mchrisober Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Μπορει να μου εξηγησει καποιος γτ στην ηλεκτροβανα πανε 4 ή 5 καλωδειο και οχι 2? Εαν μου κανει και ενα σχεδιαγραμμα γτ δεν ειμαι ηλεκτρολογος θα με βοηθουσε. Ευχαριστω
pournaras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 http://electricallab.gr/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=58&Itemid=34 Λιγο κατω απο τη μεση εχει ενα κατακορυφο σχεδιαγραμμα ηλεκτρικης συνδεσμολογιας.
mchrisober Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 ειδα το παραπανω αλλα επειδη δεν ειμαι ηλεκτρολογος δεν καταλαβα την συνδεσμολογια. Θα ηθελα να μου εξηγηση καποιος μονο ως το προς δουλευει η ηλεκτροβανα. Για να γινω ποιο σαφης, εαν ειχαμε την ηλεκτροβανα μονη της, χωρις να την συνδεσω πανω στο ολο συστημα του λεβητα, πως θα μπορουσα δινοντας ρευμα να την ανοιξω και να την κλεισω?
gang Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Το καλοκαίρι που σύνδεσα ηλεκτροβάνα στον θερμοσίφωνά μου, είχε 3 υποδοχές. Φάση, ουδέτερο και γείωση. Αλλά μιλάω μόνο για την ηλεκτροβάνα, όχι και τον θερμοστάτη μαζί.
pournaras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Το καλοκαίρι που σύνδεσα ηλεκτροβάνα στον θερμοσίφωνά μου, είχε 3 υποδοχές. Φάση, ουδέτερο και γείωση. Αλλά μιλάω μόνο για την ηλεκτροβάνα, όχι και τον θερμοστάτη μαζί. Ποσο σου στοιχησε; γιατι θελω να βαλω μια σε ενα σημειο ωστε να κλεινω τα καλοριφερ και να αφηνω μονο το μποιλερ.
gang Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δεν γνωρίζω. Το είχε πάρει και το τοποθέτησε ο υδραυλικός μαζί με το μποιλερ και τις λοιπές υδραυλικές συνδέσεις για να παίρνει ζεστό νερό από τον καυστήρα. Εγώ έκανα μόνο της ηλεκτρολογικές. Αν θυμάται κανας γονέας από Παρασκευή που θα πάω στο πατρικό μου θα σου πω...
leftermann Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 γύρω στο 50ρικο έχει μια καλή ηλεκτροβάνα. Μην πάρεις τον κυκλοφορητή σου στο χέρι πρόσεξε όμως...
gang Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μάλλον πάει ανάλογα την χρήση. Δεν νομίζω να έκανε τόσο αυτή που βάλαμε εμείς, καθώς έχει μπει πριν το μποιλερ για να αφήνει το νερό να μπει μέσα όταν ζεσταθεί.
pournaras Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 γύρω στο 50ρικο έχει μια καλή ηλεκτροβάνα. Μην πάρεις τον κυκλοφορητή σου στο χέρι πρόσεξε όμως... Αυτο γιατι το λες; Η συνδεσμολογια που εχω, οντας μονοκατοικια, ειναι, μετα τον κυκλοφορητη, και μετα την διακλαδωση οπου φευγουν δυο σωληνες προς το μποιλερ του ζεστου νερου, εχω δυο χειροκινητες βανες 1/4 στροφης, ωστε αρκετες φορες να κλεινω ολη τη διαταξη των καλοριφερ (πχ μερες που δεν εχει πολυ κρυο), και να λειτουργει μονο το μποιλερ, για να κανω ενα μπανιο στα γρηγορα. Απλα ηθελα κατι ηλεκτρικο, για να μη βγαινω εξω στο κρυο, να παω να ανοιξω - κλεισω τις χειροκινητες. Αυτο το λειτουργω ετσι πανω απο 10 χρονια, θα επρεπε να ειχα καποιο προβλημα στους κυκλοφορητες;
leftermann Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 αν ο κυκλοφορητής δουλεύει για πολύ μικρό μέρος του κυκλώματος για το οποίο σχεδιάστηκε, ζορίζεται. Θα πρέπει να υπάρχει μια βαλβίδα διαφορικής πίεσης, η οποία ουσιαστικά "εκτονώνει" την έξτρα δύναμη του κυκλοφορητή. Αντίστοιχη πατέντα έχω κάνει κι εγώ, στο περίπου: Έχω μια ηλεκτροβάνα για τα καλοριφέρ όλου του σπιτιού, και μιά άλλη ηλεκτροβάνα που ελέγχει μόνο το καλοριφέρ στο παιδικό (το οποίο έχει και δικό του θερμοστάτη, ζεσταίνεται δηλαδή ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σπίτι). Για να δουλεύει χωρίς πρόβλημα ο κυκλοφορητής για ένα μόνο καλοριφέρ, χρειάστηκε μια τέτοια βαλβίδα. Μπορεί να έχεις και να μην το ξέρεις
pournaras Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 αν ο κυκλοφορητής δουλεύει για πολύ μικρό μέρος του κυκλώματος για το οποίο σχεδιάστηκε, ζορίζεται. Θα πρέπει να υπάρχει μια βαλβίδα διαφορικής πίεσης, η οποία ουσιαστικά "εκτονώνει" την έξτρα δύναμη του κυκλοφορητή. Αντίστοιχη πατέντα έχω κάνει κι εγώ, στο περίπου: Έχω μια ηλεκτροβάνα για τα καλοριφέρ όλου του σπιτιού, και μιά άλλη ηλεκτροβάνα που ελέγχει μόνο το καλοριφέρ στο παιδικό (το οποίο έχει και δικό του θερμοστάτη, ζεσταίνεται δηλαδή ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σπίτι). Για να δουλεύει χωρίς πρόβλημα ο κυκλοφορητής για ένα μόνο καλοριφέρ, χρειάστηκε μια τέτοια βαλβίδα. Μπορεί να έχεις και να μην το ξέρεις Ναι εχω τετοια, λιγο πριν το μποιλερ (ωστε να ενεργοποιειται μολις λειτουργει το μικρο κυκλωμα). Θενκς για τις διευκρινησεις, ενω την εβλεπα καθε μερα αυτη τη βαλβιδα, δεν ειχα σκεφτει σε τι χρησιμευει.
leftermann Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 επίσης, είσαι σίγουρος ότι συμφέρει να καις τον καυστήρα μόνο για να ζεστάνεις νερό μέσω του μπόιλερ; Δεν ζεσταίνει και με ρεύμα αυτό; Είναι σαν να καίει ο καυστήρας μιας πολυκατοικίας για να ζεστάνει ένα δωμάτιο ξερωγώ... Δεν είναι να παίζεις με το πετρέλαιο πλέον...
pournaras Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 επίσης, είσαι σίγουρος ότι συμφέρει να καις τον καυστήρα μόνο για να ζεστάνεις νερό μέσω του μπόιλερ; Δεν ζεσταίνει και με ρεύμα αυτό; Είναι σαν να καίει ο καυστήρας μιας πολυκατοικίας για να ζεστάνει ένα δωμάτιο ξερωγώ... Δεν είναι να παίζεις με το πετρέλαιο πλέον... Αστα, ειμαι σε διλλημα, απλα επειδη εχουμε συνδεμενους ετσι τους θερμοσιφωνες - μποιλερς με το απο κατω σπιτι των γονιων μου (οποιος και να αναψει, ζεσταινει νερο και στου αλλου, οποτε εχουμε σχεδον παντα ζεστο νερο), οποτε ισως να συμφερει ακομη, πρεπει να το μετρησω πλεον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα