tequillaki Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Έχω μια οθόνη, ένα keypad και ένα ρελεδάκι πάνω σε έναν arduino. Με σωστό κωδικό δουλεύει το ρελέ, βγάζει μήνυμα στην οθόνη και τα σχετικά. Όταν βάζω με τάση από arduino να δουλέψει το ρελέ όλα είναι μια χαρά. Όταν βάζω τροφοδοτικό για να δουλέψουν κάτι μοτεράκια που είναι συνδεδεμένα με το ρελέ και ο κωδικός είναι σωστός μου βγάζει σκουπίδια. Με τροφοδοτικό βγάζει σκουπίδια, ενώ χωρίς δεν βγάζει. Που ακριβώς πιστεύετε ότι βρίσκεται το πρόβλημα; Στον κώδικα ή στο hardware; Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2011 από tequillaki
nikos903 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Αν κατάλαβα καλά... Τον θόρυβο τον έχεις μόνο όταν βάλεις τα μοτέρ μπρος; Ένα σχέδιο του κυκλώματος δεν θα με χάλαγε και μια φωτογραφία αλλά για αρχή πάμε αλλού, έχουν πυκνωτή τα μοτέρ σου; Πόσο κοντά στον μΕ είναι αυτά; Άμα τα απομακρύνεις δεν σταματάει ο θόρυβος; Α, και τα σκουπίδια που λες τι είναι; Που σου έρχονται; Έχω την εντύπωση οτι είναι HW θέμα δηλαδή, παρεμβολές απο τα μοτέρ... Θα δείξει βέβαια
tequillaki Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Όταν κουνηθούν τα μοτέρ μου βγάζει στην οθόνη κάτι σαν ορνιθοσκαλίσματα αντί για lcd.clear() που του έχω πει να κάνει και δεν δουλεύουν σωστά ούτε τα πλήκτρα από το keypad. Όταν τα μοτέρ δεν δουλέψουν, και ας έχω το τροφοδοτικό πάει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι όταν δουλεύει το μοτέρ. Όχι πικνωτές δεν έχουμε στα μοτέρ. Αυτή τη στιγμή δεν έχω εδώ το κύκλωμα για να στο δώσω αλλά μπορώ αύριο να το έχω...
nikos903 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Τότε λογικά είναι θόρυβος απο τα μοτέρ... Πρέπει να βάλεις πυκνωτές... 0.1 κεραμικός να συνδέει τα 2 πόδια του μοτέρ και βλέπουμε...
CtrlFreak Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Τι μοτερ είναι και πόσο ρεύμα τραβάνε? Πόση τάση πάει στο arduino και το τροφοδοτικό τι ισχύς δίνει?
tequillaki Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός με το hardware, τι εννοείς 0.1 κεραμικός; Τι μοτερ είναι και πόσο ρεύμα τραβάνε? Πόση τάση πάει στο arduino και το τροφοδοτικό τι ισχύς δίνει? Το μοτέρ το πήρα από ένα dvdplayer και του δίνω 12 βολτ από τροφοδοτικό. Από τον arduino δίνω 5 στην οθόνη και στο keypad. Με λιγότερα βολτ το μοτέρ δεν δουλεύει όπως τα θέλω...
nikos903 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Εννοώ 0.1μF κεραμικό πυκνωτή. Τον συνδέεις κάπως έτσι: Link, μόνο τον μεσαίο εσύ για αρχή που ακουμπάει στα 2 πόδια. Και μεγαλύτερο πυκνωτή να βάλεις άμα δεν έχεις τόσο μικρό δεν πρέπει να σου βγάλει πρόβλημα πάντως. Ηλεκτρολυτικό(αυτοί με την πολικότητα) μην βάλεις μόνο... Δίοδο για το ρεύμα να φεύγει έχεις; Το σχήμα σου πρέπει να είναι σαν αυτό: Link Απλά έχεις ρελέ αντι για τρανσίστορ;
tequillaki Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Αδερφέ τσέκαρε μία αυτές τις φώτο και αν δεν καταλαβαίνεις κάτι πες μου.. Είχα βάλει διόδους αλλά και πάλι καμία αλλαγή...
CtrlFreak Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Αύριο δώσε το σχηματικό γιατί δεν βγαίνει άκρη από την φωτογραφία. Κάτι πρέπει να παίζει με την τροφοδοσία σου. Το τροφοδοτικό πόσα watt είναι?
nikos903 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Είναι σε σύνδεση για να γυρίζει και αριστερόστροφα και δεξιόστροφα νομίζω :/ Σχέδιο σχηματικό δεν υπάρχει; Αν βλέπω καλά στα καλώδια πρέπει να είσαι οκ αλλά σύνδεσε ένα πυκνωτή (ότι έχεις εκτός ηλεκτρολυτικό) στο κόκκινο και στο μπλε που βγαίνουν απο το μοτέρ. Άμα γίνεται μάζεψε και λίγο τα καλώδια γιατί γίνεται χαμός Χάθηκα Υ.Γ Μάλλον διόδους δεν χρειάζεσαι πρέπει να έχει η πλακέτα με τα ρελέ ήδη απάνω. Υ.Γ2 Βάλε ένα καλώδιο να ενώνει την γείωση του τροφοδοτικού με την γείωση που έχεις στην πλακέτα την άλλη (άμα έχεις άλλη πηγή τροφοδοσίας εκεί, άμα όχι... τίποτα). Αν και στα ρελέ δεν πρέπει να χρειάζεται αλλά in any case...
tequillaki Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Παιδιά σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας. Με τους πικνωτές που μου προτείνατε όλα δουλεύουν μια χαρά. Να 'στε καλά. Και πιστεύω, ότι το συγκεκριμένο τόπικ, μιας και η συζήτηση έγινε μόνο για το hardware, έπρεπε να είναι σε άλλο θρεντ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα