Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

είμαι νέο μέλος στην κοινότητά σας και θα ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση:

Έχω τον εκτυπωτή IP3000 της CANON (ενσύρματος). Διαθέτω επίσης το WL-169gE της ASUS , Wireless USB Adaptor. Στο σπίτι δουλεύουν δύο (2) Laptops και ένας (1)Desktop υπολογιστές οι οποίοι συνδέονται στο internet μέσω WiFi Router της Wind (ZTE ZXV10 H108L Annex A PSTN). Η ερώτησή μου τώρα είναι, μπορώ να συνδέσω τα Laptops με τον εκτυπωτή, ασύρματα :unsure: ; Σκεφτόμουν να δοκιμάσω να συνδέσω το flashάκι της ASUS με τον εκτυπωτή, να δω αν τα Laptops έπιαναν κάποιο σήμα (του εκτυπωτή) :blink: . Πράγμα το οποίο δεν μπορώ γιατί ο εκτυπωτής έχει θύρα USB B θηλυκό και συνδέεται με τους υπολογιστές μέσω καλωδίου USB A αρσενικό σε USB B αρσενικό. Έτσι, όπως καταλαβαίνεται, δεν μπορώ να συνδέσω το flashάκι επάνω του. Μπορώ να το κάνω αυτό αγοράζοντας ένα καλώδιο USB B αρσενικό σε USB A θηλυκό ή συνδέοντας στο ήδη υπάρχον καλώδιο (USB A αρσενικό σε USB B αρσενικό) ένα USB A θηλυκό σε USB B θηλυκό :mrgreen: . Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα! Αυτό που με προβληματίζει είναι το αν θα δουλέψει το flashάκι, έτσι όπως θέλω, δηλαδή σαν πομποδέκτης των δεδομένων του εκτυπωτή αγοράζοντας εάν από τα δύο προαναφερθέντα καλώδια :fear: . Αν αυτό δεν είναι εφικτό, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να συνδέσω τον εκτυπωτή με τους Laptops ασύρματα :wacko: ;

Επίσης, διαθέτω το Modem Router DG834G v4 (54 Mbps Wireless ADSL2+) της NETGEAR και το 300 Mbps High Gain Wireless N USB Adapter της TP-LINK. Αυτό το αναφέρω για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για το αν αυτές οι συσκευές μπορούν να με βοηθήσουν στο προηγούμενο ερώτημά μου και ο δεύτερος είναι για να σας κάνω μία δεύτερη ερώτηση. Ποια από τα δύο Modem Routers [A. ZTE ZXV10 H108L Annex A PSTN, B. NETGEAR DG834G v4 (54 Mbps Wireless ADSL2+)] με συμφέρει να δουλεύω ώστε να έχω την καλύτερη απόδοση - συμπεριφορά της σύνδεσής μου :D ; Η σύνδεσή μου είναι 24Mbps της Wind αλλά η γραμμή μου - το Router μου συγχρονίζει γύρο στα 8Mbps Download και 0,8Mbps Upload :o , πράγμα που οφείλεται, απ' ότι μου είπε ο τεχνικός της Wind, λόγω της απόστασης του σπιτιού μου από τον κεντρικό κόμβο που είναι στα τρία (3) χιλιόμετρα :cry: .

Συγνώμη αν σας κούρασα ή και σας μπέρδεψα με τις δύο (2) ερωτήσεις μου :P . Αν μπορεί κάποιος, ας μου απαντήσει. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά ;) !!!

Υ.Γ. Σας επισυνάπτω ένα αρχείο JPG με τα δωμάτια και τις συσκευές τους για καλύτερη κατανόηση των ερωτήσεών μου. post-230306-0-54074400-1324139191_thumb.jpg

Δημοσ.

Είτε αγοράζεις ένα wireless print server adaptor είτε κανείς share τον εκτυπωτή στο δίκτυο κ παίζει με την προϋπόθεση να είναι ανοικτό το pc που είναι συνδεδεμένος ο εκτυπωτης

android.png

Δημοσ.

Μαστορα, και να καρφωσεις το dongle στη usb του εκτυπωτη, δε θα δουλεψει, δεν υπάρχουν drivers για το λειτουργικό του εκτυπωτή..

μπορεις να βάλεις τον εκτυπωτή στο Desktop , να κάνεις κοινή χρήση του εκτυπωτή, και να τον βλέπεις μεσω Lan. Το μόνο drawback είναι οτι πρέπει να ειναι αναμένο το Desktop για να εκτυπώσεις.

ναι το ειπε κ ο αποπάνω.

Δημοσ.

Καλησπερα,

θα κανεις

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε! :D

Κάποια γνώμη όσο αφορά την δεύτερη :P απορία μου για τα δύο Router; :rolleyes:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά για να μην ανοίγω κι άλλο θέμα, εχω ένα ασύρματο laser συνδεδεμένο με ένα pc και θα πάρω κι ένα laptop στο χώρο εργασίας, και θέλω να κάνω τον εκτυπωτή να δουλεύει και από τα δύο. Ο εκτυπωτής δεν έχει ethernet, και το ρούτερ μου είναι το σάπιο Baudetc του connx με τη μόναδική ethernet.

Από ό,τι κατάλαβα μπορώ να τον έχω πάνω στο pc και να γίνει shared αλλά αν γίνεται θα ήθελα να αποφύγω να πρέπει να είναι ανοιχτό το pc για να τυπώσει το λαπτοπ. Και με την ευκαιρία θα πάρω έτσι κι αλλιώς ένα καλύτερο ρούτερ.

Αν αγοράσω καινούριο ρούτερ με είσοδο usb θα μπορώ να βάλω επάνω τον εκτυπωτή και να τον βλέπουν και τα δύο σαν δικτυακό; Πρέπει το ρούτερ να έχει κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές; Ο εκτυπωτής είναι o Samsung ML-2525.

Δημοσ.

Παιδιά για να μην ανοίγω κι άλλο θέμα, εχω ένα ασύρματο laser συνδεδεμένο με ένα pc και θα πάρω κι ένα laptop στο χώρο εργασίας, και θέλω να κάνω τον εκτυπωτή να δουλεύει και από τα δύο. Ο εκτυπωτής δεν έχει ethernet, και το ρούτερ μου είναι το σάπιο Baudetc του connx με τη μόναδική ethernet.

Από ό,τι κατάλαβα μπορώ να τον έχω πάνω στο pc και να γίνει shared αλλά αν γίνεται θα ήθελα να αποφύγω να πρέπει να είναι ανοιχτό το pc για να τυπώσει το λαπτοπ. Και με την ευκαιρία θα πάρω έτσι κι αλλιώς ένα καλύτερο ρούτερ.

Αν αγοράσω καινούριο ρούτερ με είσοδο usb θα μπορώ να βάλω επάνω τον εκτυπωτή και να τον βλέπουν και τα δύο σαν δικτυακό; Πρέπει το ρούτερ να έχει κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές; Ο εκτυπωτής είναι o Samsung ML-2525.

Απ' ότι έχω καταλάβει, θα πρέπει να προμηθευτείς ένα "print server adaptor" (πχ http://www.you.gr/b2...EB69D05B3016464) και να το συνδέσεις στη συνέχεια σε μία θύρα Ethernet του router. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να πιάσεις το σήμα του εκτυπωτή σου και να κάνεις τη δουλειά σου χωρείς να έχεις τον άλλο υπολογιστή (απαραίτητα) ανοιχτό. Αν τον συνδέσεις σε θύρα usb (σύμφωνα με τα λεγόμενα του "Pantelwolf") μάλλον δεν θα δουλέψει :cry: . Εκτός και αν αυτό ισχύει μόνο για Wi-Fi Adaptors :blink: . Όπως και να έχει πάντως, από τη στιγμή που έχεις σκοπό να αγοράσεις καινούριο router, πάρε ένα το οποίο έχει και θύρα-ες usb και σύνδεσε επάνω του τον εκτυπωτή. Αν δουλέψει, δούλεψε :D . Αν όχι πάρε και ένα "print server adaptor" το οποίο θα μεσολαβήσει για την σύνδεση του εκτυπωτή με το router και τότε μάλλον θα κάνεις την δουλειά σου :P . Λέω "μάλλον", γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη εγώ, επειδή δεν έχω αγοράσει ακόμη το "print server adaptor" :( (καταραμένη κρίση... :mad: ) και έτσι δεν μπορώ να σου πω σίγουρα ότι θα δουλέψει. Από αυτά που γράφουν όμως οι περιγραφές των "print server adaptor" στα διάφορα καταστήματα θα κάνεις δουλειά ;) . Λένε ότι κάνουν δικτυακούς ακόμη και σκληρούς δίσκους, δεν νομίζω να μην τα καταφέρνουν με τους εκτυπωτές..... Καλή επιτυχία σου εύχομαι και όταν το δοκιμάσεις, αν δεν σου κάνει κόπο πες μας τα αποτελέσματα B) !

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις συμβουλές φίλε μου.

Επειδή η εγκατάσταση είναι στη δουλειά και δεν περνάει άμεσα από τη δική μου τσέπη, μόλις το τακτοποιήσω θα ενημερώσω.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις συμβουλές φίλε μου.

Επειδή η εγκατάσταση είναι στη δουλειά και δεν περνάει άμεσα από τη δική μου τσέπη, μόλις το τακτοποιήσω θα ενημερώσω.

Σ' ευχαριστώ! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...