Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.¨Εφτασε η ώρα για αναβάθμιση και για εμένα.:devil:Εχοντας ενα pc απο το 2004 και θέλοντας να αρχίσω να παίζω κανα παιχνιδάκι και εκει σε full settings αποφάσισα να του αλλάξω τα βασικά,δηλαδη mobo,cpu,ram.Ram εχς πάει ήδη 8GB corsair 1600!Οποτε θέλω προτάσεις για cpu,mobo.Eίμαι ανάμεσα σε 3.

Ποσό που διαθέτουμε :300

Χρήση υπολογιστή :Gaming κυρίως,ταινίες και internet,και μουσικη και θέλω καλο multitasking!Ανοίγω 800 παράθυρα firefox και θέλω παράλληλα να παίζω και να μεταφέρω αρχεία ας πούμε χωρίς να κολλάει!:devil:

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:μπα τίποτα ιδιαιτερο

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.Οχι έχω ήδη μια Full HD samung p2450H

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?Oxi τα αφήνω για αργότερα το πληκτρολογιο και τα ηχεια.Εχω ποντίκι καλό

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Αθήνα και προτιμώ απο αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Εγώ θα το στήσω.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Τσου έχω απο τον "θείο":devil:

Εχω δεί διάφορα θέματα απο εδώ και είμαι ανάμεσα σε κάποια κομμάτια.

1}

AMD 960T

Gigabyte 990FX UD3

2}

AMD 1090t

Gigabyte 990FX UD3

3}

AMD 955 BE

Gigabyte 990FX UD3

4}

i5 2500k

Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3

To σύστημα μου αποτελείται απο

cpu pentium 4 3,2Ghz prescott

mobo intel 925xcv

psu corsair 400watt

ram kingston 3GB ddr2@533

case cosmodata

gpu evga gtx 260 216cores :devil:

mouse razer deathadder 3500dpi

keyboard microsoft

monitor samsung p2450H

Επίσης θα χρειαστώ κ ένα dvdrw αυτά που έχω είναι ide!Ακόμη δίσκους θα χρησιμοποιήσω αυτο'υς που έχω!Περιμένω να πέσουνε οι τιμές!Εχω 1TB caviar black wd sata2 2 X 2 TB Samsung spinpoint f3 και 120GB wd!:devil:

Θέλω να ρωτήσω αν αξίζουνε τα παραπάνω λεφτα για i5 και Z68!Θα δώ τόσο μεγάλη διαφορά?

Δημοσ.

Ναι να πας σε 2500k δεν διαφωνώ καθόλου. Οτι καλύτερο αυτή τη στιγμή

Από εκεί και πέρα επειδή λες να παίζεις στο full

Θα πουλήσεις αυτά που έχεις;

Αν ναι προτείνω να τα δώσεις και να σκεφτείς μία νέα gpu (εδώ καλό είναι να μας πεις ποια Games θες να παίζεις στο φουλ)

Ενα νέο case

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1848

http://www.msystems.gr/index.php?category=1220&product=12353

και αν παμε σε μία νέα gpu τότε ένα ποιοτικό 500άρι/550άρι/600άρι psu

Δημοσ.

Ναι να πας σε 2500k δεν διαφωνώ καθόλου. Οτι καλύτερο αυτή τη στιγμή

Από εκεί και πέρα επειδή λες να παίζεις στο full

Θα πουλήσεις αυτά που έχεις;

Αν ναι προτείνω να τα δώσεις και να σκεφτείς μία νέα gpu (εδώ καλό είναι να μας πεις ποια Games θες να παίζεις στο φουλ)

Ενα νέο case

http://www.eworld.co...ts/details/1848

http://www.msystems....0&product=12353

και αν παμε σε μία νέα gpu τότε ένα ποιοτικό 500άρι/550άρι/600άρι psu

Καλημέρα φίλε!:devil:Λοιπόν δεν θα τα πουλήσω τα κομμάτια που έχω απλα σκοπευω να αναβαθμίσω σιγά σιγά και να το κρατήσω το παλιό σαν κατεβαστήρι!Οπότε μένω ως έχω πρόσς το παρόν!Παιχνίδια που θα παίξω είναι BF3,crysis 1,2,warhead,batman arkham city,metro 2033 και γενικά οτι παιχνίδια εχουνε βγει τα τελευταία 2 χρονια καθώς δεν μου παίζανε πρίν.Για κουτί θέλω να πάω σε haf x η corsair 600t!Eπίσης ssd 120 psu corsair 650 tx v2 k gpu σε καμια amd 6950!Αλλά σιγά σιγά!

Δημοσ.

Ε τότε έχεις δρομολογήσει τη μοίρα του pc :P

2500k λεπόν και τέλος Μαρίκα :devil:

H μοίρα του έχει δρομολογηθεί,τα λεφτα δεν ξέρω αν θα δρομολογηθούνε :rolleyes:.Οπότε επιμένεις πώς αξίζουνε τα 100€ παραπάνω για 2500Κ και πως θα δω διαφορά σε σχέση με τις άλλες cpu!:devil:Ευχαριστώ πάντως!Κάθε αλλη γνώμη είναι σεβαστή!Αναμένω και απο άλλα παιδιά!:devil:

Δημοσ.

Μεταξύ μας τώρα...

Σε καθημερινή χρήση, σε Games διαφορά ανάμεσα σε 2500k και 1090Τ δεν θα δεις :P

Εχω και 2500k (πλέον) και 2χ2600k και 1090Τ και i7 860. Διαφορές σε καθημερινή χρήση δεν βλέπω σε κανένα μηχάνημα.

Αν βρεθεί κάποιος να πει ότι βλέπει διαφορές με χαρά να τον ακούσω.

Είναι καλύτερος επεξεργαστής ο 2500k σε γενικές γραμμές απο τον 1090Τ; Ναι ειναι.

Οπότε αν έχεις στριμω@#$@@ πάρε έναν 1090Τ ή έναν 960Τ και ξεκλείδωσε τον.

Δημοσ.

Μεταξύ μας τώρα... ( Μεταξύ μας και μερικές χιλιάδες άτομα που διαβάζουνε το forum :P)

Σε καθημερινή χρήση, σε Games διαφορά ανάμεσα σε 2500k και 1090Τ δεν θα δεις :P

Εχω και 2500k (πλέον) και 2χ2600k και 1090Τ και i7 860. Διαφορές σε καθημερινή χρήση δεν βλέπω σε κανένα μηχάνημα.

Αν βρεθεί κάποιος να πει ότι βλέπει διαφορές με χαρά να τον ακούσω.

Είναι καλύτερος επεξεργαστής ο 2500k σε γενικές γραμμές απο τον 1090Τ; Ναι ειναι.

Οπότε αν έχεις στριμω@#$@@ πάρε έναν 1090Τ ή έναν 960Τ και ξεκλείδωσε τον.

Χμμ και εγώ κάτι τέτοιο ψιλιάζομαι για αυτό ρωτάω!βλέπω εχεις απόλα τα pc!Απλά ο 1090t εχει ακριβύνει αρκετά!Και σκεφτόμουνα μήπως επειδή ειναι 6 πυρηνος μήπως είναι πιο futureproof!:devil:

Δημοσ.

Αυτό που έχει στα θετικά του ο 1090Τ έναντι του 2500k είναι ότι τα πάει καλύτερα στο multitasking. Δεν ανεβαίνει το cpu usage τόσο πάνω όσο στον 2500k

Δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ και δεν είμαι άτομο που έχω μάθει να κλείνω tabs, προγράμματα και ότι έχω κάνει το "λάθος" να ανοίξω.

Η αποφαση δικιά σου. Πάντως αν είσαι άτομο των bench ή σκέφτεσαι να γίνεις πας σε 2500k.

Αν όχι και θες κάτι καλό και οικονομικό πας σε έναν απο τους πάνω που ανέφερα

Δημοσ.

Αυτό που έχει στα θετικά του ο 1090Τ έναντι του 2500k είναι ότι τα πάει καλύτερα στο multitasking. Δεν ανεβαίνει το cpu usage τόσο πάνω όσο στον 2500k

Δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ και δεν είμαι άτομο που έχω μάθει να κλείνω tabs, προγράμματα και ότι έχω κάνει το "λάθος" να ανοίξω.

Η αποφαση δικιά σου. Πάντως αν είσαι άτομο των bench ή σκέφτεσαι να γίνεις πας σε 2500k.

"Ατομο των bench δεν είμαι!Με ενδιαφέρει το multitasking και να μην σέρνεται το pc!Τώρα ας πούμε έχω ανοιχτα πολλά tabs firefox και αμα κανω unzip kai βλέπω και κάνα βίντεο σε player κλάνει πάνω του!:devil:Και φυσικά VFM!:rolleyes:

Δημοσ.

αυτη ακριβως την παρατηρηση θα εκανα κι εγω!!

μπορει ο 2500Κ σε benches να ειναι πιο γρηγορος, αλλα πιστευω οτι σε multitasking θα "μασησει" νωριτερα απο τον 1090Τ!!

στο multitasking επισης, παιζει ρολο και η μνημη!! θελεις ποσοτητα, οποτε πας για 8gb......!!

επιπλεον η AM3+ πλατφορμα εχει μελλοντικες επιλογες, η 1155?

επισης θα σου ελεγα να μην παρεις μητρικη με 990FX, εκτος κι αν εχεις στο μυαλο σου, καποια στιγμη, να κανεις Xfire.

παντως, το τροφοδοτικο σου πρεπει να το προσεξεις (να το αλλαξεις θα ελεγα....!), γιατι 400W, αν βαλεις μια βαρβατη καρτα καποια στιγμη, θα το γονατισει!!!

προτεινω

ΜΒ http://www.skroutz.gr/s/344340/Gigabyte-GA-990XA-UD3.html

CPU http://www.skroutz.gr/s/283036/AMD-Phenom-II-X6-1075T.html (με ενα κλικ τον κανεις 1090, με 2 κλικ τον κανεις 1100)

RAM http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46387_46394_46400_46403/8GB-DDR3-1500-2120-MHz-Desktop.html?keyphrase=DDR3

Δημοσ.

επιπλεον η AM3+ πλατφορμα εχει μελλοντικες επιλογες, η 1155?

Ivy Bridge και μάλιστα ''αύριο'' κιόλας,ενώ για το AM3+ έχουμε απλές φήμες.

Δημοσ.

Ivy Bridge και μάλιστα ''αύριο'' κιόλας,ενώ για το AM3+ έχουμε απλές φήμες.

ναι και για το AM3(+) που συζηταμε, ηδη υπαρχει η επομενη γενια BD!! ασχετως επιδοσεων! και απο οτι ξερουμε μεχρι σημερα, και οι BD II στο ιδιο σοκετ θα μπουν!

οι ivy bridge II ομως? θα μπουν στο 1155? γνωριζεις -πιστευω- την τακτικη της INTEL στα σοκετ..!!!

ΤΙΚ - ΤΟΚ!! στο ενα βγαζει νεα γενια cpu στο ιδιο σοκετ, ενω στο επομενο βγαζει νεο σοκετ!!!!

Δημοσ.

Ολα αυτα δικα σου??

Δημοσ.

α)ναι και για το AM3(+) που συζηταμε, ηδη υπαρχει η επομενη γενια BD!! ασχετως επιδοσεων! και απο οτι ξερουμε μεχρι σημερα, και οι BD II στο ιδιο σοκετ θα μπουν!

β)οι ivy bridge II ομως? θα μπουν στο 1155? γνωριζεις -πιστευω- την τακτικη της INTEL στα σοκετ..!!!

α)Τι ασχέτως επιδόσεων,αυτό είναι το μόνο ζητούμενο,γιατί τι να το κάνω εγώ όταν μια εταιρεία μου δίνει την δυνατότητα να αναβαθμιστώ μετά από π.χ 2 χρόνια και να έχω τις επιδόσεις που μου δίνει η άλλη εταιρεία 2χρόνια πριν;

β) Και οι BD III θα υποστηρίζονται από το AM3(+);;;;

Και όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν έχει τελειωμό,και για τους χρήστες που αναβαθμίζουν κάθε 3-4 χρόνια (και πολλοί και παραπάνω) δεν έχει καμμιά σημασία,αφού τότε θα αλλάξουν σχεδόν τα πάντα,και για αυτούς όμως που αναβαθμίζουν κάθε χρόνο δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα, γιατί για να το κάνουν αυτό πάει να πει ότι λεφτά υπάρχουν..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...