KilliK Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Θελω να ρωτησω το εξης. Οι mods μπορουν να δουν ανα πασα στιγμη απο ποια μελη εχουν μπει οι θετικοι ψηφοι ενος τοπικ; Aν οντως ισχυει κατι τετοιο,αναγραφεται επισημα καπου στους ορους χρησης/λειτουργιας του φορουμ;
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Τα πάντα βλέπουνε. Από το email σου μέχρι τον κωδικό που χρησιμοποιείς. (Και δεν νομίζω να αναγράφονται πουθενά αυτά)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 για τον κωδικό αμφιβάλω...
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Ναι, δεν είμαι σίγουρος για αυτό αλλά κάτι τέτοιο είχα ακούσει
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Να ξεκαθαρίσω πως δεν ξέρω τι βλέπει ο administrator. Οι moderators ούτε κωδικούς βλέπουν, ούτε προσωπικά μηνύματα που γράφηκε αλλού. Τα email φαίνονται. Οι χρήστες οφείλουν, σύμφωνα με τους κανόνες του insomnia (σημείο 6) Να διατηρούν μόνο ένα λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του forum και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους. Για το θέμα των "ψήφων": κακώς χρησιμοποιείται η λέξη "ψήφος" γιατί οι συνειρμοί οδηγούν σε παρεξηγήσεις. Το +1 δεν είναι ψήφος, είναι λειτουργία του insomnia που επιτρέπει στα μέλη να επιδοκιμάζουν ένα μήνυμα το οποίο θεωρούν χρήσιμο. Δεν τίθεται ζήτημα "ψηφοφορίας" -και, επομένως, ζήτημα "μυστικότητας" της ψήφου. Όπως μάλλον θυμούνται τα παλαιότερα μέλη, με τις αρνητικές "ψήφους" είχε προκύψει πρόβλημα κατάχρησης (σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από έναν αριθμό και επάνω οι αρνητικές "ψήφοι" οδηγούσαν σε απόκρυψη -όχι διαγραφή- του μηνύματος). Γι' αυτό και η λειτουργία καταργήθηκε. Οι θετικές "ψήφοι" έχουν μείνει ώστε, όσα μέλη επιθυμούν, επιδοκιμάζοντας ένα μήνυμα να στρέφουν την προσοχή και άλλων μελών σε (εν δυνάμει) χρήσιμα μηνύματα. Ή, απλά, να εκδηλώνουν με σύντομο τρόπο τη συμφωνία τους, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε (αμφιβόλου χρησιμότητας) μηνύματα όπως "+1 (και 10 χαρακτήρες)". Γιατί πρέπει να μπορούν να βλέπουν οι συντονιστές ποιος "ψήφισε" (ορθότερα, επιδοκίμασε) τι; Γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ μιας θετικής "ψήφου" σε ένα μήνυμα που δίνει πληροφορίες για το πώς γίνεται overclocking ένας επεξεργαστής, και ένα μήνυμα του στυλ "σάλτα από 'δω μωρή κότα" (και, δυστυχώς, τέτοια μηνύματα προκύπτουν αρκετά συχνά). Με απλά λόγια, όποιος νομίζει ότι μπορεί να "κράξει" ένα χρήστη, "κρυμμένος" πίσω από την ανωνυμία της "ψήφου" (αφήνοντας δηλαδη το ρίσκο σε όποιον γράφει το μήνυμα) κάνει λάθος.
KilliK Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 δηλαδη Snoob επιβεβαιωνεις οτι οι μοντς πραγματι μπορουν να βλεπουν τι ψηφιζει ο καθε χρηστης σε καθε τοπικ,σωστα; και πως αυτο το γεγονος δεν αναφερεται πουθενα στους ορους χρησης του φορουμ,σωστα;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Στον τομέα ευθύνης τους, ναι. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες ενότητες, δεν με απασχόλησε ποτέ το θέμα. Θα έλεγα όχι, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Επίσης, δεν είμαι σίγουρος πού θέλεις να καταλήξεις γράφοντας ότι "αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στους όρους χρήσης". Ούτε το ότι μπορούν οι συντονιστές να διαγράφουν προσβλητικές εκφράσεις αναφέρεται στους όρους χρήσης. Εξήγησα ότι το +1 δε συνιστά "ψήφο" (με την έννοια της μυστικής εκδήλωσης προτίμησης) αλλά λειτουργία του forum για διευκόλυνση των χρηστών. Ως τέτοια (όπως ακριβώς η δημοσίευση μηνυμάτων) είναι πληροφορία προσβάσιμη (όχι τροποποιήσιμη, όμως, από ό,τι γνωρίζω) στους συντονιστές.
KilliK Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 καταλαβα. νομιζω ηρθε η ωρα για μενα να αραιωνω σιγα σιγα απο αυτο το "εμπιστο" φορουμ.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Απόλυτο δικαίωμά σου να αποχωρήσεις, αλλά να προσπαθείς να δημιουργήσεις θέμα ή να εκδηλώνεις "απορία" για κάτι που είναι γνωστό ηδη από την προηγούμενη υλοποίηση του insomnia, ομολογώ δεν το καταλαβαίνω. Εφόσον ήταν γνωστό ότι γινόταν κατάχρηση των αρνητικών ψήφων (και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα, μπορείς να ανατρέξεις μερικές σελίδες πίσω και να δεις τα σχετικά νήματα) πώς, ακριβώς, φαντάζεσαι ότι ελεγχόταν το ποιος έκανε κατάχρηση; Αν υπάρχει ένα πρόβλημα στο όλο θέμα είναι ότι χρησιμοποιείται (και από εμάς) ο λανθασμένος όρος "ψήφος" για να περιγράψει αυτή τη λειτουργία. Δεν είναι μυστική ψηφοφορία τα +1, είναι τρόπος να επισημαίνονται μηνύματα που οι χρήστες βρίσκουν χρήσιμα. Αν δε θέλεις να ξέρουν οι συντονιστές πως επιδοκιμάζεις ένα μήνυμα ή το βρίσκεις χρήσιμο (το γιατί δε θα το ήθελες, δεν μπορώ να το φανταστώ, αλλά γενικά η φαντασία μου είναι περιορισμένη: εδώ δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να ενοχλείται κάποιος με κάτι που είναι γνωστό εδώ και χρόνια) μια λύση είναι να μην τα επιδοκιμάζεις. Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι ποσώς μας απασχολεί η επιδοκιμασία μηνυμάτων σύμφωνων με τους κανόνες του insomnia. Δηλαδή, αν εσύ πεις "θέλω μονιμότητα των ΔΥ" κι εγώ γράψω "θέλω κατάργηση της μονιμότητας", μας είναι παγερά αδιάφορο το πόσα + θα συγκεντρώσει η κάθε τοποθέτηση. Αντίθετα, αν σου γράψει ο τάδε "άντε από δω ρε καραγκιόζη", προβληματικό δεν είναι μόνο το μήνυμα του τάδε, αλλά και η στάση όσων σπεύσουν να επιδοκιμάσουν ένα υβριστικό μήνυμα νομίζοντας ότι "κρύβονται" πίσω από το +1. Πρακτικά (παρότι σε περιπτώσεις κραξίματος και συντονισμένης επίθεσης εναντίων μελών έχω προειδοποιήσει τους χρήστες να προσέξουν τη συμπεριφορά τους -βλ. και σχετική προ διετίας ανακοίνωση) δε γνωρίζω καμία περίπτωση στην τωρινή υλοποίηση του insomnia που να έχει δοθεί ποινή για κατάχρηση θετικής ψήφου. Στην προηγούμενη υλοποίηση είχαν δοθεί ποινές για κατάχρηση αρνητικής ψήφου.
Hal9000 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Τα πάντα βλέπουνε. Από το email σου μέχρι τον κωδικό που χρησιμοποιείς. (Και δεν νομίζω να αναγράφονται πουθενά αυτά) Ναι, δεν είμαι σίγουρος για αυτό αλλά κάτι τέτοιο είχα ακούσει Αν δεν είσαι σίγουρος καλύτερα να μην εκφέρεις άποψη για κάτι τόσο σημαντικό. Ούτε τους κωδικούς βλέπουμε (είναι κωδικοποιημένοι) ούτε τα προσωπικά μηνύματα. καταλαβα. νομιζω ηρθε η ωρα για μενα να αραιωνω σιγα σιγα απο αυτο το "εμπιστο" φορουμ. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή όλα αυτά τα χρόνια. Καλή συνέχεια
Lucifer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ βλέπω στην κρεββατοκάμαρα του Hal9000 απ΄ τα post του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις