Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι φοιτητής σε τεί ηλεκτρονικής και αποφάσισα να κάνω την πτυχιακή μου.

Έχω βασικές γνώσεις για C++ οπότε με περιμένει πολύ διάβασμα-λιώσιμο μπροστα στο pc.

Ουσιαστικά αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορείτε να μου πείτε με ποιο πρόγραμμα να ξεκινήσω γιατί είναι τόσα πολλά που έχω χάσει την μπάλα!Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δημιουργήσω ένα εκτελέσιμο αρχείο (.exe) που μέσω κάποιων συναρτήσεων να βγάζει κάποιες κυματομορφές σύμφωνα με τις παραμέτρους που θα του αλλάζω κάθε φορα.

Το παραπάνω θέλω να το κάνω σε περιβάλλον εύχρηστο για τον χρήστη δηλαδή σε κάποιο παράθυρο(π.χ. με WINAPI) που να μπορεί να αλλάζει τις παραμέτρους και πατώντας ένα κουμπί να σχεδιάζετε η κυματομορφή(GUI αν έχω καταλάβει καλά).Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ το Microsoft Visual C++ 2008 και επειδή δεν ξέρω αν μπορεί να εμφανίσει κυματομορφές ψάχνομαι με το gnuplot.Επίσης το αρχείο αυτό,θέλω να μπορώ να το μεταφέρω σε άλλους υπολογιστές και να τρέχει "αυτόνομα"(χωρίς να χρειάζονται άλλα προγράμματα).Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο πρόγραμμα ή επειδή μου δίνετε η ευχέρεια να δουλέψω και σε java(δεν έχω ιδέα από java) να μου πείτε με τι να καταπιαστώ έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσω πολλά προβλήματα!!

Ή και να μου προτείνετε κάποιο tutorial (έχω μαζέψει ήδη πολλά από αυτό και από άλλα sites) που να με βοηθήσει με αυτό που θέλω να κάνω!Αυτά τα λίγαααα!!

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εφόσον γνωρίζεις C++ ίσως πρέπει να μείνεις σε C++, όμως αυτό που ζητάς δεν είναι τετριμμένο. Για να φτιάξεις γραφικό περιβάλλον πρέπει να μάθεις κάποιο από τα διαθέσιμα API/frameworks: MFC, QT, raw Windows API. Για plotting μάλλον θα χρειαστείς πιο εξειδικευμένα εργαλεία, π.χ. qwt, gnuplot++, koolplot, κλπ... γκουγκλαρε για plotting library c++.

Αν θες να αφήσεις την C++, δες την Matlab.

Δημοσ.

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Διατίθεμαι να μάθω οποιοδήποτε γραφικό περιβάλλον και θα ξεκινήσω με MFC που μου προτείνατε!

Όσο για το ότι δεν είναι τετριμμένο σημαίνει παραπάνω λιώσιμο εεε;;ελπίζω να τα καταφέρω μέχρι τον ιούνιο...

Επειδή δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο,ουσιαστικά θα πρέπει μέσα από τον κώδικά μου να καλώ το MFC και το plotting;

ή το MFC εσωματόνεται μέσα στον κώδικα τις C++;Στο τέλος θα καταφέρω να τα ενσωματώσω όλα σε ένα αρχείο .exe;

ή θα πρέπει να κουβαλάω φάκελο με τα "παρελκόμενα";

Όσο για το MATLAB επειδή ασχολούμαι μήπως ξέρετε αν μπορεί να δημιουργήσει .exe αρχείο που να "στέκεται" μόνο του,γιατί μου φαίνεται πολύ πιο εύκολο για μοντελοποιήση!

Πάλι λίγα ρώτησα...

Και πάλι ευχαριστώ!

Δημοσ.

...

Όσο για το MATLAB επειδή ασχολούμαι μήπως ξέρετε αν μπορεί να δημιουργήσει .exe αρχείο που να "στέκεται" μόνο του,γιατί μου φαίνεται πολύ πιο εύκολο για μοντελοποιήση!

Πάλι λίγα ρώτησα...

Και πάλι ευχαριστώ!

Υπάρχει Matlab compiler: http://www.mathworks...ducts/compiler/

Κι εδώ ένα άρθρο πως να φτιάξεις μέσα από C++: http://onecore.net/h...matlab-file.htm

ΥΓ. Προτείνω να ξεκινήσεις με Matlab αφού δεν έχεις καμία άλλη επαφή (θα σου είναι πιο βατό).

Δημοσ.

Παίδες ευχαριστώ παααααααααρα πολύ μου σώσατε πολλές ώρες δουλείας!!!!!

Θα ξεκινήσω με MATLAB που γνωρίζω πολύ παραπάνω από C++!!

Αν τυχόν συναντήσω δυσκολίες που δεν μπορώ να λύσω μόνος θα ξαναενοχλήσω!!

Και πάλι ευχαριστώ!!!!!!!!!

Δημοσ.

Καλή αρχή :)

Υπάρχει μια μικρή δυσκολία όμως, ο matlab compiler δεν είναι free.

Ναι όντως το ψιλοgooglara και το είδα και έκλαψα λιγάκι.....

Μήπως γνωρίζουμε τιμή;

ξέρετε αν το trial που δίνουν με καλύπτει;

Δημοσ.

Τιμή γνωρίζουμε (στο περίπου) αλλά δεν τη λέμε γιατί θα πέσουν όλα τα ταβάνια :lol: ... γύρω στα $500

Δεν ξέρω τι κάνει το trial.

Κοίτα το GNU Octave, έχει παραπλήσιο κώδικα με το Matlab (λένε πως είναι ακόμα καλύτερο από το Matlab... και προφανώς είναι open-source)

Δημοσ.

ΑΑΑΑ μιλάμε για τόσα πολλα;

Αν τυχόν βάλω το όνομα της σχολής στην μέση ίσως να το δώσουν για ερκπαιδευτικούς σκοπούς...ελπίζω...

Μπορείς να μου πεις μια τιμή στο περίπου για να ξέρω!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Την έχω γράψει στο προηγούμενο post... αλλά με αχνά θαλασσιά γράμματα :lol:

Μια άλλη, free, εναλλακτική είναι: Python +NumPy + Matplot + SciPy... όλα μαζί σε ένα πακέτο, εδώ: http://www.enthought.com/products/epd.php (btw, η Python είναι πανίσχυρη γλώσσα και πολύ βατή).

Δημοσ.

Τιμή γνωρίζουμε (στο περίπου) αλλά δεν τη λέμε γιατί θα πέσουν όλα τα ταβάνια :lol: ... γύρω στα $500

Δεν ξέρω τι κάνει το trial.

Κοίτα το GNU Octave, έχει παραπλήσιο κώδικα με το Matlab (λένε πως είναι ακόμα καλύτερο από το Matlab... και προφανώς είναι open-source)

Θα το ψάξω και ίσως καταλήξω στο GNU Octave όπως προτείνεις!γνωρίζεις αν μπορώ να φτιάξω .exe που να στέκεται μόνο του;

το googlara και μάλλον είναι εφικτό αλλά αν ξέρεις κάτι παραπάνω..

Δημοσ.

Eίναι άτυχος ο φίλος.

Διότι παλιά είχα φτιάξει κάτι σαν αυτό που θέλει και θα του έδινα αλλά

τώρα ψάχνοντας βλέπω ότι λείπουν κάποια αρχεία (ποιός ξέρει τι έγιναν).

Η εφαρμογή ήταν σε WIN API και την είχα γράψει περίπου στο δ' έτος όταν διάβαζα το βιβλίο του Petzold.

Διάλεγες μεταξύ κάποιων κυματομορφών, επέλεγες διάστημα και κάποιες παραμέτρους και

το πρόγραμμα απεικόνιζε την φάση ή το πλάτος (1D FFT). Είχε και animation της χρονικής εξέλιξης.

Δες την εικόνα που παραθέτω. Κάπως έτσι το θέλεις φαντάζομαι.

Το exe δουλεύει ακόμη τέλεια, τα πηγαία αρχεία υπάρχουν

αλλά λείπει το .RC που αφορά τον ορισμό του IDE.

Δεν ξέρω τι έγινε ή πού είναι, δυστυχώς....

-

post-191868-0-73464800-1324409750_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...