Προς το περιεχόμενο

Darkfall Unholy Wars

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο το νόημα να το κρατήσουν online? Ούτε 500 άτομα δεν θα έπαιζαν το παλιό. 

Ουσιαστικά το ίδιο παιχνίδι ειναι, απλά ανανεωμένο και με νέους μηχανισμούς που στο DF1 θα ήταν αδύνατον να τους πατσαρουν έτσι όπως ήταν. Κάτι σαν relaunch δηλαδη.

Οι παλιοί παίχτες εξάλλου δεν χρειάζονταν να αγοράσουν ξανά το παιχνίδι απλά ανανέωναν την συνδρομή τους.

Αν ενα παιχνιδι ΜΜΟ σε 3 χρονια μετα το release δεν εχει ουτε 500 ατομα να παιζουν ειναι αποτυχια. Ειδικα αμα εχει και subscription. Θες να μου πεις οτι σε 3 χρονια απο τωρα (και μαλλον πολλα λεω γιατι ειναι κατι που ο κοσμος το εχει ηδη δοκιμασει αρα θα το βαρεθει γρηγορα)παλι θα το κλεισουν για τον ιδιο λογο? Ο μεσος ορος ζωης ενος MMO παει πολυ παραπανω. Οσες αλλαγες και να εγιναν, πρακτικα  για major update μιλαμε. Anyway οι 500 παλιουρες θα ανανεωσουν απλα τη συνδρομη τους οπως λες. Οι υπολοιποι χλωμο το βλεπω να δινουν τα λεφτουδακια τους. Αντε να γυρισει και κανας βετερανος για κανα μηνα μπας και ξανανοιωσει. Δεν κλεινεις τοσο συντομα ενα game, υπαρχουν και αλλες λυσεις...

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eχει καποιο δικιο ομως. Δεν επρεπε να χρεωσουν καθολου το νεο για οσους εχουν το παλιο. Και δεν εννοω μονο την προσφορα preorder αλλα γενικως και τωρα ακομα.

Δημοσ.

Μπήκα κανονικά στους lux arcana και ήδη έχουμε φτάσει τα 100 member. Από τι είδα έχουν επιστρέψει όλα τα μεγάλα clan ακόμα και οι sun που με έκπληξή μου δηλώνει casual clan και ήδη έχει φτάσει τα 120 member! 

Παράξενο γιαυτό το clan που ήταν ο ορισμός του hardcore με μια κλειστή ομάδα από παίχτες.

Τώρα για το game. Το νέο του interface θέλει πολύ ώρα για να το συνηθίσεις. Νομίζω θέλει ακόμα λίγο δουλειά για να γίνει λειτουργικό.

Η άλλη καινοτομία είναι ότι πλέον δεν γίνετε lvling με την χρήση αλλά χρησιμοποιόντας pworess που είναι κάτι σαν νόμισμα. Δεν γνωρίζω ακριβώς πως παίρνεις τέτοιους πόντους.

Πάντως από κόσμο καλά τα πάει και στις κεντρικές περιοχές γίνετε χαμός όπως και στις περιοχές για φαρμάρισμα.  Το game είναι μοναδικό στο είδος του και όλοι όσοι τους αρέσει αυτό το είδος έχουν επιστρέψει μαζικά. 

Το μόνο που μένει είναι να δούμε τα πρώτα siege και τα πρώτα massive pvp.

Δημοσ.

Είναι κάπως debatable αν σκεφτούμε τα οικονομικά της AV. Από 'κει και πέρα, το game έχει λίγο df μέσα του, αλλά πραγματικά το combat το έσπασαν. Το καλύτερο πράγμα ήταν το twitch και το movement στο df 1.0, και δυστυχώς έχει αλλάξει πολύ αυτό. Ελπίζω να πέσει tweaking γιατί είναι κρίμα (2 μέρες πριν το release έσκασε patch που άλλαξε τα costs και τα cooldowns ριζικά). Από 'κει κι έπειτα το νέο ui λυπάμαι που το λέω αλλά δεν την χωνεύω την φιλοσοφία του καθόλου. Pixel handling στο ui, να βρεις το icon, να  δεις που θα πεταχτεί το εκάστοτε 'τικ' στο interface. Έχει μια λογική ο χρήστης κάνει focus όλη την οθόνη όλη την ώρα... Το ένα dialog βγαίνει πάνω δεξιά, το άλλο στο κέντρο, διαφορετικα μεγέθη γραμματοσειρών διαφορετικά παράθυρα...

Το df 1.0 προφανώς δεν πέτυχε, αλλά ποτέ δε θα μάθουμε τι θα μπορούσε να γίνει, γιατί ποτέ δεν έδωσαν σημασία να το φτιάξουν πολύ. Πέρασαν σε επανασχεδιασμό λόγω δυσκολίων στο implement και στην συντήρηση i guess. Η πίκρα είναι πίκρα πάντως (ξυδάκι για μένα).

Τέλος πάντων 'νέο' game είναι, θέλει νέα μάτια. To open world, full loot, ffa pvp είναι ακόμα μέσα. Τα thrills είναι παρόμοια αν τσεκάρετε τα video του ripperX (απλά η 'εκτέλεση' της 'επικούρας' πλέον είναι κάπως φτωχότερη στα δικά μου μάτια). Θετικά στοιχεία είναι τα prowess, που ψιλοκόβουν το afk, και το ότι το max του char είναι πολύ πιο γρήγορο. Επίσης αν και δεν συμφωνώ με τη σμίκρυνση του κόσμου (καθόλου όμως) το redesign είναι πολύ όμορφο.

Κάνω υπομονή μέχρι να φορτωθώ ώρες προς το παρόν για να διαμορφώσω πιο solid άποψη.

Δημοσ.

Πάντως έχουν ρίξει νερό στο κρασί τους και το έχουν κάνει λίγο ποιο casual αν και κατα βάση παραμένει ένα hardcore mmo. 

Καταρχήν βάλανε safe zones και με μεγάλη περίμετρο γύρω από τις πόλεις. Στο παλιό δεν ήσουν πουθενά ασφαλής ιδιώς έξω από τις πόλεις.

Μετά ριξανε αυτό με τις συμμαχίες των race. Πλέον μπορεί το κάθε race να επισκεφτεί και τις πόλεις των παραδοσιακά εχθρικών φυλών χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πολύ καλό αυτό με τα prowess γιατί αντιμετωπίζετε κατά την γνώμη μου το afk lvl των skill.

To interface έχω αρχίσει και το συνιθίζω και μπορώ να πω ότι είναι άμεσο σε αρκετά πράγματα αλλά όπως είπε και ScarletK θέλει μερικά tweak ιδίως στο πως εμφανίζονται η πληροφορίες γιατί υπάρχουν πολλά παράθυρα που καλύπτει το ένα το άλλο.

Τώρα στα γραφικά και ιδίως στον σχεδιασμό του κόσμου έχουν κάνει φοβερή δουλειά αν και ακόμα τρυγιρνάω γύρω γύρω από μια npc πόλη. Οι lux arcana δεν έχουν μεταναστεύσει ακόμα στην πόλη τους. Νομίζω λόγο ότι δεν έχουν χτίσει ακόμα τπτ εκεί πέρα

Είναι πολύ καλό όμως ότι ξεκινάμε πλέον το game από το μηδέν και ότι αν κρατήσει τους οπαδούς του θα δούμε από την αρχή επικές μάχες ιδιως τώρα που υπάρχει πολύ κόσμος στον server.

Δημοσ.

Να προσθέσω μερικά ακόμα για το game και για τις διαφορές του με τον προηγούμενο τίτλο.

-Πλέον από τι είδα διαλέγεις το τι class θα παίξεις. Δεν είναι όπως παλιά που παράλληλα ήσουν warrrion, ele ιδίως με την ελευθερία του gear που φόραγες. Ενας ele δεν μπορεί να φορέσει τπτ άλλο πέρα από cloth armor αν και μπορεί να χρησιμοποιήσει κανονικά σπαθιά τόξα και οτιδήποτε άλλο.

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να παίζεις warrior τούμπανο με καλή armor και απλά να χρησιμοποείς τα spell όποτε είναι ανάγκη. Πάντως η ele πλέον έχουν πάρα πολύ υσχιρά spell από την αρχή που κάνουν μεγάλο dmg.

-Αλλη μια καινοτομία είναι ότι είναι φοβερά φιλικό στο να φτιάξεις mount που σου δίνει και ένα free από την αρχή όπως και το να φτιάξεις ένα βασικό πλοίο. Παλιά έπρεπε να φτύσεις αίμα ακόμα και να φτιάξεις και μια σχεδία. Πλέον είναι πανεύκολο αν έχεις τα υλικά να δημιουργήσεις το δικό σου πλοίο και να βγεις στον ανοιχτό ωκεανό για εξερεύνηση.

Δεν έχω βρει ακόμα πως παίρνεις screenshot στο game και αν υπάρχει τέτοιος μηχανισμος και δεν έχω βρει πως γίνονται stuck τα spell δλδ ρίχνω ένα fireball αν θέλω να ξαναρίξω πάλι fireball θα πρεπει να το ξαναεπιλέξω.

Δημοσ.

Αν ενα παιχνιδι ΜΜΟ σε 3 χρονια μετα το release δεν εχει ουτε 500 ατομα να παιζουν ειναι αποτυχια. Ειδικα αμα εχει και subscription. Θες να μου πεις οτι σε 3 χρονια απο τωρα (και μαλλον πολλα λεω γιατι ειναι κατι που ο κοσμος το εχει ηδη δοκιμασει αρα θα το βαρεθει γρηγορα)παλι θα το κλεισουν για τον ιδιο λογο? Ο μεσος ορος ζωης ενος MMO παει πολυ παραπανω. Οσες αλλαγες και να εγιναν, πρακτικα  για major update μιλαμε. Anyway οι 500 παλιουρες θα ανανεωσουν απλα τη συνδρομη τους οπως λες. Οι υπολοιποι χλωμο το βλεπω να δινουν τα λεφτουδακια τους. Αντε να γυρισει και κανας βετερανος για κανα μηνα μπας και ξανανοιωσει. Δεν κλεινεις τοσο συντομα ενα game, υπαρχουν και αλλες λυσεις...

διαφωνω στο οτι η συνδρομη σημαινει και απολυτα καλο ...

ομως στην γενικοτερη αρχη που διατυπωσες οτι επρεπε να κρατησουν και το παλιο παιχνδι με αλλο μοντελο πληρωμης εχεις απολυτο δικιο .

θα επρεπε τουλαχιστον να μπορεις να συνδεεις τον εναν χαρακτηρα με τον αλλο και ισως να παιρνεις στο καινουργιο λογαριασμο πραγματα  που ειχες πριν ( μονο για σενα ) .

γενικοτερα παλι το παιχνδι ξεκιναει ικανοποιωντας μονο τους mmo hopers και σε μια εποχη που τα free 2 play & pay 2 play mmo ειναι μονοδρομος για τις μαζες . για αυτους τους λογους  δεν νομιζω να δει τα νουμερα να παραμενουν υψηλα , αν τα πιασει βεβαιως .

ελπιζω να τα καταφερουν γιατι ειναι και ελληνικη εταιρεια αλλα δυστυχως  η τσεπη του καθενος δεν εχει εθνοσημο :P

Δημοσ.

διαφωνω στο οτι η συνδρομη σημαινει και απολυτα καλο ...

ομως στην γενικοτερη αρχη που διατυπωσες οτι επρεπε να κρατησουν και το παλιο παιχνδι με αλλο μοντελο πληρωμης εχεις απολυτο δικιο .

θα επρεπε τουλαχιστον να μπορεις να συνδεεις τον εναν χαρακτηρα με τον αλλο και ισως να παιρνεις στο καινουργιο λογαριασμο πραγματα  που ειχες πριν ( μονο για σενα ).

Δεν γινότανε παιδιά κάτι τέτοιο. Μην τα ξανά λέμε. Οι διαφορές στο progression των χαρακτήρων αλλά και στα skills είναι τεράστιες, τι ακριβώς να συνδέσουν με το παλιό?

Το παλιό Darkfall, από λάθη και απειρία της Aventurine, είχε τελειώσει. Δεν υπήρχε κανένα νόημα να το κρατήσουν online παράλληλα με την ανανεωμένη version.

γενικοτερα παλι το παιχνδι ξεκιναει ικανοποιωντας μονο τους mmo hopers και σε μια εποχη που τα free 2 play & pay 2 play mmo ειναι μονοδρομος για τις μαζες . για αυτους τους λογους  δεν νομιζω να δει τα νουμερα να παραμενουν υψηλα , αν τα πιασει βεβαιως .

ελπιζω να τα καταφερουν γιατι ειναι και ελληνικη εταιρεια αλλα δυστυχως  η τσεπη του καθενος δεν εχει εθνοσημο :P

Tο μόνο που δεν κάνει τo Darkfall, είναι να ικανοποιεί τους mmo hopers. Το ακριβώς αντίθετο κάνει. Τους mmo hopers τους ικανοποιούν τα wow clones με το τεράστιο hype. Παιχνιδάκια δηλαδή όπως GW2, SWTOR, ESO, κτλ.

To Darkfall δίνει κάτι το εντελώς ξεχωριστό στην αγορά των mmorpgs. Open world, χωρίς instances, full loot, action combat, sieges, ναυμαχίες, κτλ... Δεν βρίσκεις πουθενά αλλού αυτόν τον συνδυασμό για να πεις ότι θα παίξεις για λίγο και μετά θα βρεις κάτι άλλο ανάλογο.

Η συνδρομή του πάντως είναι όντως εκτός πραγματικότητας. Δεν γίνετε να ζητάς 15 ευρώ τον μήνα την σημερινή εποχή.

Ένα F2P η P2P μοντέλο ίσως να μην ταιριάζει στο Darkfall αλλά η συνδρομή έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερη.

Ευτυχώς τουλάχιστον δεν χρεώνουν 50 ευρώ expansions και DLCs όπως κάνουν οι άλλοι.

Δημοσ.

Νέο update για το game που βελτίωσαν το performance και διόρθωσαν μερικά bug. Πάντως για mmo όπως λέει και ο Τασος ήταν σχεδόν απροβλημάτιστη η πρώτες του μέρες κυκλοφορίας και δείχνει ότι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Δείτε εδώ για το patch

https://forums.darkfallonline.com/showthread.php?365102-Status-Update-April-24th

Από τι λένε τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να ανεβάζουν σιγά σιγά διάφορα dungeon θα προσθέσουν battle mount καθώς και νέα πλοία και νέες σχολές για τις class.

Και το πρώτο review από το mmorpg.com είναι αρκετά θετικό για το game

http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/875/feature/7343/Review-In-Progress-1.html

Ξέχασα να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό που έχει το game που προσωπικά μου αρέσει και έχω να το συναντήσω σε game του είδους από την εποχή του l2 και νομίζω από εκεί την έχουν πάρει την ιδέα. Και μιλάω για μια epic μουσική που μπορεί να παίξει όταν μπαίνεις σε διάφορες περιοχές στο game. Για μένα ακόμα και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι σημαντικές και δείχνουν το μεράκι που έχουν ρίξει στο παιχνίδι.

Τέλος την παρασκευή οι Lux Arcana θα έχουμε το πρώτο μας οργανωμένο pvp. Λεπτομέρειες φυσικά δεν έχουν γίνει γνωστές και όπως πάντα θα μας τις ανακοινώσουν οι officer λίγο πριν ξεκινήσουμε. 

Σε αυτό το game πάντα έτσι γίνετε γιατί παντού υπάρχουν κατάσκοποι..

Δημοσ.

Αυτό το game είναι τελείως μοναδικό στο είδος του!. Μιλάμε καθημερινά βιώνεις ιστορίες που δεν υπάρχει περίπτωση να τις δείς σε κανένα άλλο game του είδους. το να παίζεις darkfall είναι πραγματική εμπειρία.

Χθές μετά από ώρες που ήταν κλειστεί οι server μπήκα στο game και έλεγα να ασχοληθώ λίγο με το crafting και να φαρμάρω κανα troll που βρίσκετε σε μια περιοχή κοντά στην uranyrm. 

Αυτή η πόλη που όπως λέει και το όνομα της είναι στην κυριολεξία στον ουρανό είναι η προσωρινή έδρα του clan μέχρι να μπορέσουν οι officer να δημιουργήσουν όλα τα απαραίτητα στις δύο πόλεις μας ώστε να μεταναστεύσουμε εκεί.

dfuw201342611949304.png

Οπως γίνετε όμως αυτές τις μέρες στις περιοχές που είναι για farming ιδίως στις ώρες αιχμής γίνετε χαμός από παίχτες και δεν μπορείς να σκοτώσεις και κανα mob.

Μια και στην περιοχή των troll που βρισκόταν στην προστευμένη area γινόταν χαμός είπα να εξερευνήσω γενικά λίγο τον χάρτη και να ψάξω κανα mob εκτός προστατευμένης περιοχής.

Λίγο ποιο έξω βρισκόταν ένα camp με mob και από μακριά είδα ότι φάρμαρε ένας από το clan μαζί με ένα παιδί από το ally. 

Μπήκα κανονικά στο party τους και αρχίσαμε να φαρμάρουμε τα mob. Εκεί όμως που παίζαμε βλέπω καμιά δεκαριά άτομα να έρχονται από τα βόρεια του camp.

Φώνάζω στο chat στους άλλους "enemy, run!!" γιατί νόμιζα ότι δεν θα είχαμε καμιά τύχη μαζί τους και έκανα να το βάλω στα πόδια :P ( η μάνα του φευγάτου δεν έκλαψε ποτέ λένε)

Καθώς όμως είχα απομακρυνθεί είδα τους άλλους από το team μου να έχουν  τα guts, να τους πέσουνε πάνω και να αρχίσουν να τους πολεμάνε. 

φυσικά δεν μπορούσα να τους αφήσω έτσι και γρήγορα επέστρεψα πίσω και μπήκα και εγώ στην μάχη.

Μετά από κανα 10λεπτο epic μονομαχίες τελικά καταφέραμε όχι μόνο να τους τρέψουμε σε φυγή αλλά τελικά να τους σκοτώσουμε έναν έναν και φυσικά να πάρουμε όλο το loot. 

Χθές έκανα και το πρώτο μου kill στο game

Οπως μου είπε και ο officer από το clan που ήταν στο team πάντα η νίκη είναι για τους γενναίους..

Γενικά νομίζω ότι στο pvp τώρα μπορείς να σταθείς καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμα τούμπανο τους χαρακτήρες τους και μπορείς να τους παίξεις στα ίσια.

Αλλά όχι όλοι...

Αφού τους πήραμε τα πάντα από τα grave τους ο ένας αποχώρησε και είπαμε να κάτσουμε άλλο λίγο για να φαρμάρουμε λίγα mob.

Λάθος!

Ποτέ στο darkfall δεν παραμένεις σε περιοχή που έχει προηγηθεί pvp. Κάποιου θα είχες τραβήξει την προσοχή και σίγουρα θα έρθει να σου πάρει όλα σου τα λάφυρα.

Και όντος την προσοχή την τραβήξαμε σε έναν 20k prowess!! παίχτη. Φυσικά ήρθε και άθορυβα κοντά μας και μας σκότωσε με τρία hit.. 

dfuw201342622410293.png

Αυτός είναι ο κόσμος τους darkfall σκληρός και δεν χαρίζει σε κανέναν αν δεν τηρήσεις τους βασικούς καονόνες επιβίωσης αλλά από την άλλη δεν είναι με τπτ φτιαγμένος για τους δειλούς.

Σήμερα έχουμε το πρωτο μας pvp σαν clan αν και δεν γνωρίζουμε προς τα που θα πάμε.

Μην ξεχάσω φυσικά να αναφέρω το open world χαρακτήρα του παιχνιδιού και την απίστευτη αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει. Εδώ μια φώτο από την ανατολή του ήλιου στο παιχνίδι με την παράλληλη δύση ενός από τα φεγγάρια του

dfuw201342615614283.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...