Velina Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας παιδιά! Θέλω ξανά τη βοήθειά σας! Διάβασα και παρόμοια posts ώστε να αποφύγω να σας παιδέψω ξεχωριστά κι εγώ, αλλά νομίζω δε βρήκα κάτι που να μου έκανε... Στο δια ταύτα... Θέλω να μου προτείνετε σύνθεση PC. ποσό: Περίπου 500€. χρήση: Καθημερινή χρήση (εργασίες, web-browsing, κτλ), αναπαραγωγή μουσικής+video(σε σχετικά ικανοποιητική ποιότητα), βασική επεξεργασία ήχου/εικόνας/video ειδικά προγράμματα: VMware, Opnet, Wireshark, (+κάτι άλλα δικτυακά, αλλά επίσης ελαφριά προγράμματα), Matlab, Corel Draw, Cool Edit, Virtual DJ, Adobe Audition, Adobe Photoshop, Adobe Dreamweaver, Adobe Premiere (τι έρωτας κι αυτός με την adobe!!! ) οθόνη: Χρειάζομαι και οθόνη, αλλά λόγω περιορισμένου budget σε πρώτη φάση ας είναι μέτρια σε αποδόσεις. Σε λίγους μήνες θα πάρω καλύτερη για το δικό μου σύστημα και αυτή θα πάει να αντικαταστήσει τη CRT παλιότερου PC. σκληρός δίσκος: Λόγω των αυξημένων τιμών αυτήν την περίοδο, δε με νοιάζει η τεράστια χωρητικότητα τώρα. Μου αρκεί το minimum για τα λειτουργικά (με partition), τα προγράμματα, κτλ. περιφερειακά: Χρειάζομαι μόνο πληκτρολόγιο, τα υπόλοιπα υπάρχουν. τοποθεσία: Αγρίνιο, αλλά εξυπηρετούν και Πάτρα, Αθήνα. συναρμολόγηση: Φοβάμαι να το επιχειρήσω μόνη μου (αν και βρήκα σχετικά εύκολο αυτόν τον οδηγό http://tinyurl.com/pcsteps ) μην τυχόν και κάνω κάποιο σοβαρό λάθος, οπότε...κατάστημα! * πέρα από το φόβο της συναρμολόγησης βέβαια, επειδή θέλω να τα βάλω σε δόσεις, θα προτιμούσα σχεδόν όλα να είναι από ένα κατάστημα λειτουργικό σύστημα: Dual boot. Windows 7 (νομίζω η home premium edition με καλύπτει) και κάποιο linux-based λειτουργικό (μάλλον Fedora Core). extra: Θύρα firewire (δεν ξέρω αν την υποστηρίζουν όλα τα συστήματα, για αυτό το σημειώνω). Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι και να είμαι κατατοπιστική στις απαιτήσεις! Επίσης, θα ήθελα (χωρίς να είμαι και 100% σίγουρη για αυτό βέβαια...) το σύστημά μου να χτιστεί με επεξεργαστή intel και πιο συγκεκριμένα intel core i3. Ποια η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών; Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας!!! ΥΓ: Η επεξεργασία video θα γίνεται περιστασιακά. Αν αυτό ανεβάζει αρκετά τις απαιτήσεις, άρα και το κόστος, τότε ας το παραλείψουμε. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2011 από Velina
pano Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα φίλη μου,το γνωρίζω ότι ξεφεύγω από τα 500 ευρώ και ότι το μαγαζί ( http://www.visionstudio.gr/ ) που σου προτείνω δεν είναι στις πόλεις που θέλεις,αλλά προσωπικά δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο(για να έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις και όσο το δυνατόν αντοχή στο χρόνο) σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχεις. Υ.Γ Στην τιμή αυτή προκύπτουν και μεταφορικά. Υ.Γ2 Το ξέρω ότι ο δίσκος που σου έβαλα είναι ''αργός'' και προορίζεται κυρίως για laptop ,κάνε την δουλειά σου προς το παρόν μ'αυτόν και κάποια στιγμή αργότερα παίρνεις ένα καλύτερο και αυτόν μπορείς να τον μετατρέψεις σε εξωτερικό με την αγορά μιας φθηνής θήκης (π.χ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801771 )
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Από πλαίσιο, σύνθεση με i3: 415 ευρώ + αυτήν την οθόνη: http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2240S-PN-TFT-Monitor-21-5-W2240S-PN.htm Σύνολο 515 ευρώ. Για τα windows φαντάζομαι ότι θα φροντίσει ο θείος σου. 500 ευρώ με οθόνη μέσα και windows απλά δεν γίνεται.
Salonikios2 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Εχω κανει μια αγγελια εγω για ενα παρομοιο υπολογυστη σαν αυτον που ζητας Αν ενδιαφερεσαι τσεκαρε την
Velina Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά! pano ο λόγος που προτείνεις AMD είναι για χαμηλότερο κόστος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα