alcemist Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Ερώτηση άσχετου: Αγόρασα τα M-Audio Studiophile AV 40 για να ακούω λίγο καλύτερα την μουσικούλα μου (δεν με ενδιαφέρει ο ήχος σε ταινίες). Πρόκειται για 2 ηχεία monitor ενεργά χωρίς sub. Επειδή όμως τελικά δεν είμαι ευχαριστημένος με τα χαμηλά τους αναρωτιέμαι αν γίνεται να συνδυαστούν με κάποιο subwoofer. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω ενισχυτή καθώς τα ηχεία είναι ενεργά. Υπάρχει κάτι και αν ναι πώς συνδέεται/συνδυάζεται; Είχα δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω ένα της πλάκας από κάποια παλιά 2+1 creative βάζοντας το στην αντίστοιχη θέση της κάρτας ήχου αλλά έπρεπε να γυρίσω τον ήχο στο 5+1 για να παίζει χάνοντας έτσι τα κυρίως ηχεία τα οποία έπαιζαν ως μπροστινά και όχι σαν στέρεο (κοινώς δεν γινόταν δουλειά έτσι). Αναρωτιέμαι για την συνδεσμολογία γιατί στα 2+1 οι δορυφόροι συνδέονται στο sub. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Θα <<πρέπει>> να είναι επίσης ενεργό το sub, αλλά αμέσως τίθεται το πρόβλημα πως θα ελέγχεις την ένταση. Κάθε φορά θα έχεις δύο ποτενσιόμετρα για να γυρνάς; Και καλά, τα Μ-studio θα τα φτάνεις, γιατί θα είναι επάνω στο γραφείο, το sub όμως δεν θα είναι. Μπορείς να αυξομειώνεις και από τα windows, αλλά όταν έχεις full screen εφαρμογή..; Η συνδεσμολογία θα μπορεί να γίνει με διακλάδωση από μία έξοδο (με ότι συνεπάγεται αυτό). Άλλη λύση είναι και ένας μικρός μίκτης, αλλά τουλάχιστον η ποιότητα που είχα διαπιστώσει σε δική μου περίπτωση (μέχρι που χάλασε και τον πέταξα) δεν ήταν καλή, ειδικά σε υψηλές εντάσεις.Και ανεβάζει και το κόστος.
alcemist Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Χμμμ κατάλαβα. Ο διακλαδωτής και το φθηνό μίξερ απορρίπτονται λόγω πτώσης της ποιότητας, ο ακριβός μίκτης είναι.. ακριβώς. Το πρόβλημα ελέγχου της έντασης του ήχου μοιάζει ανυπέρβλητο. Ίσως να έχει κάποιος καμιά καλή πρόταση. Σ΄ευχαριστώ πολύ φίλε.
Manos Petrucci Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Χμμμ κατάλαβα. Ο διακλαδωτής και το φθηνό μίξερ απορρίπτονται λόγω πτώσης της ποιότητας, ο ακριβός μίκτης είναι.. ακριβώς. Το πρόβλημα ελέγχου της έντασης του ήχου μοιάζει ανυπέρβλητο. Ίσως να έχει κάποιος καμιά καλή πρόταση. Σ΄ευχαριστώ πολύ φίλε. Πες μας λίγο πληροφορίες για την κάρτα ήχου κι αν είναι ενσωματωμένη της MB πες μας ποια MB έχεις...
Manos Petrucci Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Λοιπόοον... Κατ'αρχήν για την ερώτησή σου στο "γιατί στα 2.1 τα ηχεία συνδέονται στο SUB" είναι γιατί μέσα στην κατασκευή του SUB είναι και ο ενισχυτής των ηχείων κι αν πρόσεξες όπως και τα M audio σου μπαίνουν στην πρίζα γιατί έχουν ενσωματωμένα τον ενισχυτή έτσι μπαίνουν και τα Crative 2.1 που έχεις. Αυτό σημαίνει ότι έχεις στην κατοχή σου ένα ενεργό sub. Τώρα στην Asus που μπήκα και είδα, έχεις 4 αναλογικές εξόδους και μια αναλογική είσοδο, σύνολο 5 τρύπες... Επειδή δεν έχω ιδέα από τις Asus και τι interface έχουν σαν λογισμικό, δοκίμασε με ρυθμίσεις να έχεις ήχο σε όσες περισσότερες από τις αναλογικές εξόδους μπορείς ταυτοχρόνως όμως. Δες αν έχει επιλογή, ό,τι ακούγεται από την μια έξοδο, να την αναπαράγει έστω και σε ακόμα μία δηλαδή. Όπως και να έχει θα έχεις ξεχωριστές εντάσεις, μια για το Sub και μια για τα Maudio. Α και κάτι ακόμα, μην συνδέσεις τα M-audio στο Sub... Για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει να είναι συνδεδεμένα το καθένα ξεχωριστά με την κάρτα ήχου.
alcemist Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Μάνο σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου. Δεν βρίσκω δυστυχώς το πώς μπορώ να περάσω το ίδιο κανάλι σε πολλαπλές εξόδους. Γνωρίζει κάποιος την συγκεκριμένη κάρτα;
Navu Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Πήρες monitors για να ακούς καλύτερα? (Χωρίς να εξετάζουμε διεξοδικά τι εστί "καλύτερα"), φοβάμαι ότι την πάτησες και τώρα ψάχνεις τρόπο να ξαναπάς Καλαμάτα (bass) μέσω Λαμίας (monitors)... Ως audiophile τύπος που είμαι, σου εύχομαι ολόψυχα (ως audiophile τύπος που πιστεύω ότι είσαι) καλή τύχη! ΥΓ. Κάτι μου λέει ότι με ένα οποιοδήποτε ανεβασμένο 2.1, you'd be much better off.
alcemist Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Χμμ, ευχαριστώ για τις ευχές. Δυστυχώς είμαι από εκείνους που δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Επίσης είμαι και άσχετος με το θέμα (όπως φαίνεται κιόλας). Πιστεύω ωστόσο ότι η επιλογή δεν ήταν άσχημη, δεδομένου φυσικά του κόστους. Εξάλλου η απόδοση των χαμηλών δεν είναι και τόσο σημαντική όσο η απόδοση των μεσσαίων, σωστά (εκτός φυσικά αν ακούς.. χμ πώς να το θέσω κομψά... ηχορύπανση ).
D4rkst3EL Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Alcemist τα έχω ακούσει τα m-audio και σε μουσική πολύ τίμια για τα λεφτά τους, ειδικά αν θες να ξεφύγεις δειλά δειλά απο ηχεία που όπως λες και εσύ παράγουν "ηχορύπανση". Απο την άλλη όντως απο χαμηλά θα μείνεις νηστικός. Αυτό που ανέφερε ο φίλος navu σχετικά με monitors, μπάσσο και ότι δεν συμβαδίζουν δε ξέρω αν ειπώθηκε για τα δικά σου ηχεία συγκεκριμένα ή γενικά για τα monitor. Γιατί υπάρχουν πάμπολα monitor με μπάσσο που το νιώθεις μέσα στο στέρνο σου. Στο θέμα μας τώρα δε ξέρω αν υπάρχει έτοιμο subακι απο την m-audio για να τα ταιριάξεις(που θα ήταν και το βέλτιστο) αλλά θα το κοιτάξω. Άλλη λύση, μιας και ένα ποιοτικό sub ξεφεύγει σε χρήματα και αν δε το χεις ψάξει το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο, θα ήταν να πουλήσεις τα ηχεία σου και να πας σε κάποια με 8ιντσο woofer και είσαι κύριος, εγώ αυτό θα έκανα. Σκέψου και τα λέμε
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Αφού (σχεδόν) εξαντλήθηκε το μαρκετινίστικο κόλπο "WATT rms" που κορόϊδευαν/ουν τον κοσμάκη επί 3 δεκαετίες, τώρα βρήκαν τον όρο "Monitor" για να μας πείσουν πως τα εκάστοτε ηχεία <<είναι αυτά που θα αναπαράγουν τη μουσική όπως είναι>> και ας είναι πλαστικά με 4άρι γούφερ (που σε review, ο reviewer το αποκαλούσε "large 4inch woofer" ffs) με 5-7 λίτρα καμπίνα. Τώρα, πως θα αναπαραχθεί RnB ή Rap <<όπως ακριβώς το θέλει ο παραγωγός>> από τέτοια ηχεία, είναι ένα ερώτημα...κλαρίνα ίσως ναι (αν και με αυτό το tweeter..) αλλά ηλεκτρονική μουσική, όχι.
D4rkst3EL Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Αφού (σχεδόν) εξαντλήθηκε το μαρκετινίστικο κόλπο "WATT rms" που κορόϊδευαν/ουν τον κοσμάκη επί 3 δεκαετίες, τώρα βρήκαν τον όρο "Monitor" για να μας πείσουν πως τα εκάστοτε ηχεία <<είναι αυτά που θα αναπαράγουν τη μουσική όπως είναι>> και ας είναι πλαστικά με 4άρι γούφερ (που σε review, ο reviewer το αποκαλούσε "large 4inch woofer" ffs) με 5-7 λίτρα καμπίνα. Τώρα, πως θα αναπαραχθεί RnB ή Rap <<όπως ακριβώς το θέλει ο παραγωγός>> από τέτοια ηχεία, είναι ένα ερώτημα...κλαρίνα ίσως ναι (αν και με αυτό το tweeter..) αλλά ηλεκτρονική μουσική, όχι. Αν και θεωρώ αρκετά off-topic ένα post που ασχολείται με μαρκετιστικά τρικ σε ένα thread που σκοπός του είναι ο ts να βρει κάποιο sub για τα ηχεία του, θα απαντήσω ώστε να μην δημιουργηθούν λαθος εντυπωσεις σε άτομα που παρακολουθούν το thread αλλά δεν έχουν το χρόνο να εξακριβώσουν τέτοια είδους σχόλια. Καταρχάς αυτό που λες "τώρα" βρήκαν τον όρο monitor είναι εσφαλμένο καθώς ο όρος monitor ηχείο(ή reference για άλλους) αναφέρεται σε κατηγορία ηχείων που μετρά αρκετά παραπάνω χρόνια ζωής απο τις ηλικίες μας. Υπάρχει και το wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Studio_monitor Επιπλέον ο όρος monitor υποδηλώνει όσο το δυνατόν flat response (αυτό που άλλοι αποκαλούν αχρωμάτιστο, ο φίλος εδώ το αποκαλεί "αναπαράγουν τη μουσική όπως είναι") στις συχνότητες που το ηχείο είναι >ικανό< να αναπαράγει. Δεν είπε κάποια εταιρεία πως το ηχείο της μπορεί να παραβεί τους νόμους της φύσης και να αναπαράγει όλες τις συχνότητες. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο στα specs και τα διαγράμματα των ηχείων όπου βλέπει κανείς τι είναι ικανό ένα ηχείο να "δώσει". O καταναλωτής είναι υπεύθυνος να ενημερωθεί σωστά για οποιοδήποτε συσκευή, όχι μόνο ηχεία, πριν μπει σε έξοδα. Αυτά προς ενημέρωση των υπολοίπων insomniacs και να μου συγχωρέσετε τη συνέχεια του offtopic
Navu Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Θα συμφωνήσω με τον BASSstarlet περί ανακάλυψης του "monitor", είμαι σίγουρος ότι δεν αναφέρεται στο όρο αλλά στη μαρκετίστικη διάσταση του πράγματος. "Δε γουστάρετε ήχο από πλασικά ηχειάκια της πλάκας?" σκέφτηκαν τα μεγάλα κεφάλια των πωλήσεων. "Θέλετε κάτι πιο εξηζητημένο και ευγενές που να καλύπτει και τις audiophile ανησυχίες σας και θα σας κάνει να ξεχωρίζετε από τις μάζες?" "ΟΚ, no problem! Τσιμπήστε από ένα ζευγάρι monitor να γουστάρετε!" Υπό αυτή την έννοια έχει δίκιο ο BASSstarlet. Βέβαια, το ηχείο (προσπαθεί να) κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: να αναπαράγει με επίπεδη απόκριση και χωρίς χρωματισμούς το ηχητικό φάσμα, ασχέτως αν στην πορεία πχ "καταπίνει" το μπάσο. Προσωπική μου άποψη: η μισή μουσική και ο μισός ήχος είναι το μπάσο, κακά τα ψέμματα. Να τη βράσω και την πιστότητα και την επίπεδη απόκριση και το αχρωμάτιστο (και σε τελική ανάλυση, ΓΙΑΤΙ να τα επιδιώκει καποιος αυτά?) αν δεν έχει λίγο μπασάκι η υπόθεση? Φίλε ts, μακάρι να βρεις λύση και να μπορέσεις να προσθέσεις μπάσο στο σύνολο σου, γιατί τα monitorάκια σου είναι πράγματικά αξιόλογα! Δυστυχώς, ΔΕΝ έχω ασχοληθεί καθόλου με τέτοιο θέμα και δε γνωρίζω καθόλου τι μπορεί να γίνει.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 O Navu με εννόησε.. D4rkst3EL, ναι είμαι off-topic (στο δεύτερο μου post, όχι στο πρώτο) αλλά δεν κρατιέμαι όταν μας κοροϊδεύουν: Τα ηχεία monitor, σε αντίθεση με τα συμβατικά ηχεία Ηi-Fi, προσφέρουν ομοιόμορφο συχνοτικά και αχρωμάτιστο ήχο, ώστε να ακούμε πραγματικά αυτό που έχουμε ηχογραφήσει ή επεξεργαστεί χωρίς ηχητικές απώλειες η παρεμβολές. If you crave bass, the AV 40s have you covered. With wooden cabinets and bass reflex design, the AV 40s kick out serious low frequencies ..Πλαίσιο και M-Audio, αντίστοιχα. Όταν διαβάζεις τέτοιες περιγραφές, τι περιμένεις από τα ηχεία;
D4rkst3EL Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Έχει παραγίνει το θέμα με τα offtopic και καλό θα ήταν να συνεχιστεί σε άλλο χώρο του forum. Θα συμφωνήσω με τον BASSstarlet περί ανακάλυψης του "monitor", είμαι σίγουρος ότι δεν αναφέρεται στο όρο αλλά στη μαρκετίστικη διάσταση του πράγματος. "Δε γουστάρετε ήχο από πλασικά ηχειάκια της πλάκας?" σκέφτηκαν τα μεγάλα κεφάλια των πωλήσεων. "Θέλετε κάτι πιο εξηζητημένο και ευγενές που να καλύπτει και τις audiophile ανησυχίες σας και θα σας κάνει να ξεχωρίζετε από τις μάζες?" "ΟΚ, no problem! Τσιμπήστε από ένα ζευγάρι monitor να γουστάρετε!" Το κοιτάω το θέμα απο τη δική σου σκοπιά και αντιλαμβάνομαι πώς το σκέφτεσαι, αν και θεωρώ πως το βλέπεις λίγο μονόπλευρα το θέμα(ο ίδιος μου έχεις πει ότι δεν τα πας καλά με το θέμα monitors) . Σε μένα τα "μεγάλα κεφάλια των πωλήσεων" γίνονται περισσότερα αντιληπτά στα pc speakers με τα τεράστια φτηνά sub(ακόμα πιο φτηνοί δορυφόροι) αλλά και με τα πολλά watt. Εξάλλου το μάρκετινγκ επηρέαζει πολύ πιο εύκολα εκείνο τον καταναλωτή που δε γνωρίζει ούτε 5 πράγματα γύρω απο τα ηχεία(ούτε πάει για ακροάσεις) και επι το πλείστον θα καταλήξει με pc speakers τα οποία θα θεωρήσει καλή αγορά καθώς αυτά μόνον ξέρει άρα δεν έχει κάποιο καλό μέτρο σύγκρισης, παρά σε αυτόν που ενδιαφέρεται για monitors(πολλές φορές επαγγελματίας που τα χρειάζεται για τη δουλειά του) και είναι πολύ πιο ενημερωμένος και θα παρασυρθεί δυσκολότερα. Βέβαια με την ίδια λογική στα αυτοκίνητα οι όροι sedan, hatchback, mini, suv είναι μαρκετιστικά κόλπα. Ναι ίσως είναι για κάποιους αλλα δε παύουν να είναι η ονομασία κάθε κατηγορίας. Βέβαια, το ηχείο (προσπαθεί να) κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: να αναπαράγει με επίπεδη απόκριση και χωρίς χρωματισμούς το ηχητικό φάσμα, ασχέτως αν στην πορεία πχ "καταπίνει" το μπάσο. Είσαι πολύ αόριστος λέγοντας ότι τα monitor καταπίνουν το μπάσσο. Έχω ακούσει αρκετά monitor με τόσο μπάσσο ώστε να το χαμηλώνεις για να ακούγεται καλύτερα στο εκάστοτε δωμάτιο. Προσωπική μου άποψη: η μισή μουσική και ο μισός ήχος είναι το μπάσο, κακά τα ψέμματα. Να τη βράσω και την πιστότητα και την επίπεδη απόκριση και το αχρωμάτιστο (και σε τελική ανάλυση, ΓΙΑΤΙ να τα επιδιώκει καποιος αυτά?) αν δεν έχει λίγο μπασάκι η υπόθεση? Αυτό ακριβώς είπε η logitech, edifier, creative, κλπ(τα μεγάλα κεφάλια των πωλήσεών τους συγκεκριμένα) όταν έβγαλαν στην αγορά τα τέρατα subwoofer τους χωρίς κανένα ποιοτικό προσανατολισμό. Αλλά όπως λες αυτό είναι προσωπική άποψη, και σε εμένα όπως και σε άλλους δεν έχει αντίκτυπο. ..Πλαίσιο και M-Audio, αντίστοιχα. Όταν διαβάζεις τέτοιες περιγραφές, τι περιμένεις από τα ηχεία; Το βρίσκω απαράδεκτο μεν, αλλά εξίσου απαράδεκτο θεωρώ και αυτόν που θα αγοράσει ηχεία έχοντας μόνον διαβάσει τα λεγόμενα του x,y στο net χωρίς να τα ακούσει. Εκτός αν δε τον νοιάζει και πολύ ε τότε ας πάρει το και το x,y κακό ηχείο. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2011 από D4rkst3EL
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα