Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Aφού σου είπα που να ψάξεις, γιατί μπερδεύεσαι? :rolleyes:

http://www.insomnia.gr/page/reviews/_/hardware/cpu/intel-core-i5-2500-review-r13?pg=7

Ξανά, ακόμα και ο "κλειδωμένος" Core i5 2500 μπορεί να υπερχρονιστεί μέχρι και (σχεδόν) τα 4GHz. Εμείς καταφέραμε και πιάσαμε την συχνότητα των 3.95GHz ( 104x37 ) . Το γεγονός οτι δεν πάει πιο ψηλά, δεν οφείλεται σε θερμοκρασία ή κάτι τέτοιο αλλά στο εσωτερικό κλείδωμα της Intel.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα γούστου και ασχολιών. Πιστεύω ότι γενικά το ratio "φορές που το oc έχει αισθητό πρακτικό αντίτυπο σε καθημερινές εφαρμογές για το μέσο χρήστη / φορές που γίνεται το oc", είναι αριθμός αρκετά μικρότερος της μονάδας, αλλά υπάρχουν σίγουρα περιπτώσεις που μπορεί να σου γλιτώσει λεφτά ή να αναβάλει κάποιο μεγάλο έξοδο για ολική αναβάθμιση. (Στο χόμπι φυσικά δεν αναφέρομαι καθόλου

Εγώ πάντως απογοητεύτηκα λίγο πρόσφατα όταν για πρώτη φορά προσπάθησα να κάνω oc σε έναν 955 που έχω και τον πήγα από 3.2 στα 3.8. Δουλεύω κι εγώ πολύ σε Matlab και ήθελα να μειώσω το χρόνο εκτέλεσης ενός καθαρά cpu-intensive προγράμματος και η διαφορά που είδα δεν ήταν όση περίμενα (2-3 sec σε πρόγραμμα που παίρνει αρκετό χρόνο-δε θυμάμαι τώρα ακριβώς σε sec/min). Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει στον 2500Κ που μπορεί να (μάλλον) έχει καλύτερο scaling, αφού και ο stm λέει ότι είδε διαφορά.

ΥΓ: Stm sorry για το οφτόπικ, αλλά μιας και ασχολείσαι κι εσύ με Matlab, έχεις καταλάβει τελικά αν το HT βοηθάει, ή τρίχες; Έxω την εντύπωση ότι κάπου είχα διαβάσει ότι δεν επωφελείται από αυτό η Matlab αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι concrete ακόμα...

Δημοσ.

ΥΓ: Stm sorry για το οφτόπικ, αλλά μιας και ασχολείσαι κι εσύ με Matlab, έχεις καταλάβει τελικά αν το HT βοηθάει, ή τρίχες; Έxω την εντύπωση ότι κάπου είχα διαβάσει ότι δεν επωφελείται από αυτό η Matlab αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι concrete ακόμα...

Οχι δεν βοηθάει... ισα ισα που έχει και αρνητικό αντίκτυπο!

Για να αναγνωρίστει σωστά το ΗΤ πρεπει να κανεις ρυθμίσεις στο matlab αλλα και πάλι αυτο που κερδίζεις είναι να μπορεις να αξιοποιήσεις την πλήρη δύναμη των 4πυρήνων και να μην χάνεις λόγω ενεργοποιημένου ΗΤ.

Γενικά η matlab και το multithreading ειναι πολυ πονεμενη ιστορία ... ειδικά για προγραμμα τετοιου είδους...

Αργησαν πολυ να την κανουν πολυνηματικη και παλι δεν αξιοποιει τους πυρήνες όπως θα έπρεπε!!

Δημοσ.

ok, thx για την άμεση απάντηση, κι εγώ αυτό ήξερα. Ναι άστο μην το ψάχνεις. Χαίρομαι που κατέληξα σε 2500Κ τελικά. Συγκρίνω και με κάτι Xeon (του '10 βέβαια) και τους τρωει- υποθέτω και λόγω ρολογιού (stock freq).

Δημοσ.

Δεδομένου ότι δεν ασχολήθηκα ποτέ με overclocking, ούτε και με κανενός άλλου είδους σκάλισμα σε οποιοδήποτε μηχάνημα (από υπολογιστές μέχρι αυτοκίνητα...), ο τελευταίος από τον οποίο θα περιμένατε να δείτε post στο συγκεκριμένο θέμα, λογικά πρέπει να είμαι εγώ! Anyway...

Για ...εγκυκλοπαιδικούς λόγους, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, απολύτως σαφή και συγκεκριμένη, ζητώντας μια εξίσου σαφή και συγκεκριμένη απάντηση.

Όπως ίσως μερικοί από εσάς θα θυμούνται, σχετικά πρόσφατα είχα ζητήσει τις προτάσεις και τις γνώμες σας, για ένα καινούργιο σύστημα που πρόκειται να στήσω, μετά την ολική καταστροφή του προηγούμενού μου από τις μαλ... που κάνει ο Δίας,όταν βαριέται και δεν ξέρει πως να περάσει την ώρα του (βλ. κεραυνός...)

Το λοιπόν: Ο i5 2500k στον οποίο έχω καταλήξει, τρέχει από κατασκευής στα 3.3 GHz, σωστά; Αφού διευκρινίσω ότι, κάθε νούμερο που θα παραθέσω από 'δω και πέρα είναι καθαρά υποθετικό, μια και συγκεκριμένες γνώσεις επί του θέματος δεν έχω, θέλω να ρωτήσω το εξής:

Έστω π.χ. ότι σε στοκ συχνότητα και χωρίς το παραμικρό "πείραγμα", με το συγκεκριμένο επεξεργαστή, τελειώνω τη μετατροπή ενός avi σε dvd (με το convert x to dvd) σε 20 λεπτά.

Αν υποθέσουμε ότι έχω τις γνώσεις και την εμπειρία και αποφασίζω να τον "σπρώξω" μέχρι τα όριά του, πηγαίνοντάς τον ας πούμε στα 4,5 GHz - θεωρούμε δεδομένο ότι όλα τα υπόλοιπα parts του υπολογιστή παραμένουν τα ίδια, εκτός του συστήματος ψύξης, καθώς και ότι μιλάμε για ακριβώς την ίδια ταινία - πόσο κέρδος σε πραγματικό χρόνο θα έχω; Με άλλα λόγια, τα 20 λεπτά, θα γίνουν 18, 15, ή τέλος πάντων, πόσα; Αν αυτή η ερώτηση είναι δυνατόν να απαντηθεί σαφώς και συγκεκριμένα - ιδανικά αλλά όχι απολύτως απαραίτητα, από κάποιον που έχει επιχειρήσει τη συγκεκριμένη μετατροπή, με το ίδιο πρόγραμμα και τον ίδιο επεξεργαστή, τόσο σε στοκ, όσο και μετά από overclocking - και ανάλογα από το πόσο σημαντική θα θεωρήσω τη διαφορά, θα μπορούσε να κάνει ακόμα κι εμένα (!) να σκεφτώ το ενδεχόμενο του σκαλίσματος...

Δημοσ.

post-201720-0-05285800-1331672197_thumb.jpg

post-201720-0-49737100-1331672206_thumb.jpg

Απομόνωσα από τον πίνακα του video editing, τις μετρήσεις που αφορούν τον 2500K σε stock και μετά από overclocking. Τα "points" που αναγράφονται, έχουν τεράστια διαφορά, το βλέπω. Αυτό που θέλω εγώ, ως αδαής, να καταλάβω, είναι το ποια είναι η "μετάφραση" αυτών των "points" σε πραγματικό χρόνο...

Δημοσ.

Μόνο η δοκιμή θα σε πείσει. Αλλά ειδικά στο convert x to dvd που σε ενδιαφέρει καμία. Το πρόγραμμα εκμεταλλέυται το πολύ το 60% του στοκ επεξεργαστή. Αν θες να κάνεις ο/c για επιδόσεις, δεν υπάρχει λόγος με αυτόν τον επεξεργαστή. Αν το θες για χόμπι, αλλάζουν τα πράγματα.

Δημοσ.

Μόνο η δοκιμή θα σε πείσει. Αλλά ειδικά στο convert x to dvd που σε ενδιαφέρει καμία. Το πρόγραμμα εκμεταλλέυται το πολύ το 60% του στοκ επεξεργαστή. Αν θες να κάνεις ο/c για επιδόσεις, δεν υπάρχει λόγος με αυτόν τον επεξεργαστή. Αν το θες για χόμπι, αλλάζουν τα πράγματα.

Ακριβώς αυτό εννοούσα, όταν έλεγα ότι ζητώ "σαφή και συγκεκριμένη" απάντηση.

Μακριά από 'μένα τέτοια ...χόμπι. Για 'μένα, μια τέτοια κίνηση έχει νόημα, από τη στιγμή που εξοικονομώ υπολογίσιμο χρόνο. Αν θέλω χόμπι, έχω το ποδήλατο... να είσαι καλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...