Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αλλαξω σκληρο στο laptop μου. Λογικα θα εκανα φορματ και μετα μεταφορα αρχειων και drivers. Ομως εμαθα οτι υπαρχει και η δυνατοτητα κλωνοποιησης του παλαιου. Πως μπορω να το κανω? Θα εχει καμια διαφορα απο το να τα εγκαταστησω ολα απο την αρχη?

Δημοσ.

διαφορα δεν θα υπαρχει απλα θα πρεπει να τους συνδεσεις και τους 2 ταυτοχρονα σε εναν αλλο υπολογιστη και με το προγραμμα

Acrons True image θα τα καταφερεις ;

Δημοσ.

...πώς δε θα υπάρχει διαφορά, Δημήτρη; Η χρήση ενός "cloning" (ή αλλιώς disk imaging) προγράμματος, είναι σωτήρια, όταν πρόκειται για αλλαγή δίσκου : γλυτώνεις "άπειρο" χρόνο και σπάσιμο νεύρων, κατά τη διαδικασία εγκατάστασης/ρύθμισης των προγραμμάτων που υπήρχαν πριν από ένα "φορμάτ"...

Το True Image της Acronis που πρότεινες, είναι το ιδανικό γι' αυτή τη δουλειά, αν κι έχει λίγο "παραφορτωμένο" interface, με πολλές επιλογές, που μπορεί να μπερδεύουν το μάτι, και ν' απογοητευτεί κάποιος την πρώτη φορά που θα πάει να το χρησιμοποιήσει. Είναι όμως, είναι η αλήθεια, κατατοπιστικότατο, και αν με προσοχή κι υπομονή μελετήσει τα βήματα για να κάνει τις σωστές επιλογές, από την επόμενη κι όλας φορά που θα το χρειαστεί, θα το κάνει τυφλοσούρτικα... Και φυσικά, γράφοντας "true image tutorial" στο Google, σαφώς και θα βρει βοήθεια αν δυσκολευτεί...

Δημοσ.

εγω που το χρεισιμοποηω για να αντιγραφο πληρους για ενα Car pc

που μεσα εχει 2 λογισμικα windows 98 & XP

δεν μου εχει δημιουργισει κανενα προβλημα η αντιγραφη γινεται ΣΩΣΤΑ

και δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολη

Η δυσκολια ειναι για εμενα να βρει να συνδεση και τους 2 σκληρους ταυτοχρονα !

Δημοσ.

Η δυσκολια ειναι για εμενα να βρει να συνδεση και τους 2 σκληρους ταυτοχρονα !

Tι ακριβώς εννοείς? Αν στο υπάρχον laptop συνδέσει εξωτερικά τον καινούριο είτε με σύνδεση USB είτε με e-SATA (μέσω π.χ. μιας express card) και κάνει την κλωνοποίηση χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα?

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις.

Εχω λαπτοπ με δυο θεσεις για σκληρο και θελω να κλωνοποιησω τον ενα στον αλλο.

Οποτε, ανοιγω το λαπτοπ με τον πρωτο δισκο και τον κανω image πανω στο δευτερο.

Μετα ανοιγω το λαπτοπ με τον δευτερο δισκο και τον κανω image πανω στον πρωτο.

Μετα αυτα τα image τι τα κανω?

Δημοσ.

Λολ

(...δεν ξέρω γιατί - αλλά πολύ μου άρεσε η διατύπωση... :mrgreen:)

Ε βασικά, το κάθε image το φυλάς στον άλλο δίσκο (του 1ου στον 2ο, και του 2ου στον 1ο). Κι αν κάποια στιγμή πχ χαλάσουν τα Windows του 1ου, μπαίνεις απ' τα Windows του 2ου και "αποσυμπιέζεις" το image του 1ου που κρατούσες φυλαγμένο εκεί, στον 1ο...

Ή αν δεν χαλάσαν απλώς τα Win, αλλά ο δίσκος, παίρνεις άλλο δίσκο, αντικαθιστάς τον χαλασμένο, και "αποσυμπιέζεις" εκεί τα Windows του χαλασμένου.

Τα αποπάνω συνεπάγονται το να έχεις Windows και στους 2 δίσκους βέβαια...Αν πάλι έχει πχ μόνο στον 1ο, και απλώς χαλάσουν αυτά, χωρίς να έχει χαλάσει ο δίσκος, μπορείς να περάσεις Windows απ' την αρχή (απ' το δισκάκι τους), και στη συνέχεια να περάσεις μόνο το True Image, και να αποσυμπιέσεις το image που είχες φυλαγμένο στον 2ο, στον 1ο. Γίνεται, και μετά από επανεκκίνηση, τα Windows που θ' ανοίξουν θα είναι "τα παλιά", όπως ακριβώς ήταν δηλαδή πριν χαλάσουν τα προηγούμενα...

Εναλλακτικά, για να μην εγκαθιστάς "τζάμπα" Windows, μπορείς να φτιάξεις ένα bootable δισκάκι που να περιέχει το True Image (σου τη δίνει τη δυνατότητα το πρόγραμμα, και καλό είναι να το φτιάξεις με το που θα το εγκαταστήσεις 1η φορά, και να το έχεις στην άκρη να βρίσκεται), να μπουτάρεις από το δισκάκι, και να κάνεις την "αποσυμπίεση" του φυλαγμένου .tib αρχείου -του "image" δηλαδή- που λέγαμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...