Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές. Λοιπόν θα μπω απ'ευθείας στο θέμα. Έχει ένας φίλος ένα pc που μία μέρα ξαφνικά το έβαλε να δουλέψει και κόλλαγε στην πρώτη οθόνη που έδειχνε το μοντέλο της μητρικής. Ούτε bios έμπαινε ούτε τίποτα. Μου το έφερε απο εδώ και τώρα το μόνο που κάνει είναι να πατάω το κουμπί, δουλεύουν οι ανεμιστήρες, ανάβουν τα λαμπάκια της μητρικής και μετά απο λίγο σβήνει χωρίς να δείξει τίποτα στην οθόνη. Τι μπορεί να συμβαίνει; Εμένα το πρώτο που μου έρχεται είναι τροφοδοτικό. Πείτε όμως και άλλες γνώμες. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Κι εγώ για τροφοδοτικό το κόβω αλλά δοκίμασε να κάνεις πρώτα ένα clear cmos και να αποσυνδέσεις ότι δίσκο έχει πάνω. Εχεις άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις;

Δημοσ.

Οκ. Αυτό κάνω τώρα. Για άλλο τροφοδοτικό δεν είμαι σίγουρος αν έχω. Πρέπει να ψάξω την αποθήκη :shock:

EDIT: Τίποτα. Του έκανα clear cmos αλλά τίποτα. Το ίδιο. Ανάβει και μετά απο λίγο σβήνει... Θα πάω να δω αν έχω κανα τροφοδοτικό να κάνω τη δοκιμή.

EDIT: Βρήκα ένα τροφοδοτικό αλλά έχει 20pins αντι για 24. Υπάρχει κανα πρόβλημα;

Δημοσ.

Για clear cmos αν δεν κάνω λάθος βγάζω τη μπαταρία και πατάω το κουμπί για να ξεκινήσει;(χωρίς ρεύμα)

Θα βγαλεις το pc απο το ρευμα και θα βγαλεις την μπαταρια για κανενα 3λεπτο.θα πατησεις το κουμπι που ανοιγει 5 φορες να ξεφορτισει και μετα θα ξαναβαλεις την μπαταρια επανω και τοτε θα τον ανοιξεις.Δεν θα τον ανοιξεις χωρις την μπαταρια επανω.

Δημοσ.

Χμμμ. Θα το δοκιμάσω και αυτό και θα πω αποτελέσματα.

EDIT: Λοιπόν. "Έπαιξα" με τις μνήμες και μόλις τους άλλαξα θέση σταθεροποιήθηκε η κατάσταση. Ανάβει αλλά δεν μου δίνει εικόνα. Μήπως λοιπόν είναι κάρτα γραφικών; Περίεργα πράγματα :P Να προσθέσω οτι δεν έχω τίποτα beep error.

Δημοσ.

Ισως εχει καποιο προβλημα η μητρικη γιατι δυσκολο μθ φενετε το να φταινει καρτες μνημης τροφοδοτικα και καρτες γραφικων ταυτοχρονα! :P

Δημοσ.

Χαχαχαχαχα. Λες; Τώρα θα δω αν έχω κάποια κάρτα γραφικών για να δοκιμάσω μπας και βγει κανα τελικό αποτέλεσμα για το τι φταίει.

Δημοσ.

Προσφατα μου παρουσιαστηκε παρομοιο προβλημα και η αιτια ηταν οτι βραχυκυκλωνε η μητρικη με το κουτι.Αυτο που εκανα ηταν να βαλω ενα σιλικονουχο παρεμβυσμα απο αυτα που πουλανε και καλα εκει που βιδωνει το τροφοδοτικο στο κουτι και εβαλα σε ολες τις βιδες που βιδωνει η μητρικη ροδελες βακελιτη τις κοκκινες και απο τοτε δεν εχει κανει προβλημα.και ενα αλλο,ενας τροπος να ξεκολλησει η μητρικη αμα εχει μουλαρωσει ειναι να βγαλεις και να ξαναβαλεις τη cpu

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους, για άλλη μία φορά, τελικά το πρόβλημα λύθηκε. Ο φταίχτης ήταν η 3η θύρα στις μνήμες. Τα έφτυσε και δεν λειτουργούσε. Έβαλα τις μνήμες στις δύο άλλες θύρες και δουλεύει κανονικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...