Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

α) Σύμφωνα τουλάχιστον με το review εδώ στο insomnia ακόμα και ο κλειδωμένος πάει στα 4GHz

β) Βεβαίως και έχω κλοκάρει τα τελευταία 10 χρόνια. Για την ακρίβεια πριν από 12. Έναν p3 866 -> 950.

γ) Δεν έχεις καταλάβει μάλλον ότι οι περισσότεροι χρήστες αγνοούν τη λέξη bios και ότι αν πεταχτεί μπροστά τους αυτή η οθόνη θα νομίζουν ότι χάλασε.

δ) Επίσης τεχνηέντως ξεχνάς τις ώρες επί ωρών για τα stability tests, την επιπλέον κατανάλωση (και το συνακόλουθο ζόρισμα του τροφοδοτικού)

ε) Για το κόστος το ανέλυσα στα προγούμενα ποστ.

στ) ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ με σύγχρονο επεξεργαστή δεν θα δει καμιά διαφορά στην πραγματική ζωή. Όποιος θέλει να μετράει τα αποτελέσματά του στα benchmarks μπορεί να συνεχίσει ελεύθερος να το κάνει αλλά και γω είμαι ελεύθερος να τον συγκρίνω με τους πιτσιρικάδες με το τσουλούφι που κάνουν κόντρες με τα μηχανάκια τους στην πολίχνη.

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ποιός ήρθε? :P

Με πρόλαβες.

Όχι δεν άλλαξε φυσικά καλά τα θυμάσαι. :P

Εγώ δε θα μπω στο παρεάκι αν και πολύ θα το ήθελα κάνω σχέδια για αύριο :P

Δε μπορώ να μην πω όμως ένα γεια στο χαζομπαμπά του φόρουμ που έριξε μαύρη πέτρα πίσω του :mrgreen:

Δημοσ.

To πρώτο o/c το έκανα στον 486 dx2 50 από λάθος μου στη ρύθμιση των jumpers με αποτέλεσμα να τρέχει στα 66mhz. Από τότε δεν θυμάμαι να πήρα ποτέ cpu που να την άφησα stock. To έχω για κακό.

+5-25% χωρίς ποτέ να χαλάσει κάτι(ο 486 ακόμα δουλεύει, όπως και ένας celeron 333->416), οπότε why not;

Δημοσ.

α) Σύμφωνα τουλάχιστον με το review εδώ στο insomnia ακόμα και ο κλειδωμένος πάει στα 4GHz

β) Βεβαίως και έχω κλοκάρει τα τελευταία 10 χρόνια. Για την ακρίβεια πριν από 12. Έναν p3 866 -> 950.

γ) Δεν έχεις καταλάβει μάλλον ότι οι περισσότεροι χρήστες αγνοούν τη λέξη bios και ότι αν πεταχτεί μπροστά τους αυτή η οθόνη θα νομίζουν ότι χάλασε.

δ) Επίσης τεχνηέντως ξεχνάς τις ώρες επί ωρών για τα stability tests, την επιπλέον κατανάλωση (και το συνακόλουθο ζόρισμα του τροφοδοτικού)

ε) Για το κόστος το ανέλυσα στα προγούμενα ποστ.

στ) ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ με σύγχρονο επεξεργαστή δεν θα δει καμιά διαφορά στην πραγματική ζωή. Όποιος θέλει να μετράει τα αποτελέσματά του στα benchmarks μπορεί να συνεχίσει ελεύθερος να το κάνει αλλά και γω είμαι ελεύθερος να τον συγκρίνω με τους πιτσιρικάδες με το τσουλούφι που κάνουν κόντρες με τα μηχανάκια τους στην πολίχνη.

β) Για αυτό μάλλον δεν έχεις ιδέα ότι το oc πλεον κρύβει μηδενικούς κινδύνους για το hardware

γ) Οι περισσότεροι χρήστες που αγνοούν τι είναι το bios ΔΕΝ θα ρωτήσουν ποτε για oc , εχουν το υπολογιστή για τα απολυτως βασικα και χρησιμοποιουν μηχανηματα χαμηλών δυνατοτητων ή ετοιμα συστήματα σεταρισμενα απο άλλους για να κανουν την δουλεια τους. Ο χρηστης που έχει ένα συστημα για gaming η θέλει να στήσει σύστημα μονος του δεν νοειται να μην γνωρίζει τι είναι το bios. To λιγοτερο που θα χρειαστεί να κανει είναι να αλλαξει το boot priority η να σεταρει σωστά της μνήμες του ώστε να τρε΄χουν στις εργοστασικές συχνότητες!

δ) Ενα νορμαλ oc χωρις αλλαγες ρευμάτων αλλα μονο οσο φτάνει με στοκ ρευματα και απλη αλλαγή πολλαπλασιαστή ουτε τρομακτικο αντικτυπο έχει στην κατανάλωση, ουτε ζοριζει το τροφοδοτικο, ουτε χρειαζεται ώρες επι ωρων stability test.

στ) αμα εσύ είσαι ελευθερος να με συγκρινεις με καγκουρες της πολίχνης που το μονο που ξερουν είναι να δημιουργουν προβληματα στους γύρω τους τοτε και εγώ ειμαι ελευθερος να σε συγκρινω με πουριτανους οπισθοδρομικους 60αριδες με κολλημενα μυαλα που ζουν σε μια αλλη εποχη και δεν μπορουν να ακολουθησουν τις εξελιξεις γιατι τους τρομάζουν!!! (προσεχε γιατι ακουμπάς τα όρια της προσβολής).

Δημοσ.

Εγώ δε θα μπω στο παρεάκι αν και πολύ θα το ήθελα κάνω σχέδια για αύριο :P

Δε μπορώ να μην πω όμως ένα γεια στο χαζομπαμπά του φόρουμ που έριξε μαύρη πέτρα πίσω του :mrgreen:

Γειά σου Αγάπη με τα θαυμαστά σου έργα. :)

Τι να κάνω ρε σύ ... αδυναμίες!! :P

Δημοσ.

Αφήνω τις ιστορίες περί προέκτασης της τσουτσούνας μας κλπ και απλά αναρωτιέμαι, είναι τόσο κακό τελικά το να clockαρεις ή είναι μέγιστη αμαρτία να αναφέρεις σε κάποιον ότι υπάρχει και αυτή η δυνατότητα;

Το ότι δεν θα δω μεγάλο αντίκτυπο στις καθημερινές εφαρμογές το λες εσυ, το ότι θα δω όμως +500 score σε ένα bench, που για μένα είναι καθημερινή εφαρμογή, είναι διαφορά...

Δημοσ.

β) Για αυτό μάλλον δεν έχεις ιδέα ότι το oc πλεον κρύβει μηδενικούς κινδύνους για το hardware

Μηδενικούς δεν κρύβει και το ξέρεις. Η σωστή έκφραση είναι "κρύβει απειροελάχιστους κινδύνους αν ξέρεις τι κάνεις"

γ) Οι περισσότεροι χρήστες που αγνοούν τι είναι το bios ΔΕΝ θα ρωτήσουν ποτε για oc , εχουν το υπολογιστή για τα απολυτως βασικα και χρησιμοποιουν μηχανηματα χαμηλών δυνατοτητων ή ετοιμα συστήματα σεταρισμενα απο άλλους για να κανουν την δουλεια τους.

Μα δε ρωτάνε οι έρμοι. Εσείς τους λέτε ότι είναι αμαρτία (ακούστηκε και αυτό) να μην κάνουν και τους φουσκώνετε τα μυαλά με ξεκλείδωτους επεξεργαστές και κλειδωμένους πυρήνες (άλλη μεγάλη ιστορία αυτή)

δ) Ενα νορμαλ oc χωρις αλλαγες ρευμάτων αλλα μονο οσο φτάνει με στοκ ρευματα και απλη αλλαγή πολλαπλασιαστή ουτε τρομακτικο αντικτυπο έχει στην κατανάλωση, ουτε ζοριζει το τροφοδοτικο, ουτε χρειαζεται ώρες επι ωρων stability test.

Συμφωνώ. Και ενα τέτοιο o/c δεν έχει και καμιά ουσιαστική αύξηση στις επιδόσεις επίσης.

στ) αμα εσύ είσαι ελευθερος να με συγκρινεις με καγκουρες της πολίχνης που το μονο που ξερουν είναι να δημιουργουν προβληματα στους γύρω τους τοτε και εγώ ειμαι ελευθερος να σε συγκρινω με πουριτανους οπισθοδρομικους 60αριδες με κολλημενα μυαλα που ζουν σε μια αλλη εποχη και δεν μπορουν να ακολουθησουν τις εξελιξεις γιατι τους τρομάζουν!!! (προσεχε γιατι ακουμπάς τα όρια της προσβολής).

Δεν είναι προσβολή να είναι κάποιος ανώριμος, όλοι κάποτε μεγαλώνουν. Αν τώρα το παράδειγμα ήταν άστοχο και προσβλητικό, αποσύσεται (σαν παράδειγμα). Το δικό σου πάλι παράδειγμα δεν με προσβάλει καθόλου.

Τα πράγματα είναι απλά. Όσο προσπαθείς να τεκμηριώσεις το χόμπι σου, θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Πες ένα "έτσι γουστάρω και κάνω OC" και τελέιωσες. Μην ψάχνεις σοβαρά επιχειρήματα, δεν υπάρχουν. Ούτε καν σοβαροφανή. Σε μένα αρέσει το ψάρεμα, σε σένα το OC. Όλα καλά. Μην παραμυθιάζουμε όμως και τον κόσμο ότι το μηχάνημά του που είναι για πέταμα θα αναστηθεί με 200mhz παραπάνω ή ότι οι ήδη υπεργρήγοροι 2500K, 2600K άμα τους κλοκάρεις θα πετάνε φωτιές...

@Vaggos:

Καταλαβαίνεις ότι αντικειμενικά τα benchmarks ΔΕΝ είναι καθημερινές εφαρμογές. Δεν βαφτίζει ο καθένας όποια εφαρμογή θέλει καθημερινή. Υπάρχουν κριτήρια. Το γεγονός ότι βλέπεις +500 σκορ και χαίρεσαι δεν είναι κακό. Και γω στην 6η δημοτικού που είχα πάρει κάτι ακριβά αθλητικά παπούτσια τα έβαζα στο κρεβάτι μου όταν έπεφτα να κοιμηθώ να τα βλέπω και να χαίρομαι. Δεν ήταν εκεί η θέση τους όμως...

Δημοσ.

stm00192

Αν γυρισουμε 15 χρονια πισω θα δουμε οτι το o/c γινοταν για λογους αναγκης , δηλαδη δεν μπορουσαμε να τρεξουμε μια συνχρονη εφαρμογη/game τις εποχης εκεινης και μονο με o/c μπορουσαμε να κανουμε δουλεια ... Αργοτερα βαζαμε 3 pc με ενα switch σε μια οθονη/πληκτρολογιο/ποντικι για "multitasking" σε βαριες εφαρμογες/game ...

Τωρα οπoiος θελει εχει ενα φθηνο διπυρινο στα 3 Mhz και κανει την δουλια που θελει χωρις o/c / ασταθεια / ψηλες θερμοκρασιες / random restart / βραχυκυκλωματα / μειωση ζωης επεξεργαστη κτλ ...

Τωρα εχω 3 Pc στην μπριζα και το ποιο παλιο εχει επανω intel core duo 3,2 (775) , 4 gb ram (ddr 2) , 120 gb ssd , 750 w psu , gtx 560 ti ... Σε προκαλω να μου βρεις game που ο παραπανω υπολογιστης σε full hd δεν θα μπορει να "παιξει" χωρις o/c , με win 7 (θα τα κλεισω ολα και θα loggarw απο cmd) ...

Δημοσ.

@Vaggos:

Καταλαβαίνεις ότι αντικειμενικά τα benchmarks ΔΕΝ είναι καθημερινές εφαρμογές. Δεν βαφτίζει ο καθένας όποια εφαρμογή θέλει καθημερινή. Υπάρχουν κριτήρια. Το γεγονός ότι βλέπεις +500 σκορ και χαίρεσαι δεν είναι κακό. Και γω στην 6η δημοτικού που είχα πάρει κάτι ακριβά αθλητικά παπούτσια τα έβαζα στο κρεβάτι μου όταν έπεφτα να κοιμηθώ να τα βλέπω και να χαίρομαι. Δεν ήταν εκεί η θέση τους όμως...

Η δουλειά του είναι ο λόγος για τον οποίο αγοράστηκε. Και προφανώς, όπως έχω ξαναπεί, το oc ήταν ένας απ τους πιο σημαντικούς.

Δημοσ.

Λοιπον θες να μάθεις για καθημερινές εφαρμογές??

Εγώ παραδειγματος χαρη χρησιμοποιώ matlab και comsol multiphysics καθημερινά ... και τα δύο επιστημονικά προγράμματα τα οποία αναλόγως το project ότι τους δωσεις απο ισχύ το ρουφάνε..

Με το oc που έχω κάνει έχω κερδίσει 10% - 20% στο συνολικο χρονο ολοκληρωσης της προσομοίωσης .... Γεγονός το όποιο είνια αρκετά σημαντικο για την δουλεια!!

Υπαρχουν ή δεν υπαρχουν σοαβαρα επιχειρήματα τώρα?? Γκε γκε?? Αντε μην με διαολιζεις τωρα...

Ειμαι 30 χρονών εχω φάει την μιση μου ζωη κανοντας προσομοιωσεις πανω σε pc και δεν θα δεχτώ από κανενα τσουτσεκι να με συγκρίνει με ανώριμο 16χρονο!

Και για το ποιος κανει μια τρύπα στο νερο φαινεται καθαροτατα απο το γεγονος οτι το μονο που κρατησες απο το γ

Οι περισσότεροι χρήστες που αγνοούν τι είναι το bios ΔΕΝ θα ρωτήσουν ποτε για oc , εχουν το υπολογιστή για τα απολυτως βασικα και χρησιμοποιουν μηχανηματα χαμηλών δυνατοτητων ή ετοιμα συστήματα σεταρισμενα απο άλλους για να κανουν την δουλεια τους. Ο χρηστης που έχει ένα συστημα για gaming η θέλει να στήσει σύστημα μονος του δεν νοειται να μην γνωρίζει τι είναι το bios. To λιγοτερο που θα χρειαστεί να κανει είναι να αλλαξει το boot priority η να σεταρει σωστά της μνήμες του ώστε να τρε΄χουν στις εργοστασικές συχνότητες!

ηταν αυτο που σε συνέφερε και όχι την ουσία.

Δημοσ.

Λοιπον θες να μάθεις για καθημερινές εφαρμογές??

Εγώ παραδειγματος χαρη χρησιμοποιώ matlab και comsol multiphysics καθημερινά ... και τα δύο επιστημονικά προγράμματα τα οποία αναλόγως το project ότι τους δωσεις απο ισχύ το ρουφάνε..

Με το oc που έχω κάνει έχω κερδίσει 10% - 20% στο συνολικο χρονο ολοκληρωσης της προσομοίωσης .... Γεγονός το όποιο είνια αρκετά σημαντικο για την δουλεια!!

Άσε λοιπόν τα ποσοστά και μίλα με χρόνους.

Υπαρχουν ή δεν υπαρχουν σοαβαρα επιχειρήματα τώρα?? Γκε γκε?? Αντε μην με διαολιζεις τωρα...

Ποιανού η ψυχραιμία χάνεται?

Ειμαι 30 χρονών εχω φάει την μιση μου ζωη κανοντας προσομοιωσεις πανω σε pc και δεν θα δεχτώ από κανενα τσουτσεκι να με συγκρίνει με ανώριμο 16χρονο!

Χάθηκε τελείως και η όποια σοβαρότητα μαζί με την ψυχραιμία.

Δημοσ.

stm00192

Τωρα εχω 3 Pc στην μπριζα και το ποιο παλιο εχει επανω intel core duo 3,2 (775) , 4 gb ram (ddr 2) , 120 gb ssd , 750 w psu , gtx 560 ti ... Σε προκαλω να μου βρεις game που ο παραπανω υπολογιστης σε full hd δεν θα μπορει να "παιξει" χωρις o/c , με win 7 (θα τα κλεισω ολα και θα loggarw απο cmd) ...

Με χαμηλα settings θα παιξει τα παντα... σε full detail μπορω να σου παραθέσω ολοκληρη λίστα που δεν θα τα βγάλει περα αλλα και παλι όχι λογο συχνότητας αλλα λογο έλλειψης πυρήνων...

Γενικότερα πάντως έχουμε χασει το νοημα των pc πλεον και θεωρούμε οτι μονο τα games έχουν υψηλές απαιτησεις... τα pc ειναι και εργαλεία για όσους δεν το έχουν καταλάβει αμα υπηρχαν μονο για τα games τότε και μονο οι παιχνιδομηχανες θα εφταναν!

t4106.gift4106.gift4106.gift4106.gift4106.gift4106.gift4106.gift4106.gift4106.gift4106.gift4106.gift4106.gift4106.gif

lol

Δημοσ.

Αν σου έλεγε κάποιος ότι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αγόρασε αυτοκίνητο είναι για να του μετράει την ιπποδύναμη τι συμπέρασμα θα έβγαζες;

Δε μπορώ να καταλάβω τον λόγο που συνεχίζεις τις απαίσιες και αποτυχημένες συγκρίσεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...