Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εμένα πειράζει που δεν μου τράβηξε τίποτα το ενδιαφέρον? :rolleyes:

Τι να πω. Θα τα ξέρεις μάλλον...

Οπότε πιάστε το από εκεί που το αφήσατε και να με συγχωράτε για την παρέμβαση. Όταν καταλήξετε μου λέτε να το σώσω και σε .pdf. :rolleyes:

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

δεν εννοώ οτι δεν είναι ενδιαφέρον όλα αυτά, απλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έγραψα σε αυτο το τοπικ, τα οποία ήταν και off-topic στην τελική... δεν αμφισβήτησα τις γνώσεις και την τεχνολογία της intel αλλα το marketing και το πώς αντιμετωπιζόμαστε στην τελική σαν καταναλωτές...

νομίζω οτι θα ήταν το ίδιο με το να αφήναμε τόσα χρόνια να φτιάχνει αυτοκίνητα μια αυτοκινητοβιομηχανία σε όλον τον κόσμο. πιστεύεις θα ήταν ίδια η πρόοδος και οι τιμές που θα πληρώναμε για ένα αυτοκίνητο ?

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι στέκει το παραπάνω ερώτημα.

Mainstream x86 επεξεργαστές, βγάζουν και θα βγάζουν, δύο εταιρίες. Και ανάλογα την ζήτηση* για τα κατά καιρούς ανταγωνιστικά ("υποκατάστατα", με οικονομικούς όρους) τους προϊόντα και με γνώμονα, από την μεριά τους, τον ορισμό μιας τιμής στην οποία μεγιστοποιείται το κέρδος τους, ο ΙΤ κόσμος θα συνεχίσει να περιστρέφεται.

Καμία ανωμαλία και καμία παρέκκλιση δεν παρατηρώ, ως προς το μοντέλο παραγωγής. Αντιθέτως, αν θέλεις να διακρίνεις κάτι το "περίεργο" μπορείς να κοιτάξεις τις αμερικάνικες παρεμβατικές διατάξεις, περί "υγιούς ανταγωνισμού", σε ενδεχόμενο "κλεισίματος" της AMD. Εκεί και μόνο εκεί, χωράει πολύ κουβέντα, αλλά είναι στην ουσία καθαρά πολιτική/οικονομοτεχνική κουβέντα, που νομίζω ότι είναι και οff thread, και off section και off forum.

*το πως διαμορφώνεται η ζήτηση, αν είμαστε θύματα marketing, αν έχουμε επίγνωση του τι χρειαζόμαστε και τι αγοράζουμε, είναι επίσης ένα ολόκληρο κεφάλαιο, που πάλι δεν νομίζω ότι "δένει" κάπως με το o/c.

Δημοσ.

εννοείται οτι είμαστε off topic απλώς γραφτήκαν διάφορα για άλλες εταιρίες που δεν έχουν φτιάξει επεξεργαστές ακόμα που να χτυπάνε στα ίσα την intel, γιαυτό πήρε αυτήν την κατεύθυνση η σηζήτηση. αν και νομίζω περισσότερο στον εαυτό μου τα έλεγα :P

Δημοσ.

Δεν βγαίνουν από το ίδιο wafer γιατί ανάλογα με τον αριθμό των transistors, τους αφιερώνεται πιο "καθαρό" (ή λιγότερο καθαρό) fab.

Παιδιά, δεν έχω διάθεση να σας προσβάλω, αλλά νομίζω δεν έχετε εξαντλήσει καθόλου τις διαθέσιμες πηγές γνώσης εκεί έξω, και έχετε ήδη βγάλει και συμπεράσματα/απόψεις.

Διαβάστε αυτό - και google ότι σας τραβήξει το ενδιαφέρον. Μετά ας ξαναρθουμε σε αυτό το thread και βλέπουμε, τι ακριβώς συζητάμε. Γιατί δεν νομίζω να το έχω αντιληφθεί.

Δεν μας προσβάλλεις καθόλου. Φυσικά και δεν εξαντλήσαμε τις πηγές γνώσης,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε άποψη.Άποψη μπορεί να έχει και ένας άσχετος (για τον εαυτό μου μιλάω).Γι' αυτό είναι τα forum.Για να μιλάς και να ανταλλάσεις απόψεις κι ας βγαίνεις εκτός θέματος μερικές φορές.

Δημοσ.

η intel όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ανταγωνισμό γιατι δεν μπορεί να έχει ανταγωνισμό και πουλάει οτι θέλει σε ότι τιμη θέλει. και σίγουρα σε αυτό έφταιγε και η microsoft όλα αυτα τα χρόνια. τώρα θα δούμε ΑΝ

Τι ακριβως εχει να κανει η microsoft με το θεμα αυτο? Ελπιζω να μην αναφερεσαι στο μπαναλ θεμα οτι πιο βαρια windows = αναγκη για ισχυροτερους επεξεργαστες. Ειδικα τα τελευταια χρονια που δεν ισχυει καθολου.

Αντιθετα στις αρχες της δεκαετιας του 80 η microsoft επαιξε πολυ σημαντικο ρολο στη μειωση του κοστους του hardware με την πανεξυπνη κινηση να διατηρει το δικαιωμα να πουλαει το λειτουργικο της και σε αλλους περα απο την IBM (οχι, ενα τετοιο δικαιωμα τοτε δεν ηταν δεδομενο). Αυτο δημιουργησε ανταγωνισμο.

Αν δεν το ειχε κανει μπορουμε να ειμαστε σχεδον σιγουροι οτι η πλατφορμα θα ειχε προ πολλου πεθανει. Και μπορει πολλει να νομιζουν οτι τα πραγματα θα ηταν καλυτερα αλλα εγω τρεμω και μονο στη σκεψη του πως θα ηταν αν ειχε επικρατησει πχ η apple με τις δικες της ιδεες για την πληροφορικη και την τιμολογιακη πολιτικη της

Δεν βγαίνουν από το ίδιο wafer γιατί ανάλογα με τον αριθμό των transistors, τους αφιερώνεται πιο "καθαρό" (ή λιγότερο καθαρό) fab.

Παιδιά, δεν έχω διάθεση να σας προσβάλω, αλλά νομίζω δεν έχετε εξαντλήσει καθόλου τις διαθέσιμες πηγές γνώσης εκεί έξω, και έχετε ήδη βγάλει και συμπεράσματα/απόψεις.

Διαβάστε αυτό - και google ότι σας τραβήξει το ενδιαφέρον. Μετά ας ξαναρθουμε σε αυτό το thread και βλέπουμε, τι ακριβώς συζητάμε. Γιατί δεν νομίζω να το έχω αντιληφθεί.

Απο το pdf σου

Class Testing –

scale: package level (~20mm / ~1 inch)

During this final test the processors will

be tested for their key characteristics

(among the tested characteristics are

power dissipation and maximum

frequency).

Binning –

scale: package level (~20mm / ~1 inch)

Based on the test result of class testing

processors with the same capabilities are

put into the same transporting trays.

Επεξεργαστες με διαφορετικο transistor count, δηλαδη διαφορετικα μοντελα φυσικα δεν φτιαχνονται στο ιδιο wafer, αλλα ενας i7 2600 για παραδειγμα και ενας 2700 δεν εχουν διαφορετικο αριθμο τρανζιστορ, μονο διαφορετικη συχνοτητα.

Δεν φτιαχνουν ολους τους 2600 μαζι και ολους τους 2700 ξεχωριστα. Με τεστ τους ξεχωριζουν μετα για το ποιος θα βαφτιστει 2600 και ποιος 2700. Αυτο νομιζω οτι θελουν να που και οι προηγουμενοι

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να και οι άσσοι που λέγαμε κρυμμένοι...

Intel and Motorola Mobility announced that the two companies are entering a multi-year, multi-device strategic relationship that includes smartphones which Motorola will begin shipping in the second half of this year using Intel Atom processors and the Android platform. The collaboration, which also covers tablets, will combine Intel's silicon processor technology with Motorola's mobile device design to deliver products with high performance and long battery life, the companies said. The agreement marks Intel's entry on the smartphone market with the Atom platform.

The companies will collaborate across hardware, software and services to deliver the new devices. At the Consumer Electronics Show in Las Vegas, Intel also showed a Lenovo handset based on the Atom platform. The K800 smartphone will be available in China in the second quarter with China Unicom, Lenovo announced. Intel expects several smartphones based on its new Atom processor Z2460 to come to market in 2012.

The company also demonstrated at CES its forthcoming 32nm Atom SoC for tablets and hybrids running on Microsoft Windows 8, codenamed Clover Trail, the first ultrabook from Dell running the Intel i7 core processor, and the next generation of ultrabook processors, called Ivy Bridge.

Δημοσ.

Εγώ αυτό που έχω διαβάσει πάντως είναι ότι ακόμα και οι ίδιοι επεξεργαστές είναι κάθε ένας ξεχωριστώς όπως οι άνθρωποι ας πούμε, δηλαδή αν 2 άνθρωποι ( ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ) φτιάξουν το ίδιο σύστημα ( ΟΛΑ ΙΔΙΑ ) την ίδια μέρα-ώρα με τον ίδιο επεξεργαστή απλά ας πούμε ο ένας να έχει κατασκευαστεί στις 15:00 και ο άλλος στις 15:01, ο κάθε ένας μπορεί να πιάσει διαφορετικές συχνότητες με υπερχρονισμό, δηλαδή ο 1ος μπορεί να πιάσει απο τα 3.0 --> 3.6 ενώ ο 2ος απο τα 3.0 --> 3.8...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γιατί δεν κάνουμε overclocking:

1) Γιατί ανήκουμε στο 99% του πληθυσμού που θέλει απλά να βάλει το pc στην πρίζα και να κάνει την δουλειά του.

2) Ανήκουμε στο 1%. Έχουμε και εμείς δικαιώματα. Θέλουμε το καλύτερο με το μικρότερο δυνατό κόστος. Χμμμ μητρική που "κλοκάρει καλά", επεξεργαστής "ξεκλείδωτος" (π.χ 2500Κ) ή ελαττωματικός (για marketing κλείδωσε η amd τους σκάρτους πυρήνες εγώ thunder-thunder-thundercats θα τους ξεκλειδώσω!!!) μνήμες να "σηκώνουν" (εντάξει αυτό όχι πάντα) και μια καλή ψύκτρα.... Θεωρητικά αν πούμε ότι ο κλειδωμένος επεξεργαστής κοστίζει 100 μονάδες η "μη καλή για κλοκάρισμα" μητρική άλλα 100 και οι μνήμες και στις 2 περιπτώσεις 40 έχουμε από τη μία ένα κόστος των 240 μονάδων και από την άλλη? Στις περισσότερες περιπτώσεις 120 + 140 + 40 + 30 (η ψύκτρα ντε) = 330 μονάδες.

Δηλαδή έχουμε μια αύξηση κόστους κατά 72%. Όσο και να θέλει κάποιος να αμφισβητήσει αυτό το νούμερο δεν θα μπορέσει να το ρίξει κάτω από το 50%. Έχουμε 50% αύξηση των επιδόσεων? Όχι βεβαια. ***

3) Μήπως με 72% μεγαλύτερο κόστος θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα καλύτερο σετ? Εννοείται. Πώς θα κάναμε όμως μετά overclocking?

4) Και νομοτελειακά ερχόμαστε στο 0,1% που κλοκάρει για να κλοκάρει. Μπορεί να τους κατηγορήσεις κανείς? Όχι. Εγώ έχω για χόμπι να βγαίνω κάθε κυριακή στην ταράτσα και να ψήνω μπριζόλες, ο άλλος να κάνει overclocking. Γιατί όμως μπορεί να κατηγορήσει κάποιος αυτούς τους χρήστες? Ως power users -χωρίς ειρωνεια- θα τους βρεις να τριγυρνάν στα φόρουμ και να συστήνουν σε ανυποψίαστους χρήστες που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αν ο intel core 2 duo είναι επεξεργσατής ή λειτουργικό σύστημα να τον "πουσάρουν" λίγο, θα "πάει καλύτερα", "έλα μωρέ δυο κλικ στο bios είναι".

5) Οι πραγματικοί απόκληροι. Αυτοί που δεν είναι ούτε power users ούτε λεφτά έχουν για άζωτο και εισαγόμενο ξηρό πάγο (δεν θα δίνει καμιά 200Mhz παραπάνω το εισαγoμενο C02?), ούτε τίποτα. Αυτοί απλά αντιγράφουν και ζουν στη σκιά. Τους βλέπεις να ασχολούνται με θέματα: "Ποση τάση να δώσω στον Ε2200?" "P4 3.0 Prescott o/c" και άλλα τινά. Απλά pathetic.

***Δεν συμπεριλαμβάνω στο κόστος καλύτερα και πιο ευρύχωρα κουτια + case fans, δεν χρειάζεται.

Δημοσ.

Γιατί δεν κάνουμε overclocking:

1) Γιατί ανήκουμε στο 99% του πληθυσμού που θέλει απλά να βάλει το pc στην πρίζα και να κάνει την δουλειά του.

Σεβαστό

2) Ανήκουμε στο 1%. Έχουμε και εμείς δικαιώματα. Θέλουμε το καλύτερο με το μικρότερο δυνατό κόστος. Χμμμ μητρική που "κλοκάρει καλά", επεξεργαστής "ξεκλείδωτος" (π.χ 2500Κ) ή ελαττωματικός (για marketing κλείδωσε η amd τους σκάρτους πυρήνες εγώ thunder-thunder-thundercats θα τους ξεκλειδώσω!!!) μνήμες να "σηκώνουν" (εντάξει αυτό όχι πάντα) και μια καλή ψύκτρα.... Θεωρητικά αν πούμε ότι ο κλειδωμένος επεξεργαστής κοστίζει 100 μονάδες η "μη καλή για κλοκάρισμα" μητρική άλλα 100 και οι μνήμες και στις 2 περιπτώσεις 40 έχουμε από τη μία ένα κόστος των 240 μονάδων και από την άλλη? Στις περισσότερες περιπτώσεις 120 + 140 + 40 + 30 (η ψύκτρα ντε) = 330 μονάδες.

Δηλαδή έχουμε μια αύξηση κόστους κατά 72%. Όσο και να θέλει κάποιος να αμφισβητήσει αυτό το νούμερο δεν θα μπορέσει να το ρίξει κάτω από το 50%. Έχουμε 50% αύξηση των επιδόσεων? Όχι βεβαια. ***

Σαφέστατα και έχει δικαιώματα το 1%. ΟΜΩΣ περι

α) Πυρήνων AMD: Για ποιο λόγο κάποιος να μην δώσει 100 ευρώ σε έναν 4πύρηνο όταν υπάρχει μία πιθανότητα για ξεκλείδωμα και ειδικά όταν δεν έχει μεγάλο budget?

β) Συστημάτων: (διαλέγω ένα μαγαζί και μόνο)

Σύστημα για μη o/c

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-2500-s1155-3-30GHz-6MB-BX80623I5250C.htm 193

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-H67MA-USB3-B3-1155-H67-DDR3.htm 95 (βάζω αυτήν και όχι την αμέσως πιο φτηνή για να έχουμε και ένα μέτροσύγκρισεις πχ στα ram slots)

Σύνολο 288

Σύστημα για oc/

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68P-DS3-s-1155-Z68-DDR3-HDMI-GA-Z68P-DS3.htm 97

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-2500K-s1155-3-30GHz-6MB-BX80623I52500K.htm 205

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Gaia-SD1283-Heatpipe-Cooler-120mm-Int-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm 32.90

Σύνολο 334,90

Διαφορά 46,90ευρώ

Τουτέστιν ΤΡΥΧΕΣ κατσαρές και αρλούμπανες. Και να μην τον κλοκάρεις σίγουρα τον έχεις πιο κρύο από ότι με τη μαμα ψύχτρα. Χώρια για την ησυχία της Gaia.

Μην μου πεις για κουτί. Ολόκληρο i7 κλοκαρισμένο στα 4.5GHz τον έχω στο Supercase των 40ευρώ

3) Μήπως με 72% μεγαλύτερο κόστος θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα καλύτερο σετ? Εννοείται. Πώς θα κάναμε όμως μετά overclocking?

Από το προηγούμενο το 72% επιπλέον κόστος δε το βλέπω

4) Και νομοτελειακά ερχόμαστε στο 0,1% που κλοκάρει για να κλοκάρει. Μπορεί να τους κατηγορήσεις κανείς? Όχι. Εγώ έχω για χόμπι να βγαίνω κάθε κυριακή στην ταράτσα και να ψήνω μπριζόλες, ο άλλος να κάνει overclocking. Γιατί όμως μπορεί να κατηγορήσει κάποιος αυτούς τους χρήστες? Ως power users -χωρίς ειρωνεια- θα τους βρεις να τριγυρνάν στα φόρουμ και να συστήνουν σε ανυποψίαστους χρήστες που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αν ο intel core 2 duo είναι επεξεργσατής ή λειτουργικό σύστημα να τον "πουσάρουν" λίγο, θα "πάει καλύτερα", "έλα μωρέ δυο κλικ στο bios είναι".

Επειδή το 2 κλικ στο bios το έχω πει και εγώ

Δεν ξέρω αν έχεις δει αυτό

http://www.youtube.com/watch?v=_GR5_X1CfUA

Οπότε όσο άσχετος και να είναι κάποιος θα το κάνει. Οπως αναγκαστικά θα μπει στο bios να βάλει τις 1600άρες ram στο 1600 αντί του 1333.

5) Οι πραγματικοί απόκληροι. Αυτοί που δεν είναι ούτε power users ούτε λεφτά έχουν για άζωτο και εισαγόμενο ξηρό πάγο (δεν θα δίνει καμιά 200Mhz παραπάνω το εισαγoμενο C02?), ούτε τίποτα. Αυτοί απλά αντιγράφουν και ζουν στη σκιά. Τους βλέπεις να ασχολούνται με θέματα: "Ποση τάση να δώσω στον Ε2200?" "P4 3.0 Prescott o/c" και άλλα τινά. Απλά pathetic.

***Δεν συμπεριλαμβάνω στο κόστος καλύτερα και πιο ευρύχωρα κουτια + case fans, δεν χρειάζεται.

Σκέφτηκες ποτέ ή έχεις δει ποτέ πόσα λεφτά έχουν γλυτώσει παιδιά που μπήκαν στο φόρουμ και άνοιξαν θέματα με παλιά συστήματα;

Υποθέτω όχι μια και είσαι και από τα νέα μέλη στη παρέα.

Οταν άτομα σαν τον caution, Thanos1972, Coldfusion, lionheart Κλπ (sorry ¨οσους ξεχνάω είναι περασμένη και η ώρα) συναντάνε θέματα μα γιατί η κάρτα που μόλις αγόρασα και κανονικά παίζει games δεν?

Εμ τρώει μπουκάλι από τον επεξεργαστή. Οι λύσεις?

α) Αγορά νέας τριπλέτας mobo-cpu-ram (που στις περισσότερες φορές δεν είναι τριπλέτα ελέω IDE)

β) Ανεβάζουμε τον επεξεργαστή και όλα μέλι γάλα

Τέλος να κλέισω με μερικά ιστορικά

Το o/c στην εποχή μας, για τους περισσότερους που το κάνουν, είναι καθαρά κ@ύλα και χόμπι

Το o/c όμως κάποτε ήτανε για την φτωχολογιά να το πω απλά και επειδή δεν υπήρχε μετρητό για αναβάθμιση κάθε τόσο

Αυτά απο μένα φιλικά πάντα :)

Δημοσ.

Να το ξαναπω και ας γινω κουραστικος?προσωπικη αποψη παντα.

Αγορασα πριν 12-13 μηνες διπυρηνο στα 3.2 και βρεθηκα να ειμαι με τετραπυρηνο για καθημερινη χρηση στα 3.7 με 1.36 ρευμα.δηλαδη στα επιπεδα του phenomII 980.ξερεις ποσο ειχε τοτε?170 euros εαν θυμαμαι καλα.με χαλασε?οχι φυσικα.αντε βαλε και την ψυχτρα μεσα,25 euros και εχω και καλυτερες θερμοκρασιες και λιγοτερο θορυβο απο την stok toy 980.

αλλες φορες τον εχω καθημερινα στα .4100 με 1.45 ρευμα που ουτε πολυ ειναι και εχω και πολυ καλες θερμοκρασιες.Ποσα εχω γλυτωσει τωρα προσωπικα?πολλα.

Να μην μιλησουμε και για το overclocking του cpu_nb που δουλευει με 1.325 ρευμα στα 2800mhz.

Την αυξηση των επιδοσεων,δεν την λες και μικρη.

Η μητρικη μια χαρα τιμη ηταν για sata 3 και usb 3.ειχε 90 euros.

Η καρτα γραφικων.αυτο παλι και εαν με χαλασε που απο 6950 που αγορασα βρεθηκα με 6970 και με στοκ ρευματα επαιζε και με 980 πυρηνα stable.να σου θυμησω τα ρολογια της?για την 6950 ειναι 800Mhz και της 6970 ειναι 880mhz.χωρια τους extra shaders...

Σαν και εμενα ειναι παρα πολλα ατομα εδω μεσα στο φορουμ.λες να τους πειραξε η τζαμπα αυξηση των επιδοσεων?εμενα προσωπικα καθολου.

Ποσα λεφτα θα επρεπε να εχω δωσει για να εχω αυτες τις επιδοσεις σε stok?ας πουμε οτι τον εχω στα 4100.

ειχαν 85 ο επεξεργαστης,25 η ψυχτρα,90 η μητρικη και 245 η καρτα γραφικων.

εχει περασει ενας χρονος.υπολογισε τα με τις σημερινες τιμες τωρα και με οτι hardware εχει κυκλοφορησει.

200 euros ειχαν η μητρικη,ο επεξεργαστης και η ψυχτρα.τοσο εχει ενας 2500 μονος του.δεν διαφωνω οτι ειναι καλυτερος σαν επεξεργαστης αλλα,το τονιζω αλλα,απο την στιγμη που στα 4100 με 2800 cpu-nb παιζω τα παντα με παρα πολυ καλα frames,ποιος ο λογος να παω σε κατι παραπανω.βαλε και 245 η καρτα παμε στα 445 που εδωσα για να παιζω οπως παιζω.

ενδεικτικα ας πουμε οτι θα αγοραζα εναν 2500 με 200 + 100 η μητρικη με το z68 chipset + 25 που βρισκεις την ψυχτρα μου εκθεσιακη απο το πλαισιο + 310 euros για την στοκ 6970.ποσα πηγαμε?635 εuros το ενα στοκ και 445 εδωσα εγω.κοντα 200 euros διαφορα.

εχει διαφορα τωρα ναι η οχι?και αντε πες μου οτι ο 2500 ειναι καλυτερος απο τον PhenomII στα 4100 για τα παιχνιδια.οκ αλλα σε 1920Χ1200 που παιζω πιστεψε με εαν εβλεπα διαφορες θα ηταν με 80 frames με τον Phenom και 100 με τον 2500.ε ειλικρινα τωρα....................

Επισης ασε το overclocking απεξω.οταν μαθει καποιος τι γινεται με εκεινο το πραγμα που λεγεται bios,δεν χρειαζεται μονο να του ανεβασει τις επιδοσεις,μπορει να τον εχει στοκ με οσο το δυνατον λιγοτερο ρευμα γινεται.τι συνεπαγεται αυτο?θεωρητικα αυξηση ζωης του επεξεργαστη,και καλυτερες θερμοκρασιες με λιγοτερο θορυβο με την stock ψυχτρα.ασχημα ειναι?

Αφου τα ξερεις και εσυ,τι μας βαζεις να τα ξαναλεμε? :mrgreen: :P

Δημοσ.

Eυχαριστώ για την απάντηση στους προβληματισμούς μου καρμεν.

Μερικές παρατηρήσεις:

1)Στο σύστημα για o/c όπως το λες βάζεις αυτήν την μητρική: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68P-DS3-s-1155-Z68-DDR3-HDMI-GA-Z68P-DS3.htm

Μήπως όμως θα έπρεπε να υπολογίσεις την τιμή με αυτήν την μητρική? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68XP-UD3p-s-1155-Z68-DDR3-HDMI-GAZ68XP3P-00-G.htm

Ακόμα και λάθος να κάνω στην επιλογή των κομματιών (και το δέχομαι, αναγνωρίζω ότι το κατέχεις πολύ καλύτερα το θέμα) πάλι η διαφορά στην τιμή είναι ανάλογη με την διαφορά στις επιδόσεις? (δεν αναφέρομαι στα benchmarks)

2)Επειδή και γω χρειάστηκε να αλλάξω την συχνότητα των μνημών, αυτό -όπως έχεις πει και συ αν θυμάμαι καλά- δεν αποτελεί υπεργχρονισμό. Εργοστασιακές είναι στα 1600 οι μνήμες.

3) Το πιο παρεξηγήσιμο κομμάτι του ποστ μου. Δεν έχω τίποτα με κανένα παιδί εδώ μέσα, ούτε μου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια. PC πλέον αλλάζω κάθε 7-8 χρόνια. Με το παράδειγμα που αναφέρεις συμφωνω απόλυτα και το έχω γράψει και γω. Π.χ. έχω έναν p4 στα 2.6 και οριακά δεν παίζει hd. Εννοείται ότι θα προσπαθήσω να τον ανεβάσω (αν αυτό πρόκειται να βοηθήσει). Πάντως, λάθος μου, έπρεπε να συμπεριλάβω και αυτήν την κατηγορία χρηστών (και αντίστοιχων αναγκών) αν θα ήθελα να είμαι πιο αντικειμενικός.

4) Όπως ξαναέγραψα, δεν έχω τίποτα με το χόμπι που διαλέγει ο καθένας. Απλά θεωρώ (και είναι αυστηρά προσωπική μου άποψη αυτή, δεν προσπαθώ να την επιβάλω σε κανέναν) ότι δεν είναι φυσιολογικό κάποιος να παίρνει ένα μηχάνημα καινούριο και αντί να το χαρεί να κάθεται με την ψυχή στο στόμα να δίνει τάσεις.

Εννοείται φιλικά.

ΕΝΤΙΤ: Θάνο, μάλλον γράφαμε ταυτόχρονα. Σεβαστά όσα λες αλλά νομίζω ότι σε ένα σημείο παρανόησες το ποστ μου. Το θέμα μου δεν ήταν το intel vs amd ούτε αν ο 2500Κ είναι καλύτερος. Την ίδια άποψη εξέφρασα άλλωστε και γι αυτούς που κλοκάρουν τον 2500.

Δημοσ.

ΕΝΤΙΤ: Θάνο, μάλλον γράφαμε ταυτόχρονα. Σεβαστά όσα λες αλλά νομίζω ότι σε ένα σημείο παρανόησες το ποστ μου. Το θέμα μου δεν ήταν το intel vs amd ούτε αν ο 2500Κ είναι καλύτερος. Την ίδια άποψη εξέφρασα άλλωστε και γι αυτούς που κλοκάρουν τον 2500.

Οχι δεν παρεξηγησα.απλα εκανα σαν συγκριση αυτους τους 2 γιατι απλα ετσι παει.ποιον να εβαζα μεσα?τον thuban η τον 980 ton stok?ποιος ο λογος.τα ιδια πραγματα θα ισχυαν και με αυτους.

Απλα μου αρεσουν παρα πολυ αυτα τα ποστς οταν γινονται τετοιες συζητησεις παντα φυσικα μεσα σε φιλικο κλιμα ετσι?

(δεν μιλαμε για τιποτα κλοκαρισμα στις μνημες μοιας και εκει οι διαφορες ειναι ελαχιστες).

(εαν δεν ειδες,μπηκε και η καρτα γραφικων μεσα στο παιχνιδι).

Edit:Και για να το κανω λιγο πιο κατανοητο για εσενα.

o 2500Κ με τον απλο εχουν κοντα ενα 10ρικο διαφορα στην τιμη σωστα?

Οπως λες εχεις τον pentium 4 που για λιγο δεν παιζει ταινιες.θα σε χαλουσε να ειχες δωσει τοτε ενα 10ρικο παραπανω και να μπορουσες τωρα να ανεβασεις πανευκολα τον pentium 4 (γιατι πανευκολα ανεβαινουν οι 2500Κ) και να μπορεις να τον κανεις ενα htpc?

Δημοσ.

Eυχαριστώ για την απάντηση στους προβληματισμούς μου καρμεν.

Μερικές παρατηρήσεις:

1)Στο σύστημα για o/c όπως το λες βάζεις αυτήν την μητρική: http://www.plaisio.g...GA-Z68P-DS3.htm

Μήπως όμως θα έπρεπε να υπολογίσεις την τιμή με αυτήν την μητρική? http://www.plaisio.g...68XP3P-00-G.htm

Ακόμα και λάθος να κάνω στην επιλογή των κομματιών (και το δέχομαι, αναγνωρίζω ότι το κατέχεις πολύ καλύτερα το θέμα) πάλι η διαφορά στην τιμή είναι ανάλογη με την διαφορά στις επιδόσεις? (δεν αναφέρομαι στα benchmarks)

2)Επειδή και γω χρειάστηκε να αλλάξω την συχνότητα των μνημών, αυτό -όπως έχεις πει και συ αν θυμάμαι καλά- δεν αποτελεί υπεργχρονισμό. Εργοστασιακές είναι στα 1600 οι μνήμες.

3) Το πιο παρεξηγήσιμο κομμάτι του ποστ μου. Δεν έχω τίποτα με κανένα παιδί εδώ μέσα, ούτε μου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια. PC πλέον αλλάζω κάθε 7-8 χρόνια. Με το παράδειγμα που αναφέρεις συμφωνω απόλυτα και το έχω γράψει και γω. Π.χ. έχω έναν p4 στα 2.6 και οριακά δεν παίζει hd. Εννοείται ότι θα προσπαθήσω να τον ανεβάσω (αν αυτό πρόκειται να βοηθήσει). Πάντως, λάθος μου, έπρεπε να συμπεριλάβω και αυτήν την κατηγορία χρηστών (και αντίστοιχων αναγκών) αν θα ήθελα να είμαι πιο αντικειμενικός.

4) Όπως ξαναέγραψα, δεν έχω τίποτα με το χόμπι που διαλέγει ο καθένας. Απλά θεωρώ (και είναι αυστηρά προσωπική μου άποψη αυτή, δεν προσπαθώ να την επιβάλω σε κανέναν) ότι δεν είναι φυσιολογικό κάποιος να παίρνει ένα μηχάνημα καινούριο και αντί να το χαρεί να κάθεται με την ψυχή στο στόμα να δίνει τάσεις.

Εννοείται φιλικά.

Σεβαστα αυτα που γραφεις αλλα για την παραγραφο 4 αυτο που δεν εχεις καταλαβει και μιλαω για το προσωπο μου ειναι οτι το overclocking ειναι χομπι,καυλα παρτο οπως θελεις . Αλλος παει για ψαρεμα ε εμενα μου αρεσει να ανεβαζω -πειραζω οτι εχει σχεση με hardware. Οι τασεις που αναφερεις για σενα ειναι μη φισιολογικη κατασταση για μενα ειναι , μου αρεσει παρα πολυ η αναζητηση ενος σταθερου συστηματος μετα απο overclocking.Αν μου εδινε καποιος μια δουλεια οπου θα ξυπνουσα το πρωι και θα μου ελεγε δοκιμασε καρτες γραφικων ,μνημες ,επεξεργαστες να διαπιστωσεις ποιο ειναι το οριο τους και ποσο παει το καθενα ε για μενα θα ηταν το τελειο:devil:.

φιλικα

Δημοσ.

Edit:Και για να το κανω λιγο πιο κατανοητο για εσενα.

o 2500Κ με τον απλο εχουν κοντα ενα 10ρικο διαφορα στην τιμη σωστα?

Οπως λες εχεις τον pentium 4 που για λιγο δεν παιζει ταινιες.θα σε χαλουσε να ειχες δωσει τοτε ενα 10ρικο παραπανω και να μπορουσες τωρα να ανεβασεις πανευκολα τον pentium 4 (γιατι πανευκολα ανεβαινουν οι 2500Κ) και να μπορεις να τον κανεις ενα htpc?

Ντάξει ρε συ, δεν χρειάζομαι ειδική μεταχείριση, καταλαβαίνω. :mrgreen:

Εδώ είναι η διαφορά μας. Όχι, δεν έχουν ένα δεκάρικο διαφορά. Έχουν 40 αν συνυπολογίσεις την ψύκτρα. Όσο για το htpc, ναι συμφωνώ με αυτό που λες και γι αυτό άλλωστε αναθεώρησα μερικά πράγματα από αυτά που έγραψα στο χθεσινό ποστ.

Σεβαστα αυτα που γραφεις αλλα για την παραγραφο 4 αυτο που δεν εχεις καταλαβει και μιλαω για το προσωπο μου ειναι οτι το overclocking ειναι χομπι,καυλα παρτο οπως θελεις . Αλλος παει για ψαρεμα ε εμενα μου αρεσει να ανεβαζω -πειραζω οτι εχει σχεση με hardware. Οι τασεις που αναφερεις για σενα ειναι μη φισιολογικη κατασταση για μενα ειναι , μου αρεσει παρα πολυ η αναζητηση ενος σταθερου συστηματος μετα απο overclocking.Αν μου εδινε καποιος μια δουλεια οπου θα ξυπνουσα το πρωι και θα μου ελεγε δοκιμασε καρτες γραφικων ,μνημες ,επεξεργαστες να διαπιστωσεις ποιο ειναι το οριο τους και ποσο παει το καθενα ε για μενα θα ηταν το τελειο:devil:.

φιλικα

Ωραία, ζητώ συγγνώμη και από σένα προσωπικά μιας και ανέφερε το όνομά σου η κάρμεν σε περίπτωση που ένιωσες προσβεβλημένος. Εννοείται ότι σέβομαι (αυτό το έγραψα ακόμα και στο πρώτο ποστ που κατά τα άλλα ήταν ίσως κάπως άγαρμπο) το χόμπι του καθένα. Αντί για το ψάρεμα χρησιμοποίησα το ψήσιμο :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...