nikos903 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Βγάζεις το pc απο την πρίζα και του βγάζεις την μπαταρία. Θα ανοίξεις το καπάκι απο κάτω απο το λάπτοπ, μετά θα δεις την ψήκτρα, την βγάζεις και αυτήν(πρώτα βγάζεις τον ανεμιστήρα νομίζω), απο κάτω θα έχει την κάρτα γραφικών, την κρατάνε 2 βίδες, τις βγάζεις και ξεκουμπώνεις προσεκτικά την κάρτα, την καθαρίζεις και βάζεις νέα πάστα. Άμα δεν έχει πάστα εκεί αλλα thermal pads άσε τα όπως είναι(αυτά δεν είναι σαν κρέμα αλλά σαν λάστιχο ένα πράμα). Άμα δεν έχεις πάστα για να βάλεις μην βγάλεις την παλιά. Απλά δες αμα είναι ξερή. Δες την σελ.60 (66/106) Κάτω δεξιά είναι η κάρτα γραφικών. Άμα έχεις την υποψία οτι θα κάνεις ζημιά άσε το Θερμοκρασίες βρήκες; Οι MXM-II είναι κάπως έτσι:Link
alcibaridis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 ωραιος θα βαλω παστα και θα σου πω...
alcibaridis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 φιλε έβαλα pasta αλλα πάλι τα ίδια...
nikos903 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Είχε μαζέψει πράμα η ψήκτρα ε; Όπως και να έχει αφού κάνει τα ίδια 2 πράγματα μπορείς να κάνεις... Αλλαγή κάρτας γραφικών ή επισκευή αυτής που έχεις. Για αλλαγή θα πρότεινα να κοιτάξεις ebay για συμβατές κάρτες, άμα δεν έχεις ebay όμως... Υπόψιν πως πρέπει να κανονίσεις για τελωνείο αμα πάρεις απο εκεί... Απο Ελλάδα άμα βρεις πρόσεχε μην σου πασάρουν επισκευασμένη. Για επισκευή υπάρχουν πολλοί τρόποι, εσύ μπορείς να κάνεις την μέθοδο της κουβέρτας ή να βάλεις την κάρτα στον φούρνο, αλλιώς την πας σε τεχνικό και με κανένα 100ρι+++ στην επισκευάζει, η επισκευή αυτή όμως δεν θα έλεγα οτι θα είναι μόνιμη εκτώς και άμα βρεις και σου κάνουν reballing... Reflow μακριά καλύτερα.. Κάνεις και μόνος σου Εγώ προτείνω φούρνο σε πρώτη φάση (άμα πετύχει έχεις μέχρι 6μηνο περίπου ανάλογα την τύχη άμα δεν πετύχει όμως μπορεί να μην πάρει μπρος πάλι αυτή η κάρτα)... Και μετά αλλαγή κάρτας... 3450 καλά θα ήταν.... Εσύ πως το βλέπεις; Αλλαγή καπάκι ή θα το παλέψεις με αυτήν;
alcibaridis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 θα ήθελα να το παλέψω με αυτή...η μέθοδος φούρνου τι είναι?υπάρχουν στην ελλάδα κάρτες γραφικών για laptop?για να μη μπλέξω με ebay...
nikos903 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Στην Ελλάδα; Ναι πρέπει να υπάρχουν, άντε βρες όμως... Και σε τι τιμή.... Πρέπει να πάρεις τηλ σε μαγαζιά service να δεις ή βάλε καμία αγγελία ζήτησης εδώ στο forum. Και μακριά απο πυρήνες 8χχχ. Σε ebay απο την άλλη πάει απο 60Ε αν θυμάμαι καλά η ati που κάνει για το δικό σου και δεν έχει θέμα. Η μέθοδος του φούρνου είναι να βγάλεις την κάρτα απο το λάπτοπ και να την βάλεις στο φούρνο σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες μπας και στρώσει. Βέβαια αντί να στρώσει μπορεί να σου χαλάσει και τελείως... Άρα δοκιμάζεις φούρνο και μετά βλέπεις για καινούργια;
alcibaridis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 βασικά δen είμαι σίγουρος ότι είναι η κάρτα γραφικών γιατί όπως σου είπα και πριν όταν το συνδέω με εξωτερική οθόνη σε ασφαλής λειτουργία μου δουλεύει κανονικά...
nikos903 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Άμα ήταν η οθόνη θα δούλευε κανονικά στην εξωτερική και με drivers. Αφού τώρα χωρίς drivers μόνο δουλεύει... Κάρτα... Κανένα γνωστό που να έχει παρόμοια κάρτα δεν έχεις να σου την δώσει να δοκιμάσεις; Ή να βάλεις την δικιά σου σε αυτουνού... Πως αλλιώς να δοκιμάσεις αμα φταίει η κάρτα...
alcibaridis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 δεν έχω γνωστό,ξέρεις κανένα ελληνικο site για κάρτες γραφικών laptop?
nikos903 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Φαρμακείοοοοο Αλλά και απο εξωτερικό ένα 30ρι γλυτώνεις άρα... Απο εδώ θα έχεις και εγγύηση... Τώρα απο συμβατότητα γράφει οτι είναι οκ για το λάπτοπ σου... Πρόσεχε όμως άμα δεν σου παίρνει μπρος με αυτήν μπορεί να χρειαστεί να φλασάρεις το bios με κάποια πιο καινούργια έκδοση (στην περίπτωση που έχεις παλιό).
alcibaridis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 έκανα αυτό με το φούρνο αλλα πάλι τίποτα...η οθόνη παραμένει μαύρη..το μονο θετικό είναι ότι τώρα μπαίνει κανονικά στα win και μου τα δείχνει με την εξωτερική οθόνη που έχω σύνδεση ενώ πριν δε το έκανε αυτό...μήπως ρε φιλε να φταίει η οθόνη?
nikos903 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Στους πόσους βαθμούς και για πόση ώρα την έψησες; Πιστεύω να έβαλες αλουμινόχαρτο και τα σχετικά... Μην την ψήσεις και τελείως Να έχεις την τύχη να καεί και η κάρτα και η οθόνη είναι λίγο τραβηγμένο... Απο οτι ξέρω δεν γίνεται να απενεργοποιήσεις την εσωτερική οθόνη, δες όμως με fn+(κουμπί lcd που αλλάζει το mode της εξωτερικής οθόνης). Βάλε ένα παιγνίδι 3D με την εξωτερική οθόνη αμα δεν βαριέσαι, κανονικά θα πρέπει να σου ρίξει πόρτα κατευθείαν ή σε σύντομο χρονικό διάστημα.... Α, και απο θερμοκρασίες η κάρτα πως τα πάει; Δοκίμασε και τα άλλα προγράμματα που σου είχα γράψει στην αρχή. Δεν νομίζω να είναι οθόνη πάντως...
chios Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να μην μπλέξει με το ebay έχω παραγγείλει δεκάδες φορές χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. πχ αυτή εγώ θα το ρίσκαρα να την πάρω κι ας είναι μεταχειρισμένη
alcibaridis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 στους 200 βαθμους για 20 λεπτα να ζεσταθεί και μετα εβαλα την κάρτα στον φούρνο τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο για 8 λεπτα...επίσης 4 μπαλάκια απο αλουμινόχαρτο για να πατήσει εκει πάνω..εγω μαλλον υποψιαζομαι οθονη επειδη τα βλεπω τελεια με την εξωτερικη και μαλλον θα το παω στο τεχνικο...
nikos903 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Σταδιακό ανέβασμα ήθελε κανονικά :/ Και μετά στους 230 για 3-4 λεπτά. Μετά τον κλείνεις και την βγάζεις όταν κρυώσει λίγο... Τέλος πάντων... Άμα το πας και σε τεχνικό θα σου πει αυτός... Καλή τύχη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα