airmaik Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 ειπα να κανω μια δοκιμη και να εγκαταστησω το ubuntu minimal να το χτισω και μονος μου απο την αρχη το συστημα εχω ομως ενα πρόβλημα όταν ξεκινάει και φορτώνει μου βγαζει οτι κάνει έλεγχο αν υπαρχει internet και αμα δεν ειναι συνδεμενο με το καλώδιο δεν λεει να ξεκινηση ,οταν βάζω το καλώδιο ξεκινάει με την μια τι μπορεί να φτάει και δημιουργει τετοιο πρόβλήμα
warlock9_0 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 πως θα ξεκινήσει χωρίς internet αφού τα κατεβάζει την ώρα της εγκατάστασης τα πακέτα που χρειάζεται μπορεί και να δουλέψει με το ασύρματο αλλά πρέπει να το φτιάξεις οπότε κάνε την εγκατάσταση με καλώδιο και μετά το βγάζεις
airmaik Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 οχι το προβλημα αυτο μου το κανει αφου εχω κανει την εγκατασταση κανονικα και οταν παει να μπει στο ubuntu εκει που το φορτώνει εκει μου το γραφει εδω δηλαδη Link
airmaik Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 αυτην την εικονα εχει αμα δεν ειμαι συνδεμενος με το ethernet,αμα το βαλω μετα ξεκιναει μια χαρα Link Link
jim_p Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Αυτη η αναμονη λογικα οφειλεται στο οτι περιμενει να παρει ip μεσω του dhcp (του ρουτερ σου, του vbox κλπ). Και επειδη αυτη η αναμονη εχει και ενα οριο Ν προσπαθειων ή Χ χρονου, οταν δεν δει φως, συνεχιζει την εκκινηση. Btw, αφου εισαι σε vbox, η συνδεση που εχει το ubuntu του με τον εξω κοσμο εινια ενσυρματη (με και χωρις εισαγωγικα), ακομα και αν τα 7/vista ειναι συνδεδεμενα ασυρματα με το ρουτερ σου.
airmaik Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 οποτε τι να κανω να περιμενω να δω αμα αρχισει καποτε δεν μπορω καπως να το αφαιρεσω αυτο?
jim_p Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Και να μην εχεις δικτυο μετα? Δεν νομιζω να θες να το κανεις... Μπορεις παντα να δωσεις σταθερη ip στο συστημα αλλαζοντας τα περιεχομενα του /ec/network/interfaces απο (παραδειγμα) >$ cat /etc/network/interfaces # This file describes the network interfaces available on your system # and how to activate them. For more information, see interfaces(5). # The loopback network interface auto lo iface lo inet loopback # The primary network interface allow-hotplug eth0 iface eth0 inet static address 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 auto eth0 απο μαλλον ετσι που ειναι τωρα ># This file describes the network interfaces available on your system # and how to activate them. For more information, see interfaces(5). # The loopback network interface auto lo iface lo inet loopback # The primary network interface allow-hotplug eth0 iface eth0 inet dhcp auto eth0 (το ινσομνια δεν με αφηνει να επισημανω με bold κλπ οτι θελω επειδη ειναι σε code tags) Ετσι οριζεις σταθερη ip και δεν περιμενεις το dhcp να στη δωσει. Το "the catch" ομως ειναι αλλου. Εκει που λεει "auto eth0" δηλωνει οτι το eth0 interface θα παρει μπρος με την εκκινηση του δαιμονα του δικτυου, ο οποιος ξεκιναει... μαζι με το συστημα. Αν το βγαλεις αυτο, θα χρειαστει να ξεκινας εσυ το eth0 με το χερι... αλλα δεν θυμαμαι πως γινεται Πιθανον με "sudo ifup eth0"... Ετσι γινεται τελικα
airmaik Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 το δικο μου εχει αυτο μεσα # This file describes the network interfaces available on your system # and how to activate them. For more information, see interfaces(5). # The loopback network interface auto lo iface lo inet loopback # The primary network interface auto eth0 iface eth0 inet dhcp το eth0 interface θα παρει μπρος με την εκκινηση του δαιμονα του δικτυου πως το κανω αυτο? αλλαζοντας το auto eth0 σε allow-hotplug eth0 λειτουργησε αψογα ευχαριστω φιλε για την βοηθεια με εσωσες!!! τωρα ειναι ετσι # This file describes the network interfaces available on your system # and how to activate them. For more information, see interfaces(5). # The loopback network interface auto lo iface lo inet loopback # The primary network interface allow-hotplug eth0 iface eth0 inet dhcp ενταξει ειναι? λειτουργη μια χαρα παντως
jim_p Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Το allow-hotplug ειναι για να ξεκινησει το interface μολις συνδεθει το καλωδιο πανω στην θυρα ethernet, σε αντιθεση με το auto που το ξεκιναει βρεξει χιονισει. Γενικα καλα ειναι.
airmaik Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 αφου εβαλα στον σταθερο το gnome-shell ειπα να το δοκιμασω και στο notebook, εβαλα το xfce αλλα εχω 2 και μοναδικα προβληματα δεν δεν μου βγαζει την επιλογη να κλεισω τον υπολογιτη αλλα τον κλεινω μονο απο το τερματικο Link και ενα δευτερο δεν ξερω γιατι αλλα δεν εχω ηχο δινω alsamixer και εχω αυτην την εικονα Link
jim_p Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Για να μπορεις να κλεισεις το pc σου απο τα διαφορα μενου του kde/gnome/xfce/lxde κλπ θα πρεπει ο χρηστης σου να ειναι στο γκρουπ powerdev. Ομοιως, για να ακουσεις ηχο, θα πρεπει να ειναι στο audio. Για να δεις σε ποια γκρουπ ειναι ενας χρηστης, δινεις ενα απλο >id onoma_xristi πχ >$ id jim uid=1000(jim) gid=1000(jim) groups=1000(jim),24(cdrom),27(sudo),29(audio),44(video),46(plugdev),100(users),111(powerdev),112(fuse),1001(vboxusers) Για να βαλεις το χρηστη σε καποιο γρουπ στο οποιο δεν ειναι ηδη δινεις >sudo useradd -G onoma_group onoma_xristi Αφου τον βαλεις εκει που θες, κανεις logout και ξανα login.
airmaik Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 uid=1000(airmaik) gid=1000(airmaik) ομάδες=1000(airmaik),4(adm),20(dialout),24(cdrom),46(plugdev),108(lpadmin),109(sambashare),110(admin),112(netdev) για να βαλω δηλαδη π,χ για να κλεινω τον υπολογιτη προσθετω sudo useradd -G powerdev_airmaik ετσι δηλαδη?
mask2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Μάλλον χωρίς την κάτω παυλα είναι δλδ sudo useradd -G powerdev airmaik
airmaik Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 μου βγαζει αυτο >useradd: group 'powerdev' does not exist
mask2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δεν τα ξερω τα groups αλλά για δοκίμασε και το audio και πες αν έφτιαξε ο ήχος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα