Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για ένα πολύπριζο ασφαλείας, με προστασία από υπέρταση κτλ., χωρίς να είναι UPS. Έχω μια προτίμηση στην APC και έχω βρει τα παρακάτω:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701161

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701160 (δεν ξέρω αν έχει άλλη διαφορά εκτός από την προστασία LAN και τηλεφωνικής γραμμής από το παραπάνω)

Είναι καλά κατά την γνώμη σας; Ή έχετε να προτείνετε κάτι πολύ καλύτερο;;

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι. Εχασες μια προσφορα απο philips στο public που ειχε προσφατα, ειχε δυο με μεγαλυτερη τιμη ενεργειας απο κρουστικες τασεις. Μην το ψαξεις πολυ, μια χαρα εισαι

Δημοσ.

Είναι καλά κατά την γνώμη σας; Ή έχετε να προτείνετε κάτι πολύ καλύτερο;;

Εχω 5,6 απο αυτα, χρονια τωρα.Αν και τα πολυπριζα δεν ειναι και κατι τρομερο να το ψειριζει καποιος , παρολα αυτα + 1 στην apc γενικα και ειδικα στα συγκεκριμενα

Δημοσ.

Μου κάνει πάντα εντύπωση όταν στις απόψεις πχ για προστασίες από υπερτάσεις και παρόμοιες συσκευές, γράφει κάποιος: «το έχω Χ διάστημα και δουλεύει ΟΚ, το προτείνω κτλ».

Έχω κι εγώ ένα πολύπριζο ασφαλείας εδώ και πάνω από 10 χρόνια συγκεκριμένα ένα MCE. Το αν είναι καλό ή όχι όμως ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. Φυσικά και δουλεύει ακόμα σα πολύπριζο. Αλλά:

- αν κάποτε με προστάτευσε από κάποια υπέρταση

- αν με προστάτευσε από κάποια υπέρταση αλλά δε θα με προστατεύσει στο μέλλον από κάποια μεγαλύτερη

- αν δουλεύει ακόμα η προστασία

- αν δε χρειάστηκε να με προστατέψει ποτέ

...πολύ απλά ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.

Άμα κάποια μέρα γίνει τίποτα χοντρό και μου καούν άλλες συσκευές και σωθεί ό,τι βρίσκεται στο πολύπριζο, τότε ΟΚ, να πω πως ΙΣΩΣ σώθηκαν χάρη στο πολύπριζο κι όχι από τύχη.

Με την απορία θα μείνω και για το δικό μου πολύπριζο και γι αυτά που διαβάζω. :-D

Δημοσ.

Μου κάνει πάντα εντύπωση όταν στις απόψεις πχ για προστασίες από υπερτάσεις και παρόμοιες συσκευές, γράφει κάποιος: «το έχω Χ διάστημα και δουλεύει ΟΚ, το προτείνω κτλ».

Έχω κι εγώ ένα πολύπριζο ασφαλείας εδώ και πάνω από 10 χρόνια συγκεκριμένα ένα MCE. Το αν είναι καλό ή όχι όμως ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. Φυσικά και δουλεύει ακόμα σα πολύπριζο. Αλλά:

- αν κάποτε με προστάτευσε από κάποια υπέρταση

- αν με προστάτευσε από κάποια υπέρταση αλλά δε θα με προστατεύσει στο μέλλον από κάποια μεγαλύτερη

- αν δουλεύει ακόμα η προστασία

- αν δε χρειάστηκε να με προστατέψει ποτέ

...πολύ απλά ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.

Βεβαιως και δεν τα γνωριζεις απαραιτητα η δεν μπορεις να υπογραψεις συμβολαιο για το μελλον.Αλλα οταν καποιος θελει μια γνωμη για να γειρει η ζυγαρια στην αποφαση του , ε την εμπειρια σου θα πεις , ας μην ειναι και 'τεκμηριωμενη' .Δηλαδη τι θα πεις ? Παρε οποιο ναναι , γιατι ποιος ξερει τι θα συμβει αυριο μεθαυριο με τον ''δικο σου'' κεραυνο ?

Αν σου ελεγε καποιος ομως οτι του χαλασαν ολα (προβλημα κατασκευης ) σιγουρα θα σε προβληματιζε , ετσι δεν ειναι ?

Δημοσ.

Βεβαιως και δεν τα γνωριζεις απαραιτητα η δεν μπορεις να υπογραψεις συμβολαιο για το μελλον.Αλλα οταν καποιος θελει μια γνωμη για να γειρει η ζυγαρια στην αποφαση του , ε την εμπειρια σου θα πεις , ας μην ειναι και 'τεκμηριωμενη' .Δηλαδη τι θα πεις ? Παρε οποιο ναναι , γιατι ποιος ξερει τι θα συμβει αυριο μεθαυριο με τον ''δικο σου'' κεραυνο ?

Αν σου ελεγε καποιος ομως οτι του χαλασαν ολα (προβλημα κατασκευης ) σιγουρα θα σε προβληματιζε , ετσι δεν ειναι ?

Πολύ σωστός φίλε. Ακριβώς για αυτό άνοιξα και το post. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα και απλά καταθέτει την εμπειρία του. Αν, για παράδειγμα, μου πουν μερικοί εδώ μέσα ότι σε 1-2 black out τα APC πολύπριζά τους έσωσαν κάποιες συσκευές, ενώ άλλες, χωρίς αυτά, κάηκαν, τότε θα πάω σε APC χωρίς πολύ συζήτηση. Αν αντίθετα μερικοί εδώ μέσα μου πουν ότι σε ένα black out το APC τους δεν προστάτεψε τίποτα, τότε πολύ απλά δεν παίρνω APC με τίποτα.

Τόσο απλά.

Παρεμπιπτόντως, τα δύο αυτά που πρότεινα έχουν και μία ακόμη διαφορά:

Το P5B-GR έχει: Surge Energy Rating: 960 Joules.

Ενώ το P5BΤ-GR, έχει: Surge Energy Rating: 1060 Joules.

Είναι σημαντική διαφορά ή να την αγνοήσω;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά κανείς δεν μου απάντησε στο ερώτημά μου...

Τελοσπάντων.. Έχω παραγγείλει το P5B-GR από e-Shop εδώ και 1 εβδομάδα και ακόμη περιμένω!.. Πραγματικά το e-Shop πλέον δεν έχει καμία σχέση με το "ένδοξο" παρελθόν του, κάθε χρόνο και χειρότερα.. Κρίμα γιατί πραγματικά το είχα προτιμήσει για τις περισσότερες αγορές μου στο παρελθόν, μικρές και μεγάλες, και επίσης το είχα προτείνει και σε πολύ κόσμο.. Τώρα έχω αρχίσει να προτείνω να το αποφεύγουν....

Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως, τα δύο αυτά που πρότεινα έχουν και μία ακόμη διαφορά:

Το P5B-GR έχει: Surge Energy Rating: 960 Joules.

Ενώ το P5BΤ-GR, έχει: Surge Energy Rating: 1060 Joules.

Είναι σημαντική διαφορά ή να την αγνοήσω;

Μη δινεις σημασια

Δημοσ.

+1 σε apc.σαν εταιρεια ειτε ups ειτε σταθεροποιητες εχει πολυ καλα προιοντα.μοναδικο μειονεκτημα πιο πολυ sta ups ειναι η ακριβη τιμη τους.

Δημοσ.

Παιδες αυτα τα πολυπριζα σε περιπτωση διακοπης κρατανε τον υπολογιστη για λιγο ανοιχτο???Γινεται δλδ ν αντικαταστησει ενα UPS???

Όχι δεν κάνουν κάτι τέτοιο.

Κατά τ άλλα έχω κι εγώ το APC P5B-GR εδώ και 5 χρόνια, δεν έχει πάθει τίποτα λόγω ρεύματος κάτι που χω συνδεδεμένο πάνω του. Απ την άλλη, ούτε ένα pc που χω συνδεδεμένο στην πρίζα χωρίς κάποια προστασία έχει πάθει κάτι.

Δημοσ.

Παιδες αυτα τα πολυπριζα σε περιπτωση διακοπης κρατανε τον υπολογιστη για λιγο ανοιχτο???Γινεται δλδ ν αντικαταστησει ενα UPS???

οχι ουτε τα πολυπριζα ασφαλειας ουτε οι σταθεροποιητες τασεις οι απλοι κρατανε το Pc ανοιχτο.

Όχι δεν κάνουν κάτι τέτοιο.

Κατά τ άλλα έχω κι εγώ το APC P5B-GR εδώ και 5 χρόνια, δεν έχει πάθει τίποτα λόγω ρεύματος κάτι που χω συνδεδεμένο πάνω του. Απ την άλλη, ούτε ένα pc που χω συνδεδεμένο στην πρίζα χωρίς κάποια προστασία έχει πάθει κάτι.

αν εχεις καλο ρευμα στην περιοχη τοτε λογικο.υπαρχουν καποιες περιοχες που το ρευμα πηγαινει βολτα πανω κατω συνεχεια ενω σε αλλες το βλεπεις να ειναι πολυ καλο.και μετα βεβαια εξαρτατε και το τροφοδοτικο σου αν ειναι των 10 ευρω η των 50 πχ και εχει καποια protections και αυτο

Δημοσ.

[...] εξαρτατε και το τροφοδοτικο σου αν ειναι των 10 ευρω η των 50 πχ και εχει καποια protections και αυτο

Πολύ σωστό κι αυτό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, 2 pc σε λειτουργία, ένα με καλό τροφοδοτικό το άλλο του κιλού, πτώση τάσης, φώτα αναβοσβήνουν, το πρώτο δεν καταλαβαίνει τίποτα το δεύτερο κάνει reboot.

Δημοσ.

ε ναι καταρχην αμα παρεις ενα καλο τροφοδοτικο θα δεις οτι εχει 500 Protection,overvoltage,current και δεν θυμαμαι στι στο καλο αλλο εχουν.οταν παρεις ενα των 10 ευρω που βαζουν με τα φτηνα κουτια ε τι να περιμενεις.ενα φανακι που κανει θορυβο και ποιοτητα μηδεν .και λογικο ειναι.δεν γινετε καποιος να πληρωνει 100 ευρω για τροφοδοτικο και αλλος με 30 να εχει παρει και τροφοδοτικο και κουτι.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Θα ήθελα την γνώμη σας για το KONIG CMP-SPB08 ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 6 ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΤΗ BLACK απο ότι βλέπω έχει μπόλικες υποδοχές πρίζες/usb/τηλέφωνο/κεραία αυτο που με απασχολεί, είναι οτι δέν λέει στα πόσα joule τα φτήνει.

Άν το 'φορτώσω' πόσο ήσυχως μπορώ να είμαι για τις συσκευές μου ;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...