Hamurabi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 χερεται παιδες... ξεκιναω! 1)αν εχω σενα δισκακι bluray μια ταινια.. πως μπορω να το περασω ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ στο σκληρο μου δισκο;με ποιο προγραμμα; χωρις να το κανω rip. οπως ειναι. 2)αφου τοχω περασει στο σκληρο μου δισκο και εννοειτε πως εχω bluray writer με ποιο προγραμμα το καιω σε δισκακι; καποια κανουργια εκδοση του Nero ισως? 3)οταν κανουμε αυτο που λεει η πρωτη ερωτηση,σε τι μορφη αρχειων ειναι το αποτελεσμα; m2ts? αν ναι,γινεται με καποιο προγραμμα να τρεξω το m2ts αρχειο και να δω το βιντεο ετσι ακομα και χωρις να χρειαστει να το καψω σε δισκακι; 4)προτασεις για απο που συμφερει ναγορασω φτηνα αδεια bluray disks?
TheELF Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 1)makemkv δεν επηρεάζει τα αρχεία απλά τα «τυλίγει» μέσα σε ένα mkv. 2)multiAVCHD κάνει και για το 1. αλλά το makemkv είναι πολύ ποιο απλό στην χρήση. 3)Σε ο,τι format και να το κάνεις μπορείς με το media player clasic να δεις την ταινία. 4)ψάχνεις και περιμένεις για προσφορές σε ebay/amazon. (Αν η ταινία είναι προστατευμένη θα χρειαστείς το AnyDVD HD)
micos000 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Μάλλον ο φίλος θέλει να κρατήσει την διαμόρφωση του δίσκου για να το αντιγράψει σε άλλο δισκάκι. Το να τα κάνει mkv δεν βλέπω πως θα τον βοηθήσει σε αυτό. Δεν έχω db drive αλλά νομίζω ότι το dvdfab θα τα αντιγράψει.
Hamurabi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Με ενδιεφερε να μαθω και τα δυο.Δηλαδη και πως να κρατησω τη διαμορφωση του δισκου για να το αντιγραψω σε αλλο δισκακι αλλα και πως να το κανω mkv. ΤheElf,στην 4η ερωτηση εννοουσα για αδεια bluray disks. Με το makeMKV κραταει δηλαδη και τον ηχο στην αυθεντικη μορφη του; οπως ηταν και στο δισκακι;
TheELF Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 ΤheElf,στην 4η ερωτηση εννοουσα για αδεια bluray disks. Με το makeMKV κραταει δηλαδη και τον ηχο στην αυθεντικη μορφη του; οπως ηταν και στο δισκακι; Και εγώ για άδεια λέω,θα τα βρεις πολύ ποιο φτηνά έξω. Το makemkv απλά αντιγράφει τα stream όπως είναι,δεν αλλάζει τίποτα δεν κάνει καμιά μετατροπή.
Hamurabi Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Αν μια bluray ταινια που εχει υποτιτλους μεσα, τη κανω mkv με το makeMkv... θα μπουν και ολοι οι υποτιτλοι μεσα στο mkv αρχειο;
TheELF Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Θα μπει ο,τι επιλέξεις εσύ, αφού πριν το κάνει σου βγάζει λίστα με τους τίτλους που βρήκε
Hamurabi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Παιδια επανερχομαι λιγο γιατι πηρα bluray writer και θελω να κανω το εξης Θελω μια ταινια bluray που εχω νομιμα αγορασμενη να την κανω decrypt (αν το λεω σωστα),να τη μεταφερω δηλαδη οπως ειναι στο pc. Μετα θελω να τις ενσωματωσω ελληνικους υποτιτλους απο srt και τελος θελω να τη γραψω σε blank blu ray disk με τους ελληνικους υποτιτλους πλεον. Και ολα αυτα θελω να γινουν χωρις το παραμικρο rip ή μειωση ποιοτητας εικονας/ηχου. Μπορει καποιος να μου πει βημα βημα τι κανω;
micos000 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δες μια λίστα με guides (http://www.videohelp.com/guides?formatconversionselect=BD%20to%20MKV). Τσεκάρισε πρώτα το 1ο και το 4ο Όταν καταφέρεις και μετατρέψεις την ταινία σε mkv μπορείς να ενσωματώσεις τους υπότιτλους με το mkvtoolnix. Για να το ξανακάνεις όλο μαζί bd δεν είμαι σίγουρος πως θα γίνει. Εγώ θα το κρατούσα σε mkv και θα έπαιρνα ένα media player π.χ. το crystal media match box και δεν θα έμπλεκα με εγγραφές δίσκων. EDIT: Νομίζω ότι με το tsMuxer θα μπορέσεις να ξανα δημιουργήσεις το bd
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Το multiavchd που είπα πάνω είναι ακριβός για αυτόν τον λόγο που θες απλά τα ανοίγεις μαζί με τον φάκελο του Bluray και το ξανά φτιάχνει. http://multiavchd.deanbg.com/tutorial.php
suspiria Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Αντε για να μην ανοιξω νεο θεμα να κανω εδω την ερωτηση μου. Αφου επεξεργαστηκα στο Adobe Premiere το HD υλικο μου το εκανα εξαγωγη σε αρχειο mpeg2 blu-ray, με καταληξη m2v, 1920x1080, 25fps, 30000kbps, 15GB, και διαρκεια 1:10'.Το προβλημα μου ειναι το πως αυτο το αρχειο μπορω να το γραψω χωρις καμια απωλεια σε ενα blu-ray δισκο. Ακομη δεν εχω δοκιμασει το multiavchd και δεν ξερω αν κανει. Οταν προσπαθησα να περασω το αρχειο στο Nero 11 στην εφαρμογη BDMV-Video μου εβγαλε σφαλμα οτι δεν υποστηριζει αυτο το ειδος αρχειου. Απαντησεις του τυπου παρε ενα media player κλπ θα αγνοηθουν, η ερωτηση ειναι συγκεκριμενη. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2012 από suspiria
micos000 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Οπότε και η απάντηση θα είναι συγκεκριμένη. MPEG2===>ΣΦΑΛΜΑ. Για bd επιλέγεις avc. Το mpeg2 είναι για DVD. Το m2v αρχείο είναι για τα dvd authoring προγράμματα. Θα έπρεπε να βγάλεις αρχείο ts (νομίζω).
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δεν είναι απαραίτητα σφάλμα αντιθέτως το Mpeg2 είναι ένα από τα στάνταρ του bluray http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc#Container_format Απλά είναι μέγα σφάλμα από άποψη λόγου μεταξύ ποιότητας και μεγέθους...
suspiria Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Οριστε μια φωτο του ειδους των formats στην καρτελα export settings.Δε νομιζω να ειναι λαθος απο αποψη μεγεθους γιατι εμενα με ενδιαφερει η απολυτη ποιοτητα και εφοσον εχω διαθεσιμα 25 ή 50GB τα 15 ειναι μια χαρα δεδομενου οτι και το bitrate της καμερας δεν ξεπερνα τα 30000kbps ειμαι ακριβως εκει που πρεπει.Το αντιστοιχο αρχειο που εκανα εξαγωγη με τις ιδιες περιπου (αν θυμαμαι καλα) ρυθμισεις σε windows media μου βγηκε 3 φορες μικροτερο σε μεγεθος.
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2012 Στο εντωμεταξύ το δοκίμασες το multiavchd;;Δεν χρειάζεται να κάψεις δισκάκι, φτιάξε iso και δες αν παίζει σωστά αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα