Προς το περιεχόμενο

HTC Desire vs SE Xperia Neo V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ηδη κατοχος desire που ασχολειται με custom roms (με sense κυριως επειδη μου αρεσει)...τι λετε για πιθανη μετακομιση στο Neo V? ειναι καλυτερο στα specs (εκτος απο την ελαφρα μικροτερη ram σε ολα τα αλλα υπερτερει...cpu, gpu, hdmi out κτλ κτλ) και θα παρει επισημα ICS. απο την αλλη...δεν υπαρχει μεγαλη υποστηριξη απο πλευρας xda (αν και ακομα ειναι μαλλον νωρις, λογικα οσο το αγοραζει κοσμος πιστευω θα υπαρξει μεγαλυτερη υποστηριξη), ενω το desire εχει ακομα (και μαλλον αυτο θα κρατησει για μπολικο καιρο ακομη) μεγαλη υποστηριξη.

τι λετε λοιπον;

Δημοσ.

εγώ που το πήρα το neo V είμαι υπερευχαριστημένος. είναι καταπληκτικό κινητό. ειδικά στην τιμή που το δίνουνε.

ΠΑρ'όλα αυτά, θα σου πρότινα να μείνεις στο desire, καθώς οι διαφορές τους δεν είναι τέτοιες που αξίζουν να δώσεις 200€. εκτός κι αν αλλάζεις κινητό κάθε χρόνο

Δημοσ.

εγώ που το πήρα το neo V είμαι υπερευχαριστημένος. είναι καταπληκτικό κινητό. ειδικά στην τιμή που το δίνουνε.

ΠΑρ'όλα αυτά, θα σου πρότινα να μείνεις στο desire, καθώς οι διαφορές τους δεν είναι τέτοιες που αξίζουν να δώσεις 200€. εκτός κι αν αλλάζεις κινητό κάθε χρόνο

θα το εχω απο επιδοτηση, το παραλαμβανω αυριο. οποτε το θεμα τελικα ειναι ποιο κραταω και ποιο (αν) πουλαω. αν δεν ειχε βγει το neo v σε αυτην την τιμη με αυτα που προσφερει, δεν θα το σκεφτομουν καν, χαλαρα κρατουσα το desire δευτερο χρονο. αλλα τωρα εχω μπει στον πειρασμο.

Δημοσ.

θα το εχω απο επιδοτηση, το παραλαμβανω αυριο. οποτε το θεμα τελικα ειναι ποιο κραταω και ποιο (αν) πουλαω. αν δεν ειχε βγει το neo v σε αυτην την τιμη με αυτα που προσφερει, δεν θα το σκεφτομουν καν, χαλαρα κρατουσα το desire δευτερο χρονο. αλλα τωρα εχω μπει στον πειρασμο.

Οι διαφορές που έχουν τα δύο κινητά είναι η 2η κάμερα του Neo V που σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις videoκλήσεις και η Adreno 205 GPU που έχει το Neo V, σε αντίθεση με την Adreno 200 του Desire, που όμως δε νομίζω να έχουν ΤΙΣ τρομερές διαφορές.

Τώρα, όσον αφορά την επίσημη αναβάθμιση του sware, από τη στιγμή που ασχολείσαι με custom roms δε πιστεύω ότι σ' απασχολεί που η HTC δεν θα δώσει ICS στο Desire (αν και ποτέ δεν πρέπει είσαι σίγουρος, τα ίδια έλεγε και για την GingerBread). Εγώ είμαι ήδη με ICS από τους xda εδώ και ~2.5 εβδομάδες και εκτός από την κάμερα που δεν λειτουργεί, όλα τα άλλα είναι μια χαρά. ;)

Ps. Τώρα μόλις είδα ότι το Neo V έχει μικρότερη internal memory από το Desire. Οπότε φαντάσου ότι αν έπρεπε να κάνουμε partition σε sdcard ή να αλλάζουμε hboot για να κερδίσουμε χώρο στο Desire, πόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα με το Neo V. Και σκέψου ότι το Desire είχε ΠΑΡΑ πολύ καλή υποστήριξη από τους xda, κάτι το οποίο δεν ξέρουμε αν θα γίνει με το Neo V, μιας και σημαντικό ρόλο θα παίξει το κατά πόσο θα πουλήσει σαν συσκευήμ, κάτι που είναι αρκετά νωρίς ακόμη.

Δημοσ.

δεν ειναι μονο αυτα. ο επεξεργαστης μπορει να ειναι χρονισμενος το ιδιο, αλλα ειναι νεοτερος. επισης η hdmi θυρα εχει τα καλα της. ουσιαστικα εχεις ενα φορητο media player ;)

οσο για την εσωτερικη μνημη...το hboot υπηρχε η λυση να αυξηθει για το desire ουσιαστικα για να χωρεσουν πιο βαριες rom. εδω η gb η επισημη με το ζορι μπηκε κι αυτη πετσοκομμενη. υπαρχουν ομως μια χαρα λυσεις που δεν χρειαζεται να αυξηθει το hboot. η αυξηση συνηθως γινεται για να μπει η βαρια rom της htc η αλλιως για να μπορουν να χωρεσουν περισσοτερες εφαρμογες στην εσωτερικη μνημη για να μην υπαρχουν πολλα lags. δεν ειναι λοιπον οτι δεν χωραει ας πουμε μια γυμνη android rom. απο την αλλη..το timescape της SE δειχνει να μην ειναι τοσο βαρυ και να μην εχει τις απαιτησεις που εχει το sense της htc, χωρις απο οτι εχω δει να υπολειπεται σε λειτουργικοτητα η ομορφια τελικα. ισα ισα που στην τελευταια γενια xperia εχει γινει παρα πολυ ομορφο και λειτουργικοτατο.

τη rom που λες για το desire την εχω δει, αλλα δεν εβαλα και δεν θα βαλω ποτε rom που δεν ειναι πληρως λειτουργικη. τι να το κανω να λεω οτι εχω πχ απο τωρα ics στο desire οταν μεχρι πριν καμια βδομαδα σε αυτην τη rom δεν λειτουργουσε σχεδον τιποτα; το θεμα ειναι το μηχανημα να ειναι πληρως λειτουργικο (πολλες rom ακομα και τωρα επειτα απο πολλους μηνες που εχουν βγει εχουν μπολικα bugs και δεν βλεπω να τις βελτιωνουν ουσιαστικα. το να μου κανουν ενα update στο superuser κτλ δεν μου λεει κατι). δεν αμφιβαλλω οτι καποια στιγμη θα βγει ics για το desire, μακαρι να ειναι και με sense αλλα και πληρως λειτουργικη. απο την αλλη ομως..ολο και περισσοτεροι developers της προκοπης αποχωρουν απο το desire αγοραζοντας νεες συσκευες, οποτε μενει να δουμε αν και ποιος θα μεινει και θα βγαλει αξιολογη rom.

τεσπα...διλημμα :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...