Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Μόλις πήρα το πρώτο μου iPhone. Μεταχειρισμένο, το 4. ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1: Ήξερα προτού το αγοράσω ότι έχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα στις κλήσεις από τη στιγμή που αναβαθμίστηκε στην έκδοση του iOS 5 και προσωπικά θεωρούσα ότι είναι αυτό: https://discussions....tart=0&tstart=0 Πραγματικά, από τη στιγμή που το πήρα μόνο η πρώτη κλήση που έκανα ήταν κανονική. Από εκεί και έπειτα, στις επόμενες δύο αρχικά άκουγα αλλά δε με ακούγανε και στις επόμενες δύο ούτε άκουγα, ούτε με ακούγανε. Χθες το πήρα, δεν το έχω δοκιμάσει πολύ. Θεωρούσα, όμως, ότι μπορεί το πλήρες reset να λύσει το πρόβλημα, κάτι που δε συνέβη. Ελπίζω στην 5.1 αλλά δεν ξέρω πότε θα κυκλοφορήσει. Τι εκτίμηση κάνετε για ημερομηνία; ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2: Για αυτό το πρόβλημα δε γνώριζα από πριν. Η μπροστά κάμερα (FaceTime) δε φαίνεται να λειτουργεί καθόλου. Όταν την ενεργοποιώ η οθόνη κάνει freeze στο εφέ με το κλείστρο και μετά δεν μπορώ να επιστρέψω στην κανονική κάμερα. Το κινητό ανταποκρίνεται κανονικά. Τις πρώτες φορές με μια επανεκκίνηση γυρνούσα στην κανονική κάμερα (που λειτουργεί κανονικά). Μόλις, όμως, το γύριζα στην FaceTime κάμερα, δεν μπορούσα να επιστρέψω. Πλέον, μετά από 2 reset, αυτό συμβαίνει μόνιμα. Δηλαδή ακόμη και με πλήρες Shut Down και επανεκκίνηση του iPhone όταν ανοίγω το λογισμικό για την κάμερα, βλέπω είτε μια μαύρη οθόνη, είτε το κλείστρο ακίνητο. Όπως είπα και πριν, το τηλέφωνο ανταποκρίνεται (μπορώ να πηγαίνω πχ στις φωτογραφίες, να βγαίνω από την εφαρμογή της κάμερας κτλ). ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ SERVICE: Ότι το μικρόφωνο πιθανώς να είναι χαλασμένο και ότι δεν έχει καμία σημασία που εγώ το χρησιμοποιώ σε άλλες εφαρμογές (όπως τα ηχογραφημένα μηνύματα) γιατί υπάρχουν δύο μικρόφωνα, οπότε το ένα λειτουργεί και το άλλο όχι. Αποκλείεται, μου είπαν, να φταίει το λογισμικό και η αναβάθμιση. Είναι πρόβλημα hardware. Μου είπαν ακόμη ότι πιθανώς να έχει πάρει υγρασία, γι' αυτό να χαλάνε σιγά σιγά και άλλα εξαρτήματα. Κάτι που δεν ανέφερα στο Service είναι ότι στα πρώτα τηλεφωνήματα, λειτουργούσε κανονικά. Μου είπαν να τους το αφήσω μια μέρα να το κοιτάξουν και την άλλη μέρα θα μου πούνε πόσο κοστίζει η επιδιόρθωση. Δεν το έκανα γιατί δεν μπορούσα εκείνη την ώρα να το αφήσω. Το σκέφτομαι, όμως. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΛΥΣΗ: Για Θεσσαλονίκη υπάρχει κάποιο αξιόπιστο, φθηνό (κυρίως) μαγαζί που να αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές; Εσείς στη θέση μου, θα περιμένατε για την 5.1 ή θα πηγαίνατε για την αντικατάσταση ορισμένων εξαρτημάτων; Το κινητό είναι εκτός εγγύησης. Υπάρχει τρόπος να επιστρέψω στην προηγούμενη έκδοση; Νομίζω είναι η 4.3.3 ή 4.3.5 (δεν έχω καταλάβει). Τι άλλο μπορώ να κάνω;
RcManiac Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Ποια έκδοση είναι ; Αυτό με την υγρασία το λένε για όλα τα κινητά λες και τα κάνουμε μπάνιο ...
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Τι εννοείς; Έγραψα iPhone 4. Η χωρητικότητα είναι 16GB (αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό).
basilis5 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 για την καμερα δεν ξερω. ενος φιλου μια ωραια πρωια πεθανε η καμερα το πηγε στο κολωνακι- αθηνα και του ειπαν πως εφταιγε το 5,0.1 το παιδευανε με restore μια ωρα και εν τελη το εφτιαξαν. ομως δουλεψε για 3 μερες και ξαναχαλασε. σε οτι αφορα το 5.0.1και κλησεις δεν υφισταται το προβλημα που λες. συμπερασμα κατα την γνωμη μου ειναι οντως θεμα hardware. στην ελλαδα δεν υπαρχει εξουσιοδωυημενο σερβις που να κανει οντως σερβις. απο οσο γνωριζω υπαρχει πολιτικη αντικαταστασης ολης της συσκευης οποτε ευχεσαι να εισαι εντος εγγυησης. εσενα ποσα σου ζητησαν για να το φυιαξουν και σε ποιο σερβις; επισης αυτο με τα 2 μικροφωνα μου ακουγεται μεγαλη μουφα. κατω διπλα στην εσοχη για τον φορτιστη το τηλ εχει ενα ηχειο κι ενα μικροφωνο.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Τι εννοείς δεν υφίσταται το πρόβλημα; Το έχουν κι άλλοι (προφανώς πολύ λίγοι). Πώς μπορεί να μην υφίσταται; Το να είναι εξουσιοδοτημένο το Service δε με ενδιαφέρει. Να κάνει τη δουλειά με ενδιαφέρει. Ήδη έγραψα ότι είμαι εκτός εγγύησης και τι μου είπαν από το Service για τιμές. Μην γράφω συνέχεια τα ίδια, δεν έχει νόημα.
RcManiac Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Γιατί δεν κοιτάς απευθείας από Apple ; Στειλ'τους ενα mail...
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Τι να τους πω; Τόσος κόσμος έχει το ίδιο πρόβλημα και συνήθως η λύση είναι "πηγαίντε σε ένα genius" όπου εκεί τους το αλλάζουν. Εγώ, όμως, είμαι εκτός εγγύησης. Επίσης, ψάχνω για κάτι σχετικώς φθηνό. Η Apple εμπειρικά, χρεώνει τρελά ποσά. Άμα είναι να δώσω 200€ για να το φτιάξω, δε θα πάρω.
haHa Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δεν θεωρω οτι ειναι προβληματα software αυτα που περιγραφεις, αλλα απλα πηρες ενα προβληματικο iPhone. Το πηρες απο εμπιστο ατομο? Για σιγουρια εχεις κανει restore σε 5.0.1 ωστε να περαστει απο την αρχη καθαρα?
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δεν θεωρω οτι ειναι προβληματα software αυτα που περιγραφεις, αλλα απλα πηρες ενα προβληματικο iPhone. Το πηρες απο εμπιστο ατομο? Για σιγουρια εχεις κανει restore σε 5.0.1 ωστε να περαστει απο την αρχη καθαρα? Όπως γράφω στο πρώτο ποστ, το πήρα από κάποιον τον οποίο δε γνωρίζω, που μου εξήγησε εξαρχής ότι το τηλέφωνο έχει πρόβλημα. Βέβαια, δε μου είπε τίποτα για το πρόβλημα της κάμερας και αυτό είναι ένα ζήτημα, αλλά αυτό με απασχολεί λιγότερο. Το θέμα είναι ότι δε με ξεγέλασε στο θέμα της δυσλειτουργίας του μικροφώνου (ήταν σαφής). Τέλος πάντων, δε με ενδιαφέρει αυτή η συζήτηση και δε βρίσκω σωστό να την κάνω πίσω από την πλάτη του, μιας και δεν του έχω αναφέρει ακόμη το πρόβλημα της κάμερας. Στο θέμα μας: Έχω κάνει restore και πλήρες reset και απ' όλα. Σήμερα το πρωί το άφησα στο κατάστημα που πέρασα χθες και βρέθηκε ότι έχει πρόβλημα το μικρόφωνο (το ακουστικό φτιάχτηκε) και θέλει άλλαγμα ολόκληρη η βάση, δηλαδή εκεί που κουμπώνει το κουμπί και κάποια πραγματάκια ακόμη. Το κόστος είναι 70-80€. Για την κάμερα, θέλω ακόμη 20-30€ για να την αλλάξουμε, αλλά και πάλι χωρίς σίγουρα αποτελέσματα. Αυτό βασικά δε με απασχολεί. Μάλλον απλά θα την απενεργοποιήσω. Όλα καταλήγουν σε ένα ερώτημα: γνωρίζει κανείς κάποιο αξιόπιστο Service στη Θεσσαλονίκη ή τη Λάρισα φθηνότερο και αξιόπιστο;
haHa Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Λογικα με το handsfree δουλευει το μικροφωνο, ετσι?
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δεν έχω handsfree οπότε δεν το έχω δοκιμάσει. Θα ψάξω να βρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα