Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eυχαριστώ για την απάντηση στους προβληματισμούς μου καρμεν.

Μερικές παρατηρήσεις:

1)Στο σύστημα για o/c όπως το λες βάζεις αυτήν την μητρική: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68P-DS3-s-1155-Z68-DDR3-HDMI-GA-Z68P-DS3.htm

Μήπως όμως θα έπρεπε να υπολογίσεις την τιμή με αυτήν την μητρική? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68XP-UD3p-s-1155-Z68-DDR3-HDMI-GAZ68XP3P-00-G.htm

Γιατί;

2)Επειδή και γω χρειάστηκε να αλλάξω την συχνότητα των μνημών, αυτό -όπως έχεις πει και συ αν θυμάμαι καλά- δεν αποτελεί υπεργχρονισμό. Εργοστασιακές είναι στα 1600 οι μνήμες.

Δεν αποτελεί χρονισμό απλά ήδη μπήκες στην διαδικασία να μπεις στο bios και να κάνεις 2 κλικ :)

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γιατί;

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι όταν ζητάει κάποιος σύνθεση για να κάνει οc εσύ του προτείνεις την πρώτη? Οκ, μπορεί να κάνω λάθος.

Άρα μου λες ότι και η δικιά μου κάνει για oc...

Δημοσ.

Ντάξει ρε συ, δεν χρειάζομαι ειδική μεταχείριση, καταλαβαίνω. :mrgreen:

Εδώ είναι η διαφορά μας. Όχι, δεν έχουν ένα δεκάρικο διαφορά. Έχουν 40 αν συνυπολογίσεις την ψύκτρα. Όσο για το htpc, ναι συμφωνώ με αυτό που λες και γι αυτό άλλωστε αναθεώρησα μερικά πράγματα από αυτά που έγραψα στο χθεσινό ποστ.

Μην ζητας συγνωμη βρε δεν εγινε και τιποτα. Απλα ο κοσμος εχει πολλες παραξενιες και μη φυσιολογικα hobby. Αυτος ειναι και ο λογος υπαρξης του νηματος overclocking στο insomnia.

Ωραία, ζητώ συγγνώμη και από σένα προσωπικά μιας και ανέφερε το όνομά σου η κάρμεν σε περίπτωση που ένιωσες προσβεβλημένος. Εννοείται ότι σέβομαι (αυτό το έγραψα ακόμα και στο πρώτο ποστ που κατά τα άλλα ήταν ίσως κάπως άγαρμπο) το χόμπι του καθένα. Αντί για το ψάρεμα χρησιμοποίησα το ψήσιμο :mrgreen:

Δημοσ.

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι όταν ζητάει κάποιος σύνθεση για να κάνει οc εσύ του προτείνεις την πρώτη? Οκ, μπορεί να κάνω λάθος.

Άρα μου λες ότι και η δικιά μου κάνει για oc...

Αλλο το ζητάει κάποιος να κάνει o/c άρα τα λεφτά για k επεξεργαστή, ψύχτρα και Mobo είναι δεδομένα

Και άλλο προτείνω σε έναν αρχάριο μητρική για να ξεκινήσει o/c

Δεν ξέρω αν με πέτυχες με την μητρική αυτή

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0642385&catid=020200

οταν την είχε κάπου 105 ευρώ. Οπότε την πρότεινα γιατί άξιζε

Οταν όμως κάποιος ανοίξει θέμα για o/c όχι δεν θα προτείνω αυτή απο το πλαίσιο. Για normal o/c είναι μια χαρά αλλά όχι για χρήστη που θέλει να τσιτώσει το σύστημά του

Δημοσ.

Εγω ειμαι ενας απο αυτους που κανουν Overclocking για να γλυτωσουν χρηματα (αρα υπαρχουμε κι εμεις :D )

Τα ποσοστα κοστους και επιδοσεων που αναφερεις στην αναλυση σου, που συμπεραινεις οτι δεν κερδιζει καποιος ειναι αυθαιρετα και σε ελαχιστες περιπτωσεις μπορει να ισχυουν

Εγω αγορασα 2500K και τον τρεχω στα 4 (πολυ συντηρητικο Overclocking, παει και αλλο αλλα δεν χρειαζεται)

Θα μπορουσα να το εχω κανει με τη stock ψυκτρα αλλα πηρα μια με 35 ευρω ωστε το καλοκαιρι που σκαει ο τζιτζικας να μην ταλαιπωρειται το συστημα

Για να εχω αντιστοιχες επιδοσεις χωρις Overclock τι επρεπε να παρω? Τωρα βγηκε ο 2550Κ που εχει 30 ευρω παραπανω (α, τη stock ψυκτρα την πουλησα για 5 ευρω παρεπιπτοντως) που ειναι πιο κατω σε επιδοσεις σε stock. Επισης πιο κατω ειναι και ο 2600 που ειναι και ακριβοτερος.

Δημοσ.

Ο απλός 2500 κάνει ας πούμε 200 ευρώ. Εσύ έδωσες 245. Αύξηση του κόστους κατά 22,5% στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έχεις αύξηση επιδόσεων της τάξης του 22,5%? Αν δεν έχεις δεν κέρδισες χρήματα αλλά έχασες. Απλό είναι.

Δημοσ.

Καταρχήν ο 2500k κάνει κάπου στα 200 και ο σκέτος 189 ΤΩΡΑ

Ετσι και αλλιώς διαφορά χρηματική μεγάλη δεν είχαν

Από εκεί και πέρα για να μην κολλάς/με σε μεμονομένα κομμάτια

Πριν είπα ότι άτομα πήραν κάρτα γραφικών αλλά έτρωγε μπουκάλι. Για να παίξουν παιχνίδια λοιπόν έγινε o/c με τις συμβουλες των παιδιών του forum

ποιο είναι vfm τελικά; Ενας επεξεργαστής που όταν χρειαστεί θα τον πουσάρεις χωρίς να αλλάξεις mobo/cpu/ram ή ένας που θα φάει τα χρόνια του και δεν έχει παράταση ζωής;

Δημοσ.

Καταρχήν ο 2500k κάνει κάπου στα 200 και ο σκέτος 189 ΤΩΡΑ

Ετσι και αλλιώς διαφορά χρηματική μεγάλη δεν είχαν

Από εκεί και πέρα για να μην κολλάς/με σε μεμονομένα κομμάτια

Πριν είπα ότι άτομα πήραν κάρτα γραφικών αλλά έτρωγε μπουκάλι. Για να παίξουν παιχνίδια λοιπόν έγινε o/c με τις συμβουλες των παιδιών του forum

ποιο είναι vfm τελικά; Ενας επεξεργαστής που όταν χρειαστεί θα τον πουσάρεις χωρίς να αλλάξεις mobo/cpu/ram ή ένας που θα φάει τα χρόνια του και δεν έχει παράταση ζωής;

Πάντα 10 ευρώ διαφορά δεν είχαν; Αυτό έχει σημασία. Για το άλλο σου απάντησα, συμφωνώ μαζί σου. Αναφέρομαι σε κριτήρια αγοράς.

Α και για να το ολοκληρώσω αυτό με τα ποσοστά σύμφωνα με το review του insomnia για τον 2500 και αφού έκατσα και υπολόγισα όλα τα ποσοστά ο i5 2500 @ 4GHz υπερέχει του στοκ συνολικά κατά 17,3 %.

Δημοσ.

Δεινοσαυράκι έχεις καταλάβει την έννοια του o/c και των parts που επιλέγει ο κάθε ένας;

Είπα 2 τα τεινά ο έχει την κ@ύλα και αυτός που την σημερινή εποχή, λόγω κρίσης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Οταν λοιπόν θα καταφέρει ο δεύτερος να του κρατήσει το Pc άλλο 1 με 2 χρόνια το vfm πάει υπερ του o/c

Δημοσ.

Δλδ θες να μου πεις ότι ένας κλοκαρισμένος στα 4GHz i5 θα πάει 2 χρόνια παραπάνω από έναν στοκ? Δεν μπορεί να τα πιστεύεις αυτά. Εγώ σου απέδειξα με στοιχεία και νούμερα ότι η δωρεάν αύξηση επιδόσεων είναι τις περισσότερες φορές μύθος. Το χόμπι και η κ@υλα είναι άλλο πράγμα και απολύτως σεβαστό. Αυτό το διευκρίνισα από την αρχή.

Δημοσ.

Δλδ θες να μου πεις ότι ένας κλοκαρισμένος στα 4GHz i5 θα πάει 2 χρόνια παραπάνω από έναν στοκ? Δεν μπορεί να τα πιστεύεις αυτά. Εγώ σου απέδειξα με στοιχεία και νούμερα ότι η δωρεάν αύξηση επιδόσεων είναι τις περισσότερες φορές μύθος. Το χόμπι και η κ@υλα είναι άλλο πράγμα και απολύτως σεβαστό. Αυτό το διευκρίνισα από την αρχή.

Μπορεί να πάει και στα 4,5GHz άνετα

Και ναι πιστεύω όσα σου είπα

Θες να βρω λινκς από παιδιά με bottleneck και μετά με το ίδιο cpu να παίζουν μια χαρά τα Games τους;

Οπότε που βλέπεις τον μύθο;

Δημοσ.

Μπορεί να πάει και στα 4,5GHz άνετα

Και ναι πιστεύω όσα σου είπα

Θες να βρω λινκς από παιδιά με bottleneck και μετά με το ίδιο cpu να παίζουν μια χαρά τα Games τους;

Οπότε που βλέπεις τον μύθο;

Ωραία και στα 4,5 θα έχει 25% αύξηση επιδόσεων δλδ στα ίδια πάλι. Όσο για το bottleneck σου είπα και γω μαζί σου. Γιατί επιμένεις σε κάτι που έχω συμφωνήσει εδώ και ώρα;

Αναφέρεις μεν το παράδειγμα του bottleneck όπου έχεις δίκιο αλλά δεν λες τίποτα για λογικές του τύπου "τον αγοράζω καινούριο και τον κλοκάρω από την πρώτη μέρα" (με το απίστευτό επιχείρημα: είναι κρίμα να κάθεται στοκ...). Λες και όταν κάθεται ο επεξεργαστής πρέπει να είναι στα 4 και τα 4,5 GHz. Άστον να πάει στα 1600...

Συνοψίζοντας: Στις περοσσότερες των περιπτώσεων δεν κερδίζεις τίποτα. Στο παράδειγμα του i5 2500 χάνεις και από πάνω (στον δείκτη απόδοση/κόστος). Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις (όπως αυτή του bottleneck που είπες αλλά και άλλες).

Δημοσ.

Γιατί να κάνω ότι δε καταλαβαίνω ρε συ?

Αναφέρεις μεν το παράδειγμα του bottleneck όπου έχεις δίκιο αλλά δεν λες τίποτα για λογικές του τύπου "τον αγοράζω καινούριο και τον κλοκάρω από την πρώτη μέρα" (με το απίστευτό επιχείρημα: είναι κρίμα να κάθεται στοκ...).

^^^Αυτό λες.

Επίσης και εγώ θα σου πω why not αφού τον έχω να μην τον ανεβάσω;

Δε σε καταλαβαίνω ειλικρινά. Αναφέρεις τιμή αρχικά ένος non-o/c συστήματος και ενός o/c

Σου δίνω παράδειγμα και την διαφορά τιμής την έκανε ουσιαστικά η ψύχτρα.

Οπότε ΝΑΙ why not?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...