κλάδο άσχετο προς την πληροφορική) αλλά δεν είχα καμιά πίεση χρόνου. Επιπλέον, το πρόγραμμα αυτό δεν έχει μόνον κάποιες προκαθορισμένες συναρτήσεις αλλά και ένα μικρό parser ώστε να μπορεί ο χρήστης να εισάγει και δικές του κατά την εκτέλεση. Έτσι το πρόγραμμα είναι πιο ευέλικτο αλλά και πιο πολύπλοκο.... - Θέλω GUI και μάλλον θα καταλήξω σε Qt όπως προτείνεις! Ξέρεις μήπως αν μέσω Qt χρειαστώ και επιπλέον plotting program ή μπορώ να τα κάνω όλα μέσω αυτού; Εγώ πάντως παιδιά, αν πρόκειται για κάτι απλό χωρίς πολλά φρου-φρου κι αρώματα, θα το έκανα με freeglut... με ένα popup μενουδάκι για αλλαγές παραμέτρων κι επικοινωνία με τον χρήστη, και that's all. Για το Octave που ρώτησες φίλε tzouperman, μπορείς και καλείς τις συναρτήσεις του μέσα από C/C++ κώδικα. Ευχαριστώ πολύ φίλε migf1 θα τα βάλω κάτω και θα επιλέξω ένα από αυτά!!
παπι Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Το βιβλίο, ναι ήταν το "Programminng Windows 98" του Petzold. Αλλά είναι ακατάλληλο πλέον. Κανείς δεν στήνει τώρα γραφικό περιβάλλον σε win API (εκτός αν είναι πολύ απλό), ούτε αξίζει να ασχοληθείς μ' αυτό σήμερα. Λογικα αναφερεσαι σε αυτους που δεν γραφουν σε πλατφορμα window, σε window παντος μονο winapi, εξαλλου μονο αυτο εχει.
V.I.Smirnov Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Η πρόταση του mig για την freeglut (δηλ. openGL) είναι αρκετά καλή για γρήγορο αποτέλεσμα. Αν και εκεί θέλει κάποια δουλειά και το αισθητικό/λειτουργικό αποτέλεσμα είναι υποδεέστερο των άλλων λύσεων, ωστόσο είναι προτιμότερη αν βιάζεσαι... Σε ότι αφορά την Qt, μπορείς να τα κάνεις και ενδογενώς με βασικό προγραμματισμό. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το OpenGL μέσα από την Qt και να φτιάξεις πολύ καλύτερο GUI απ' ότι με την freeglut. To "ploting program" που γράφεις είναι ασαφές. Υπάρχουν έτοιμα widgets που κάνουν δουλειές plotting (μάλλον αυτό εννοείς) και γλυτώνουν πολύ χρόνο και μπελάδες από το να φτιάξεις εσύ τα γραφικά με τις πρωτογενείς εντολές (line, circle κλπ). Δεν συνοδεύουν επίσημα την Qt αλλά είναι εύκολο να τα βρεις και να τα περάσεις μαζί με τα default. Αρκεί να δεις μόνον πώς δουλεύουν για να τα χρησιμοποιήσεις. Στο παρακάτω συνημμένο φαίνονται μερικά τέτοια widgets σε δράση... -
tzouperman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Η πρόταση του mig για την freeglut (δηλ. openGL) είναι αρκετά καλή για γρήγορο αποτέλεσμα. Αν και εκεί θέλει κάποια δουλειά και το αισθητικό/λειτουργικό αποτέλεσμα είναι υποδεέστερο των άλλων λύσεων, ωστόσο είναι προτιμότερη αν βιάζεσαι... Σε ότι αφορά την Qt, μπορείς να τα κάνεις και ενδογενώς με βασικό προγραμματισμό. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το OpenGL μέσα από την Qt και να φτιάξεις πολύ καλύτερο GUI απ' ότι με την freeglut. To "ploting program" που γράφεις είναι ασαφές. Υπάρχουν έτοιμα widgets που κάνουν δουλειές plotting (μάλλον αυτό εννοείς) και γλυτώνουν πολύ χρόνο και μπελάδες από το να φτιάξεις εσύ τα γραφικά με τις πρωτογενείς εντολές (line, circle κλπ). Δεν συνοδεύουν επίσημα την Qt αλλά είναι εύκολο να τα βρεις και να τα περάσεις μαζί με τα default. Αρκεί να δεις μόνον πώς δουλεύουν για να τα χρησιμοποιήσεις. Στο παρακάτω συνημμένο φαίνονται μερικά τέτοια widgets σε δράση... - Μάλλον θα προτιμήσω την λύση με το Qt και είδωμεν.. Όντως για το plotting program το είχα ασαφές στο μυαλό μου ευχαριστώ που μου το ξεκαθάρισες!!Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω πολλά κολλήματα,αλλά με τέτοια υποστήριξη από εδώ μέσα δεν με τρομάζει τιποτα!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ
migf1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 GUI Frameworks όπως τα QT και GTK+ είναι πανίσχυρα, δημοφιλέστατα και σφαιρικά, έχουν όμως κι ανάλογο αυξητικό κόστος σε πολυπλοκότητα όσο προχωράς. Το FreeGLUT το πρότεινα αφενός για γρήγορο αποτέλεσμα κι αφετέρου επειδή είναι ιδανικό ως αφετηρία σε event-driven προγραμματισμό. Σε συνδυασμό με ελαφριά αλλά χρηστικότατα userr-interfaces, όπως π.χ. το GLUI ( sample ) ή το FLTK θα σε εισαγάγουν ομαλά και γρήγορα στο GUI programming, χωρίς να σε... πήζουν με μυριάδες χαρακτηριστικά. Σε κάθε όμως περιπτώση θα πρέπει να γνωρίζεις καλά τη γλώσσα (την C++ στην προκειμένη περίπτωση) πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με GUI. Υπό αυτή την έννοια, τα Matlab & Octave είναι πολύ πιο εύκολα. Περισσότερο εξαρτάται από το το ακριβώς ξέρεις, τι θες να κάνεις και σε πόσο βάθος είσαι διατεθειμένος να ασχοληθείς.
tzouperman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Κάτι τελευταίο είναι καλύτερο να προγραμματίσω σε Qt creator ή σε Visual C++ με Qt;
tzouperman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 GUI Frameworks όπως τα QT και GTK+ είναι πανίσχυρα, δημοφιλέστατα και σφαιρικά, έχουν όμως κι ανάλογο αυξητικό κόστος σε πολυπλοκότητα όσο προχωράς. Το FreeGLUT το πρότεινα αφενός για γρήγορο αποτέλεσμα κι αφετέρου επειδή είναι ιδανικό ως αφετηρία σε event-driven προγραμματισμό. Σε συνδυασμό με ελαφριά αλλά χρηστικότατα userr-interfaces, όπως π.χ. το GLUI ( sample ) ή το FLTK θα σε εισαγάγουν ομαλά και γρήγορα στο GUI programming, χωρίς να σε... πήζουν με μυριάδες χαρακτηριστικά. Σε κάθε όμως περιπτώση θα πρέπει να γνωρίζεις καλά τη γλώσσα (την C++ στην προκειμένη περίπτωση) πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με GUI. Υπό αυτή την έννοια, τα Matlab & Octave είναι πολύ πιο εύκολα. Περισσότερο εξαρτάται από το το ακριβώς ξέρεις, τι θες να κάνεις και σε πόσο βάθος είσαι διατεθειμένος να ασχοληθείς. Φίλε migf1 επειδή αρχίζει να πείζει το μυαλό μου με τόσες εναλλακτικές λύσεις που μου έχετε προτείνει(προφανώς σας είμαι υπερευγνώμων για όλα και απλά έπρεπε να πείξει για να ξεκινήσω από κάπου), θέλω να καταλήξω να καταπιαστώ με κάτι και πιστεύω μετά θα βρώ την άκρη κουτσά στραβά..το freeglut είναι library που μπορώ να βάλω στο visual C++ ή στο Qt Creator;ή είναι και από μόνο του πρόγραμμα IDE; Νομίζω διάβασα καλύτερα την απάντησή σου και μου έχεις ήδη απαντήσει για το GLUI ή το FLTK ως IDE ή κάνω λάθος;
migf1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Καλημέρα, κανένα από αυτά δεν είναι IDE, είναι βιβλιοθήκες (api, frameworks). Το FreeGLUT σου παρέχει ρουτίνες δημιουργίας 2D & 3D γραφικών απλοποιώντας ουσιαστικά το OpenGL. Μπορείς να ανοίγεις παράθυρα μέσα στα οποία θα σχεδιάζεις τα γραφικά σου, μπορείς να διαβάζεις ενέργειες που κάνει ο χρήστης με το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και το joystick και μπορείς να φτιάχνεις και popup-menus με εντολές, αλλά δεν μπορείς να αναπτύξεις κανονικό user-interface με μενού, φόρμες, κλπ. Το GLUI συμπληρώνει το FreeGLUT στον τομέα του user-interface, παρέχοντάς σου ρουτίνες για επικοινωνία με τον χρήστη μέσω μενού, φορμών, controls, κλπ. αλλά με περιορισμένες δυνατότητες συγκριτικά με άλλα (είναι ιδανικό όμως όχι μόνο για να σε βάλει στο κλίμα, αλλά και για να φτιάξεις χρηστικότατα προγράμματα χωρίς να μπλέκεις με κυκεώνα χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων). To FLTK είναι ένα ελαφρύ αλλά ισχυρό api για δημιουργία user-interfaces, το οποίο ενσωματώνει και προσομοίωση GLUT για τη δημιουργία 2D & 3D γραφικών. Άρα λοιπόν για τις περισσότερες δουλειές είναι αυτόνομο, και χρησιμοποιείται και σε επαγγελματικές εφαρμογές Τα QT, GTK+ και Win32 (πλέον .net) είναι πανίσχυρα API/Frameworks για δημιουργία user-interfaces, με μυριάδες χαρακτηριστικά, δυνατότητες και addons. Π.χ. το QT χρησιμοποιεί το KDE στο linux, το GTK+ χρησιμοποιεί το Gnome (επίσης στο linux) και φυσικά το Win32 είναι ο κινητήριος μοχλός των Windows. Όλα τα παραπάνω πλην του Win32/.net είναι cross-platform, που σημαίνει πως τα προγράμματά σου θα γίνονται compile τουλάχιστον σε Windows, Linux και Mac OS. Τα IDE είναι απλώς περιβάλλοντα συγγραφής προγραμμάτων που παρέχουν αυτοματοποιήσεις π.χ. στο compilation και το linking. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητα για να γράψεις προγράμματα με ή χωρίς βιβλιοθήκες. Μπορείς να τα γράψεις και με εργαλεία της γραμμής εντολών, αυτά χρησιμοποιούν έτσι κι αλλιώς και τα IDE, παρέχοντας ένα γραφικό τους abstraction. Απλώς μερικά είναι περισσότερο προσανατολισμένα προς την ανάπτυξη εφαρμογών με χρήση συγκεκριμένων τεχνολογιών, όπως είναι το IDE του QT Creator, οπότε παρέχουν ειδικές αυτοματοποιήσεις για το QT (αντίστοιχα το Visual Studio που παρέχει ειδικές αυτοματοποιήσεις για το .net). Επειδή δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το γνωσικό σου επίπεδο, τη σοβαρότητα του πρότζεκτ σου, την προθεσμία παράδοσής του, το είδος του (π.χ. χομπίστικο ή επαγγελματικό) δεν μπορώ να σε κατευθύνω προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Π.χ. αν έχεις άπλετο χρόνο και στοχεύεις να αποκτήσεις επαγγελματικά εφόδια μέσα από αυτό το πρότζεκτ σου, τα QT/GTK+/.net είναι οι προφανείς επιλογές. Αν από την άλλη μεριά δεν έχεις καμία επαφή με το αντικείμενο και θέλεις απλώς να μπεις στο κλίμα, τα FreeGLUT+GLUI ή FLTK είναι μάλλον καλύτερες επιλογές για ξεκίνημα. Σε κάθε περίπτωση όμως, άμα δεν ξέρεις καλή C++ θα έχεις μεγάλο πρόβλημα (π.χ. αν δεν τα πας καλά με pointers, αντικείμενα, κλπ). EDIT: Ξέχασα να αναφέρω, πως αν θες να φύγεις από C++ τότε υπάρχουν γλώσσες με τις οποίες μπορείς να δημιουργήσεις εφάμιλλο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερο κόπο, όπως είναι οι Java και Python αν μιλάμε για cross-platform ή η C# αν μιλάμε για .net. Οπότε αν δεν ξέρεις έτσι κι αλλιώς καλή C ή C++ θα μπορούσες να ξεκινήσεις να μαθαίνεις μια από αυτές τις γλώσσες. Θέλω GUI και μάλλον θα καταλήξω σε Qt όπως προτείνεις! Ξέρεις μήπως αν μέσω Qt χρειαστώ και επιπλέον plotting program ή μπορώ να τα κάνω όλα μέσω αυτού; Αν πας σε QT, για plotting δες το QWT
tzouperman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Καλημέρα! Φίλε migf1 μου άνοιξες τα μάτια με την παραπάνω έκθεσή σου!! Η αλήθεια είναι πως με λίγο ψάξιμο που έκανα ξέρω τα πολύ βασικά πάνω στην C++, αλλά διατίθεμαι να ασχοληθώ πολύ και να μάθω ότι χρειαστεί! Είμαι φοιτητής τει ηλεκτρονικής όπως ανέφερα πιο πάνω και κάνω την πτυχιακή μου,που πρέπει να παραδώσω μέχρι τον Ιούνιο! Το θέμα ουσιαστικά είναι να φτιάξω ένα αρχείο .exe (που να μπορεί να είναι standalone) να έχει περιβάλλον φιλικό προς τον χρήστη και αυτό που θα κάνει είναι να προσομοιώνει κάποιες ηλεκτρονικές διατάξεις(π.χ. δίοδος,τρανζίστορ κλπ) τροποποιώντας μεταβλητές όπως προσμίξεις στα ημιαγώγιμα υλικά που αποτελούνται ή τα φυσικά μεγέθη αυτών και να βγάζει μια 2D χαρακτηριστική καμπύλη όπως αυτη Δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα φρουφρου στο παράθυρο που θα φτιάξω! Δεν θυμάμαι πολύ καλά pointers γιατί έχω πολύ καιρό να προγραμματίσω αλλά ελπίζω να τα καταφέρω! Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα