Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας!μου κανανε δωρο πριν μερικες μερες αυτο : http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10097499

και εψαχνα να βρω ενα μετ/νο ενισχυτη.και βρηκα αυτον http://www.smart-tech.com.gr/details2.php?wh=3&thepid=1127 και μου τον δινουν 35 ευρω... θα θελα να ρωτησω αν αυτος ο ενισχυτης κανει στην πηγη μου...τα ηχεια που εχω στην εταζερα ειναι 2 με μαξ 100 vat...θα δω γενικως μια διαφορα στην ενταση του ηχου?αξιζει?χρειαζομαι τπτ ακομα οπως πυκνωτη κλπ? δεν ειμαι σχετικος με το ολο θεμα για αυτο και ζηταω τα φωτα σας!

Δημοσ.

Οπωσδήποτε θα δεις (ακούσεις) διαφορά με την ισχύ του ενισχυτή, σε σχέση με την ισχύ του Kenwood.

Σε τόσο απλό σύστημα (και κρίνοντας ελαφρώς αυθαίρετα από τα watt που αναφέρεις για τα μεγάφωνα) δεν θα χρειαστείς υποστήριξη στα ρεύματα.

σε λάθος φόρουμ είναι το θέμα

Δημοσ.

Για 35€ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι τον τσιμπάς άνετα αυτόν τον ενισχυτάκο... Μακάρι να είχε 70+RMS/κανάλι, με 2χ25Α ασφάλειες και entry-level ποιότητα γύρω στα 55RMS/ακνάλι τον κόβω (που και πάλι μια χαρά είναι, προσωπικά έχω οδηγήσει ολόκληρο σύστημα με τέοτιο ενισχυτάκι). Ίσως τα 72RMS τα αποδίδει στα 2 ωμ, το βλέπω ως λογικό και φυσιολογικό.

Τώρα, είναι shame/γκαντεμιά που η πηγή σου έχει μόνο ένα ζευγάρι προενίσχυσης, οπότε δυστυχώς μπορείς να οδηγήσεις μόνο ένα ζευγάρι ηχείων με ορθόδοξο τρόπο. Έστω και έτσι όμως, τα ηχεία που θα κουμπωθούν πάνω στον ενισχυτή θα αλλάξουν άρδην χαρακτήρα και απόδοση! Αν είναι μάλιστα τίποτα οβάλ στην εταζέρα, θα αποκτήσεις σχεδόν πλήρη κάλυψη και ζωντανό ήχο σε ολόκληρο το ακουστικό φάσμα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μία σωστή ρύθμιση του gain στον ενισχυτή (απέφυγε τις υπερβολές...!) και να θέσεις ένα HPF για τα οβάλ ενδεχομένως σε όσο πιο χαμηλούς κύκλους σου επιτρέπει ο ενισχυτής (30-40 κύκλοι είναι ιδανική συχνότητα αποκοπής για αυτά τα ηχεία). Παραπάνω μην τα αποκόψεις γιατί θα χάσεις μεγάλο μέρος του μπάσου (which we don't want! :rolleyes:).

ΥΓ. Μη φοβάσαι, με σωστή ρύθμιση/εγκατάσταση δεν καις τίποτα και ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...