Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι νέος και λίγο άσχετος και θα ήθελα λίγες απαντήσεις στις απορίες μου.

Έχω ένα SONY VAIO VGN-NS38E το οποίο μου κολλάει τελείως και άν δεν πατήσω το κουμπί να κλείσει δεν κλείνει.

Το πάω στο πρώτο μάστορα μου λέει μάλλον μητρική.Το πάω στο δεύτερο μου λέει σκληρός και 200 ευρώπουλα για να μου βάλει καινούριο.Το πήρα κι έφυγα και μετέπειτα κατάλαβα πως μου έδωσε άλλη μπαταρία ο απατεώνας.Τέλος πάντων,άλλο είναι το πρόβλημα μου.Έχω βρεί το σκληρό(toshiba MK2555GSX) με 82ευρώ στο ebay.

To να το αλλάξω μόνος μου δεν είναι δύσκολο,ήδη έλυσα όλο το λάπτοπ και το ξαναέδεσα.

Με τις βίδες τα καταφέρνω.Με τα format τα reboot και τα back up είμαι άσχετος.

Το ερώτημα είναι τί χρειάζεται να γίνει όταν αλλάζουμε σκληρό.

Παρεπιπτόντως δεν έχω το cd για τα windows.

Nα το πάω σε κανέναν άλλο μάστορα γι' αυτή τη δουλειά ή μπορεί κάποιος να με βοηθήσει απο εδώ?

Δημοσ.
200 ευρώπουλα για να μου βάλει καινούριο.Το πήρα κι έφυγα και μετέπειτα κατάλαβα πως μου έδωσε άλλη μπαταρία ο απατεώνας.

...δεν μπορώ να καταλάβω -ΑΝ είσαι 100% 101% ότι σου έφαγε την μπαταρία- γιατί δεν έκανες το σύμπαν "ανάστα ο Κύριος"...

Κι αν τεσπα υπάρχουν λόγοι γι' αυτό, εγώ στη θέση σου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πχ θα του χάραζα το αμάξι ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ με κλειδί. Με την προϋπόθεση της 101% σιγουριάς βέβαια που λέγαμε.

...Τεσπα, κατ' αρχάς βάλε το Hard Disk Sentinel, που μόλις το τρέξεις θα σου αναφέρει την κατάσταση της "υγείας" του υπάρχοντος δίσκου. ΑΝ "πει" ότι ο δίσκος είναι στο δρόμο για τα θυμαράκια (βασικά πάρε ένα screenshot του προγράμματος, και ανέβασέ το εδώ να δούμε τί ακριβώς λέει), τότε ναι να προχωρήσεις σε αγορά δίσκου. Να έχεις πάντως υπ' όψιν σου ότι δίσκος απ' το eBay σημαίνει μανούρα (και έξοδα αποστολής - εκτός και αν δηλώνουν ότι τ' αναλαμβάνουν αυτοί, αν μιλάμε για ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ πώλησης) στην περίπτωση που κι αυτός χαλάσει εντός εγγύησης.

Κάνε πρώτα αυτό, γιατί μπορεί καν αν μην έχεις πρόβλημα σε hardware (μητρική ή δίσκο ή whatever), και απλά με επανεγκατάσταση των Windows να είναι το λάπτοπ οκ...Αν βέβαια είναι ο δίσκος, να ξέρουμε πού βαδίζουμε. Κι όταν έρθει η ώρα, θα πούμε και περί εγκατάστασης, η οποία ναι μεν δεν είναι κάτι τραγικά δύσκολο (και Windows βρίσκονται, κι ας μην έχεις το CD), αλλά επειδή είναι λάπτοπ ίσως υπάρχουν κάποια θεματάκια. Θα τα δούμε.  

Δημοσ.

Έννοια σου και έχουν γνώση οι φύλακες,το σχέδιο έχει ήδη εκπονηθεί.Απλά περιμένω τη κατάλληλη στιγμή για να το εφαρμόσω,σιγά μη τον αφήσω έτσι.

Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες,έκανα το τεστ και μου έβγαλε αυτά.

There are 21 bad sectors on the disk surface.The contents of these sectors were moved to the spare area.

Based on the number of rammaping operation,the bad sectors may form continuous areas.

At this poin warranty replacement of the disk is not yet impossible,only if the health drops further.

It is recommented to examine the log of the disk regularly.All new problems found will be loged there.

It is recommented to continuously monitor the hard disk status.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...