Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

+1 στους o/cers από «σπόντα» από μένα. Πριν 5.5 χρόνια πήρα έναν E6600 και μια ψύκτρα για να μειώσω τον θόρυβο. Μετά από 1 βδομάδα είπα να ανεβάσω λίγο τη συχνότητα μιας κι άκουγα ότι ανεβαίνουν εύκολα. Μου πήρε ~15' ν αποφασίσω σε τι συχνότητα να τ αφήσω κι από τότε λειτουργεί στα +~800MHz. Αν δεν είχα αυτό το συν, σίγουρα θα τον είχα σουτάρει εδώ και καιρό.

Και ένα real life παράδειγμα. Το Mass Effect 2 με μαμά ρολόγια δεν παίζεται. Με το +~800MHz είναι άνετο.

Δε μ ενδιαφέρει αν το encoding μιας ταινίας παίρνει 3 ώρες αντί για μισή. Μ ενδιαφέρει ότι κάτι χωρίς o/c δε λειτουργεί και με o/c είμαι OK.

Δημοσ.

Aν πάρουμε σαν δεδομένο ότι κάποιος θα πάρει ούτως ή άλλως ψύκτρα, τότε ναι, στέκει το επιχείρημα της κάρμεν. Θα υπάρξουν κι άλλα επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα. Το θέμα είναι ότι πέρα από λίγες περιπτώσεις η αύξηση επιδόσεων δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε εντελώς δωρεάν.

Δημοσ.

Aν πάρουμε σαν δεδομένο ότι κάποιος θα πάρει ούτως ή άλλως ψύκτρα, τότε ναι, στέκει το επιχείρημα της κάρμεν. Θα υπάρξουν κι άλλα επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα. Το θέμα είναι ότι πέρα από λίγες περιπτώσεις η αύξηση επιδόσεων δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε εντελώς δωρεάν.

Ωραία (last post Από εμένα πάντως :P)

Εστω και βγάζουμε την ψύχτρα και την πάμε στο + στο κόστος

Τα 30ευρώ δεν αξίζουν επιπλέον χρόνο ζωής του pc?

Δηλαδή ο Antonl πιο πάνω είναι από τους καημένους; Εγώ λέω ότι είναι από τους έξυπνους. Ανέβασε με λίγα λεφτά (ψύχτρα) τον επεξεργαστή του και τον έχει ακόμα. Αλλιώς όπως είπε και αυτός μάλλον σε αναβάθμιση θα πήγαινε.

Αρα ξαναθέτω το ερώτημα τι θεωρείται τελικά vfm?

Δημοσ.

Θα αρχίσω να νιώθω άσχημα που σκέφτομαι να δώσω την 870Εxtreme3 και να πάρω άλλη mobo για να φτάσω τα 4.2 με τον 955.

Στα λόγια μου έρχεστε σιγά, σιγά.... :rolleyes:

Δικαίωμά σας να κλοκάρετε, δικαίωμά μου να είμαι στοκ. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς.

ΥΓ. Με τα λεφτά έδωσες για mobo, 955, ψύκτρα μπορούσες να πάρεις 2500, φτηνό z68 mobo?

Δημοσ.

Στα λόγια μου έρχεστε σιγά, σιγά.... :rolleyes:

Δικαίωμά σας να κλοκάρετε, δικαίωμά μου να είμαι στοκ. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς.

ΥΓ. Με τα λεφτά έδωσες για mobo, 955, ψύκτρα μπορούσες να πάρεις 2500, φτηνό z68 mobo?

Κανένας απλά μη φοράς παρωπίδες μόνο

Εφυγα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κατανοώ αυτό που λες. Κι εμένα εμμονή μου φαίνεται η μόνιμη προτροπή σε ανυποψίαστους χρήστες να τον ανεβάσουν λες και θα καταλάβουν κάτι. Απλά τα δικά μου ποστ είναι μόνο από μένα και παίρνω όλη την αρνητική "φήμη" ενώ εσείς είστε εκατοντάδες και δεν φαίνεται η εμμονή. Κατά τα άλλα όσο υπάρχουν ποστ που απαντάνε σε θέματα i7 2700K ο/c, θα υπάρχει και ο αντίλογος

Όσο για την επιβολή: Θα το ήθελα πολύ να μπορώ να το επιβάλω, αλλά πρακτικά δεν μπορώ. Ως εκ τούτου κακώς με κατηγορείς γι αυτό.

Κατσε να στο θέσω αλλιως μπας και καταλαβεις....

Ειναι απλα χαζο να προτεινεις επιμονα πχ σε καποιον να παρει τον 2500 αντι του 2500Κ για να γλυτώσει 10Ε ενω για αυτό το ασημαντο ποσο μπορει να έχει την δυνατότητα να κερδισει μεχρι και 20% - 30% επιδόσεις επεξεργαστικης ισχύος ΠΑΝΤΑ σε περιπτωση που εκείνος το θελήσει και μαλιστα πολυ πιο ευκολα αποτι στο παρελθόν.

Δεν έχω δει καποιον απο τους "υποστηρικτές" όπως λες εσύ του oc... να επιμένει να πεισει καποιον οτι του χρειαζεται οπωσδήποτε oc απλά προτεινουν το oc ως μια ΠΙΘΑΝΗ επιλογή.

Εσύ από την αλλη μερια επιμένεις ότι το oc είναι ανουσιο και ανώφελο και ΔΕΝ πρεπει να είνια επιλογη.

Ευχομαι να καταλαβαίνεις την διαφορα γιατι φενεται να εισαι αρκετα έξυπνος ανθρωπος και ελπίζω να μην βγω λάθος!

Ααααα και μην πατας σε κάθε ποστ σου +1 απο το δεύτερο account σου γτ καρφώνεσαι!!!

Δημοσ.

Δεν έχω δεύτερο account. Μάλλον κάποιος με δουλεύει :rolleyes: . Δεν περιμένω να βρω υποστηρικτή σ αυτό το forum πέρα ίσως από κανέναν επαγγελματία 35+ που δουλεύει mac και έχει ξεπεράσει προ πολλού τα εφηβικά χούγια και την θεώρηση του computer ως επέκταση του μορίου του.

Κατά τα άλλα έχω προτείνει πάρα πολλές φορές τον Κ. Υπάρχουν τα ποστ για του λόγου το αληθές. Από την άλλη οι επιδόσεις δεν είναι όσες λες και το κυριότερο δεν είναι τζάμπα. Αυτά τα έχω αναλύσει σε προηγούμενα ποστ σε αυτό το νήμα και δεν θα επεκταθώ άλλο. Γενικά είναι θέμα του τι θεωρεί κανείς υπευθυνότητα. Εσύ π.χ. με βάση τη δική σου λογική μπορεί να θεωρείς υπέυθυνη στάση να ενημερώσεις για την πιθανότητρα του o/c, εγώ από την άλλη θεωρώ υπέυθυνη στάση να επισημάνω τους κινδύνους και το άσκοπο (τις περισσότερες φορές και για τους περισσότερους χρήστες) του όλου εγχειρήματος.

Το θέμα δεν είναι να με πείσεις, ούτε να σε πείσω εγώ. Το θέμα είναι ότι πρέπει να μάθουμε αμφότεροι να μην ενοχλούμαστε από τις διαφορετικές απόψεις.

Εμένα ξέρεις πόσο με εξοργίζει η προτροπή (συνήθως σε παντελώς άπειρους χρήστες) "κρίμα είναι να μην τον ανεβάσεις"? Έμαθα να την καταπίνω όμως. Το αυτό περιμένω και και για τα δικά μου ποστ στο βαθμό που προσπαθώ και καταφέρνω να μην θίγω κανέναν.

Δημοσ.

Δεν έχω δεύτερο account. Μάλλον κάποιος με δουλεύει :rolleyes: . Δεν περιμένω να βρω υποστηρικτή σ αυτό το forum πέρα ίσως από κανέναν επαγγελματία 35+ που δουλεύει mac και έχει ξεπεράσει προ πολλού τα εφηβικά χούγια και την θεώρηση του computer ως επέκταση του μορίου του.

Κατά τα άλλα έχω προτείνει πάρα πολλές φορές τον Κ. Υπάρχουν τα ποστ για του λόγου το αληθές. Από την άλλη οι επιδόσεις δεν είναι όσες λες και το κυριότερο δεν είναι τζάμπα. Αυτά τα έχω αναλύσει σε προηγούμενα ποστ σε αυτό το νήμα και δεν θα επεκταθώ άλλο. Γενικά είναι θέμα του τι θεωρεί κανείς υπευθυνότητα. Εσύ π.χ. με βάση τη δική σου λογική μπορεί να θεωρείς υπέυθυνη στάση να ενημερώσεις για την πιθανότητρα του o/c, εγώ από την άλλη θεωρώ υπέυθυνη στάση να επισημάνω τους κινδύνους και το άσκοπο (τις περισσότερες φορές και για τους περισσότερους χρήστες) του όλου εγχειρήματος.

Το θέμα δεν είναι να με πείσεις, ούτε να σε πείσω εγώ. Το θέμα είναι ότι πρέπει να μάθουμε αμφότεροι να μην ενοχλούμαστε από τις διαφορετικές απόψεις.

Εμένα ξέρεις πόσο με εξοργίζει η προτροπή (συνήθως σε παντελώς άπειρους χρήστες) "κρίμα είναι να μην τον ανεβάσεις"? Έμαθα να την καταπίνω όμως. Το αυτό περιμένω και και για τα δικά μου ποστ στο βαθμό που προσπαθώ και καταφέρνω να μην θίγω κανέναν.

Εχεις δοκιμάσει ποτε μεσα στα τελευταία 10χρονια να κανεις oc?? Διοτι οι κίνδυνοι για τους οποίους μιλας είναι ανυπαρκτοι. Την σήμερον ημερα και τα τελευταία δεκα χρονια τουλαχιστον μην σου πω και παραπανω το hardware εχει τοσες πολλες ασφαλιστικες δικλείδες που για να το κάψεις λόγο oc πρέπει να είσαι πολύ μαγκας.

Πλεον το oc ειδικα απο τότε που εμφανίστηκαν οι ξεκλείδωτοι επεξεργαστές (βλεπε ΒΕ και Κ για AMD και Intel αντιστοιχα) έχει γίνει τόσο έυκολο όσο το να αλλάξει το boot order μεσα απο το bios! Οποτε και εδώ είσαι λάθος και πλεόν ο υπερχρονισμός δεν είναι αποκλειστικο προνόμιο των hardware freaks.

Και τελευταιο το κόστος πραγματικά αναρωτιέμαι που το βλέπεις .. πλεον ακόμη και αρκετα φθηνες αξιοπρεπεις μητρικες έχουν ΠΟΛΛΕΣ δυνατοτηες για oc.. Οσο αφορά το κοστος της ψήκτρας και πάλι έλεος με ένα 30αρι περνεις αρκετά καλη ψηκτρα που αντέχει oc σε λογικά πλαισια.. και που επισης εχεις δεν εχεις σκοπο να κανει oc καλό είνια να την βάλεις για να γλυτώσουν τα αυτάκια σου από της τραγικες εργοστασιακες ψύκτρες!

Δημοσ.

μια μικρη παρενθεση...και ο 2500 κλοκαρεται...μν το ξεχναμε :-D οχι πως χρειαζεται αλλα νταξ :mrgreen:

ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ :X

Δημοσ.

μια μικρη παρενθεση...και ο 2500 κλοκαρεται...μν το ξεχναμε :-D οχι πως χρειαζεται αλλα νταξ :mrgreen:

Ο 2500 ο απλος πως στο διάλο κλοκαρεται ??? αλλαξε κατι και δεν το έχω παρει χαμπαρι??

Δημοσ.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ :X

Ποιός ήρθε? :P

Ο 2500 ο απλος πως στο διάλο κλοκαρεται ??? αλλαξε κατι και δεν το έχω παρει χαμπαρι??

Με πρόλαβες.

Όχι δεν άλλαξε φυσικά καλά τα θυμάσαι. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...