kamasoutra Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 σκέφτομαι να γραφτώ σε κάποιο ωδείο για να μάθω κιθάρα.δεν έχω κάποια σχέση με το όργανο απλά τώρα μ ήρθε στα 19 μ να το κάνω.απο μουσική αν παίζει ρόλο ακούω λίγο απο όλα με κυριότερο την pop-soul,ηλεκτρονική μουσική κ λίγο ρόκ. πολλοί καθηγητές ξέρω ότι όταν τους ρωτάς τί είναι καλύτερο σου απαντάνε δεν υπάρχει καλύτερο αλλά τι θές.εγώ σκεφτόμουν ακουστική αλλά κάπου αλλού διάβασα(είμαι διαβαστερός ο άτιμος)ότι η κλασική βοηθάει στο δεξί σου το χέρι κ θα αποκτάς διάφορες γνώσεις απο αυτήν κ στο ακουστικό κομμάτι αλλά κ πρακτικά κυρίως κ αν επιθυμώ μπορω να γράψω κ τραγούδια αν το έχω. στο δικό μ μυαλό είναι,να αρχίσω κλασική για κανά χρόνο κ μετά να το πάω σε ακουστική.αν είχα αρχίσει να παίζω μικρότερος θα ήταν λίγο διαφορετικά αλλά δεν έχω κ τόσο υπομονή αλλά θέλω να μάθω καλά να παίζω για εμένα. εσείς τι λέτε,τι να μάθω κ αν αρχίσω κλασική θα είναι τσάμπα χρόνος που θα το κάνω?
aris1986 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Ποτέ δεν είναι τσάμπα χρονος να αρχίσεις ενα όργανο. Η κλασσική θεωρώ οτι είναι πιο δύσκολη γιατί θα μάθεις δακτυλισμους, αρπισματα, κοπανιαμεντα κτλπ. Όλα αυτα σε βοηθούν και στην ακουστική και στην ηλεκτρική πιστεύω. Το αλλο σκελος ειναι οτι πρεπει να μαθεις να διαβαζεις παρτιτουρες. Ειναι και αυτο πολυ σημαντικο. Καλό ειναι να ξεκινήσεις.Η μουσική είναι φάρμακο.
thanocaster Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Η κλασσική θεωρώ οτι είναι πιο δύσκολη γιατί θα μάθεις δακτυλισμους, αρπισματα, ακκοπανιαμεντα κτλπ. Φίλε ΤΣ, ξεκίνα με όποια κιθάρα σου αρέσει. Γενικότερα, να ακούς τους δασκάλους τί λένε και όχι κάποιο βιβλίο/σάιτ που δεν μπορείς να αξιολογήσεις ο ίδιος. Όπως ακούς το γιατρό σου τί λέει για ένα πρόβλημα υγείας και όχι ό,τι βρίσκεις γραμμένο κάπου.
Bspus Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Εγω ξεκινησα στα 16 με ηλεκτρικη, χωρις να εχω καθολου εμπειρια με μουσικα οργανα. Εκανα μαθηματα σχεδον 3 χρονια, τα οποια φυσικα ηταν προσαρμοσμενα στο στυλ που με ενδιεφερε (rock metal funk). Δεν χρειαζεται να αρχισεις απο κλασικη. Ουσιαστικα ειναι διαφορετικο οργανο. Η προσωπικη μου γνωμη ειναι να ξεκινησεις να μαθαινεις αυτο που ειναι πιο κοντα στη μουσικη που θες να παιζεις. Και βρες ενα δασκαλο με τον οποιο θα ταιριαζετε οσον αφορα το στυλ του ωστε να μη βαριεσαι. Το τελευταιο βεβαια ειναι πιο δυσκολο γιατι δεν μπορεις να κρινεις αμα δεν εχεις καθολου εμπειρια. Ξερω αλλους που ενω ξεκινησαν και αυτοι με δασκαλους τελικα βαρεθηκαν και τα παρατησαν γιατι το στυλ μαθηματων δεν ηταν αυτο που τους αρεσε, αλλα δεν μπορουσαν και να κρινουν γιατι δεν ειχαν μετρο συγκρισης. Σε αυτο το θεμα ημουν τυχερος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα