kvillios Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα σας, έχω ένα πρόβλημα και θέλω να με βοηθήσετε να το λύσω. Κατάσταση: έχω ένα router thomson tg784 από forthnet με block 8 ip's (με 8 true ip's) και θέλω λόγω του ότι έχω περιορισμένες ip's να φτιάξω ένα εσωτερικό δίκτυο για μηχανήματα/laptops/κινητά που δεν χρειάζομαι να βλέπω από έξω. Ουσιαστικά ένα ασύρματο εσωτερικό lan με διευθύνσεις 192.168.x.x Έχω σκεφτεί να βάλω ένα άλλο router thomson tg 585 v7 που έχω ήδη αλλά δεν μπορώ να το συνδέσω με το πρώτο παρότι βάζω utp καλώδιο, ώστε να συνδεθεί το 585 στο δίκτυο του 784. Προσπαθώ να αλλάξω την ip του 585 σε μια από το block μου ώστε να είναι αποδεκτή από το 784 και να συνδεθεί ώστε να έχει δίκτυο αλλά δεν με αφήνει. Όποιος ξέρει ας βοηθήσει και φυσικά δεν ξέρω αν μπορώ με δεύτερο router να κάνω τη δουλειά που το χρειάζομαι...
poulinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 α.καλως ηρθες στο Forum. β.βγαζεις nat απο το router για να παιξει το πραγματικο δικτυο. γ.σε ενα Pc Μπορεις να βαλεις δυο καρτες δικτυου.η μια θα εχει μια πραγματικη και η αλλη καρτα δικτυου θα εχει μια Fake.ολα τα Pc θα εχουν σαν gateway την fake καρτα δικτυου για να βγουν στο ιντερνετ.απλα κατι σαν bridge θα χρειαστει στις 2 καρτες για να βγαινουν και οι 2 στο net.επισης δεν ξερω αν θα πετυχει αλλα δυσκολο το Thomson περα απο την πραγματικη Ip απανταει και στην 10.0.0.138.δοκιμασε να δεις αν ενα pc Μπορει να βγει στο Net me fake καρφωτη ip με το 10.0.0.138.ισως να μην παιξει επειδη εχεις το Nat. με δευτερο ρουτερ δυσκολο. γιατι θα πρεπε να του βαλεις lan ip μια πραγματικη αλλα ο dhcp να μοιραζει ψευτικες.θα πρεπει δηλαδη να γινει το nat στο δευτερο ρουτερ .λογικα θα γινεται αλλα δεν ξερω τι εντολες θα χρειαστει.επισης το ιδιο μπορεις να κανεις και με την θυρα wan toy 784 αν ειχες δευτερο 784. αλλιως θα χρειαστεις μαλλον δευτερο ρουτερ οχι adsl router αλλα ρουτερ.εκτος αν σου περισσευει κανα cisco που εκει κανεις τα παντα. η αν στο 784 δεν εχεις voip τοτε να βαλεις το 784 στην θεση του 585 και αναποδα ωστε να εχεις την Wan toy 784.θες generic firmware βεβαια για να εχεις προσβαση telnet Για την wan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα